>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PGNiG Superliga 2012/2013

Status
Zamknięty.
c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Dzisiaj tobet/bwin zaniżyły moim zdaniem linię w spotkaniu Azoty Puławy - Pogoń Szczecin.
Proponują linie 53,5. Średnia jednej i drugiej ekipy to około 29 bramek na mecz.
W spotkaniach Azotów linia ta przekroczona była 6 razy na 8 meczy rozegranych.
W spotkaniach Pogoni linia ta przekroczona była 5 razy na 8 meczy rozegranych.
Wg mnie warto spróbować ????

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Miedź gdzieś punkty powinna próbować ciułać i wydaje się, że mecz u siebie z Piotrkowem to jak najbardziej dobry moment.
Miedzianka w obronie radzi sobie nieźle, Szczecin rzuca im 10 bramek po przerwie czy Chrobry tak samo, problemem jest atak, ale jak ma się tam gwiazdorów jednego sezonu jak Buchwald w drugiej linii to ciężko rzucać po 30 goli w meczu.
W Piotrkowie, pomimo całkiem ciekawych paru nazwisk jak Matyjasik, Miszka czy Pilitowski wygląda to podobnie, zwykle, jeśli rywalowi chce się bronić, specjalnie dużo nie rzucają. Wskazuje zatem wiele na low-scoring game.
Miedź myślę, że wygrywa też na ławce trenerskiej, gdzie zasiada Marek Motyczyński, a w Piotrkowie nieudacznik Krzysztof Przybylski, któremu wszystko udaje się przegrywać ???? Mecz z Zabrzem czy ostatni z Lubinem gdzie ze stanu 25:19 i gry 6 na 4 &quot;udało się&quot; Piotrkowianinowi przegrać.
Mierzą się 2 z 3 najsłabszych zespołów, to nie ulega wątpliwości. Jednak Miedź dysponuje swoim parkietem, powoli gra się zazębia i powinni dziś zeskoczyć z ostatniego miejsca. To oraz wygrana z Czuwajem u siebie w kolejnej kolejce powinno pozwolić na odejście od strefy spadkowej młodej drużynie Miedzi.
Miedź @ 2.4 Fortuna/ 2.25 Tobet (z podatkiem w tobecie wychodzi lepszy kurs:p) ✅ 27:23

W Puławach powinien być ten over, o którym kolega wyżej pisze nam. Pogoń w obronie jakoś do mnie nie przemawia, też wielkie chłopy tak jak Azoty, ale akurat w Azotach ma kto grać na szybkości w II linii: Łyżwa czy Masłowski i oni bez problemu powinni sobie radzić z Kwiatkowskim i Zarembą, którzy grają na środku obrony.
W Azotach ostatnio super mecz Stęczniewskiego, on potrafi naprawdę wiele, w bramce Szczecina również doświadczony Szymon Ligarzewski. Fajny pojedynek się szykuje, ale dublerzy nie istnieją.
W ogóle Szczecin ma sporo no-name&#39;ów z zagranicy, więc nie wiem jak oni się prezentują. skład krajowy, złożony z paru starszych i kilku młodszych jak Krupa czy Matkowski
Overa się spodziewam, bo na pewno Szczecin sporo tu straci, z kontry Azot umie pociągnąć nieźle, szczególnie u siebie. Pogoń też nie powinna mało rzucić. Spodziewam się wyrównanego meczu i walki do końca.
Over 53.5 @ 1.85 Bwin ⛔ 29:22 [51]

No i raz jeszcze spróbuję na Powen zagrać.
Wydaje się, że ta ekipa powinna dzielić i rządzić w meczach z takimi rywalami, ale jednak wtopy po żałosnych końcówkach jak w Przemyślu odbijają się takim a nie innym echem kursowym.
Chrobry też ładnie zawalczył, tak jak myślałem, że pora na jakieś punkty, ale też zepsuli końcówkę.
Wiele w porównaniu z zeszłym tygodniem się nie zmieniło, warto się te 2-3 posty cofnąć. Przede wszystkim Powen musi dobrze zagrać w końcu w ataku, bo rzucają straszliwie mało bramek, sądzę, że jest to jak najbardziej do zrobienia i powinni sporo narzucać. A Chrobry nie ma po prostu argumentów. Widzę spokojny win gospodarzy.
Zabrze @ 1.55 B365 ✅ 22:19

