Zgadzam się, że z Amar'em i jego zbiórkami może być bardzo różnie. Argumentem "za" tym typem może być fakt, że PO to większa motywacja, szczególnie do walki na tablicach. Jednak odradzam, za duże ryzyko.
Od siebie mogę polecić:
vs.
Typ: under 190.5 (96-93)
Kurs: 2,05
Buk: bet365
Poprzedni mecz bardzo underowy (87-85). Teraz buki, kierując się RS ponownie wystawiają linię na poziomie 193-194 pkt. Zdecydowanie za wysoko. Celtics to drużyna twardej obrony, to wiadomo nie od dziś. Szczególnie w PO. Natomiast Knicks to drużyna która w RS słynęła z bardzo słabej obrony. Jednak coach Mike D'Antoni zapowiada zmianę w tym elemencie gry, co jego zawodnicy udowodnili już w pierwszym meczu. Częste podwojenia, dobra rotacja w obronie - NYK pokazują, że potrafią się zmotywować do dobrej defensywy. Jednak jeden mecz wiosny nie czyni, dlatego gracze z Nowego Jorku będą musieli udowodnić poprawę gry w obronie także w drugim meczu. Mimo, iż zabraknie rozgrywającego Knicks Chauncey'a Billupsa uważam, że mecz znów będzie zacięty, z twardą obroną i walką na każdym centymetrze parkietu. Z pełną odpowiedzialnością polecam under, a nawet nieco obniżony under.
vs.
Typ: Hawks +5.5 (88-82)
Kurs: 2,60
Buki zaskakują po raz kolejny. Po tak dobrym meczu Hawks (103-93), w którym dzięki wspaniałej obronie wyłączyli z gry niemal cały roster gospodarzy (kosztem "odpuszczenia" Howarda), przy dobrej egzekucji w ataku, bukmacherzy oferują +9.5 na Jastrzębie po kursie 1,90-1,96. Kompletne szaleństwo. Nie wiem, dlaczego dzisiejszy mecz miałby wyglądać inaczej. Ale nawet jeżeli nastąpi zdecydowany zwrot w grze Magików, obudzą się: Arenas, J-Rich i Hedo, to handicap na Hawks i tak jest bardzo wysoki. Magic musieliby wznieść się na wyżyny, a Hawks zagrać fatalnie. Nie wierzę jednak w taki zwrot akcji. Kusi zagranie czystej "dwójki" na Hawks po kursie 5,98 w Pinnacle, jednak "wspomogę" się małym handicapem.
Dla mniej odważnych "prawie-pewniak":
???? Hawks +9.5 [1,96 - Pinnacle]
vs.
Typ: over 186.5 (101-89)
Kurs: 2,20
W pierwszym spotkaniu serii padł wynik mocno underowy: 89-81. Na spotkanie nr. 2 buki wystawiły linie bardzo nisko (183), biorą pod uwagę potencjał ofensywny Mavs. Moim zdaniem obie drużyny poprawią skuteczność względem poprzedniego spotkania, a do złamania linii nie trzeba aż tak dużo tych punktów. 90-95 pkt jest jak najbardziej w zasięgu obu ekip. Moim zdaniem mecz ten będzie się różnił od poprzedniego i będziemy oglądać dużo więcej akcji ofensywnych. Wiem, ze mało rzeczowych argumentów, ale typ bardziej na przeczucie.
Dodatkowo polecam po niższym kursie: ????
Blazers +5.5 [1,61 - bet365]
I dla odważniejszych: ????
Blazers win [2,58 - Pinnacle]
Po przeglądnięciu oferty specjalnej na zawodników, zwróciłem uwagę na ten oto bet:
???? LaMarcus Aldridge over 21.5 points [1,75 - Tobet] (24)
27 pkt w 41 min bardzo underowego meczu nr. 1, w którym Blazers rzucili tylko 81 pkt. Dzisiaj, tak jak pisałem, spodziewam się większej zdobyczy punktowej obu ekip.
- Aldrigde vs Mavs w RS: średnio 27.8 pkt w czterech meczach.