>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
ale wiesz... legalne zioło i w ogóle trzeba iść do przodu, świat się zmienia
To już wiadomo skąd tak wysokie poparcie dla Palikota. Wystarczyło, że chłop krzyknął kilka razy w TV, że zalegalizuje &quot;zioło&quot;... a jak się skończy na tej obietnicy to wiadomo.

brylant 66

brylant

Użytkownik
Spokojnie Krzysztof, sądy ponoć apolityczne, ale i tak ludzie zobaczą ...

CO do PO to wiadomo:

- frajerom na zasiłku jest DOBRZE
- pracownikom ZUSu - DOBRZE
- nauczycielom - ZAJEBISCIE, 5 razy podwyzke dostali
- biednym - NIENAJGORZEJ ????
- urzedasom - DOBRZE
- politykom - DZIWKA Z VEGAS IM TAK DOBRZE NIE ZROBI

Tylko nam źle, ale jako, że pracuje na czarno to i tak wolałbym płacić 200 zł podatku na głowę niż tak wysokie dochodowe i taki VAT, akcyzy, pod. kupna sprzedazy... Ale ludzie nie wiedzą ze to sie im zwroci, cóż miejmy nadzieje ze JKM postawi na swoim i się uda ????

Jak to kRzysiek 160km? Myslalem ze na PiS głosowałes...

e/ mieli jakąś rozmowe Lecha z Jarkiem ujawniac, było coś?

pete1989 1,1K

pete1989

Użytkownik
e/ mieli jakąś rozmowe Lecha z Jarkiem ujawniac, było coś?
Oczywiście,że nie było,więc kolejna pisowska teoria okazała się nietrafiona:razz: (chyba nawet Fabik coś mówił,że takowa rozmowa ma ujrzeć światło dzienne w kluczowym momencie wyborów)

brylant 66

brylant

Użytkownik
wkleje komenta z jutuba:

&#39;&#39;Teraz aby sojusz PO z PSL i znowu po staremu będą wszystko wysprzedawać, aż nic z tej Polski nie zostanie w rękach Polaków, walić kasę bambrom na ciągniki, blokować rozwój przedsiębiorstw i dojebią podatki 30%. A ceny takie będą, że będziecie szukać korzonków po lasach żeby z głodu nie zdechnąć.&#39;&#39;

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Część? PO - 39%, PiS - 30%, PSL - 8.2%, SLD 7.7%

Dla mnie to 85% wybrało te same szuje i krzywe ...
Podziel to wszystko na pół.
Uprawnionych do głosowania było około 30 milionów Polaków.
Zagłosowało około 15 milionów.
Np. na Palikota zagłosowało 1.5 miliona ludzi. Sam Palikot w TV stwierdził, że było to 3 mln... zapomniał, że z 30 milionów do urn poszło 50%...

bodzio9 247

bodzio9

Użytkownik
Oj coś czuję, że w tej kadencji nie jeden głośny strajk czy protest się odbędzie, jeśli nic się nie zmieni, a na to się zapowiada...

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
W naszej polityce dużo już widziałem,więc nie zdziwię się jak powstanie koalicja PO-Palikot(o ile będzie miał więcej posłów niż PSL). Ciekawe jak wtedy poczują się wyborcy RPP? Zadowoleni czy oszukani;)

pete1989 1,1K

pete1989

Użytkownik
W naszej polityce dużo już widziałem,więc nie zdziwię się jak powstanie koalicja PO-Palikot(o ile będzie miał więcej posłów niż PSL). Ciekawe jak wtedy poczują się wyborcy RPP? Zadowoleni czy oszukani;)
Jeżeli Palikotowi uda się dzięki koalicji wprowadzić przynajmniej część reform związanych z przedsiębiorczością i podatkami to ja jako jego wyborca będę ukontentowany:]

brylant 66

brylant

Użytkownik
To ze bedzie koalicja PO-PSL to jeszcze nic złego, przeciez kmiotcto teraz nie raz blokowało ustawy jak cos wsiurom trza było zabrac, to wrazie problemów palikot zagłosuje ????

e/ zawsze mozna zebrac 100 tysięcy podpisów pod jakąś korzystną ustawą np zniesienie PIT ktorego koszty poborów są niewiele mniejsze od wpływów z niego i budzet sie nieznacznie zwiększa

