>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Wielki Szlem: US Open (30.08.2021 - 12.09.2021)

Status
Zamknięty.
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Widzial ktos Brytyjke w akcji na tym turnieju? Jesli gra zwawo I wywiera presje to dla Rogers kolejna taka przeprawa to moze byc za duzo.
Tez te zwyciestwo z Barty to nie wiem czy to nie jest spelnienie Rogers I juz zagra bez cisnienia.

Poza tym popatrzylem pare Szlemow I bardziej ta Co pokonuje Barty odpada w nastepnej rundzie.Kvitova, Kenin, Kasatkina daly rade ale Linette,Muchova,Wang, Osaka, Barthel,Riske,Keys nie daly rady czyli przewaznie jak ktos odpalil "jednorazowo" to lecial w nastepnej rundzie do domu Zobaczymy

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Chce wam tylko przypomnieć, że mecz meczowi nie równy a najczęściej a zwłaszcza w WTA po wygraniu z kimś takim jak Barty zaraz raz dwa się odpada, a Raducanu ma do tego predyspozycje aby Shelby spokojnie pokonać w dwóch setach. Kursy już i tak mocno spadku z 1.97 na 1.66
Wiadomo, że w WTA wszystko jest możliwe i niczego nie można być pewnym(ważna jest dyspozycja fizyczna i psychiczna danego dnia), ale ja po prostu widzę value w kursie na Rogers.

dx2 267K

dx2

Użytkownik
Svitolina-L.Fernandez 2 @3.15

Wspaniala byla wczoraj Kanadyjka w meczu z Kerber, alez tam szly wymiany. Obydwie zawodniczk swietnie sie poruszaja, ale w wymianie to sila po stronie Fernandez, a glownym czynnikiem, ktory zrob roznice wydaje mi sie, zebedzie tutaj podanie.
Fernandez to wczoraj tak karcila czasami drugi serwis Kerber swoim returnem, ze brakowalo slow. Najwiekszy problem Svitoliny bedzie wlasnie tutaj, bo pomiedzy przyslowiowa "jedynka", a "dwojka" Svitoliny jest spora roznica w predkosci.
Jak to wczoraj powiedzial bodajze Stopa, drugie podanie Svitoliny jest z predkoscia juniorska i tu powinna byc kopalnia punktow dla Fernandez.

Mysle, z jak najbardziej kurs wart zagrania, tym bardziej ze w damskim tenisie wiek nie odgrywa az tak duzej roli, Kanadyjka hasa po korcie jak jakas gazela, a wsparcie od meczu z Osaka ma ogromne, takze grane od razu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +107
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Bencic-Swiatek 2 1,72

Poczatkowo chcialem zagrac na Bencic, ktora gra coraz lepiej ale Iga pokazala charakter I dobra gre, zwlaszcza w meczu z Kontaveit, stad ten typ.

Widzialem mecz szwajcarki z Pegula to ogolnie bylem pozytywnie zaskoczony postawa Bencic ALE grala z zawodniczka,ktora jakby nie byla soba w tym meczu.Pegula wygladala mi na jakas oslabiona, wygladala jak zmora na tym spotkaniu.Amerykanka slabo serwowala, zwlaszcza w waznych momentach (oprocz kilku pilek) I jej poruszanie na korcie pozostawia wiele do zyczenia.Dodatkowo, bardzo malo wywierala presji w wymianach na Bencic, przewaznie Szwajcaria robila krok I miala juz pilke na rakiecie, gdzie w druga strone bylo juz totalnie odwrotnie.

Swiatek widzialem z Kontaveit I grala naprawde niezle.Anett postawila spory opor ale mimo to Iga wygrala ten mecz, przede wszystkim swietnym poruszaniem I defensywa a takze, co istotne bedzie dzisiaj, potrafila czesto przejmowac inicjatywe w wymianie.

Bencic wg mnie nie poradzi sobie z presja jaka bedzie stwarzac jej Iga w wymianach, takze duzo lepsze poruszanie sie Polki I defensywa przysporzy duzo klopotow Szwajcarce.

Bencic tutaj jak narazie bardzo dobrze serwuje ale nie miala rywalki klasy Igi a ta z kolei na returnie z solidna Kontaveit miala az 20 szans na przelamanie.

Wg mnie bedzie to latwiejsze starcie dla Swiatek niz poprzednie dwa.Iga ma tu spore szanse na final I mam nadzieje, ze tego nie zmarnuje.