Otrzymane punkty reputacji: +3
nikkol 277

nikkol

Forum VIP
W Azotach ostatnio super mecz Stęczniewskiego, on potrafi naprawdę wiele, w bramce Szczecina również doświadczony Szymon Ligarzewski. Fajny pojedynek się szykuje, ale dublerzy nie istnieją.
Jak zwykle się do czegoś przyczepię. Pogoń ma bardzo silnie obsadzoną bramkę, bo oprócz Ligarzewskiego są Andreev i niedawno zakontraktowany Tomislav Stojkovic, który ocierał się o kadrę Serbii. W ostatnim meczu z Płockiem Eugeniu Andreev zagrał świetne spotkanie, Ligarzewski nie grał (mówi się coś o kontuzji).
Typ jednak uważam za słuszny, bo linia ustawiona jest nisko jak na zespoły, których główną siłą jest jednak ofensywa.

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
niestety nie mam czasu na dłuższe wywody teraz ale podobają mi się:
Legnica +16,5 oraz Zabrze +9,5. Wisła i Vive grają w weekend puchary europejskie. Vive dodatkowo po ciężkim meczu niedzielnym i długiej podróży autokarem. Na SF w zapowiedziach obu meczy piszą o nieco rezerwowych składach dzisiaj.
Nie wiem na ile rezerwowo podejdzie Vive do swojego spotkania, ale w zeszłym sezonie dostali tam 30:26, a kurs na Zabrze dzisiaj można w okolicach 20 złapać nawet.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Zabrze raczej w takich meczach powinno się dobrze pokazywać, tak było z Płockiem jak pamiętam. A czemu tak? No bo to dobrzy gracze są w większości i przeciwko bardzo dobrym starają się do nich równać, dysponując średnim składem personalnym jest o to mega ciężko.
Vive wiadomo, kapitalny mecz w LM, trzymał w napięciu do końca i długa podróż, niestety autokarowa w tę i z powrotem pewno z 3000 kilometrów. PKSem jechali pewnie, a wiadomo, że te lubią się opóźniać.
Za 3 dni znów ten Metalurg i będzie jeszcze ciężej jak mówi Karol Bielecki, który zapewne dziś swój czas na boisku dostanie. Przy nim zespół nie wygląda dobrze, gra słabiej w obronie, często traci piłkę, a po przeciwległej stronie pewnie będzie biegał Nat zatem jakiś przechwyt powinien po jego podaniu zrobić. Dodatkowo raczej Losert w bramce, mało efektowny Olafsson na skrzydle i oczywiście: Buszkow, Kandora, Lasoń, zatem jak dla mnie naprawdę ciekawy mecz, bo Kielce nie będą się bić o najlepszy wynik.
Zabrze +9.5 @ 1.85 Tobet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +8
kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
nbd 485

nbd

Użytkownik
Powrot na forum po dluzszej przerwie, wiec wypadalo by zaczac na zielono ;)
Dwa mecze dzisiaj, troche bieda z kursami, bo znalazlem tylko na Tobecie, no ale lecimy.

Piotrkowianin Piotrkow Trybunalski v KS Azoty Pulawy

Azoty wreszcie w tym sezonie wygladaja przyzwoicie. Trafiony transfer Krajewskiego, odpalil wreszcie Lyzwa, Steczniewski w formie - tak to mozna grac. No i apetyt dalej taki sam - medal. Poki co idzie niezle, jednak trzeba to udowodnic i dzisiaj. Rywal prezentuje sie mocno przecietnie - na poczatku mowilo sie o tym, ze po wzmocnieniu Miszka Piotrkow zaskoczy i bedzie gral tak, zeby sie spokojnie utrzymac, jednak okazuje sie, ze nie wyglada to tak rozowo. W ostatniej kolejce musieli uznac wyzszosc Miedzi i to jednak dobitnie pokazuje, ze ich miejsce na te chwile jest na dole tabeli. Azoty podbudowane zwyciestwem nad Pogonia, wiec przewiduje mecz bez zadnej historii.
KS Azoty Pulawy -3.5 @1.95 Tobet ✅ 23:27

Tauron Stal Mielec v SPR Chrobry Glogow

A tu wedlug mnie ktos troche poplynal z kursami. Rozumiem, ze Chrobry naprzegrywal ostatnio sporo meczow w glupi sposob, ale bez przesady. Gdyby nie spartolone koncertowo koncowki, moglo byc lepiej - tyle, ze akurat to jest kwestia, ktora trener moze im wbic do glowy, bo na parkiecie (gdy graja bez udziwnien) prezentuja sie calkiem przyzwoicie. A Stal oslabiona - troche brakuje moze formy, troche kontuzjowanych zawodnikow. I tu widze dysproporcje w kursach - Na oslabiona Stal tylko 1.20? Nie mowie, ze Chrobry jest tu pewniakiem, bo nie jest. Jednak bardziej wole zaryzykowac za niska stawke na Glogow, bo moze wreszcie wykorzystaja swoja szanse. Kurs zacheca.
SPR Chrobry Glogow @5.20 Tobet ⛔ 29:28 ▶ I tak uwazam, ze warto bylo zaryzykowac ;)

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
A ja tam nie mam oporów, żeby szukać niespodzianki czy wręcz przeciwnie by zagrać Stal. Fajnie, że Głogów gra coraz lepiej. Ale dla mnie jako kibica takiej gry nie da się oglądać: szarpana, bez polotu, zero widowiskowości i raczej męczy to niż bawi a takie jest przecież zadanie sportowców. Mielec pewno bez Janysta i Babicza, trochę martwi brak Babicza, bo gość zawsze swoje dorzucał z tyłu, ale są też tu Gliński, który kapitalnie rozgrywa, Szpera i Sobut, który wraca do formy.
Chrobry na pewno ma spore problemy finansowe, bo nie stać ich na zastępstwo dla Adasia Świątka, który gdyby był to pewnie byloby to inaczej z samą grą jak i jej wyglądem Chrobrego.
Azoty w Piotrkowie opisał nbd, jedyne czego się boję, to że jakiegoś fixa odp.. :p Bo Azoty solidnością naprawdę wiele zyskują, a w każdym meczu ktoś ten wózek z kaprolaktamem ciągnie.
Czuwaj wygrał raz, dostał przy okazji 30-ma w plecy, i na pewno jutro też będą próbować wygrać. Czuwaj ma niesamowicie dziurawą obronę, oczywista sprawa, wydaje mi się, że Gumiński-Stankiewicz-Bartczak w I linii rzucą koło 20 bramek. Podstawowy problem w bramce ZL się nam objawia, ale z tego co czytam to w każdym meczu przeciwko Czuwajowi, rywale narzekają na słabą grę swoich bramkarzy, a mimo to te wygrane są. Patryk Małecki nie jest najgorszym bramkarzem i czas by to pokazał.
Zagłębie ⛔, Azoty ✅, Stal ✅ @ 2.83 DOXXbet

B 178

becks-59091

Użytkownik
nbd - w Stali nie ma aż tak wielu kontuzjowanych zawodników. Gorzej to wyglądało w ostatnich tygodniach, dziś już odrobinę powinno być lepiej.

Ja podobnie jak adqs nie mam większych oporów, by zagrać na Stal, jednak czy tego dokonam jeszcze się zastanowię. Kurs nie rozpieszcza, to fakt ale nie widzę w tym meczu szans większych dla gości.
Mielczanie będą chcieli za wszelką cenę wygrać przed własną publicznością i zadedykować zwycięstwo zmarłemu prezesowi Antoniemu Weryńskiemu.
Jeszcze kilka słów odnośnie przypuszczeń adsq - Na dzisiejszy mecz gotowy ma być już Adam Babicz, na zmiany będzie wchodził Michał Chodara, zagra w mniejszym wymiarze czasowym ale zagra - to słowa trenera Skutnika, więc nie jest tragicznie.
Łukasz Janyst natomiast jeszcze chwilę nie zagra, podobnie jak Paweł Gawęcki.

nbd 485

nbd

Użytkownik
Gaz-System Pogon Szczecin v MMTS Kwidzyn

Pogon poki co rozczarowuje - wielki sklad, wielkie nazwiska i na tym sie konczy. Dzisiaj beda podejmowac u siebie MMTS Kwidzyn i mysle, ze warto na nich postawic. Podobal mi sie mecz Pogoni z Wisla - pokazali, ze maja jaja i potrafia sie postawic. Pozniej co prawda zaliczyli porazke w Pulawach, ale mysle, ze sie pozbieraja. Z kolei MMTS ostatnio jakby lekko sie meczy - wygrywa minimalnie, w koncowkach, czesto dlatego, ze rywale opadaja z sil. Dzisiaj Szczecin zagra pewnie bardzo zmotywowany, zeby oderwac sie od dolnych rejonow tabeli i mysle, ze jesli zachowaja zimna glowe, maja szanse wygrac.
Gaz-System Pogon Szczecin @2.45 bet365 ⛔ 28:28 ▶ Brawa dla Portowcow za koncowke...

Czuwaj Przemysl v Zaglebie Lubin

Tu wszystko ladnie opisal adqs - od siebie tylko dodam, ze linia handicapu bardzo niska jak dla mnie, wiec jesli Zaglebie wygra, to na pewno przynajmniej 3 bramkami ze slabiutkim Czuwajem, ktory dostaje solidne baty rowno od wszystkich i nie zmieni tego jedno zwyciestwo z Powenem.
Zaglebie Lubin -2.5 @1.85 bwin ⛔ 36:36

Otrzymane punkty reputacji: +2
unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
Płock - Puławy under 61.5 @1,85 Fortuna

Przeważnie nie gram underów w handballu ale wobec takiej linii warto zaryzykować wg mnie. Nie dość że grają ze sobą dwie najlepsze defensywy Superligi po 10 kolejkach (odpowiednio 264 i 268 bramek straconych) to jeszcze h2h poważnie przemawia za powyższym typem. Owszem głupotą byłoby opierać się tylko i wyłącznie na przeszłości aczkolwiek przypomnieć należy że przed Nafciarzami w weekend daleka wyprawa na mecz pucharu EHF do Rosji toteż nie sądzę aby rzucali dzisiaj wszystkie swoje siły na szalę. A Azoty też nie wydaje się aby dały się jakoś specjalnie rozbić więc underek pasuje jak ulał ???? .

