muminiasty
Znawca - Kolarstwo
Tylko Contador dawałby zmiany, ba sam by ciągnął...Wpierw szarża Valverde w stylu Contador
???? chciałbym wierzyć, ale w jego przypadku to brzmi jak mityczne "dla Dumoulina dzisiaj za ciężki podjazd, musi strzelić na kilka minut"... A poza tym zawsze można powietrze dopompować, jak na ubiegłorocznej Vuelcie, żeby daleko nie szukać. Przecież już są przymiarki, że Chris zrobi tryplet w tym roku...bo z Frooma będzie musiało ulecieć powietrze w 3 tygodniu
Ale nie o tym, ja na dzisiaj z oferty STSu do lekkiego zagrania wybrałem sobie, że etap wygra ktoś spoza TOP10 klasyfikacji generalnej po kursie 2.5. Po pierwsze i najważniejsze sprawa zależy tylko i wyłącznie od tego czy SKY puści ucieczkę na metę czy będzie kontrolować. Wczoraj etap, gdzie wszyscy poza SKY umierali, więc nie widzę przeszkód w tym, żeby SKY puściło dzisiaj ucieczkę i pozwoliło jej dojechać do mety. Po drugie na Alpe d'Huez często, zwłaszcza przy ostatnich wizytach wygrywał kolarz z ucieczki, więc czemu dzisiaj miałoby być inaczej? Dla mnie po kursie powyżej 2 można próbować coś takiego... Tylko bez szaleństw ze stawką, bo może się zdarzyć tak, że ktoś spróbuje jednak kontrolować odjazd, albo SKY pofrunie w końcówce, ja gram bo szukam jeszcze chociaż cienia emocji na tym wyścigu...