Trudne sprawy z typowaniem wygranej w takim meczu, zwłaszcza, że bukmacherzy z Tobetu spisali się pozytywnie i jakieś 1.55 mnie nie zadowala.
Znakomicie oba zespoły spisują się w tym sezonie, Płock w końcu i w Superleague pokazuje się z nie najgorszej strony regularnie wygrywając tą dychą czy nawet +15. Kielce wiadomo, w SL nie muszą się spinać, mecz wygraliby będąc na parkiecie przez 10 minut a pozostałe 50 pijąc piwo.
Zespoły te jak na Europę to jest wg mnie TOP7 w przypadku Kielc i dobre TOP12-14 w przypadku Płocka, przepaści więc żadnej absolutnie nie ma. Na Kielce grało się po podobnym kursie w Chambery, ale wydaje mi się, że Francuzi są słabsi od Orlenu.
Liderzy: Nenadić i Kubisztal są takimi w Wiśle, Petar jest gościem, który rzuca duuużo i często trafia, dla druzyny również jest to jak najbardziej pozytywna postać, bo obrona będzie skupiona na nim. Kubeł ostatnio grywa na środku, od "magika" z Węgroserbii czyli Eklemovićsa
jest w każdym aspekcie gry lepszy, jak Weszło pisało, że Ljuboja podoba się laikom, tak ja mówię o Nikoli, bo niby jakieś tam no-look passy, srassy, ale nie jest to zawodnik godny takich zaszczytów. Spodziewać się można więc, że Kubeł więcej zagra i sporo rzuci. Nenadić powinien też dorzucić, bo ja jakoś w supermecz obrony nie wierzę.
W Kielcach liderem jest przede wszystkim Cupić, a druga czy trzecia postać jest różna w każdym kolejnym meczu, dlatego oprócz niego nie typuję zawodników, czuję, że Zorman może pokazać się z dobrej strony.
Meczowo to patrząc po statystykach, dawno nie było remisu w meczu takim o sezonu zasadniczego, bo chyba w tym wieku nie padł taki rezultat. Fajnie, jakieś 30 spotkań bez remisu, więc chyba warto spróbować? Siły zespołów wyrównane, niestety w Płocku jest dziura, ale za to jest publika, jest lepsza wg mnie bramka (Szmal ostatnio tylko przebłyski ???? ), bardzo fajne skrzydła, więc nie typowałbym tu wygranej Kielc.
Dawno nie było też jakiegoś wyższego wyniku pomiędzy tymi, bo zwykle obrona przeważała, tym razem może będzie inaczej, bo ofensywnie Płock wygląda teraz super.
Remis @ 9 32:25
Kubisztal over 2.5 @ 1.6 Tobet 3
Cupić over 6.5 @ 1.9 Tobet 5 i fatalna skuteczność
Nenadić over 5.5 @ 2.05 Tobet 8
Over 56.5 @ 2.35 Tobet
W Głogowie nigdy nie grało się za fajnie emenemsowi, jakoś pamiętam, że dość niewdzięcznie też typuje się Kwidzyn na wyjazdach...
Chłopaki Kotwickiego mają w sobie to, że grają do bólu dobrze taktycznie, bo kadra jaką dysponują to nie jest TOP4 ewidentnie, bo odstają od Kielc i Płocka no i od Puław z Mielcem też, wg mnie lepiej kadrowo prezentuje się też Zabrze i Pogoń. Ale z Głogowem jest podobnie, dopóki mają siły to grają nieźle, zwykle coś tam pobroni bramkarz itd itp i jakoś tam ta skromna zdobycz się rodzi.
Markuszewski na pewno przeczyta Kwidzyn, bo zna ten zespół, sam go zbudował a teraz jest po przeciwnej stronie barykady.
W Głogowie i Kwidzynie pełna kadra, nie licząc kontuzjowanego długotrwale Adama Świątka, który jest ewidentnie liderem tej drużyny. Reasumując, to czuję, że Głogów nie będzie świadkiem ciekawego widowiska, Kwidzyn powoli będzie gasł, bo z takim potencjałem ludzkim wszystkiego wygrywać nie będą, w Głogowie dobrze pewnie zagrają bramkarze, których trener dobrze ustawi.
Chrobry @ 2.42 tobet 24:22->25:26
No i jeszcze dodam, że chyba nie najgorszą propozycją do dabla jest Zabrze grające w Przemyślu
Przemyśl widziałem w Puławach i przyznam, że to najsłabsza drużyna w długiej historii mojego oglądania superligi czy ekstraklapy wcześniej, pół dobrego bramkarza brak, jedyne przebłyski to Olifierczuk i Stołowski, którzy regularnie koło 15 bramek się zakręcą.
Zabrze powinno się cieszyć, że była ta cała przerwa w kadrze, że mogli potrenować w spokoju i teraz to już pójdzie w dobrą stronę.
Zabrze @ 1.35 Bwin 20:24->26:25 :|:|