>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Ta tylko że jak ja chodziłem do gimnazjum to połowa nauczycieli w ciągu trzech lat wylądowała w psychiatryku. Po 2 latach po zakończeniu bnauki w owym gimnazjum poszedlem je odwiedzić. I co? Dwóch nauczycieli (z ok 20) zostało na swoich stanowiskach. Reszta albo na leczeniu albo uciekła stamtąd. Przecież to co dzieciaki robią ze swoimi mentorami to jest straszne, a jak już próbujesz byc twardy to rodzice Cię wyrzucą bo ich dzieci są zastraszane. A jak jesteś zbyt twardy to kończy się sprawą w sądzie i zakazem wykonywania zawodu. Takie są realia niestety, więc pytam gdzie tu luksus bycia nauczycielem? Do tego ciekawe jak złapać dodatkową fuche mając 80 wypracowań do przeczytania i ocenienia, każde po 10 stron powiedzmy i do tego przygotowanie materiału... Moja kuzynka w przedszkolu pracuje, dość dobrym, i przygotowanie programu dla małych dzieci zajmuje jej większość dnia. Każdy z nas wie jaka to praca bo każdy się uczył, i nikt by nauczycielem nie chciał być, a mimo to zazdrości. Chyba coś nie halo...
Dlatego napisałem,że pracy nauczyciela nie da się porównać z żadnym innym zawodem..To nie jest to co było 10 lat temu i wcześniej,że jak były problemy z uczniem to nauczyciel dogadywał się z rodzicami i oni &quot;przykręcali śrubę&quot; w domu..Teraz to rodzice nie mają czasu dla dzieci,kupią im najwyżej komputer czy skuter a o resztę ma się szkoła martwić. Zresztą co się będę rozpisywał-wielu i tak powie,że to nie najcięższa robota..Najczęściej mówią to ludzie,którzy pracują fizycznie a nigdy w życiu nie pracowali &quot;umysłowo&quot;. Ja robiłem i jedno i drugie i zdecydowanie wolę zmęczyć się w pracy fizycznie niż intelektualnie.Intelektualnie &quot;męczę się&quot; w domu z moją kobitą;)

brylant 66

brylant

Użytkownik
Nie lubię &quot;kozaków&quot;, dlatego odpowiem ci tak jak nie powinienem ....

Chyba nie głosowałeś na PO, widzisz jak się nie podoba to... ????
Taa, pewnie niech wszyscy strajkują, rzad niech płaci im wiecej, dług niech sobie rosnie, ale co tam, przeciez to twoje wnuki go beda płacic, wiec jest chill out... niech sie inni martwią, ah ta polska krótkowzroczność ;/

No nie głosowałem i mi sie nie podoba więc, co? Moze byś łaskawie dokonczył... mam z kraju wyjechac?

Uważasz, że powinni starjkować? Ok. Niech sobie strajkują, ale odpowiedz na jedno pytanie: KTOŚ ICH ZMUSZA DO PRACY?

Ta tylko że jak ja chodziłem do gimnazjum to połowa nauczycieli w ciągu trzech lat wylądowała w psychiatryku. Po 2 latach po zakończeniu bnauki w owym gimnazjum poszedlem je odwiedzić. I co? Dwóch nauczycieli (z ok 20) zostało na swoich stanowiskach. Reszta albo na leczeniu albo uciekła stamtąd. Przecież to co dzieciaki robią ze swoimi mentorami to jest straszne, a jak już próbujesz byc twardy to rodzice Cię wyrzucą bo ich dzieci są zastraszane. A jak jesteś zbyt twardy to kończy się sprawą w sądzie i zakazem wykonywania zawodu. Takie są realia niestety, więc pytam gdzie tu luksus bycia nauczycielem? Do tego ciekawe jak złapać dodatkową fuche mając 80 wypracowań do przeczytania i ocenienia, każde po 10 stron powiedzmy i do tego przygotowanie materiału... Moja kuzynka w przedszkolu pracuje, dość dobrym, i przygotowanie programu dla małych dzieci zajmuje jej większość dnia. Każdy z nas wie jaka to praca bo każdy się uczył, i nikt by nauczycielem nie chciał być, a mimo to zazdrości. Chyba coś nie halo...
wlasnie wszyscy narzekają, zamiast szukac innej pracy. Robiłem w McDonalds, nie podobało mi sie to nie narzekałem, nie robiłem strajkow głodowych tylko odszedłem, tyle...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
No nie głosowałem i mi sie nie podoba więc, co? Moze byś łaskawie dokonczył... mam z kraju wyjechac?
Sam to pisałeś, że jak się komuś nie podoba to won... ja tylko zwróciłem ci uwagę. A ty wyraźnie dajesz do zrozumienie, że coś ci się nie podoba, wiec skoro znasz receptę to nie wiem jaki masz problem.

brylant 66

brylant

Użytkownik
Heh, dobry jestes ???? Praca jest tylko trzeba jej poszukac, ale jak sie czeka na tel z UP to sie nie dziwmy ze takie bezrobocie, na głupiej budowie wyciągniesz 2500 zł, mało? Widocznie dla Ciebie tak, ale dla innych to dobra kasa...

No widzisz. I ja nie pisze, ze masz problem bo nie podobaja ci sie blondynki (puste) ale ty juz mi piszesz ze mam problem.. ogarnij sie

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Nieważne co się komu podoba, o gustach nie będziemy przecież dyskutować :razz:.

Prawo do strajku określa jak dobrze pamiętam konstytucja i niekoniecznie musi to być strajk pracowniczy, równie dobrze może być to manifestacja, lub coś na wzór kibice vs Tusk. W moim mniemaniu jeśli ktoś chce poprzez strajk coś zamanifestować to niech to robi bo zwraca w ten sposób uwagę władzy, często niewidomej :-| na niektóre problemy.

xavy 386

xavy

Użytkownik
Do tego ciekawe jak złapać dodatkową fuche mając 80 wypracowań do przeczytania i ocenienia, każde po 10 stron powiedzmy i do tego przygotowanie materiału...
Rozumiem,że cały twój post to ironia, a szczególnie ten pogrubiony fragment...???

xavy 386

xavy

Użytkownik
Xavy to nie ironia...Masz dziecko albo chodziłeś sam do szkoły? Bo skoro twierdzisz że to ironia to domyślam się że nie. Pozdrawiam
Nigdy nie chodziłem...
Chłopie, co ty pieprzysz??! Wg ciebie każdy uczeń pisze wypracowanie na 10 stron?!! Mało który takie pisze.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Pewnie a co tam bo tylko nauczyciele zasługują na podwyżki, potrafią najgłośniej krzyczeć i stanowią gro wyborców, przecież w demokracji o to chodzi nie?
Obowiązki powiadasz, wydaje mi się, że są bardziej zapracowani ludzie niż nauczyciele a o podwyżkach nie słyszeli już kilka lat.Teraz przynajmniej wiemy skąd u Ciebie ten punkt widzenia, masz po prostu w tym interes(nie dziwię się pewnie też bym miał, jeżeli miałbym nauczycieli w rodzinie). Ale to chyba nie o to chodzi, żeby zadowalać najgłośniejszych.
Cytując mój post, w którym ja coś cytuję wypadałoby zapoznać się z tym co cytuję.

Powiedz mi:

- Gdzie napisałem, że tylko nauczyciele zasługują na więcej :?:
- Gdzie napisałem, że nauczyciele to najbardziej zapracowani ludzie :?:
- Gdzie napisałem, że inni nie zasłużyli na podwyżki :?:

Stawiam, że na wszystkie 3 pytania odpowiedź będzie nigdzie.

Ktoś pisze jakieś głupoty, że nauczyciele za PO mają zajebiście, to z racji, że wiem jaka jest sytuacja naprawdę to zwracam uwagę. Ty widzisz w tym jakieś 10 dno, którego tam nie ma.

Teraz czekają nauczycieli kolejne lata znoszenia debilizmów świetnej pani minister.

Przy niej to Giertych, na którego narzekano (choć nie był złym ministrem generalnie) jest dla nauczycieli świetny.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Przestańcie się kłócić, ja robiłem jako nauczyciel ale w prywatnej szkole (czytaj właściciel żydek po najcieńszej linii oporu).
Powiem tak w private school jak nie pracujesz na kartę nauczyciela - przerąbane :!:
Jednak jak masz te 18-20h - to już nie narzekajcie, że jest tak źle.
Tak owszem przygotowanie materiału do zajęć, ale program zmienia się co roku i nie zmienia się w 100% :!: Sam jak chodziłem do podstawówki to babka miała te same opracowania i materiały od 20 lat. Teraz spokojnie 1 na 3 lata + małe poprawki.
Wiem, że to jest wielu nie na rękę bo ma/jest nauczycielem w rodzinie.
Pomyślcie tylko, że wielu ludzi tyra po 60h i ma marne 1200zł na rękę a jak nie pasuje to na Twoje miejsce jest ktoś inny.
Prawda jest taka, narobiło się prywatnych gównianych szkół wyższych o przeciętnym przyklapanym stosunku do nauczania i tyle. Ten zawód stracił blask, dodatkowo nauczyciele głośno się upominają poprzez związki zawodowe, wielu pracowników Tesco (w Polsce bo w UK są związki zawodowe), Realu, Biedronce nawet nie ma możliwości strajku/protestu.
Znam obie strony medalu i to dokładnie - jeżeli za 18h pracy + płatne wakacje dostaje taki nauczyciel, gdy ja muszę pracować po 40h to nie jest fair.
(Tak wiem wiem, przygotowania uczniów do akademii, kółka naukowe, konkursy itp)
Sami jednak sobie powiedzcie, skoro tak nauczycielom jest źle to dlaczego tyle osób poszło na &quot;pedagoga&quot; ?
Żeby było fair Donek musiałby zabrać nauczycielom przywileje (praca po 30-40h), Górnikom musiałby zabrać wcześniejsze emerytury, mundurówki to samo, rolnicy pełen ZUS i zagwarantować tak jak w Niemczech - ceny gwarantowane skupu.
Wtedy tak, ale bankowo tak się to nie stanie - bo Donek nie ma jaj :!:
Tyle w temacie ;) wygrało PEŁO - niech rządzi, jak się zbierze w wielu grupach zawodowych, że na POdwyżki płac nie ma to będzie dym.

