>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PGNiG Superliga 2012/2013

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Dziś krócej, bo czas nagli.
Wg mnie Azoty stać na zapewnienie sobie awansu dalej. Wygrana w pierwszym spotkaniu to ogromny handicap, zwłaszcza, że ta wygrana została osiągnięta po trudnym, ale podobno niezłym meczu. W zespole Azotów budzić się ma chyba zamiar Dima Zinczuk, który jest bardzo doświadczony, a z którego rzutami nie radzą sobie bramkarze pokroju Kazika. W Zabrzu chyba jednak zbyt wiele zależy od Jurasika, ten zespół ma wielu dobrych zawodników, ale wszystko właśnie od Józka zależy, wydają się bać brać na swe barki ciężar chłopcy z Zabrza. W Azotach ten lider co mecz jest inny, i to jest główna przewaga tej drużyny. W Zabrzu Azotom gra się w miarę, ostatnio tam zresztą wygrali. Dziś, gdy rywal ma nóż na gardle, mogą zrobić to po raz kolejny.
W Kwidzynie i Mielcu zgodnie powtarzane są słowa o słabej grze obrony w I spotkaniu, teraz czas to zmienić. Linie zaproponowano nam naprawdę fajną pod under, bo rzadko się poza kieleckimi spotkaniami takowe. W obu zespołach ma kto bronić, najprawdopodobniej będzie dziś grał Gudz, którego zabrakło pod koniec meczu w Mielcu. Tak jak mówię, dziś oba zespoły skupią się raczej na obronie, bo ta szwankowała. Nie są to zespoły strzelb, nie będzie ataków na hurra, więc jest tu możliwy under jak najbardziej.
Under 63.5 Kwidzyn - Mielec @ 1.94 Marathon ✅
Azoty @ 3 b365 ⛔

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Stal na pewno bez Mira Gudza dzisiaj, ma zerwany mięsień brzuchaty łydki, a tego w tydzień wyleczyć się nie da. Popieram typ w stronę Azotów, jednak sam go nie zagram, bo dla mnie to duża zagadka jak prezentują się obecnie te drużyny, Zabrze widziałem tylko w jednym meczu w Kielcach i widać, że tam wszystko zaczyna i kończy się na Jurasiku. Wystarczy, że ten nie będzie miał dnia i wszystko siada. Under w Kwidzynie możliwy, myślę, że to będzie walka na noże i szkoda, że jej nie zobaczymy w telewizji, bo te dwie drużyny grają najszybszą piłkę ręczną w 8-zespołowej lidze.
Jak dla mnie typowe no-bety :?

A 220

andrzej78

Użytkownik
&quot;Władze klubu i fani puławskiej
siódemki nie mają zbyt dobrych
nastrojów. W zespole aż roi się od
kontuzji i urazów. W pierwszym meczu
w Puławach nie wystąpili
rozgrywający Krzysztof Łyżwa i Krzysztof Tylutki. Na Śląsk drużyna trenera Marcina
Kurowskiego pojechała bez kolejnego
zawodnika drugiej linii, Rafała
Przybylskiego. Leworęczny
szczypiornista doznał groźnie
wyglądającego urazu oka. Na szczęście wszystko jest już w porządku. – Ale nie
wiadomo, czy zawodnik zagra w
niedzielny wieczór – przyznaje drugi
trener Azotów Piotr Dropek. Nieobecność Przybylskiego była bardzo
widoczna w Zabrzu. I choć jego
zmiennik Michał Szyba rzucił pięć
bramek, to druga linia funkcjonowałaby
lepiej, gdyby drużyna wystąpiła w
komplecie. Z tym może być problem w decydującej
rozgrywce. Jakby na złość urazu kolana
nabawił się w środę kolejny
rozgrywający, Dmytro Zinczuk. Kłopoty
z palcem ręki rzucającej ma inny gracz
drugiej linii Piotr Masłowski. – Problemy Piotrka wkalkulowane są w
uprawianie piłki ręcznej – mówi trener
Dropek. – On i Dima Zinczuk są pod stałą
opieką lekarzy i to oni zdecydują, czy
gracze mogą wybiec na parkiet.&quot; lublin.gazeta.pl
No nieciekawie to wygląda z perspektywy azotów. Kursy na gości 2,6-3. Value jest. Pytanie czy zabrze odczaruje puławską, teraz mają dużą okazje.

unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
Przyznam, że ciekawy mecz się szykuje w Puławach. Buki same nie wiedzą w którą stronę pójść. Wczoraj jak patrzyłem wieczorem zaczęli wycofywać ofertę na to spotkanie. Dziś z kolei widzę że na tobecie kurs na Zabrze wędruje w górę. Tak czy siak, wczoraj po 2,90 w b365 było warto zagrać w stronę Józka i kolegów, przy równych kursach lepiej omijać mecz szerokim łukiem.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Warto zagrać dziś pod Kielce jakoś gdyż VTK jest w tym momencie w mega gazie. Azoty, co podkreślał któryś (słyszałem tylko fonię, nie widziałem wizji w TVK Puławy) zawodnik szykują się na lanie z Kielcami. Uważają, że szykować należy się już na mecz z MMTS o brąz. Jak dotąd Kielce leją każdego. Metalurg został zmiażdżony 11 golami, i pewnie niegorzej potraktują zawodnicy Wenty Azoty. Zwłaszcza, że większość głodna gry, bo jednak 6 dni bez meczu to w przypadku Kielc mega rzadkość. Teraz muszą oni ograć Azoty 2 razy, poprawić w Puławach i szykować się na The Finale.
Azoty nieźle w ataku sobie radzą pomimo tych osłabień, ale nie widzę tego by Krajewski (!), który być może zagra nawet na lewej połówce na Musę był w stanie cokolwiek pokazać. Masło kontuzjowany, nie wiem czy zaryzykują występ. O brakach Tylutkiego i Łyżwy nie wspominam. Stęczniewski na Kielce może być za mało, zwłaszcza, że i on może dziś odpoczywać. Azoty bardzo osłabione i pewnie bez motywacji. Kielce też bez specjalnej motywacji, ale na pewno zechcą odwdzięczyć się publice za pomoc w starciach ze Skopje. Kadra jest na tyle wyrównana, że muszą chłopaki pograć niezłe zawody. Jeżeli będzie w miarę skuteczność to handi jest do zrobienia w 40 minut.
Kielce -11.5 @ 1.85 bwin ✅

A 220

andrzej78

Użytkownik
Myślę że dobrą opcją jest też over62,5. Ostatnio linie na Vive w lidze to standardowo 64-65, a i tak pękały na lajcie. Na ten mecz specjalnej spiny w difensie ze strony kielc się nie spodziewam, nie ma co ryzykować twardej gry i złapać jakieś głupie kontuzje. W azotach ostatnio sporo kontuzji, powinni pograć ci co są zdrowi, a ci co narzekają na zdrowie niech się regenerują na &quot;mały finał&quot;. Masłowski podobno ma nie grać, licze na to że w dużym wymiarze pogra Barzenkow bo chłopak potrzebuje gry. I na miejscu trenera dałbym odpocząć Steni bo od siedzenia na ławie to Sokołowski i Grzybowski doświadczenia nie złapią

unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
Też bym bardziej obstawał za opcją overową bo raczej mocnej obrony to w wykonaniu obu ekip dziś nie doświadczymy. Wiadomo Vive musi unikać jak ognia kontuzji, nie tak dawno kontuzjowani gracze dołączyli do zespołu aby teraz przeżywać deja vu. Osobiście wydaje mi się że VTK koło 36-38 bramek spokojnie rzucą a goście też swoje zrobią zwłaszcza przy przesądzonym wyniku. Aczkolwiek handi ujemne również wygląda bardzo okazale bo skoro przed miesiącem puławianie dostali sromotny łomot w półfinale PP od Płocka to z całą pewnością ekipę Wenty stać na podobny wynik. Z drugiej strony dopiero jutrzejszy mecz jest pokazywany w tv więc kto wie.
Poza tym wygrać musi Chrobry bo starta punktów z Harcerzami zakończyłaby się katastrofą a takiego scenariusza nikt w Głogowie ie dopuszcza do myśli. No i Czeczeńcy w ramach rehabilitacji powinni spokojnie poradzić sobie z Piotrkowem.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Vive-14 1,80 tobet

Po wczorajszym nokaucie(49:21) spodziewałem się lini 16-17, jest 14 więc gram. W azotach pod nieobecność kontuzjowanych mamy improwizacje na środku rozegrania. Wczoraj wyszło nie za bardzo ???? dziś pewnie wiele lepiej nie będzie. Z racji tego że dziś mecz telewizyjny to może vive troche gości oszczędzi ale i tak te 15różnicy spokojnie do zrobienia. Linia u/o 65,5 więc tym razem overa nie gram.
Zastanawiam się jeszcze nad underem 65,5 w Płocku. Wczoraj narzucali ostro, ale dziś myślę że nieco obrony będzie

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
spodziewałem się lini 16-17
I taka też linia jest w betcity. I można ją atakować. Po tym co pokazali, a w zasadzie czego nie pokazali zawodnicy z Puław wczoraj można być spokojnym i o tak duże handi. Rozumiem braki kadrowe, ale mogli choć poudawać że im się chce. Nic takiego nie można było zaobserwować. Jedna ładna bramka z drugiej linii to ciut za mało, nawet jak na pojedynek z Mistrzem Polski. Większość rzutów lądowała albo na rękach obrońców Iskry, albo kilka metrów za bramką. Powrót do obrony to niczym wyścig żółwia z lampartem. Zero ambicji ze strony Puław powodował, że zawodnicy z Kielc robili co chcieli. Kapitalnie zagrali skrzydłowi 11 bramek (100% skuteczności) Ivana który zagrał tylko jedną połowę najlepiej o tym świadczy. Co może się zmienić w ciągu tych kilkunastu godzin?? A no niewiele. Puławy się szykują na walkę o 3. lokatę, a Kielczanie urządzą sobie kolejny efektowny trening i szansę gry ponownie dostaną wszyscy zawodnicy.
Kielce (-16,5) @ 2,65 Betcity ⛔
Kielce over 39,5 @ 1,85 Betcity ⛔

unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
Zdecydowanie warto pograć na Miedź. Dla legniczan środowe spotkanie z Zagłębiem będzie starciem o życie bowiem do barażowego 10 miejsca zajmowanego obecnie przez Chrobrego tracą 4 punkty ale rozegrali o jeden mecz mniej. Jednak bezpośrednie mecze z głogowianami Legnica ma in plus, w dodatku czeka ją mecz ze zdegradowanym Czuwajem zatem swój los mają we własnych rękach. Zagłębie gra o pietruszkę bowiem mając w zapasie mecz z Harcerzami Miedziowi już się praktycznie utrzymali w Superlidze. Cytat za Sportowymi Faktami:
Gospodarze grają o życie, Zagłębie z kolei nie musi nic. Miedziowi ligowy byt już sobie zapewnili i trzy ostatnie mecze sezonu trener Dariusz Bobrek może wykorzystać na testy pod kątem jesiennych rozgrywek
Także dla Miedzi jutrzejsza wygrana jest po prostu bezcenna a dla ZL jest kompletnie bez wartości. A kursy mamy równe (co bardzo dziwi bo naziemna Fortuna daje 1,8 na gospodarzy co uważam za bardziej odpowiednie wskazanie), zatem trzeba grać w stronę ekipy która walczy o utrzymanie.
Miedź Legnica - Zagłębie Lubin @2,12 Marathon ⛔

A 220

andrzej78

Użytkownik
Słusznie. Kto ma ochote grać na Legnice to nie ma co zwlekać bo kursy mocno zlecą. Zagłębie ma już wakacje i nawet jak podejdą do meczu sportowo z chęcią wygrania meczu(w końcu to profesjonaliści) to determinacja na pewno nie będzie taka jakby to był jakiś ważny mecz o punkty. Gospodarze bojowo nastawieni, los mają w swoich rękach i im motywacji na pewno nie zabraknie. Myślę że wygrają ci którym mocniej zależy, czyli miedź po 2pkt

W fortunie już zjazd na 1,7

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Chrobry Głogów - Zagłębie Lubin 2 @ 3,05 Unibet ⛔
Kursy na 1 są delikatnie ujmując śmieszne - 1.50 w tej sytuacji nie wiem skąd się wzięło. Tak, wiem że Głogów walczy o utrzymanie, a w zasadzie o zapewnienie sobie gry w barażach, a Zagłębie tylko o pietruszkę. Sytuacja zgoła podobna do tej kiedy to Miedź Legnica która to właśnie z Głogowem walczy o te baraże podejmowała Lubin. Szczypiorniści Lubina pokazali jednak, że nie zamierzają odpuszczać mimo pewnego 10 miejsca. Pokonali Miedź zapewniając sobie zwycięstwo w ostatnich minutach spotkania. Po meczu trener zapowiedział, że z podobnym animuszem podejdą do dzisiejszego pojedynku i dla nich liczy się tylko zwycięstwo. Chrobry w tym roku kalendarzowym na własnym parkiecie pokonało jedynie Przemyśl i Legnicę, czyli dwie najsłabsze ekipy. Lubin to zdecydowanie silniejsza ekipa, która w tej fazie tylko przez zamieszanie z karetką w Płocku. Kurs na dwójkę zdecydowanie za duży. Można próbować.