Rogers-Raducanu 2 1,57

Dosc ciezkie spotkanie ale pojde w strone Brytyjki.Z ciekawosci zobaczylem jak radza sobie kobiety na US w nastepnej rundzie kiedy wygrywaja ze strata tylko jednego gema.Na jakies 10 spotkan, tylko raz zawodniczka przegrywala mecz bedac faworytka (kursowa czyli kurs ponizej 1,7) I byla to Radwanska, ktora przegrala wtedy z pozniejsza polfinalistka Peng, a kurs na nia wtedy wyniosl ponad 5.

Mamy tu ciekawe starcie mlodosc vs gospodyni.Rogers odwrocila losy meczu z Barty, ktora jednak nie byla soba w tym spotkaniu.Niemniej jednak australijka to nr 1 I zawsze wygrane z nr 1 beda robic wrazenie.

Popatrzylem rowniez jak zachowuje sie zawodniczka, ktora ogrywa #1 na US od 2007.Jesli ktos wygrywal z nr 1 I pozniejszym meczu byl underdogiem to zawsze przegrywal a bylo tych meczy z 6-7.Jesli ktos wygrywal I pozniej byl faworytem to rowniez wygrywal mecz (oprocz finalu Williams ze Stosur w 2012).Wnioskiem zatem jest fakt, iz po ograniu turniejowej 1 bukmacherzy praktycznie sie nie myla wystawiajac kursy w nastepnym spotkaniu.

Co do samych zawodniczek to Brytyjka popelnia tutaj malo bledow, dobrze sie porusza, jest agresywna, Rogers dla mnie troche za masywna I bedzie miec klopoty z poruszaniem sie przy zwawej Radacanau.Z pewnoscia to wielki test dla Brytyjki, ktora przeciwko sobie bedzie miec rowniez publicznosc, ale sadze, ze da rade

S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA US Open
Godzina: 20:00
Spotkanie: Rogers - Raducanu
Typ: Rogers handi +1.5 seta
Kurs: 1.55
Bukmacher: ETOTO
Analiza
: Rogers przed US Open forma nie grzeszyła, warto jednak zauważyć że grywała głównie z mocnymi zawodniczkami. Wsztrzelila się z forma na Szlema i dziś przyjdzie się zmierzyć z objawieniem tego turnieju czyli z zaledwie 18 letnia Brytyjka, która przeszła kwalifikacje i 3 rundy turnieju głównego bez straty seta ba ona nawet nie była blisko straty seta. Postawie że zawodniczka o 10 lat starsza dziś zakończy ta serię i Raducanu wkoncu seta straci a być może zakończy swój występ na US Open ale aż tak odważnie grał nie będę. Rogers ma olbrzymie doświadczenie w turniejach rangi WTA oraz Wielkich Szlemach i to może mieć dziś duże znaczenie, dodatkowo ograla pierwsza rakietę na świecie co mogło tylko podnieść morale zawodniczki. Reasumując, Rogers zagra na betonie na którym wygląda najlepiej, ma dużo większe doświadczenie a turniej powoli wchodzi w decydującą fazę bo walka toczy się o ćwierćfinal więc presja i stres może zacząć dawać się we znaki młodej tenisistce. Nie wiem czy weźmie mecz ale set raczej powinna.

Ostatnia edycja:
dx2 267K

dx2

Użytkownik
Ka.Pliskova-Pavlyuchenkova 1 @1.65

Zbyt dlugich wymian to w tym meczu nie bedzie, ale stawiam na Pliskova. Pliskova pierwsza czesc sezonu duzo slabsza niz to do czego przyzwyczaila w poprzednich latach, chcoiaz i tak duzo zawodniczek chcialoby miec taka "slabsza" czesc, ale od Wimbledonu wszystko poszlo do przodu. Nie jest to z pewnoscia moja ulubiona tenisistka, ale sentymenty na korcie nie graja.

Podanie Pliskovej robi tu ogromna roznice, a dodajac lepsza dyspozycje to wydaje mi sie, ze Czeszka wyjdzie z tego spotkania zwyciesko. Dobra okazja do rewanzu za tegoroczny mecz w Madrycie, gdzie wygrala Pavlyuchenkova. Tym razem jednak uwazam, ze role sie odwroca, bo to Pliskova notuje progres, a Pavlyuchenkova chyba powoli regres.