aerts 78

aerts

Użytkownik
- Gdzie napisałem, że tylko nauczyciele zasługują na więcej - Gdzie napisałem, że nauczyciele to najbardziej zapracowani ludzie - Gdzie napisałem, że inni nie zasłużyli na podwyżki
1 i 3 znaczy to samo, więc odpowiadam to jest mój komentarz do Twojej wypowiedzi, tylko różnica jest taka ja to widzę tak, że jak nie ma pieniędzy to nikomu nie podnosimy z budżetówki, a Ty widzisz to tak podnieśliśmy nauczycielom, a reszcie też powinniśmy no ale niestety nie udało się(ale skąd się te pieniądze dla tych pierwszych wzięły, jeżeli jesteśmy zadłużeni po uszy? to kiełbasa wyborcza za którą płacimy my wszyscy). Po prostu nie bierz tego tak do siebie.
Co do 2 to gdzie napisałem, że uważasz iż najbardziej zapracowani są nauczyciele?
Napisałem
Obowiązki powiadasz, wydaje mi się, że są bardziej zapracowani ludzie
Wynika z tego, że trochę naciągnąłeś moje wypowiedzi, ale wybaczam.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
A skoro tak Ci w Polsce źle to dlaczego się jeszcze nie wyprowadziłeś za granice :?:

Co tu nie jest fair, każdy wie jak pracują nauczyciele, że mają wakacje itp. Każdy może iść na nauczyciela, nikt nikomu nie zabrania.
Poza tym w przypadku nauczyciela dochodzi jeszcze odpowiedzialność za wszystko co dzieciaki odstawiają w szkole pod jego nadzorem, a teraz głupota się szerzy. A dzieciak Ci włoży śmietnik na głowe i nawet mu nie możesz w ryj za takie coś dać.

1 i 3 znaczy to samo, więc odpowiadam to jest mój komentarz do Twojej wypowiedzi, tylko różnica jest taka ja to widzę tak, że jak nie ma pieniędzy to nikomu nie podnosimy z budżetówki, a Ty widzisz to tak podnieśliśmy nauczycielom, a reszcie też powinniśmy no ale niestety nie udało się(ale skąd się te pieniądze dla tych pierwszych wzięły, jeżeli jesteśmy zadłużeni po uszy? to kiełbasa wyborcza za którą płacimy my wszyscy). Po prostu nie bierz tego tak do siebie.
Co do 2 to gdzie napisałem, że uważasz iż najbardziej zapracowani są nauczyciele?
Napisałem Wynika z tego, że trochę naciągnąłeś moje wypowiedzi, ale wybaczam.

Ja po prostu uświadamiam kolegę którego cytowałem, że wcale nauczyciele za PO nie mają zajebiście, jak to on twierdzi.

Hahaha miazga! To jest dopiero poziom podstawówki.

Sami jednak sobie powiedzcie, skoro tak nauczycielom jest źle to dlaczego tyle osób poszło na &quot;pedagoga&quot; ?
Staram się dostosować. Takie gadanie do to wszystkiego można odnieść, do każdego kto narzeka.

aerts 78

aerts

Użytkownik
A skoro tak Ci w Polsce źle to dlaczego się jeszcze nie wyprowadziłeś za granice
Hahaha miazga! To jest dopiero poziom podstawówki.
Ja po prostu uświadamiam kolegę którego cytowałem, że wcale nauczyciele za PO nie mają zajebiście, jak to on twierdzi.
Podejrzewam, że to nie am znaczenia kto akurat rządził, bo wszystkie obecne partie są podatne na rozdawnictwo publicznych pieniędzy.Ja uważam, że powinno się podnosić budżetówce pensje, ale wtedy gdy są pieniądze, podwyżka powinna wynosić tyle o ile wzbogaciło się całe społeczeństwo.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Podejrzewam, że to nie am znaczenia kto akurat rządził, bo wszystkie obecne partie są podatne na rozdawnictwo publicznych pieniędzy.Ja uważam, że powinno się podnosić budżetówce pensje, ale wtedy gdy są pieniądze, podwyżka powinna wynosić tyle o ile wzbogaciło się całe społeczeństwo.
Może ma, może nie, cholera wie w sumie jakby inni zrobili. Ale pewno masz rację, że byłoby tak samo.

No jak nie ma kasy to wiadomo, że bez sensu podwyżki dawać. Znaczy dla nich może to ma sens, zawsze ktoś więcej na nich zagłosuje. Tylko, że wśród nauczycieli i tak jest antyPO raczej, z powodu pani minister. Typiara pracowała w szkole prywatnej w Gdańsku i myśli teraz, że wszystkie rozwiązania z prywatnej szkoły, gdzie wiadomo, że kasy jest niemało da się przenieść do szkoły publicznej. A jeszcze stwierdzenie, że szkoła ma wychowywać dzieci, bo rodzice nie mają czasu to jest wgl hit.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom