Śmieszny kurs na Lakers. Coś za wcześnie wszyscy uwierzyli że ekipa Pringelsa wróciła do gry. Ja tam dalej nie jestem przekonany do zwycięstwa Lakers a tym bardziej do tak dużego handicapu. Lejkersi pokryli hc w dwóch ostatnich spotkaniach tj z Jazz i Thunder. Kto oglądał mecze, a szczególnie ten ostatni widział że Westbrook mimo tych 17 punktów które rzucił zagrał katastrofalnie. Dlatego nie podniecałbym się wygranymi Lalek. Jeziorowcy drugi mecz z rzędu ze skutecznością ponad 53% w tym ponad 41% skutecznością za trzy. Ciekaw jestem jak długo utrzymają taką dyspozycję. Statystycznie dobrze wygląda defensywa ale jak oglądałem mecz z Thunder to raczej Thunder nie potrafili trafić z czystych pozycji niż Lejkersi tak dobrze bronili. Hornets vel Pelicans ???? mogą dziś spokojnie zakręcić się wokół 90 punktów. Anderson i Gordon dobrze rzucają z dystansu i ich krycie może rozciągnąć defensywę Pringelsa a to będzie okazja do karmienia piłkami Davisa, Lopeza i Smitha. Sporo będzie zależało od podań Vasqueza ale trzeci w tej chwili asystujący w lidze nie powinien mieć kłopotów ze znajdowaniem dobrze ustawionych kolegów. Lakers są 12-12 ATS gdy grają w Staples, NOH 15-6 gdy grają on road. W grudniu Lakers pokonali Hornets na wyjeździe 103-87 ale nie można powiedzieć że będzie to podobne spotkanie. Wówczas w zespole z Nowego Orleanu nie grali Davis i Gordon, Lakers z kolei byli bez Nasha i Gasola. Mimo tego że Kobe podaje (wow) to nie skreślałbym Hornets. A handicap jest dość spory.
Hornets +8,5 @ 1,71 Marathonbet
do stawiających na GSW dzisiaj: nie wiem jak Cavs ostatnio grali ale wczoraj Curry i Bogut mocno przyczynili się do wygranej z Toronto. Dzisiaj na pewno nie zagra Bogut, Curry raczej też nie, na uraz narzeka Barnes ale on powinien wystapć. Więc uważałbym z graniem na Warrriors
Hornets +8,5 @ 1,71 Marathonbet
do stawiających na GSW dzisiaj: nie wiem jak Cavs ostatnio grali ale wczoraj Curry i Bogut mocno przyczynili się do wygranej z Toronto. Dzisiaj na pewno nie zagra Bogut, Curry raczej też nie, na uraz narzeka Barnes ale on powinien wystapć. Więc uważałbym z graniem na Warrriors
Andrew Bogut, who returned from his ankle injury on Monday, said that he feels he's "ready to progress" and move on from the injury, but he will not play on Tuesday.
Curry said he had "no idea" on his status for Tuesday's game, but it wouldn't be surprising at all to see Jarrett Jack get the nod. The Warriors will proceed with extreme caution anytime Curry's troublesome ankle is sprained.
Harrison Barnes suffered a left calf injury late in the fourth quarter and did not return.
He fell down after a dunk and was in some pain before heading to the bench. Barnes didn't go directly to the locker room and it doesn't appear to be a serious issue. That said, there's a good chance he'll have to sit out on Tuesday. Draymond Green would likely pick up some extra playing time.