Ostatnia kolejka sezonu zasadniczego a tutaj cisza :wowsdf:
POGOŃ SZCZECIN - STAL MIELEC 26:27
Typ:
Stal @2,48 marathon, stawka: 5/10
Gospodarze są na 7.miejscu w tabeli z 18 punktami. Za plecami mają Piotrków i Zagłębie (oba z 16pkt). Pogoń jest zespołem swojego parkietu jednak dzisiaj mecz z Mielcem będzie dla nich bez stawki. Nawet jeżeli przegra to w playoff i tak będzie grała z powodu dobrego bilansu tych spotkań:
Zagłębie-Piotrków 28:27
Piotrków-Zagłębie 32:36
Zagłębie-Pogoń 29:27
Pogoń-Zagłębie 40:27
Pogoń-Piotrków 33:28
Piotrków-Pogoń 30:26
Zagłębie 3-1
Pogoń 2-2
Piotrków 1-3
Stal natomiast jeżeli wygra to wskoczy na 3.miejsce w tabeli i dzięki temu w ewentualnych meczach o brąz będzie zaczynała od dwóch spotkań u siebie co daje przewagę (chociaż w poprzednim sezonie MMTS udowodnił, że można oba mecze u siebie przegrać w walce o brąz :? ).
W związku z powyższym Stal powinna dzisiaj być bardziej zmotywowana a dla Pogoni nie powinno mieć znaczenia czy zagrają w play-off z Wisłą czy z Vive bo i tak w plecy.
----------------------------------------------------------------------
ZABRZE - ZAGŁĘBIE 33:30
Typ:
Zagłębie @5 williamhill, stawka: 1/10
hehe, no i Powen zawalił bo Kwidzyn kalkulował i zajął 6.miejsce dzięki remisowi ????
Chyba zagram na przekór wszystkim ale niską stawką ???? Zabrze wg mnie będzie chciało zająć 6.miejsce - z tego miejsca może grać albo z Azotami albo ze Stalą (jeżeli Mielec dzisiaj wygra).
Jaki bilans ma Zabrze z tymi ekipami:
Stal Mielec-POWEN Zabrze 38:24 (Zabrze jeszcze bez Jurasika)
POWEN Zabrze-Stal Mielec 30:27
Azoty Puławy-POWEN Zabrze 27:20 (Zabrze jeszcze bez Jurasika)
POWEN Zabrze-Azoty Puławy 21:22
Ponieważ w mojej ocenie Zabrze jest w stanie wyeliminować zarówno Stal jak i Azoty to warto zastanowić się czy lepiej zagrać potem z VIVE czy z Wisłą ???? Wiem, że i tak jedna i druga ekipa będzie zdecydowanymi faworytami w konfrontacji z Powenem ALE wg mnie z Wisłą można jeszcze coś ugrać w tym sezonie natomiast VIVE jest poza zasięgiem:
POWEN Zabrze-Orlen Wisła Płock 26:32 (Zabrze jeszcze bez Jurasika)
Orlen Wisła Płock-POWEN Zabrze 33:29
POWEN Zabrze-Vive Targi Kielce 24:40 (Zabrze jeszcze bez Jurasika)
Vive Targi Kielce-POWEN Zabrze 45:27
Zagłębie natomiast gra w ostatnim czasie fatalnie ale musi dzisiaj wygrać by awansować do play-off!
Ot takie moje rozumowanie, którego jest jeden minus (dlatego gram niską stawką): niestety jeżeli MMTS wygra w Piotrkowie to Zabrze też może wygrać bo i tak zajmie 6.miejsce.
GL