T 22,7K

tadzin

Użytkownik
Czasami czytałem to co tu poniektórzy mają do powiedzenia i teraz mogę z całą pewnością przyznać, że wasze elaboraty, wykłady, opinie, rewelacje są warte jedno wielkie *****. Czemu? Bo jest Was na tym forum 100-200?
Jak taką liczbę porównać do około 10 mln, które wyboru dokonują na podstawie tego:
a) jak ładne są spoty w TV danej partii
b) jak ładne mają buźki dani politycy
c) jakie nazwiska zapamiętają z ogłoszeń porozwieszanych na ulicy
d) do jakiej partii należy osobnik
e) jeśli w ogóle wiedzą jak można głosować tzn ile X postawić gdzie i jak to jest super :&gt;
To że Lis się zbłaźnił niby przed Jarkiem miało takie znaczenie na wynik wyborów jak topnienei lodów Arktyki, bo Lisa oglądali Ci którzy coś ogarniają polityke i mają jakies zdanie, a zdecydowana większość która równeiż głosuje pewnie nie wie nawet kto to Lis ????
Wszystko to pisze na podstawie tego ze bylem czlonkiem komisji i na wlasnej skorze przekonalem sie jak to naprawde jest.
Co do Korwina to bajka o tym ze nie byl we wszystkich okregach jest slaba, bo w moim obwodzie mial raptem parę głosów. To ze nie bylo go w mediach, to jest zdeycdowanie wazniejsze; ) plus to ze czasem gada normlanie a czasem pieprzy takieg glupoty ze ktos kto nie interesuje sie polityka, ma takeigo Korwina serdecznei dsoc po 3 minutach.
By cos osiagnac musielibiscie miec duuuzo kasy by rozreklamowac Korwina (skad ją wziąc ? : &gt; ) + na dobry poczatek zebrac 0,5-1mln wiernych, a ze to niemozliwe (jaki odsetek osob jest wyksztalconych jako tako w Polsce to po pieresze, po drugie jak maly odsetek z tych wyksztalconych sie zajmuje polityka to drugie, bedzie to liczba niziutka na tle reszty wyborcow ???? )
Mozecie sie uswiadamiac ze to jest be a to jest fe i co z tego, jak pojdzie 1 mln zaglosuje na ladne nazwisko, 5 mln na ladny spot, a 2 mln na ladny krawat Tuska :&gt;
Od zawsze bylo wiadome ze ludzi &quot;glupich&quot; jest zdecydowana wiekszosc i tacy sa wlasnie podatni na wplywy mediow i tacy ludzie zawsze beda wybierac partie rzadzaca ;).
Amen ja nie ruszam spraw politycznych bo to bez sensu calkowicie.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
- nauczycielom - ZAJEBISCIE, 5 razy podwyzke dostali

Jo, zajebiście jest nauczycielom. A podwyżki były takie mega, że szok.
A dochodzą obowiązki, bo szkoła wg genialnej minister ma wychowywać, bo rodzice nie mają na to czasu.
Przy debilizmach, które ona wymyśla te podwyżki co są to sobie ona może wsadzić dobrze wiesz gdzie.
Poza tym jakoś moja matka nie zauważyła, żeby 5 razy dostała podwyżke.

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
dokładnie to samo co wyżej, moja dostała o jakieś 200 czy 300zł, ale koszttem sobotniego przedpołudnia w szkole, ale to inna bajka.
reszty tych podwyżek się odczuć prawie nie dało.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Jak to kRzysiek 160km? Myslalem ze na PiS głosowałes...
Mieszkam i pracuję w Łodzi, pochodzę ze świętokrzyskiego. Nie miałem czasu na załatwienie sobie karty do głosowania gdzie indziej.
Ojczyzna wzywa to bym nawet z Australii leciał by odsunąć PEŁO od władzy.
dokładnie to samo co wyżej, moja dostała o jakieś 200 czy 300zł, ale koszttem sobotniego przedpołudnia w szkole, ale to inna bajka. reszty tych podwyżek się odczuć prawie nie dało.
No to głosujcie dalej Ludzie na PEŁO ???? (żart) - współczuję głupoty ludziom, przecież teraz ta mafia może nas wysiekać podatakami i opłatami.
Merkel już podskakuje do góry z radości bo znów poklepywanie Donka po pleckach zrobi i Donek nie zadba o Polskę ale o Europę..... - szok :!:
4 lata temu w miejscu pracy mojej mamy 99% ludzi za PEŁO bo obiecują dużo tylko moja mama za PIS, będzie lepiej za PEŁO kwitowali. Teraz na słowo PEŁO tamte 99% osób krew zalewa i wkurzenie takie, wstyd im teraz spojrzeć w lustro bo ledwo wiążą koniec z końcem po POdwyżkach (szczególnie cen).
Nie wiem ale mnie się wydaje że po Euro 2012 w wielu osobach się już zagotuje i wyjdą na ulicę ???? będzie ZOMO vs cywile

artsik 3

artsik

Użytkownik
Taka jest prawda że ci Polacy co nie poszli do urn teraz nie powinni krytykować rządu. To dzięki nim będzie dalej rządziło PO z partią która jest w sejmie byle tylko dostawać pieniądze PSL. Rozumiem jak ktoś poszedł na wybory i oddał nieważny głos ale jak ktoś z lenistwa nie poszedł to też niech cicho siedzi.