Pliskova byla kiedys blisko zyciestwa w US Open, gdy ulegla w 3 setach Kerber w finalowym pojedynku, a obecnie wydaje mi sie, ze ma szanse probowac by myslec o czyms wiecej znowu. W kazdym razie w tym pojedynku daje Pliskovej wieksze szanse niz Pavluchenkovej i typuje zwyciestwo Czeszki .

Ostatnia edycja:
inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Chyba warto zagrać zanim się ludzie pokapują i kurs spadnie 2,50 wygląda całkiem przyzwoicie. A mowa o Krejcikovej, zwyciężczyni French Open, która zmierzy się z Sabalenką, tą któa nie może dostać się do finału Szlema. Co? Krejcikova jest dokładniejsza i bardziej skuteczna. Sabalenka jak trafi to nie ma co zbierać, ale ile zdoła wyrzucić? Powtórzę swoją sentencję z Typów Dnia. Krejcikova ją wypunktuje. O!
Krejcikova 2,50

kratta 72,8K

kratta

Użytkownik
Właśnie Iga lepiej się pokazuje grając z lepszymi, tak jak mówili o tym eksperci, że Iga ciężko sobie radzi z presją gdy gra z kimś teoretycznie słabszym
Chyba warto zagrać zanim się ludzie pokapują i kurs spadnie 2,50 wygląda całkiem przyzwoicie. A mowa o Krejcikovej, zwyciężczyni French Open, która zmierzy się z Sabalenką, tą któa nie może dostać się do finału Szlema. Co? Krejcikova jest dokładniejsza i bardziej skuteczna. Sabalenka jak trafi to nie ma co zbierać, ale ile zdoła wyrzucić? Powtórzę swoją sentencję z Typów Dnia. Krejcikova ją wypunktuje. O!
Krejcikova 2,50
Widziałeś mecz Barbory z Muguruzą? Bo śmiem wątpić ;)

Siurkacz 3,4K

Siurkacz

Użytkownik
Też myślę że Krejcikova wygra, jak dla mnie sabalenka jest strasznie overrated, jeżeli będzie popelniać tyle błędów co z Mertens to Krejcikova gładkie 2-0, 2 pozycja w rankingu wta to dla mnie przesada. Z Collins zagrała świetnie i tak musiala by zagrać na Krejcikovą by mieć szanse.

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Właśnie Iga lepiej się pokazuje grając z lepszymi, tak jak mówili o tym eksperci, że Iga ciężko sobie radzi z presją gdy gra z kimś teoretycznie słabszym

Widziałeś mecz Barbory z Muguruzą? Bo śmiem wątpić ;)
Zarówno mecz Sabalenki z Mertens jak i mecz Krajcikovej z Muguruza widziałem z pozycji highlights. A czemu?

Świątek trzyma się blisko Bencic, jak Fernandez Osaki.

Ostatnia edycja:
kratta 72,8K

kratta

Użytkownik
Zarówno mecz Sabalenki z Mertens jak i mecz Krajcikovej z Muguruza widziałem z pozycji highlights. A czemu?

Świątek trzyma się blisko Bencic, jak Fernandez Osaki.
Czeszka łapała powietrze jak tylko się da, wzięła MTO na 9min (jak się nie mylę) opóźniała grę jak tylko się da nie dała zaserwować Gabrinie bo nie ustawiała się do pozycji przyjęcia, akcje z chodzeniem po ręcznik jak najwolniej się da itp. Hiszpanka strasznie wywalona z rytmu oddała 2 set mając 3 piłki setowe wracając z 4:0. Jestem przekonany że gdyby doszło do 3 seta wygrała by Hiszpanka lub po prostu poleciał by krecz.

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Czeszka łapała powietrze jak tylko się da, wzięła MTO na 9min (jak się nie mylę) opóźniała grę jak tylko się da nie dała zaserwować Gabrinie bo nie ustawiała się do pozycji przyjęcia, akcje z chodzeniem po ręcznik jak najwolniej się da itp. Hiszpanka strasznie wywalona z rytmu oddała 2 set mając 3 piłki setowe wracając z 4:0. Jestem przekonany że gdyby doszło do 3 seta wygrała by Hiszpanka lub po prostu poleciał by krecz.
Muguruza ją tak zaganiała czy to jakiś uraz? Może to tylko strategia wybijania z rytmu a otwarta buzia to jej zwyczaj? :p

kratta 72,8K

kratta

Użytkownik
Muguruza ją tak zaganiała czy to jakiś uraz? Może to tylko strategia wybijania z rytmu a otwarta buzia to jej zwyczaj? :p
Nie wyglądało to jak gra aktorska a jeśli no to powinna zmienić zawód i do hollywood :D. Widać było że źle z nią się dzieje siła uderzenia też była słaba, poruszanie też na koniec nie była w stanie udzielić wywiadu a w oświadczeniu mówiła, że nie mogła złapać oddechu.

Żeby nie było nie odwodzę nikogo od grania na Czeszkę każdy zrobi co chcę ja tylko przekazuję co widziałem i czytałem ;)

Otrzymane punkty reputacji: +13
inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Nie wyglądało to jak gra aktorska a jeśli no to powinna zmienić zawód i do hollywood :D. Widać było że źle z nią się dzieje siła uderzenia też była słaba, poruszanie też na koniec nie była w stanie udzielić wywiadu a w oświadczeniu mówiła, że nie mogła złapać oddechu.

Żeby nie było nie odwodzę nikogo od grania na Czeszkę każdy zrobi co chcę ja tylko przekazuję co widziałem i czytałem ;)
Ok dzięki za info. Może zdąży się zregenerować.

psychol32 490,9K

psychol32

Użytkownik
No niestety Iga przegrała ten mecz w pierwszym secie. Tak na dobrą sprawę to go oddając rywalce. Babom chyba łatwiej się podnieść z 0:6 niż po takiej walce jaką mieliśmy w tie-breaku. Śmiem twierdzić że gdyby to ona ugrała pierwszą partię to w drugiej Bencic byłaby poskładana.

kratta 72,8K

kratta

Użytkownik
No niestety Iga przegrała ten mecz w pierwszym secie. Tak na dobrą sprawę to go oddając rywalce. Babom chyba łatwiej się podnieść po 0:6 niż po takiej walce jaką mieliśmy w tie-breaku. Śmiem twierdzić że gdyby to ona ugrała pierwszą partię to w drugiej Bencic byłaby poskładana.
Czego oczekiwać tutaj psycha siada po tak przegranym secie, co gorsza Iga miała tyle fajnych piłek żeby skończyć tego seta a odjebała nieźle nie oszukujmy się.

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
A co Panowie sądzicie o zwycięstwie Raducanu w całym turnieju US Open? Krejcikova też była dogiem a we French Open zgarnęła całą pulę. Może historia się powtórzy tylko z inną zawodniczką?

Edit: No coraz bliżej

Ostatnia edycja:
adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
No niestety Iga przegrała ten mecz w pierwszym secie. Tak na dobrą sprawę to go oddając rywalce. Babom chyba łatwiej się podnieść z 0:6 niż po takiej walce jaką mieliśmy w tie-breaku. Śmiem twierdzić że gdyby to ona ugrała pierwszą partię to w drugiej Bencic byłaby poskładana.
Dokładnie. Dlatego tak jak pisałem nie ważne kto kogo pokonał wcześniej. Liczy się tylko ten mecz. Szkoda bo wróciła Iga w pierwszym secie gdy Bencic do momentu serwisu po wygranie seta była nie do ruszenia na podaniu. Na pocieszenie pozostaje bardzo dobry mecz obu Pań i lepsze wrażenie niż po Wimbledonie.

psychol32 490,9K

psychol32

Użytkownik
Mnie z dzisiejszych spotkań to jedynie kusi debel kobiet Jurak/Klepac z kursem w granicach 3. Wiadomo rywalki u siebie, siła, wytrzymałość po ich stornie, ale umiejętności i doświadczenie po stronie Chorwatki i Słowenki. Do tego niezłe przetarcie na ziemi amerykańskiej przed US Open. Tutaj również w pierwszych dwóch rundach gładkie zwycięstwa.

Siurkacz 3,4K

Siurkacz

Użytkownik
Bencic zgodnie z przewidywaniami wygrana, Świątek postawiła strasznie duży opór a i tak przegrała, nie widze tu godnej przeciwniczki dla tak grającej Bencic. Mam nadzieje że z jej plecami będzie wszystko dobrze. Teraz czas na wygraną Pliskovej oraz Harrisa i myślę że większość będzie zarobiona.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom