Miedź gdzieś punkty powinna próbować ciułać i wydaje się, że mecz u siebie z Piotrkowem to jak najbardziej dobry moment.
Miedzianka w obronie radzi sobie nieźle, Szczecin rzuca im 10 bramek po przerwie czy Chrobry tak samo, problemem jest atak, ale jak ma się tam gwiazdorów jednego sezonu jak Buchwald w drugiej linii to ciężko rzucać po 30 goli w meczu.
W Piotrkowie, pomimo całkiem ciekawych paru nazwisk jak Matyjasik, Miszka czy Pilitowski wygląda to podobnie, zwykle, jeśli rywalowi chce się bronić, specjalnie dużo nie rzucają. Wskazuje zatem wiele na low-scoring game.
Miedź myślę, że wygrywa też na ławce trenerskiej, gdzie zasiada Marek Motyczyński, a w Piotrkowie nieudacznik Krzysztof Przybylski, któremu wszystko udaje się przegrywać ???? Mecz z Zabrzem czy ostatni z Lubinem gdzie ze stanu 25:19 i gry 6 na 4 "udało się" Piotrkowianinowi przegrać.
Mierzą się 2 z 3 najsłabszych zespołów, to nie ulega wątpliwości. Jednak Miedź dysponuje swoim parkietem, powoli gra się zazębia i powinni dziś zeskoczyć z ostatniego miejsca. To oraz wygrana z Czuwajem u siebie w kolejnej kolejce powinno pozwolić na odejście od strefy spadkowej młodej drużynie Miedzi.
Miedź @ 2.4 Fortuna/ 2.25 Tobet (z podatkiem w tobecie wychodzi lepszy kurs) 27:23
W Puławach powinien być ten over, o którym kolega wyżej pisze nam. Pogoń w obronie jakoś do mnie nie przemawia, też wielkie chłopy tak jak Azoty, ale akurat w Azotach ma kto grać na szybkości w II linii: Łyżwa czy Masłowski i oni bez problemu powinni sobie radzić z Kwiatkowskim i Zarembą, którzy grają na środku obrony.
W Azotach ostatnio super mecz Stęczniewskiego, on potrafi naprawdę wiele, w bramce Szczecina również doświadczony Szymon Ligarzewski. Fajny pojedynek się szykuje, ale dublerzy nie istnieją.
W ogóle Szczecin ma sporo no-name'ów z zagranicy, więc nie wiem jak oni się prezentują. skład krajowy, złożony z paru starszych i kilku młodszych jak Krupa czy Matkowski
Overa się spodziewam, bo na pewno Szczecin sporo tu straci, z kontry Azot umie pociągnąć nieźle, szczególnie u siebie. Pogoń też nie powinna mało rzucić. Spodziewam się wyrównanego meczu i walki do końca.
Over 53.5 @ 1.85 Bwin 29:22 [51]
No i raz jeszcze spróbuję na Powen zagrać.
Wydaje się, że ta ekipa powinna dzielić i rządzić w meczach z takimi rywalami, ale jednak wtopy po żałosnych końcówkach jak w Przemyślu odbijają się takim a nie innym echem kursowym.
Chrobry też ładnie zawalczył, tak jak myślałem, że pora na jakieś punkty, ale też zepsuli końcówkę.
Wiele w porównaniu z zeszłym tygodniem się nie zmieniło, warto się te 2-3 posty cofnąć. Przede wszystkim Powen musi dobrze zagrać w końcu w ataku, bo rzucają straszliwie mało bramek, sądzę, że jest to jak najbardziej do zrobienia i powinni sporo narzucać. A Chrobry nie ma po prostu argumentów. Widzę spokojny win gospodarzy.
Zabrze @ 1.55 B365 22:19