>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PGNiG Superliga 2012/2013

Status
Zamknięty.
c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Odnośnie kursów &#39;Piotrkowianin - Chrobry&#39; to uważałbym na to spotkanie:

Piotrków zanotował dwie porażki dotychczas, Chrobry ma za sobą dwa zwycięstwa. Jeżeli gospodarze mają z kimś wygrywać u siebie to właśnie z takimi ekipami jak Chrobry. Głogów ma dobry początek sezonu a raczej mało kto liczył na takie wysokie zwycięstwa tej ekipy w pierwszy kolejkach. W sparingach nie zachwycali przecież. Jak ekipa z Głogowa grała w pierwszej kolejce na wyjeździe z Pogonią to na Pogoń kursy leciały z okolicy 2,0 do 1,35! Więc inwestorzy wierzyli w Pogoń mocno.
Przed sezonem Piotrków wygrał 19:17 z Głogowem w Dzierżoniowie w IX Międzynarodowym Memoriale im. Jerzego Klempela.

Czarna seria Chrobrego Głogów na IX Memoriale im. Jerzego Klempela w Dzierżoniowie trwa. Tym razem głogowianie przegrali z Piotrkowianinem Piotrków Trybunalski 19:17. Do siedemnastej minuty zawodnicy grający na co dzień w PGNiG Superlidze prowadzili 7:6, a trzynaście minut później przegrywali już 9:16! Duża w tym zasługa skutecznych Macieja Pilitowskiego i Sebastiana Iskry. Do końca spotkania głogowianie próbowali odmienić losy meczu, ale zabrakło im czasu.
Piotrkowianin Piotrków Trybunalski - Chrobry Głogów 19:17 (10:7)
Składy:
Piotrkowianin: Ner - Pilitowski 7, Iskra 5, Miszka 3, Matyjasik 2, Różański 1, Tórz 1 oraz Skalski, Pożarek, Woynowski, Krzaczyński, Mróz.
Chrobry: Stachera, Kapela - Świtała 5, Jankowski 3, Mochocki 2, Łucak 1, Płaczek 1, Gujski 1, Świątek 1, Ścigała 1 oraz Czekałowski, Kuta.
Przebieg meczu:
I połowa: 0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 2:5, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6, 6:6, 6:7, 7:7, 8:7, 9:7, 10:7.
II połowa: 10:8, 11:8, 12:8, 13:8, 13:9, 14:9, 15:9, 16:9, 16:10, 17:10, 17:11, 17:12, 18:12, 18:13, 18:14, 18:15, 19:15, 19:16, 19:17.

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Czuwaj - Stal Mielec @1,45
I to mi się podoba najbardziej. Nie wiem jakim cudem przemyślanie ograli Nielbę w walce o PGNiG Superligę, ale raczej długo miejsca nie zagrzeją na najwyższym szczeblu rozgrywek. Czekam na linię handi. Jeśli będzie na stal -3,5 - -4,5 po @ 1,85 biorę z pocałowaniem ręki.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Czeczeńcy powinni wygrać na lajcie, choć z handi bym się nie zapędzał bo jednak harcerze u siebie będą gryźć parkiet do końca.
Myślę że pierwsze punkty zdobędzie zagłębie, dobrze wypadli w kielcach, później zawiedli w głogowie. Teraz czas na rehabilitacje, jeśli mają grać o coś więcej niż playout to takie mecze trzeba wygrywać. 1,35 może niedużo, ale do jakiegoś dubelka czy tripelka w sam raz.
Uważałbym na zabrze. Wzmocnili się na ten sezon, kwidzyn z kolei sie osłabił, to jednak powen nie umie, nie lubi z nimi grać. Być może teraz nastąpi przełamanie ale czuje że łatwo nie będzie. Kwidzyn to niewygodny rywal dla zabrzan.

I tak jak już pisałem wcześniej o valuach fortunki, tym razem też były. 1,60 na czeczeńców czy 2,20 na chrobrego dość długo wisiało. Choć tym razem nie wychylili się z handi i bramkami.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
A ja tam nie wiem jak z tym Chrobrym, pomyślę jutro.
Teraz jednak śmiało jadę w Zabrze. Kiedyś trzeba się przełamać, a powiedzmy sobie szczerze, że rozbicie Przemyśla to średni wyczyn. Kwidzyn nie jest tak mocny w obronie, co tutaj moim zdaniem zadecyduje. 68 bramek w dwóch meczach stracone, dla porównania Zabrze zaledwie 45...
Kadrowo, wiadomo, w Kwidzynie kilku fajnych chłopaków jak Orzech, Nogowski, Łangowski, powoli chyba będący po drugiej stronie rzeki Seba Suchowicz jak i niegdyś potencjalne gwiazdy ligi jak Adamuszek i Sadowski. W Zabrzu zawiodła w Puławach 2. linia, zresztą tam jakoś specjalnie w ataku nie brylują, ale może tym razem odpali ktoś. Groźny Buszkow, Niedośpiał, Nat, Kuchczyński, no wiadomo jak to wygląda. Kandora zaskakuje.
Wiemy, że Powen w drugiej kolejce tamtego sezonu poległ z Kwidzynem, ale Kwidzyn z Waszkiewiczem w obronie to był inny zespół. Teraz to młoda drużyna, wg mnie jak idzie to ci młodzi będą na pewno fajnie się w tym zespole komponować, na chwilę obecną, jak nie idzie to jedynie w Orzechowskim (23 lata w sumie i tak.) mogą polegać, bo ani Łangowski, ani Nogowski to nie są dla mnie ani największe talenta, ani wybitni zawodnicy. Co ważne, H2H. 4:0 dla Kwidzyna, można zatem było liczyć na nieco wyższy kurs, ale taki też można brać.
Co zdecyduje? Obrona, obrona, obrona. Zabrze wypada korzystniej. Szerszy skład, własna hala. Wszystko, poza H2H, które czasami można sobie wsadzić w dupę, czasami jest cokolwiek przydatne, przemawia za Powenem.
Zabrze @ 1.65 Bwin ⛔ 30:34

Gram też na Płock w handicapie. Co jak co, ale mocno zaczęli sezon i powinni tą formę utrzymać jeszcze kilka spotkań, później spadek formy i wzrost jej na mecze o fazę grupową Pucharu EHF. Mecze dopiero w grudniu jak się nie mylę. Wiele było narzekań na olewanie ligi, teraz już ciężko o olewanie jej, bo gdzie się mają gwiazdory wykazać?
Pogoń na pewno fajnie, że ograła Piotrków, ale męczarnie z takim rywalem u siebie to trochę wstyd jak dla mnie i podtrzymuję zdanie, iż na razie potrzebują czasu, tak jak nikkol pisał tutaj (chyba tutaj, jak nie to w rozmowie prywatnej).
Płock ma na każdej pozycji dwóch równorzędnych graczy, raczej tak. Bo o ile prawa połówka jest słaba, to jednak raz, że Paczkoś na pewno będzie bardzo mocno napierał na Kavasa, dwa, może Ghionea jeszcze na połówce przecież zagrać, zatem każdy tam musi być spięty, żeby grać. Nie ma opjjjjjjerd*alania się.
Potencjał niewyczerpany w Płocku, wiadomo. W Szczecinie stosunkowo duży, ale to źle wygląda na chwilę obecną, zobaczymy.
Płock wygra to ok. 12-13 bramek, bo w Orlen Arenie muszą grać efektownie, mają ku temu narzędzia, dwóch równorzędnych bramkarzy, super skrzydła, a to one w dużej mierze o wynikach w takich meczach decydują. Więcej bramek niż szczecińscy rozgrywający rzucą także bez problemu zawodnicy z drugiej linii Płocka, więc spokojnie to handi jest do zrobienia.
Płock -10.5 @ 1.85 Tobet ✅ 45:32

w fortunie wciąż
-9.5 na Kielce
1.9 na Głogów (1.7 w necie)
1.45 na ZL (1.3 w necie)
1.45 na Mielec (1.22 np. Tobet)
zatem raczej warto.

Otrzymane punkty reputacji: +8
pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Chciałem właśnie napisać kilka słów na temat meczu Wisła Płock-Pogoń,ale nie ma sensu,bo kolega wyżej napisał wszystko co trzeba.
Dotychczasowe wyniki z Kwidzyniem i Stalą Mielec potwierdzają,że Wisła bardzo skuteczna,więc dziś z beniaminkiem nie powinni mieć problemów,aby wygrać minimum jedenastoma bramkami.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Przyjazna jest ta linia w Kielcach. Akurat ostatnio trochę jakby zaprzeczyli ofensywnemu stylowi gry gracze z Kielc, rzucając ledwie 31 bramek Miedziance, ale wiadomo, mało grał Cupić, sporo karnych nie rzucili, Miedź szybko w ataku nie gra, co patrząc po tym, kto dowodzi ich grze nie jest dziwne.
Azoty myślę, że postawią twarde warunki, ale jeśli chce się z Kielcami powalczyć, to raczej nie w obronie, tylko atakiem, konsekwentnie rzucając z pewnych piłek, na pewno piłkarze Azotów zdają sobie z tego sprawe.
Rok temu też mieliśmy strasznie underowe KSA z początku sezonu i dostaliśmy linię koło 55 na mecz Azoty - Vive, wówczas absolutnie zdominowane przez VTK wydarzenia boiskowe i wynik 43:28. Jak będzie teraz, to ciężko wyczuć. Ja jednak widziałbym tu podobny mecz do tego w Płocku wczoraj, wiadomo, że Azoty mają niezłą obronę i niezłego bramkarza. Ale atak też mają solidny, a naprawdę, nie pojadą do Kielc po jak najniższy wymiar kary, czyli nie będą na siłę spowalniali gry.. Powinien swoje minuty dostać też Cupic - jedna połowa w jego wykonaniu to myślę spokojnie 6-8 bramek z jego pozycji. Do tego druga linia z oby w końcu starym dobrym Bieleckim...
Wg mnie całkiem wyrównany mecz przez niekrótki czas i oby niezły pod względem poziomu. Bramki dla Azotów ma kto rzucać, o Kielcach pisałem nieraz. Nie ma co się pierdzielić, trzeba grać.
Over 60 @ 1.85 B365 ✅ 41:29

Trudna sprawa znaleźć coś w innych meczach. Dla upartego zawsze można zagrać Zagłębie z Mielcem w dublu po 1.7 (mały ✅), ale value nie ma w tym. Było 2.05 na Chrobrego, nie ma już. Nie wiem czy Piotrków się nie przełamie. 1 bet na dziś i oby dobry jakościowo.

Otrzymane punkty reputacji: +29
kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
W 100% zgadzam się z adqs. Od siebie mogę jedynie dodać, że w Kielcach mówi się po cichu, że w tym jak i najbliższym meczu (w środę z MMTSem) gracze Iskry mają się bardziej skupić dokładnej grze w ataku w kontekście meczu w LM. Podejrzewam, że obrona nie będzie się narażać na zbyt kontaktową grę, aby nie ryzykować kontuzji. Liczę, że dziś czterdziestka pęknie, a swoje Azoty rzucą. Over pobieram!!!

michau 84

michau

Forum VIP
W dzisiejszym meczu Kielc z Kwidzynem nie zagra Marcus Cleverly (jest w Danii na badaniach), a Sławomir Szmal przechodzi przeziębienie. - Sławek na pewno będzie grał z Kwidzynem. Przeziębienie powoli ustępuje. Musimy uważać na jego obciążenia na treningu. Tak więc Vive będzie miało dziś niemały problem w bramce.

Otrzymane punkty reputacji: +10
nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Azoty-Puławy - Zagłębie @1.35 Fortuna ⛔ 28-28
Stal Mielec - POWEN Zabrze @1,45 Fortuna ✅ 38-24
Cieszą mnie takie kursy i dają ochotę grania.
Azoty w pierwszych trzech kolejkach potwierdził medalowe aspiracje. Zagłębie to nie chłopcy do bicia, ale jednak poziom niżej. Pewna wygrana z Czuwajem i Zabrzem oraz całkiem niezła postawa w starciu z VIVE. Wątpię, by punkty wyjechały z Puław. W poprzednim sezonie padł remis i zwycięstwo Puławian. Kurs niski, ale nadal warty grania w dublu.
Nie widzę możliwości żeby mocna Stal uległa Zabrzu na własnym terenie. POWEN kiepsko wszedł w ligę, wygrana z Legnicą na inaugurację u siebie to nie wyczyn. Później przyszły porażki z bezpośrednimi rywalami o czub tabeli - 27:20 w Puławach i w ostatniej kolejce 30:34 u siebie z MMTSem. Kto liczy na to, że wygrają w Mielcu z Czeczenami? Raczej nieliczni, nie mają żadnego argumentu. 1,45 to dla mnie promocja.

A 220

andrzej78

Użytkownik
W StS masz odpowiednio 1,45 i 1,50.
No ja nie wiem czy na azoty 1,35 to taki atrakcyjny kurs, ja tu bardziej widze value na zagłębie, 3,50 kusi pograć za drobne. W sts 3,15, podejrzewam że internetowi wystawią na ten mecz coś w stylu 1,5-2,80. Pojedynki między azotami i zagłebiem jak sięgam pamięcią to zawsze były zacięte i emocji nie brakowało. I często wynik rozstrzygał się w końcowych minutach. Myślę że tym razem również będzie ciekawie. Jak dla mnie chyba najlepszym betem na ten mecz będzie handi na gości, licze na to że +3,5 będzie.

Swoje mecze powinni wygrać chrobry i pogoń, 1,22 i 1,25 w sts. Mizerne kursiwa ale jak ktoś składa łikendowe taśmociągi to w sam raz.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
I liga mężczyzn​
Chciałem zwrócić uwagę na mecz na szczycie:
Śląsk Wrocław - Gwardia Opole @1,95 Tobet ✅ 32-29
Pojedynek dwóch z trzech głównych kandydatów do awansu do Superligi. Śląsk jest beniaminkiem tych rozgrywek, ale z ogromnymi aspiracjami. W składzie mieszanka młodych i... powiedzmy doświadczonych graczy. 42-letni Jacek Będzikowski gra w pierwszej siódemce 15-krotnego mistrza Polski i to, na jakim poziomie uprawia tę dyscyplinę sportu jest niesamowite. Martwi trochę brak rozgrywającego Barana, który doznał kontuzji tydzień temu w meczu z Radomiem. To będzie wyrównany mecz, ale dla mnie to Śląsk wygląda mocniej (fizycznie i taktycznie). Przy 2-3 tysięcznej publiczności na pewno będzie chciał wygrać. Gwardia to zespół ogranych I-ligowców z aspiracjami do awansu, jednak aspiracje te mieli już w tamtym roku i nic z tego nie wyszło. Przy równych kursach polecam grać na Śląsk.
Poza tym:
Grupa A:
Wybrzeże Gdańsk - SMS ZPRP Gdańsk @1.07 ⛔ Brawo juniorzy z Gdańska, fatalny start Wybrzeża
Warmia-Traveland Olsztyn - GSPR Gorzów Wlkp. @1,08 ✅
POLSKI CUKIER POMEZANIA Malbork - KPR Legionowo @1,45 ⛔ 27-27
Kar-Do-Spójnia Gdynia - WKS Grunwald Poznań @1.14 ✅
Grupa B:
MKS Nielba Wągrowiec - KS Viret CMC Zawiercie @1.04 ✅
ASSPR Zawadzkie - SPR Control Process Tarnów @1.17 ✅
Wszystko Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +10
kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Grupa B: MKS Nielba Wągrowiec - KS Viret CMC Zawiercie @1.04
Po tak żałosnym kursie nigdy w życiu.
Lepiej zagrać KSSPR. Mimo osłabień u siebie są baaardzo mocni. Czasami mam wrażenie, że im więcej kontuzji jest w zespole tym lepiej grają. Przykład:
Gwardia to zespół ogranych I-ligowców z aspiracjami do awansu, jednak aspiracje te mieli już w tamtym roku i nic z tego nie wyszło.
Właśnie sporą zasługę mieli w tym gracze KSSPR. W poprzednim sezonie wygrali z Gwardią robiąc przez całe spotkanie jedną zmianę.
KSSPR @ 1,48

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Specjalnie nie podałem typu na Końskie. Radom napsuł wiele krwi w pierwszych dwóch kolejkach kandydatom do awansu, ich gra wygląda coraz lepiej. Ta drużyna znana jest z ogromnej waleczności, dlatego sądzę, że ten mecz będzie bardzo wyrównany. Co ciekawe, obie drużyny sparowały w tym tygodniu z kadrą juniorów, która przebywała na zgrupowaniu w Kielcach. AZS, grając w ultraeksperymentalnym ustawieniu bez trzech podstawowych rozgrywających: Wiktora Malinowskiego, Pawła Świecy i Grzegorza Mroczka - króla strzelców poprzedniego sezonu (skrzydłowi i kołowi grali w drugiej linii) przegral 5 bramkami, a wynikało to ze stronniczego sędziowania. Tymczasem Konie uległy zdecydowanie reprezentacji różnicą 10 bramek. Co prawda w ubiegłym sezonie oba mecze wygrało KSSPR (i to zdecydowanie) to wątpię, żeby to był łatwy mecz. Odradzam granie po tak niskim kursie.
Tak jak mówiłem - po wyrównanym meczu górą Radom - 25:24 ????

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Mecz straszny dla oka. No ale co się dziwić jak w Końskich 3 rozgrywających kontuzjowanych ;-) Zaczeli ze skrzydłowym na rozegraniu i obrotowym na skrzydle. Przez cały mecz w KSSPR dwie zmiany, bo wąska ławka.
Radom napsuł wiele krwi w pierwszych dwóch kolejkach kandydatom do awansu, ich gra wygląda coraz lepiej.
Powiem Ci, że jeśli grali tak jak wczoraj to ja się dziwię jak mogli napsuć krew tym kandydatom.
Swoje dołożyli trochę sędziowie i to w obie strony sobie nie radzili. Bo jak można wyrzucić zawodnika na 2 minuty za faul, a piłkę oddać drużynie która faulowała???
Dopiero interwencja delegata pomogła...
Czekam na pełny skład KSSPR w następnej rundzie i czuję, że rewanż w Radomiu będzie na ✅... Jeśli wrócą Bodasiński, Napierała, Pawlak i Smołuch będzie ciekawy skład.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Vive-Stal over 65,5

I fortunka i tobet taka sama linia więc ze strony innych buków raczej jakichś value&#39;ów też nie będzie. Mecze między vive a czeczeńcami to zawsze radosny handball, często pada nawet grubo ponad 70goli. Średnia goli w starciach tych drużyn to 69,3. Oczywiście że raz na 10 meczy przypęta się jakiś under ale mam nadzieje że nie tym razem, tym bardziej że vive do meczów ligowych podchodzi troche rozkojarzone i zanim się ogarną to rywale im troche nawrzucają. 16 goli straconych do przerwy z azotami, 14 z kwidzynem(tutaj 14 było w 21minucie ale potem nastąpił pocisk ???? )
Myśle że mielec koło 27-30 się zakręci a w kielcach ktoś znowu będzie musiał postawić browara (za 40-tego gola) ????

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Krata, krata musi być ???? Gdy nie ma kraty, nie ma zabawy :p No, wiadomo, Mielec to chyba najlepsza w ofensywie drużyna w tej lidze po duecie wielkich. W bramce jak dla mnie wyglądają słabo po końcu kariery Adasia Wolańskiego. Krzysiek Lipka to niezły bramkarz, ale jest zwyczajnie niski - jak mu zapierdzieli Jurecki okienko to siemanko, raczej wiadomo. A powoli powinien Dzidzia do dyspozycji wracać. Znów swoje minuty zagra Kamil Buchcic, który jednak nie potrafi grać na dobrej sktueczności, wiemy, że czasami zdarzą mu się dobre momenty, ale w ostatnich spotkaniach w lidze (bo w LM nie dostał szansy) skuteczność kręciła mu się w okolicy 20%. Zatem słabo, a te 15 minut powinien dostać, jak nie więcej.
Pół godziny dla Cupica, to z 8 bramek. Jak nie dycha. Słaba bramka Mielca = 40 bramek w meczu dla Kielc. Mielec potrafił nieraz te 29-30 rzucić goli tak mocnym drużynom, np. Płockowi 28, ale że ten zespół przespał chociaż fragment meczu w Mielcu nie można powiedzieć. Kielce pewnie coś tam prześpią, coś dołoży swoimi małymi umiejętnościami Buchcic i kroi się naprawdę dobry bet.
Over 65.5 @ 1.85 Tobet ✅ 39:33
Gdzie indziej linia 67.5...

Otrzymane punkty reputacji: +12
A 220

andrzej78

Użytkownik
powen-pogoń 2 3,2 fortuna
pogoń+3,5 1,85

Apetyczny kursik na pogoń. Zabrze jakoś tak na razie bez wyrazu, o ile porażke w puławach można wkalkulować o tyle wtopka z kwidzynem już idzie zdecydowanie na minus. Teraz zabrzanie są w sytuacji że muszą wygrać ten mecz a to niekoniecznie będzie im pomagać. Szczecin po falstarcie w pierwszej kolejce z każdym tygodniem już coraz lepiej. Czas działa na ich korzyść, trybiki zaskakują i im dalej w sezon to zydroń i spółka będą coraz trudniejsi do pokonania. Powalczyli przez długi czas z płockiem, no a ten wynik 43:22 z czuwajem robi wrażenie(takie nokauty to raczej zarezerwowane są dla vive i wisły)
Zabrze faworytem, no ale ja bym troche inaczej kursy wystawił

Co do innych meczów to ładny kurs na zagłębie(1,9) z kwidzynem i piotrków(2,25) z czuwajem

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
I ja połaszę się na obstawienie wygranej Pogoni. Zabrze zupełnie nie wypełnia założeń, które sobie postawiła przed sezonem (walka o półfinał). Ostatnio w wywiadzie prezes klubu zmienił cel w tym sezonie na wejście do play-offów. Z drugiej strony grający z meczu na mecz coraz lepszy handball Szczecin. Sądzę, że mecz będzie na styku, a z takiego kursu żal nie skorzystać.
Pogoń @2.95 ⛔

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Z I ligi polecam granie:
GSPR Gorzów Wlkp. - KPR Wolsztyniak Wolsztyn @1.26 ✅ 25:31
Różnica klas zespołów, Wolsztyniak powinien wygrać różnicą kilku bramek. W Gorzowie same problemy, od finansowych po kadrowe. Wątpię, by podjęli walkę z mocną drużyną z Wolsztyna.

KS VETREX Sokół Kościerzyna - Wybrzeże Gdańsk @1.28 ✅ 20:33
Mam nadzieję, że następnej niespodzianki nie będzie i Wybrzeże w końcu wygra pierwszy mecz w sezonie. Pompowany balonik z hukiem pękł w derbowym spotkaniu z juniorami SMS-u. Sądzę, że drużyna Wleklaka i Waszkiewicza w końcu się &quot;ogarnie&quot;, bo skład mają na Superligę, a na początku sezonu mają już -4.

KPR Legionowo - KS Meble Wójcik Elbląg @1.20 ✅ 30:27
Legionowo to główny kandydat do awansu. Na ich terenie bardzo trudno odnieść zwycięstwo. Elbląg to nie jest tak słaba drużyna jak w poprzednim sezonie, ale nie widzę tu innej możliwości jak wygrana KPR-u.

AZS UŁ PŁ Łódź - GKS Olimpia Piekary Śląskie @1.90 ✅ 32-30
Beniaminek z Łodzi jest w gazie. Dobra gra w pierwszych trzech kolejkach przemianowała tę drużynę z kandydatów do żmudnej walki o utrzymanie na solidną drużynę środka tabeli. Remis z Nielbą i zdecydowana wygrana w Świdnicy budzą respekt. Olimpijczycy to bardzo solidny zespół, ale pierwsze kolejki pokazały, że nie wstrzelili się jeszcze z formą. Sądzę, że będzie to bardzo wyrównane spotkanie, a prawie równe kursy zachęciły mnie do obstawienia wygranej Akademików

AZS UT-H Radom - MKS Nielba Wągrowiec @1.35 ✅ 21-37
Radom bardzo pozytywnie zaskoczył wygrywając mecz na trudnym terenie w Końskich. W pierwszych kolejkach walczyli dzielnie z Gwardią i Śląskiem, ulegając im nieznacznie. Sądzę jednak, że to Nielba wygra dzisiejsze spotkanie. Po wpadce w Łodzi, drużyna z Wągrowca na więcej nie może sobie pozwolić. Zdają sobie sprawę, że w Radomiu od zawsze kandydaci do awansu gubili punkty, więc wyjdą bardzo skoncentrowani. W drużynie AZS-u ogromny problem ze skrzydłowymi, dzisiaj nie zagrają kontuzjowany Maciej Jeżyna i Michał Kwaśny. Sądzę, że Nielba mając bardziej wyrównany skład &quot;odjedzie&quot; w drugiej części.

KS Gwardia Opole - SPR Control Process Tarnów @1.12 ✅ 34-30
Nie ma co się dużo rozpisywać nad takim meczem i kursem. Zespoły z dwóch biegunów ligowych zmagań. Zwycięstwo Gwardii powinno być znaczące.
Wszystko Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +3
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
A ja mecz w Zabrzu sobie na lajfa zostawię, może uda się drugą połowę po szlagierze II Ligi Wschodniej zobaczyć, no we will say what time will tell, ale na pewno jest tak, spora szansa po stronie Pogoni. Nie znamy ich wyjazdowego potencjału - na pewno z grającym na pół gwizdka Płockiem długo powalczyli by zupełnie spuchnąć w końcówce (20:6?). Jedynie to +3.5 z Fortuny jakoś do mnie się uśmiecha.

Zagram jednak na Zagłębie. Ta drużyna ma spory potencjał, jest ciekawie ułożona, dobre proporcje: Gumiński, Przysiek, Przybylski - Gowin, Paluch, Kozłowski, zatem naprawdę ciekawa mieszanka wsparta solidnymi co najmniej ligowcami jak Michałowie Bartczak i Stankiewicz czy dobrym bramkarzem Adasiem Malcherem.
W Kwidzynie Suchowicz już powoli gaśnie w bramce, Szczecina chyba nie jest jeszcze gotów na grę na wysokim poziomie - taka pozycja specyficzna. Na pewno mają fajny skład w tym Kwidzynie, Orzech ciągnie grę, wygląda to całkiem OK. Wyniki na miarę możliwości - wygrana z Przemyślem to psi obowiązek, a ta w Zabrzu była miłym wyjątkiem od reguły. Zabrze jednak potwierdziło wcześniej, że nie weszli dobrze w sezon.
Starcie zatem dwóch bardzo dobrych drużyn. W takich meczach jednak jak pamiętam, Zagłebie z reguły nie zawodzi i jakoś nie waham się przed graniem na tychże. Zdecyduje szerszy skład, własne boisko itp. Jak dla mnie koło +3 dla ZL to się zakręci.
Zagłębie @ 1.8 B365 ⛔ :|

Gram też na Azoty -2.5, ale sam nie wiem czy dobrze zrobiłem na spokojnie patrząc w zagrane kupony :p Ale z reguły to są najfajniejsze typy, a gorsze są te, co do których jesteśmy pewni full. Zespół z Puław kadrowo lepszy na każdej pozycji, umie grać na tych wyjazdach, pewnie znowu klub kibicom zasponsorował wyjazd, zdaje się, że pełny skład zespołu Kurowskiego.
Miedzianka zrobiła punkt w Głogowie i ja to rozumiem w pełni, bo pewnie Bolki po dobrym początku usiadły trochę, o czym świadczy 1 punkt w meczach z drużynami do miejsc 10-12 IMO. Azoty tydzień temu w miarę solidny mecz z ZL zakończony remisikiem, dobry i punkt z takim rywalem. Faworyt to Azoty, jak nie odwalą maniany, to powinni lajtowo to zrobić nawet z handicapem.
Azoty -2.5 @ 2.05 Bwin ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom