Co do Spurs to trzeba wziąć pod uwagę, że Randolph szybko złapał faule, co nie powinno się powtórzyć. Własny parkiet będzie sprzyjał Grizzlies plus każdy dotychczasowy pojedynek był na styku, więc jeśli tym razem wahadło wahnie się w stronę Memphis w jakimś momencie to Spurs mogą już nie zdążyć tego odrobić.
Na dziś proponuję trochę ryzykownie, ale buki już wyczuły pierwsze serie, więc jest trudniej:
<=> Carlos Boozer vs. Roy Hibbert {Punkty + zbiórki} [AH-5.5] Boozer 1.9 Betsson
{28-26}
<=> Tyson Chandler {powyżej 7.5 zbiórki} 1.72 Betsson
{7}
<=> Shawn Marion {powyżej 12.5 Punkty + zbiórki} 1.72 Betsson
{23}
Boozer przeplata dobre występy słabszymi. Jednak wysocy Byków mają sporą przewagę nad tymi Indiany. W poprzednim meczu Carlosowi nie siedział rzut, ale jest to jeden z tych zawodników, którzy potrafią się mobilizować. Jak dla mnie Boozer zarówno lepiej rzuca z półdystansu, jak i zbiera od Hibberta, a dodatkowo ma przewagę siłową nad Hansborough.
Kursy może nie oszałamiające, ale linie, jak dla mnie niskie. Chandler to świetny defensor, który złapał jedne z najgłupszych fauli w poprzednim meczu i musiał siedzieć sporo na ławce, aż wyautował się z gry po zaliczeniu sześciu. Uważam, że ta sytuacja się nie powtórzy i Tyson w tym meczu zaliczy o wiele lepszy występ. Zbierać piłki potrafi doskonale i ma przewagę fizyczną nad graczami Portland, stąd typ powinien gładko wejść. W innych bukach liniach 9.5.
Marion na razie nie gra wybitnie w tych playoffach, ale sytuacja, jak dla mnie powinna się zmienić w tym bardzo ważnym meczu dla Dallas. Zwłaszcza, że w sezonie Shawn potrafił dawać potężne wzmocnienie, zwłaszcza na tablicach dla Mavericks. Linia, jak dla mnie niska na tego zawodnika i również z pewnym ryzykiem, ale możliwa do pokrycia.
Dorzucam jeszcze typy na NOC, czyli właściwie na jutro już:
<=> Marc Gasol {Ile zbiórek zaliczy?} Over 8.5 1.72 Bwin
{9}
<=> Mike Conley {Ile punktów zdobędzie?} Over 12.5 1.75 Bwin
{14}
<=> Nene Hilario {Ile punktów zdobedzie?} Over 14.5 1.85
Unibet {15}
Marc Gasol, jak na razie gra świetnie w tych playoff. W dwóch pierwszych meczach miałem wrażenie, patrząc na wyczyny jego brata Paula, że Marc zabrał mu moce i to teraz on z nich korzysta. Jeżeli idzie o zbiórki to Marc nie jest ich mistrzem, ale uważam, że znów może zaliczyć doskonały występ w tym względzie, gdyż ma wielkie bonusy, czyli przewagę siłową i wzrostu zarówno nad Duncanem, jak i McDyessem.
Co do drugiego typu to Conley bierze na siebie sporo odpowiedzialności za grę, a linia ustawiona niżej zarówno w stosunku do średniej z playoff, jak i tej sezonowej.
Nene to kolejny gracz, który zrobił na mnie duże, pozytywne wrażenie w pierwszych starciach w playoff. Jako jeden z nielicznych nie zawiódł, ani w pierwszym, ani w drugim meczu z Thunder. Linia wystawiona na ten typ wcale nie jest niska, ale sądzę, że przy takiej dyspozycji Nene Hilario ją pokryje, zwłaszcza że doskonale wykorzystuje przewagę szybkości nad Perkinsem na atakowanej tablicy. Do tego to gracz bardziej ofensywny, niż defensywny o potężnej skoczności i łatwości kończenia akcji wsadami. Linia ustawiona na poziomie średniej sezonowej, ale widać dobitnie, że dla Nene to nie jest sezon.