mark1973
Znawca - Hokej
A juz myślałem ze w kibicowaniu Loko jestem osamotniony z kolegą
sunxl , ale widze że nie . Ale kibicowanie to jedna rzecz bo osobiscie to lata juz, ale podstawy do awansu i dobra gra to druga rzecz. W tym roku sa podstawy do tego by wojskowych wywalić z drabiniki. Juz nawet w Rosji są opinie, że to seria godna finału a zachodu na pewno i nie jest to takie pewne ze dalej pójdzie CSKA ( jak zwykle ostatnimi laty). Cała seria to wyrównana gra obu druzyn, jednym dopisywało szczeście , jednym nie( nie chciałem napisać, że drugim dopisywały gwizdki ). Mysle, ze Nikitin nie spodziewał sie takiego oporu i dobrej gry Loko. Co do szcześcia,. lub pecha to mam nadzieje, że Lokomotiv wyczerpał juz serie strzałów minimalnie nietrafionych lub w słupki i poprzeczki, bo było troche tego( szczególnie w meczu 3 i 5). W ostatnim meczu była spora presja na Loko i dało sie to zobaczyć w grze, było sporo nerwowosci i niedokładności a CSKA mogło sobie pozwolic na ewentualny bład i gre na pograniczu faulu, co zresztą robili ale sedziowie i tak nie gwizdneli wszystkiego ale zeby byc sprawiedliwym to chyba dwóch fauli Loko tez nie zagwizdali ( no zasada zeby dac grac na tym etapie musi byc, ale tez bez przesady). Ale jest wiele pozytywów w grze Loko. Najbardziej podoba mi sie formacja Ilienko-Ivanov-Belyayew, to onie najbardziej rozrywaja obrone wojskowych zmuszajac ich do fauli lub do utraty sil na reszte meczu, liderzy jak Pulkkinen, Tkaczov, Korszkov, Kraskovski plus niebieska robia swoje coagnac wynik. Najbardziej wkurza mnie jednak Lander, bo nie dosc, że pozytku z niego narazie zadnego to jeszcze wdaje sie w niepotrzebne przepychanki i dyskusje z graczami wojskowych i czasem zrobi cos głupiego przez co czesto laduje na ławce kar ( chyba najczescie ze wszystkich zawodnikow Loko w tej serii)i sa problemy . CSKA mimo odpływu wielu liderów i czapy płac ma ogromny potencjał, przyznam ze przed sezonem wydawało mi sie ze nie beda tak wysoko, a jednak Nikitin wie jak pracowac ze zdolnymi graczami, fakt wymaga to czasu. Ale starczy juz bo znow wychodzi mi laborat a miałem w kolku zadaniach napisac. Dzis tez chciałem pograc remis jak wiekszość kolegów wyzej ale jeżeli Lokomotiv nie przegra 1 tercji i nie bedzie głupich fauli ( choc boje sie o gwizdanie) to sa w stanie w 2 i 3 tercji podkrecic tempo i ograc konie w RT. Warunek ciezki do spełnienia bo wojsko docisnie srube w 1 tercji i ją trzeba przetrwać, ale tez bedzie na nich ciazyc wieksza prosja niz np w poprzednim meczu. Obie ekipy znaja swoje mocne i słabe strony, zobaczymy mysle ze hokej ostrozny ale z dobrym tempem, zdecyduje wieksza precyzja, łut szczęscia i dyspozycja dnia( oby pasy nie pokazywały kto tu rządzi i pozwoliły grac otwarty hokej). Nie lubie jak wyjdzie mi laborat, choc wczoraj cztery linie i d... wiec nie ma reguły. Dzis mimo ze to siódmy mecz jak zawsze wszystko za Loko, bo chyba nikt ode mnie nie spodziewał sie innego typu i troche ryzykownie ( nie grajcie jesli nie czujecie bo to trudny do typowania mecz i nic pewnego nie jest, kazda ilosc bramek i kazdy wynik mozliwy)
Lokomotiv RT kurs 3,45 fortuna w hicie dnia
Lokomotiv RT kurs 3,45 fortuna w hicie dnia