Uwielbiam takie komentarze. Czy nazwiska takie jak Hingis, Williams, Szarapowa, Graf, Seles czy Świątek mówią Ci cos? Wszystkie te zawodniczki wygrały swojego pierwszego szlema do 18 urodzin. Ale rozumiem że Fernandez nie może osiągnąć półfinału szlema bo nie nazywa się Halep, Svitolina czy Muguruza. Jeżeli ktoś ogląda mecze I interesuje się szerzej tenisem a nie pierwsza 20 to takie wyniki nie są zaskoczeniem. Po meczu z Osaka wszyscy pisali ze Japonka przegrała ten mecz a ja pisałem ze Fernandez zagrała bardzo dobry mecz co udowodniła z Kerber czy Svitolina. O Raducanu od kilku lat pisze sie ze ma talent i papiery na grę i widać że ten sezon może być przełomowy w jej karierze. To że przed turniejem była 150 niczego nie oznacza. Bo Iga, Osaka czy Halep też kiedyś były na 200 miejscu. Czy osiągną coś te młode zawodniczki czas pokaże. A to że są młode tylko dobrze o nich świadczy. Jakoś nie widziałem oburzenia gdy 16-letnia Gauff osiągała dobre wyniki. Najlepiej niech wprowadza zakaz gry w szlemie dla zawodniczek poniżej 20 roku życia i z rankingiem top 16. Wtedy nie będzie niespodzianek.Nie wierze Co widze, 18letnia Fernandez w SF US open.Wszystkie te Svitoliny, Kerbery Halepy I inne Muguruzy powinny sie wstydzic, ze 18latka gra w polfinale Szlema.Te cale WTA to jakis zart, wpada sobie 18latka na Szlema I po kolei lupie gwiazdy, jutro jeszcze Brytyjka dolaczy do SF I w ogole bedzie komedia.Oczywiscie nic nie ujmujac Fernandez bo zagrala dobry mecze ale od takiej osoby jak Svitolina wymaga sie wiecej ale widocznie ona woli byc jak jej maz I siadac psychicznie anizeli walczyc o najwyzsze laury.
Podsumowując zacznijcie oglądać mecze a nie opierać swoje typy na rankingach czy kilku minutowych skrótach a takie wyniki przestaną was dziwić.