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Handi też jest niezwykle niskie, bo to 6.5 na Płock jest bardzo niedużą linią. Na pewno Marcin Wichary dziś w bramce Płocka, więc nie widzę tu specjalnie szans dla Azotów na jakąś fajną zdobycz. Łyżwa jest zawodnikiem, na którego będą zwracać uwagę, pewnie Szyba na Zołoteńkę w obronie też za bardzo sobie nie poradzi, a czapą nakryć powinni Kusa na kole Toromanović i Twardo.
Wiadomo, że spora przepaść dzieli Puławy i Płock, jedynie wyprawa daleka trochę martwi w ekipie OWP, ale dzięki temu mamy takie a nie inne handi. To dobrze. Bo raczej w tym Śnieżyńsku to za bardzo sportowo się wysilać nie będą musieli, problemem będzie długi trip. Co ciekawe, w Orlen Arenie jeszcze żadni goście nie zrobili takiego handicapu w tym sezonie, jedynie Kielce się jako tako zbliżyły. Oczywistym jest, że teraz przeciwnik zaraz po Kielcach najmocniejszy w lidze, ale też i tak sporo słabszy od Płocka. Under ja pobieram po niższej linii, ale w fajnej opcji z handicapem. Azoty mają Stęczniewskiego w bramce, który pewnie z połowę zagra. W takiej połowie może być wynik rzędu 12:10 czy coś, a później odjedzie Płock na 7-8 bramek, raczej nie mniej. Azoty nie grają jakiejś super piłki ręcznej, a Płock złapał gaz. Wg mnie nie więcej niż 22-23 gole ze strony Azotów.
Under 59.5 ⛔+ Płock -6.5 ✅@ 3.24 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +5
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Dziś dość krótko, bo rozpisywać się jest bezsensem. Buki chyba trochę poj..., skoro dają taką linię na mecz Czuwaju.
Jasne, że Przemyśl teraz zagra z nie najmocniejszym rywalem, ale też nie jest powiedziane, że i on im nie wrzuci 30tki, która w ich przypadku jest standardem. Trochę na słabszy wynik Czuwajek w ataku łącznie rzutuje te 14 bramek z Vive czy 25 z Płockiem, no ale teraz rywal słabszy. Wiadomo, że Miedź dysponuje przeciętnym potencjałem, ale jest to zdecydowanie zespół, który sporo może rzucić bramek, np. 27 Piotrkowianinowi, którego defens jest &quot;trochę&quot; lepszy od tego z Przemyśla.
Czuwaj na taką linię 10 razy over i to nie przypadek. Firaneczki w bramkach, atak szybki, dobry Stołowski i Olifierczuk z rzutami z tyłu no i dają radę jako tako sobie.
Czuwaj - Miedź
Over 50.5 @ 1.85 Bwin ✅ 32:28

nbd 485

nbd

Użytkownik
MMTS Kwidzyn v Piotrkowianin Piotrkow Trybunalski

Sytuacja wyglada dosc prosto - Piotrkowianin gra slabo, bez polotu, a los chcial, ze dzisiaj musza jechac do Kwidzyna na mecz z MMTSem. I to bez trenera, bo Przybylskiego z klubu wyrzucono. Po przegranych w kiepskim stylu z Legnica i Pulawami ciezko dawac im dzisiaj jakies szanse. Kwidzyn jest duzo lepszy na poziomie personalnym, sportowym i psychicznym. Do tego gra u siebie i jakos tak mysle, ze tego meczu nie przegraja.
MMTS Kwidzyn -4.5 @1.85 bwin ⛔ 33:34 ▶ Nie ukrywam, dla mnie ta porazka to ogromne zaskoczenie - bylo ostatnio za co chwalic MMTS, a tu nagle taki numer ze slabym Piotrkowianinem...

Tauron Stal Mielec v Gaz-System Pogon Szczecin

Wedlug mnie najciekawszy mecz tej kolejki, do tego do obejrzenia na Polsacie Sport. Glupi jestem, ale uparcie wierze w to, ze Pogon wreszcie zacznie grac odpowiednio do potencjalu, ktory jest w tej druzynie. Kwiatkowski, Zydron, Bruna, Konitz i jeszcze paru innych to zawodnicy, ktorzy powinni gwarantowac gre stalym, co najmniej przyzwoitym poziomie. Personalnie Szczecin nie odstaje od zawodnikow Stali, problem zaczyna sie chyba w ich psychice, czesciowo zgraniu. Nie ukrywam, ze znowu kusi mnie kurs na druzyne z Pomorza. Ostatnio bardzo ladnie grali z MMTSem, mieli szanse wygrac, ale w samej koncowce ewidentnie sie pogubili i z 28:24 zrobili w chwile 28:28. Jednak pokazuja, ze maja potencjal, zeby powalczyc z najlepszymi. I licze na to, ze dzisiaj to pokaza.
Gaz-System Pogon Szczecin @4.85 bet-at-home ⛔ 33:29 ▶ Do 36. minuty wszystko bylo cacy, pozniej Pogon stanela... Jednak nie ma sensu grac na nich w najblizszym czasie - tu trzeba ogarnac psyche pilkarzy, ostro ich przetrenowac przez zime, moze zmienic trenera, jesli nie umie ich opanowac i wtedy dopiero mozna probowac znowu na nich stawiac.

Siodemka Miedz Legnica v Czuwaj Przemysl

Pojedynek na dnie. I uwazam, ze bedzie to mecz bez wiekszej historii. Czuwaj jest slaby i to bez wzgledu na to, czy wygral z Powenem, czy zremisowal z Zaglebiem. Poza Stolowskim nie ma tam zadnego wyraznego zawodnika. Miedz tez moze byc w ogonie tabeli, ale prezentuje sie lepiej - Skrabania, Krynski, Piwko to sa calkiem niezli zawodnicy i mozna sie po nich spodziewac przyzwoitych wynikow. Obie druzyny maja w tym sezonie problemy finansowe, jednak to Miedz pozostawia po sobie duzo lepsze wrazenie. Dla mnie to wystarczy.
adqs: że co? (ostatnie zdanie)
nbd: Dzieki za zwrocenie uwagi - zagalopowalem sie i chlapnalem jakas glupote. Chodzilo mi o spotkania na wyjezdzie. Juz poprawione ;) W kazdym razie typ podtrzymuje, bo Czuwaj slabiutki
Siodemka Miedz Legnica -1.5 @1.70 bwin ✅ 32:28

Zaglebie Lubin v NMC Powen Zabrze

Ostatnia propozycja na te kolejke. Zaglebie ostatnio meczylo sie z Czuwajem, Zabrze pojechalo po planowany lomot do Kielc. Ale nie wiem, kto wystawial kursy na dzisiaj, bo ja w zyciu nie zrobilbym wyraznym faworytem druzyny gospodarzy. Pozycja Lubina jest jak dla mnie duzo lepsza od ich gry. Powen tez nie zachwyca - za wyniki polecial ostatnio trener Zajaczkowski, ale do druzyny dolaczyl Jurasik, ktory mimo swojego powinien wlozyc sporo do tej ekipy. Na pewno powinien poprawic morale i ogarnac psychike kolegow z zespolu. Jesli mu sie to uda, spokojnie powinni wedlug mnie wygrac dzisiejsze spotkanie. Podobnie jak Szczecin, Zabrze musi w pewnym momencie zagrac na poziomie, ktory wynika z analizy ich skladu.
NMC Powen Zabrze @2.50 bet365 ✅ 31:35

Otrzymane punkty reputacji: +1
nbd 485

nbd

Użytkownik
SPR Chrobry Głogów v Gaz-System Pogoń Szczecin

Niech mnie strzeli jasna cholera, bo tak jak obiecałem sobie nie grać na Szczecin, tak znowu ryzykuję. Pogoń zakontraktowała Gieraka, który powinien już jutro wystąpić - kolejne znane nazwisko, które ma pomóc przerwać niemoc zespołu. Obie drużyny generalnie rozczarowują, mają słabe końcówki i zajmują podobne pozycje w lidze, ale więcej pozytywów widzę jednak w przyjezdnych - ładnie grali ze Stalą w ostatnim meczu (co prawda tylko trochę ponad 30 minut), podobała mi się gra Bruny, który jest w stanie poprowadzić grę gdy trzeba, słowem - uważam, że nawet słabo grająca Pogoń powinna być lepsza od ekipy z Głogowa, w której wyraźnie brakuje lidera. Jeśli przegrają ten mecz, niech ich piekło pochłonie, a mnie razem z nimi.
Gaz-System Pogoń Szczecin @3.60 bet365 ✅ 24:30

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Pozwolę się zgodzić z nbd.
Ja osobiście nie lubię Głogowa, ale na pewno ostatnie solidne spotkania z ich strony - minimalne porażki i w Kielcach i w Mielcu. Grali wówczas 3 spotkania w 4 dni, bo widać autokary drogie i w ogóle. hehe.
Praworęczni rozgrywający Szczecina to wg mnie przede wszystkim Konitz, ale doszedł Gierak. On to umie grać zdecydowanie, lubię styl jego gry, powinni dobrze się uzupełniać z holenderskim Bartkiem.
Ważny dla układu tabeli mecz, bo w razie porażki będzie słabo w Szczecinie, ale i w Głogowie na ptasie mleczko muszą zapracować.
Oba zespoły mają po 7 pkt jak dotąd. Pierwszy mecz w Szczecinie wyraźnie dla Chrobrego, ale czy to jest jakiś duży problem? Minęło już 3 miesiące od niego właśnie. Więc tak, jeżeli Szczecin zagra konsekwentnie w ataku, to tu będzie grał o wygraną. Rankiem nam B365 zniżył kurs do śmiesznego @2.6, ale 3.60 ma Expekt. Drużyny nieporównywalne potencjałem, acz jedna zgrana i z atutem własnego boiska. Szczecin, tak jak Zabrze musi odpalić, Zydroń&amp;spółka do boju.
Pogoń Szczecin @ 3.6 Expekt ✅ 30:24

Otrzymane punkty reputacji: +20
A 220

andrzej78

Użytkownik
Azoty-Czuwaj 2-11, x-20 (fortuna)

Typy hardkor ale jakieś drobniaki można zaryzykować. Życie pokazuje że takich kursów w naszej superlidze lekceważyć nie można, ot chociażby prosty przykład Kwidzyna z przed tygodnia. Mam jeszcze w pamięci grudniowy pojedynek Azotów z Jurandem z przed roku i nieoczekiwaną wtopke. Choć pewnym usprawiedliwieniem wtedy mógł być fakt że mecz z jurandem kończył maraton 9meczów granych co 3dni, ale fakt faktem że faworyt po 1,05 nie dał rady.
Oczywiście jeśli azotowowcy przystąpią do meczu &quot;on fire mode&quot; to nie będzie co zbierać, ale azoty czekają w przyszłym tygodniu trudne wyjazdy do Kwidzyna i Zabrza i na pewno pojawią się myśli aby wygrać ten mecz jak najniższym nakładem sił. A jak się za bardzo popuści to różnie bywa..
Azoty z Czuwajem spotkały się w Puławach w ramach 1/8PP i skończyło się 35:33 choć mecz pod pełną kontrolą, na starcie ligi w Przemyślu 32:31(ale tu też sprawa rozstrzygneła się wcześniej) Tak więc myślę że nawet jak nie będzie sensacji i azoty wygrają, to ten mecz może wyglądać podobnie, odjazd azotów a później oddanie pola rywalowi. Jeśli linia będzie solidna to handi na harcerzy to powinna być dobra opcja

nbd 485

nbd

Użytkownik
Siódemka Miedź Legnica v NMC Powen Zabrze

W mojej ocenie to jedyny dobry bet na dzisiejsze mecze naszej ligi. Miedź ostatnio ograła u siebie Przemyśl, odżyły pewnie nadzieje na poprawe miejsca w tabeli, fajnie - lubię ten zespół, cenię za ambicję i życzę utrzymania w lidze. Jednak rywal dzisiaj nie będzie zbyt przyjemny. Powen po zatrudnieniu Jurasika poprawił swoje występy. Widać, zę ten transfer to strzał w dziesiątkę - nie dość, że sam rzucił 10 bramek, to jeszcze &#39;odpalił&#39; Kuchczyńskiego, który rzucił 11. Od razu więc widać, jaką różnicę robi doświadczony playmaker w zespole. I to jest główny powód mojego typu na Zabrze. Mają idealną szansę na zbliżenie się punktowo do Kwidzyna, który zapewne przegra z Wisłą. Słabo spisujący się rywal + Jurasik = zwycięstwo Powenu. Nie widzę innej opcji.
NMC Powen Zabrze -2.5 @1.85 bwin ✅ 15:24

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom