v 

Puchar Króla
Sevilla v Real Madryt 
Stadion: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sewilla)                 
Godz: 21:15
Po świetnym meczu w Madrycie i pewnym  zwycięstwie gospodarzy 3:0 pora  na rewanż. W przeciwieństwie do  poprzedniego spotkania ekipa ZZ jest  bardziej osłabiona. Z urazami są  dwaj ofensywni pomocnicy Isco i James,  do tego decyzją trenera ze składu  wypada chyba najważniejsze ogniwo  drugiej linii Modric. Odpocznie też  Ronaldo, a z urazami od dłuższego  czasu zmagają się jeszcze Bale i Pepe.  Do kadry wracają z kolei Sergio  Ramos, Mateo Kovačić  i Lucas Vázquez,  których zabrakło w dwóch  ostatnich spotkaniach w nowym roku. Real  podejrzewam że postara się  kontrolować spotkanie, cofnie się lekko i  postara się atakować rywala z  głębi boiska ponieważ to Sevilli powinno  zależeć na atakowaniu.  Upatruje w tym szanse na gola i wygraną gości.  Jeśli obrona nie będzie  robić błędów, a po nowym roku grają jak nigdy  wcześniej w tym sezonie  (zero poważnych błędów i przede wszystkim  straconych goli) to taki  wynik jest jak najbardziej do osiągnięcia.  Rotacje ZZ w tym sezonie  powoli dają o sobie znać bo widać świeżość w  grze, a dodatkowo  większość kadry jest dobrze ograna. 
Skład Realu według mnie: Casilla, Danilo, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kovacić, Kroos, Vazquez, Asensio, Benzema/Morata
Jeśli  chodzi o ekipę Sevilli to do kadry zostali włączeni dwaj nowo  pozyskani  Clèment Lenglet i Stevan Jovetic. Czarnogórzec dzisiaj odbył  pierwszy  trening z zespołem, ale trenerzy zdecydowali się od razu  powołać go na  takie spotkanie. Nieobecny będzie również  N'Zonzieg,Mariano i Franco  Vazquez, pora składem jest też bramkarz  Sirigu. Sevilla do tego  spotkania patrząc na wynik może nie podejść na  100% ponieważ w niedziele  czeka ich kolejne starcie z Realem tym razem w  lidze i tam stawka  będzie znacznie ważniejsza bo będą bronić drugiego  miejsca w lidze i  przewagi nad Barceloną. Powołanie nowo  transferowanych graczy daje mi  sporo do myślenia z jakim podejściem  wyjdzie Sevilla. 
Kadra na Realu Madryt:
Bramkarze: Keylor Navas, Casilla i YáĂąez.
Obrońcy: Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, CoentrĂŁo i Danilo.
Pomocnicy: Kroos, Casemiro, Kovačić, Asensio i Enzo.
Napastnicy: Benzema, Lucas Vázquez, Mariano i Morata.
Nieobecni:
Decyzją trenera: Modrić i Cristiano.
Kontuzjowani: Pepe i Bale.
Urazy: Isco i James. 
Niezarejestrowani: Lucas Silva.
Kadra Sevilli:
Bramkarze: Rico i Soria
Obrońcy: Pareja, Rami, Mercado, Lenglet i Escudero
Pomocnicy: Kranevitter, Iborra, Ganso, Nasri, Sarabia, Kiyotake, Correa i Vitolo
Napastnicy: Jovetić, Vietto oraz Ben Yedder.
Nieobecni:
Decyzją trenera: Sirigu, N'Zonzi, Mariano i Franco Vázquez
Wracający po kontuzjach: Trémoulinas i Krohn-Dehli
Kontuzjowani:: Carriço.             
Moje typy:
X2 1,50 - POLECAM

BTTS 1,44

Real DNB 1,80

różnica zwycięstw: Real 1 golem 4,50