Zacznę od tego. Co, by było gdyby West nie był kontuzjowany? Mistrzowie z Los Angeles zobaczyliby, co to jest masakra na placu Tienanmen
Niestety Hornets nie mają odpowiedzi na wysokich, silnych graczy Lakers. Mają za niski skład i nie wiem, czy w tym względzie dadzą radę cokolwiek wymyślić. Dziwię się też, że Paul, jak ekipie ewidentnie nie szło nie decydował się na więcej rzutów, które, co pokazał parę razy, znów mu siedziały.
Za wczorajszy dzień ???? dla mnie :-( dziś musi być lepiej.
Zgadzam się w całej okazałości z opcją na Aldrigde'a. Dirk mistrzem obrony nie jest, a dodatkowo skupia się na ofensywie, w której jest dla Dallas niezbędny.
Moje propozycje:
<=> Chris Bosh {powyżej 18.5 Punktów} 1.85 Bwin
{19}
<=> Carlos Boozer (Chi) {Ile zbiórek zaliczy?} Over 9.5 1.85 Bwin
{11}
<=> Luol Deng (Chi) {Ile punktów zdobędzie?} Over 16 1.85 Tobet
{21}
<=> Andre Miller (Por) {Ile punktów zdobędzie?} Over 12.5 1.85 Bwin
{16}
<=> Dirk Nowitzki (Dal) {Ile punktów zdobędzie?} Over 24.5 1.72 Bwin
{25}
Bosh gra, jak na razie świetnie w początkowych grach playoff, ale tak samo było pod koniec sezonu zasadniczego. W dwóch pierwszych spotkaniach z 76ers był, jak dla mnie, najbardziej wartościowym graczem Heat. Skuteczne punktowanie, walka na tablicach i poprawna obrona sprawiają, że Bosh daje Miami potężny bonus. W tym meczu nie powinno być inaczej. Bosh doskonale znajduje sobie pozycje rzutowe. Potrafi rzucać ze średniego dystansu, czy zaatakować
kosz jeden na jeden przeciw wysokim Philadelphi. Zawodnicy Miami szukają go podaniami, a Chris gra na odpowiedniej skuteczności.
Carlos po nieudanym pierwszym meczu, gdzie szybko siadł na ławce za faule w drugim dostał inne zadania. Jest to zbyt cenny gracz w ofensywie, by głupi łapać faule, gdy broni, zwłaszcza że Hansborough, jak się okazuje można inaczej wyłączyć z gry, co pokazał drugi mecz. Jego fizyczna siła oraz pomoc wysokiego Noaha sprawiają, że na tablicach górują nad wysokimi Indiany. Jestem zdania, że to się potwierdzi i w tym meczu, a zbiórek będzie odpowiednia ilość, bo Byki, żeby wygrywać muszą twardo bronić.
Granger to nie jest wybitny obrońca i Luol musi po prostu lepiej szukać pozycji na obwodzie, niż to czynił w drugim spotkaniu, czyli tak jak to udawało mu się robić w pierwszym meczu. Ponawiam, więc typ na to, że Deng tym razem odciąży rzutowo Rose'a.
Andre Miller zagrał dwa świetne mecze w Dallas, choć jego ekipa przegrywała to doskonale uzupełniał w grze ofensywnej Aldridge'a. Dodatkowo defensywnie pozycja PG jest, jak dla mnie w Mavericks najsłabiej obsadzona, a do tego dochodzi wiele minut Kidda, który jak na razie skupia się bardziej na punktowaniu.
Dirk to lider, który na razie nie zawodzi i chyba nie zawiedzie. Zawodnik, jak wiadomo potrafiący rzucić z każdej pozycji łącznie z punktowaniem za 3 wydaje się nie do zatrzymania dla ekipy Trailblazers. Wiele lat grania w tej ekipie powoduje, że świetnie opracowane są akcje pod Niemca i spodziewam się, że w tym meczu Nowitzki znów będzie liderem punktowym swego zespołu.