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Puławy - Kielce (-12,5) 2 @ 1,90 Marathon ⛔
Linia na handi niska patrząc na przebieg dwóch pierwszych spotkań. Kto oglądał ten rozumie. Rożnica kilku klas. Kłopoty kadrowe w Puławach spowodowały, że zawodnicy muszą występować na pozycjach innych niż do tego są przyzwyczajeni. Nie zmienia to jednak faktu, że wypowiedzi przed meczami w Kielcach, że szykują się do walki o 3 miejsce zbyt wiele z duchem sportu nie miały. Bogdan pewnie znowu da pograć wszystkim. A że 6 dni przerwy między meczami to za wiele jak na kielecką ekipę i każdy głodny gry to jutro powinno się znowu zakręcić koło 15 różnicy.

W drugim spotkaniu można szukać niespodzianki. Kwidzyń z pewnością łatwo skóry nie odda. Świadczą o tym wypowiedzi zawodników i trenera
- Michał będzie w składzie, ale szansę jego występu oceniam 50/50. Lepiej, żeby odpoczął jeszcze tydzień i był gotowy do gry w meczach finałowych z Vive - tłumaczy Krzysztof Kotwicki.
W Płocku pokazali, że z Nafciarzami powalczyć można, teraz czas przenieść to na własną halę.
Kwidzyń (+4) - Płock 1 @ 2,04 Marathon ⛔

A 220

andrzej78

Użytkownik
Tym razem z handi bym uważał. Azoty u siebie lubią się postawić Vive. Wiadomo kadrowo kiepsko, ale być może zagrają już Tylutki i Masłowski. Jeszcze jak doszło by do nonszalancji w grze ze strony vive jaka w 1części drugiego meczu to może tylko koło dyszki się zakręci wynik. Dla mnie no bet.

Myślę że można spróbować zagrać na harcerzy. Miedź zdołowana wydarzeniami ostatnich 3dni, pewnie jeszcze chłopaki rozpamiętują wtope z zagłębiem, a wczoraj wieczorem dowiedzieli się że spadają z ligi. Motywacja większa będzie po stronie Czuwaju i zechcą wygraną pożegnać się z ligą. Niedawno w Przemyślu między tymi ekipami padł remis.

huczkins 28

huczkins

Użytkownik
Na dzisiejszą &quot;Świętą Wojnę&quot; w fortunie jest ciekawa oferta i jak dla mnie śmieszna i zagram na ten mecz a dokładniej na drugiego najlepszego strzelca drużyny Wisły Płock. Mam na myśli Michała Kubisztala który ma na koncie w superlidze zdobytych 125 goli na 25 meczy, linia na tego zawodnika to tylko 3,5. Michał jest mocnym zawodnikiem lecz w w ostatnich meczach przeciwko Vive zdobył kolejno 1,1,3 bramek to strasznie mało jak na rozegranie... Sądzę, że w tym meczu przełamie się i będzie kontynuował świetną formę strzelecką(patrząc na ostatnie 5 meczy). Mam tylko nadzieję, że drużynie nie spadły morale po decyzji prezesa klubu, który podał się do dymisji
Typ: Kubisztal 3,5 over
Buk: Fortuna 2.1 ✅

Kolejnym i ostatnim zawodnikiem jakiego będę chciał wytypować na dzisiejszy mecz jest genialny Ivan Ćupić. Prawoskrzydłowego z Kielc nie trzeba nikomu przedstawiać, szybki, dynamiczny, bramkostrzelny. Świetny techniczny zawodnik, który nie ma dużego problemu w polskiej lidze i sądzę, że gładko pokryje linie 6,5 bramki. Chociażby z kontr zdobędzie pół swoich bramek.
Typ: Ćupić 6,5 over
Buk: Fortuna 1.9 ✅
Edit: Kubisztal 6 bramek
Ćupić 8 bramek

Otrzymane punkty reputacji: +4
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Bardzo fajne bety w Fortunie, mi wpadł w oko over Nenadicia. Petar dziś musi wziąć na siebie grę, bo bez drugiej linii Płock sobie nie poradzi. Petar wczoraj rzucał troszkę mniej, ale dziś pewnie zechce sobie powetować wczorajszą porażkę.
W meczu znowu pewne zwycięstwo Kielc, tylko tym razem chyba trochę mniej goli padnie, można grać under z powodów choćby takich, że dziś czuję, że Płock trochę mocniej powalczy, może inaczej w obronie zagrają. Wczoraj pierwsza połowa mocno underowa, druga natomiast gruby over. 38 bramek. Dziś raczej powinien być względny w tych granicach spokój. Szmal zagrał dobrze, ale Kielce fatalnie wracały się do obrony. Dobry mecz Lijewskiego 2 dni z rzędu? No nie niem. Piszą, że może być tak, że w jednym meczu da zagrać Bogdan tym, w drugim tamtym, wczoraj koło 9-10 zawodników grało we w miarę sporym wymiarze. Dziś jeśli tak będzie, to pooglądamy Loserta, Bieleckiego, Tkaczyka etc. Więc może być wolniejsza gra, bo do takiej przyzwyczajeni są ci zawodnicy. Płock rezerw musi szukać w obronie, stąd typ na under.
W meczu o brąz coś mnie się wydaje, że jednak wyrównanie dziś. Dla Azotów mecz o wszystko, Kwidzyn z tego co wiem ja, spiął się na pierwszy mecz, a dziś co ma być to będzie. Tak jest bardzo często w tych best of 5 etc. Często naprawdę tak bywa, a i Kwidzyn nie ma zbyt szerokiej kadry. Koniecznie Azoty muszą dziś wygrać, wczoraj mecz wyglądał w miarę nieźle, ale po tym Azoty padły. Teraz nie może tak być, bardzo ważny mecz dla Azotów.
Petar Nenadić Over 3.5 @ 1.85 Fortuna
Under 59.5 @ 1.65 Fortuna / 58.5 1.68 Tobet
Azoty @ 1.8 tobet

Otrzymane punkty reputacji: +4
A 220

andrzej78

Użytkownik
Po wczorajszym meczu jakoś nie jestem przekonamy do gry na Azoty. Kwidzyn zrobił na mnie dużo lepsze wrażenie. A że swój cel minimum osiągnęli to nie znaczy że dziś się położą, jeśli nadarzy się okazja to chętnie sięgną po drugiego win&#39;a. Napewno znowu czeka nas mecz mecz walki i każdy wynik jest możliwy. Wczoraj grałem under29,5 gospodarzy, dziś linia o 1 mniejsza ale też w to uderzam. Myślę że Azotom znowu jakiś kryzys w ataku się przytrafi

Azoty under 28,5 fortuna

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Krzysztof Lijewski under 4,5 ✅
@1.85 Fortuna
Wczoraj Krzysiek zagrał bardzo dobry mecz, grając pełne 60 minut rzucił 7 bramek. Fatalnie pod nim w obronie Kubisztal, nie po raz pierwszy z resztą. Wczoraj Wenta bardzo ostrożnie nie zdjął pierwszej 7 i grał cały czas najmocniejszym składem, nie licząc rotacji na środku i lewym rozegraniu (ale mało grał Bielecki, prawie w ogóle Tkaczyk). Myślę, że dzisiaj Wisła wymięknie po 40 minucie z powodu braku zmienników. Sądzę, że szanse dostanie Denis Buntic, bo niemożliwe by Lijewski grał po 60 minut dwa razy z rzędu. Według mnie Lijek dzisiaj 5 bramek nie rzuci.

huczkins 28

huczkins

Użytkownik
Tak na szybko.Dziś o godzinie 17 odbędzie się bardzo ciekawe spotkanie, gdzie zespół z Zabrza będzie podejmować na własnym parkiecie szczypiornistów z mielca. Faworytem spotkania są oczywiście gospodarze, którzy zagrają ostatnie spotkanie na własnym terenie w tym sezonie oraz w tym obecnym składzie.
Zabrzanie genialnie prezentują się przed własną publicznością, kibice zapowiedzieli, iż zgotują swoim zawodnikom fenomenalny doping, będzie to na pewno dodatkowa mobilizacja dla gospodarzy. Natomiast goście równie dobrze prezentują się w meczach wyjazdowych (na 6 ostatnich spotkań na obcym terenie wygrali 5 razy i raz zremisowali). Po ostatnich meczach można zauważyć, że mielczanie są w dobrej formie strzeleckiej w ostatnich 4 meczach zdobyli, w każdym min.30 bramek, jednakże w obronie nie popisują się skutecznością i również tracą min. 30 bramek.
Atuty gry u siebie i dopingu własnej publiczności, która będzie chciała godnie podziękować swoim zawodnikom za grę w klubie powinny wystarczać na dziurawą defensywę mielczan.
Mecz: Zabrze-Mielec
Typ: handi; Zabrze -1,5 bramki ⛔
Kurs: 1.85
Buk: Bwin
Edit: 23:30

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom