v
Puchar Króla
Sevilla v Real Madryt
Stadion: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sewilla)
Godz: 21:15
Po świetnym meczu w Madrycie i pewnym zwycięstwie gospodarzy 3:0 pora na rewanż. W przeciwieństwie do poprzedniego spotkania ekipa ZZ jest bardziej osłabiona. Z urazami są dwaj ofensywni pomocnicy Isco i James, do tego decyzją trenera ze składu wypada chyba najważniejsze ogniwo drugiej linii Modric. Odpocznie też Ronaldo, a z urazami od dłuższego czasu zmagają się jeszcze Bale i Pepe. Do kadry wracają z kolei Sergio Ramos, Mateo Kovačić i Lucas Vázquez, których zabrakło w dwóch ostatnich spotkaniach w nowym roku. Real podejrzewam że postara się kontrolować spotkanie, cofnie się lekko i postara się atakować rywala z głębi boiska ponieważ to Sevilli powinno zależeć na atakowaniu. Upatruje w tym szanse na gola i wygraną gości. Jeśli obrona nie będzie robić błędów, a po nowym roku grają jak nigdy wcześniej w tym sezonie (zero poważnych błędów i przede wszystkim straconych goli) to taki wynik jest jak najbardziej do osiągnięcia. Rotacje ZZ w tym sezonie powoli dają o sobie znać bo widać świeżość w grze, a dodatkowo większość kadry jest dobrze ograna.
Skład Realu według mnie: Casilla, Danilo, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kovacić, Kroos, Vazquez, Asensio, Benzema/Morata
Jeśli chodzi o ekipę Sevilli to do kadry zostali włączeni dwaj nowo pozyskani Clèment Lenglet i Stevan Jovetic. Czarnogórzec dzisiaj odbył pierwszy trening z zespołem, ale trenerzy zdecydowali się od razu powołać go na takie spotkanie. Nieobecny będzie również N'Zonzieg,Mariano i Franco Vazquez, pora składem jest też bramkarz Sirigu. Sevilla do tego spotkania patrząc na wynik może nie podejść na 100% ponieważ w niedziele czeka ich kolejne starcie z Realem tym razem w lidze i tam stawka będzie znacznie ważniejsza bo będą bronić drugiego miejsca w lidze i przewagi nad Barceloną. Powołanie nowo transferowanych graczy daje mi sporo do myślenia z jakim podejściem wyjdzie Sevilla.
Kadra na Realu Madryt:
Bramkarze: Keylor Navas, Casilla i YáĂąez.
Obrońcy: Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, CoentrĂŁo i Danilo.
Pomocnicy: Kroos, Casemiro, Kovačić, Asensio i Enzo.
Napastnicy: Benzema, Lucas Vázquez, Mariano i Morata.
Nieobecni:
Decyzją trenera: Modrić i Cristiano.
Kontuzjowani: Pepe i Bale.
Urazy: Isco i James.
Niezarejestrowani: Lucas Silva.
Kadra Sevilli:
Bramkarze: Rico i Soria
Obrońcy: Pareja, Rami, Mercado, Lenglet i Escudero
Pomocnicy: Kranevitter, Iborra, Ganso, Nasri, Sarabia, Kiyotake, Correa i Vitolo
Napastnicy: Jovetić, Vietto oraz Ben Yedder.
Nieobecni:
Decyzją trenera: Sirigu, N'Zonzi, Mariano i Franco Vázquez
Wracający po kontuzjach: Trémoulinas i Krohn-Dehli
Kontuzjowani:: Carriço.
Moje typy:
X2 1,50 - POLECAM
BTTS 1,44
Real DNB 1,80
różnica zwycięstw: Real 1 golem 4,50