cpt-obvious 7

cpt-obvious

Użytkownik
A ja się pytam, czemu Król Julian nie wszedł do sejmu ???? Gdyby można było u nas dopisywać nazwiska do listy jak w Szwajcarii, na bank by wszedł ????
będzie ZOMO vs cywile
Ta, chyba 13 grudnia jak rekonstrukcja stanu wojennego będzie. Weź nie pierdol takich smutów.

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Krzysztof zapomniał dodać, że w jego anihilistycznej wizji czeka nas najpierw grudniowa apokalipsa co zapowiedział orion w swoim proroctwie, więc Euro nawet nie dożyjemy. Na ulice ludzie wyjdą wściekli ze stadionu jak zobaczą 0:3 po 45 albo 90 minutach meczu naszych Orłów.

Demagogia i populizm stoją u Ciebie na bardzo wysokim poziomie Krzysztof. Narzekasz na swoich rodaków którzy wybrali ponownie PO. Narzekaj na połowę, która nie poszła na wybory i nie zmieniła władzy na PiS (to jedyna realna opcja). Zastanów się dlaczego tego nie zrobili? Może dlatego, że PiS jest jednak tak słabą i marną partią, że bycie w opozycji do bardzo przeciętnego rządu nie skłoniło niezdecydowanych ludzi do oddania głosu, a poszedł tylko twardy elektorat? Może dlatego, że nie przedstawili żadnego konkretnego planu tym wyborcom w trakcie kampanii, a prawili, że &quot;zasługujemy na więcej&quot; (no k...a odkrycie), a na koniec zaczęli straszyć Palikotem? A może dlatego, że wielu z nich nie oddadzą głosu na Jarka bo widzą jego fałszywość w trakcie kampanii i czekają tylko na takie akcje jak ta z Merkel po których on sam ich utwierdza w słusznym przekonaniu? Gdyby była opozycja zdolna do władzy to by doszło do zmian. Beznadziejność wszystkich partii prowadzi do takich wyników.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Kolega wyżej ma rację. Narzekanie na 40%, któe zagłosowało na PO to tylko jedna strona. Bo PiS będąc w opozycji do najgorszego rządu od 1989 roku (taką opinię usłyszałem wczoraj w studiu, nie wypada się nie zgodzić ;p) nie potrafił przez 4 lata powiększyć swojego elektoratu, a gdyby nie obecność na scenie Palikota to ta przewaga PO nad PiSem byłaby jeszcze większa

aerts 78

aerts

Użytkownik
Jo, zajebiście jest nauczycielom. A podwyżki były takie mega, że szok. A dochodzą obowiązki, bo szkoła wg genialnej minister ma wychowywać, bo rodzice nie mają na to czasu. Przy debilizmach, które ona wymyśla te podwyżki co są to sobie ona może wsadzić dobrze wiesz gdzie. Poza tym jakoś moja matka nie zauważyła, żeby 5 razy dostała podwyżke.
Pewnie a co tam bo tylko nauczyciele zasługują na podwyżki, potrafią najgłośniej krzyczeć i stanowią gro wyborców, przecież w demokracji o to chodzi nie?
Obowiązki powiadasz, wydaje mi się, że są bardziej zapracowani ludzie niż nauczyciele a o podwyżkach nie słyszeli już kilka lat.Teraz przynajmniej wiemy skąd u Ciebie ten punkt widzenia, masz po prostu w tym interes(nie dziwię się pewnie też bym miał, jeżeli miałbym nauczycieli w rodzinie). Ale to chyba nie o to chodzi, żeby zadowalać najgłośniejszych.
2 sprawa to ordynacja, jak może być normalnie jak to liderzy partii właściwie wybierają posłów, myślałem, że mnie dzisiaj szlag trafi jak się dowiedziałem, że prawdopodobnie Kalita czy Nowica z poparciem 0,5% wejdzie do sejmu prawdopodobnie(oczywiście dlatego, że nie wybiera się ludzi tylko kartele polityczne).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom