Clippersi niemiło mnie wczoraj zaskoczyli. Tłumaczę to sobie tym, że teraz wszystkie drużyny niżej niż Lakers chcą ich przeskoczyć w tabeli :] No ale spróbujemy sobie to dziś odbić choć i tak, kto skorzystał, jest na plusie. Dziś dam trochę pewnych oraz tych, na których można coś wyłożyć, bo kursy są ciutek za wysokie
Nie będę się już pastwić nad biednymi Wilkami. Za dużo już zostało napisane o ich kontuzjach, więc po co niepotrzebnie rozszerzać post? A Wizards, po powrocie Wall'a w niemal pełnym składzie. Choć i w osłabieniach wygrali u siebie z OKC i z Miami. Teraz też potrafią postraszyć i wygrać: blow Magic, wygrana z PTB i z Nuggets na ich parkietach, -7 z LAC w CA i -4 u Jazz? Może popadam w lekki hurraoptymizm ale to niezłe wyniki. Dziś spokojnie ML do kuponu oraz handi do grubszego grania.
Od razu się przyznam - nie lubię Mavericks. Ale po powrocie Dirka, po kilku jego meczach, Dallas wygrywa, są groźni. Na pewno na tyle, by u siebie wygrać z SAS bez Duncana i Leonarda. "Staruszkom" zostaje
TiPi, jak rzecze Wojtuś Michałowicz ale ile może ugrać sam Francuz? Jeszcze Splitter coś ugra ale nie widzę więcej graczy do
podwójnych zdobyczy punktowych (i znowu niezawodny Wojtuś - uwielbiam gościa ???? ). Ostatnio bez tych 2 zawodników minimalnie wygrali u siebie z Szerszeniami. U Mavs jest co kilku kandydatów. Nowitzki, Collison, O.J. Mayo... Dodatkowo nienajmłodszy ale groźny Carter. Dla mnie, to gospodarze powinni być faworytami tego spotkania, wg buków tak nie jest więc trzeba to wykorzystać :]
Szerszenie, tak jak Wizards już w optymalnym składzie i ta gra zaczyna wyglądać. U siebie wygrywają - prócz z świetnymi GSW - na wyjazdach też wygrali z teoretycznie mocniejszymi team'ami. Notują progres w przeciwieństwie do Rockets, którzy stracili na swojej skuteczności, mocy i szybkości. Jeśli Harden źle wygląda, Rakiety przegrywają... Szkoda, że w marathonie nie ma już opcji na Delfino - jedyny zawodnik, na którego
overy do 12,5 zawsze mi wchodziły! gdyby się pojawiło, to niezmiernie polecam! A co do meczu to trzeba grać na Hornets - brzydkie to logo Pelicans ;/ - choć nie wiem na jak wysokie handi można sobie pozwolić. Myślę, że max -5 ale kurs powinien być odpowiedni ????
I tutaj mój ryzykowny typ i być może dog dnia:
Brooklyn Nets gra ostatnio fantastycznie. Tego samego nie mogę powiedzieć o Miśkach. Dodatkowo stracili dwa niezłe ogniwa z ławki, zyskując koszykarza o którym istnieniu nie miałem nawet pojęcia ???? Jeśli Nets będą grać jak ostatnio szykuje się close game i kto wie, czy nie rozstrzygnie się jak w meczu z Pacers - na niekorzyść Grizzlies.
Jazz gra słabo ale nie ma szans żebym ruszył LAL -
Loss After Loss. Za drobne pogram na Jazz ale tylko po to, żeby się mecz lepiej oglądało :]
Propozycje:
na niebiesko z marathonu,
na czarno z każdego innego
Wizards ML/-5 @1,4/1,53/1,78
Mavs ML @1,95/2,14
Hornets ML/-4 @1,75/1,86/2,1
Nets ML/+4 @2,6/2,76/1,95 - ML dla odważnych!!!
Jak będzie kurs na over 12,5 na Delfino to brać śmiało!