Przesadził Marathon i pewnie więcej już nie wystawią kursów jako pierwsi, bowiem
Miedź nie jest absolutnie zespołem przeciwko któremu wystawia się kursy zbliżone do 5, bo nie wygrywa meczów prawie wcale, czasami są jakieś wyskoki. Chrobry również jest ekipą naprawdę słabą i żenującą, ale wydaje mi się, że lepszą. Markuszewski jest niezłym trenerem, na pewno powinien to prędzej czy później to poukładać. Miedź w tym sezonie ograła Piotrkowianina i Czuwaj u siebie, poza tym nie potrafili zdobyć punktów, jedynie w Głogowie gdzie zremisowali. Chrobry solidnie zaczął sezon by później straszliwie obniżyć loty. W ostatnim meczu przegrali z Piotrkowianinem, no cóż - to chyba wystarczający sygnał by się ogarnąć, nie ukrywam, że oba zespoły są beznadziejne w ataku, ale chyba jednak zdecydowanie to na korzyść Chrobrego się układa (3 bramki średnio więcej). Dlaczego o tym piszę? Bo raczej obronnie to ten mecz się rozegra..
Kilka nazwisk uznanych jest po obu stronach, na pewno jednak nie można powiedzieć, że są to zespoły mocne. Co jeszcze można powiedzieć - to są derby, dwa słabe zespoły, przegrywające co się da, jednak nieporównywalnie lepszą kadrą dysponuje Markuszewski. Oby z dobrym skutkiem w końcu głogowianie "ogarnęli się". Miałem tego meczu nie ruszać, ale przy czymś takim? Trudno było nie wziąć.
Azoty również nie powinny mieć problemów z wygraną na terenie Zagłębia, jedyną dziurą w kadrze było prawe skrzydło, no i dostali Janka Sobola, który jest świetnie wyszkolony technicznie i gra dobrze w kontrze.
Stenia po raz kolejny w bardzo dobrej formie, nie powinno się to szybko zmienić, bo bramkarz jak wino, im starszy tym lepszy, wydaje mi się też, że absolutnie Zagłębie nie ma na żadnej pozycji lepszej obsady niż Azoty, bo ani rozegranie, ani pierwsza linia. Można zastanawiać się czy Przysiek jest lepszy od "Masła", Bartczak od Sobola czy też, który z kołowych atakujących jest lepszy. Ale to naprawdę jedyne punkty zaczepienia. Azoty są niezwykle solidnym zespołem, nie tracą punktów na słabszych (oprócz wielkiej dwójki ich bilans to 9-2-0 :!: - w tym remis z Zagłębiem). Właśnie w tym remisie we wrześniu w Puławach upatruję + po stronie Azotów, bo już nie podejdą w taki sposób do zawodów. Dobrze przepracowany okres przygotowawczy, niezły mecz z Kielcami, niesamowite męki w Legnicy Zagłębiaków... No, to musi wejść, mocne 6-7/10
A kurs pewno wystawiony na podstawie historii spotkań...
Chrobry @ 4.9 23:19
Azoty @ 2.15 Marathon 18:26