>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KHL (Liga Kontynentalna) - Puchar Gagarina 2021!

Status
Zamknięty.
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Ja dzisiaj idę trochę pod prąd, najpierw chciałem zagrać dodatnie handicapy w stronę Avto, Severstalu i Dynama Mińsk, ale obawiam się, że Avto przeszło załamanie i pomimo tego, że tam zapewne będzie underowe spotkanie to takie 3:0 dla Jastrzębi mnie nie zdziwi po tym comebacku z Jekaterynburga. Stawiam na bramki underdogów i singielek:

Dynamo Moskwa vs Severstal Czerepowiec: Severstal Czerepowiec powyżej 1.5 gola @1.99 ✅
SKA St. Petersburg vs Dynamo Mińsk: Dynamo Mińsk powyżej 1.5 gola @1.96 ✅
AKO @3.90 Superbet ✅

Singiel:
Dynamo Moskwa vs Severstal Czerepowiec: 2ml @3.95 Superbet ❌ (kto miał wygrać ten wygrał)

Jestem zdania, że odważna gra Severstali i Dynama Mińsk może przynieść pozytywne skutki. Przede wszystkim zarówno SKA, jak i Dynamo Moskwa nie prezentują się jakoś wybitnie w defensywie. Kto by nie stanął na bramce to nie jest ich to 100% i zdarzają im się błędy. Gospodarze mają swoje przestoje, jak np. Dynamo ostatnio na początku drugiej tercji w Czerepowcu. Goście nie mają tutaj nic do stracenia i trzeba przede wszystkim myśleć o strzelaniu goli, które przybliży ich serie do powrotu do domowych tafli, a że potrafią to robić udowadniali to w ostatnich tygodniach. Dodatkowo gdzieś czytałem, że Podyapolsky ma wrócić do gry, a to stwarza szanse dla Severstali na wygraną w stolicy Moskwy. Dynamo do tej pory nie pokazało pełni swoich umiejętności, a Severstal wręcz przeciwnie i wszystkie starcia były na styku. Mam nadzieję, że Razin wyciągnie jeszcze Asa z rękawa i przede wszystkim tutaj ujrzymy przedłużenie serii, bo stać na to ekipę z Czerepowca.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +268
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Przyznam sie szczerze ze dzis nie jest łatwo wybrac dobry mecz do grania z tej ligi a chciałbym podac taki typ, który ma szanse powodzenia. Nie zdziwią mnie dzis cztery jedynki w regulaminowym czasie ale i 4 zwyciestwa gości ( jak pasy pozwolą ;) )
Co na dzien dobry mnie uderzyło z tych czterech meczy to kurs na Avto. Nie pamietam kiedy ostatnio byl tak duzy. Rozumiem , obca tafla, Avto pod koniec sezonu w rozsypce. Ale to PO i wyglada to wszytko inaczej. Tak naprawde w tej serii powinno byc po 2. Ale Avto podało ręke Avangardowi w postaci dwóch (głupich) fauli a oni to wykorzystali. W meczach to wyglada tak ze czesciej atakuje Omsk i dłuzej jest przy krązku jednak Avto madrze sie bromi i kontratakuje w przewdze tez dobrze wygladają. Zasadnicze pytanie, które sobie trzeba zadać to czy Avto pozbierało się psychicznie. Jezeli tak to Omsk bedzie musiał sie dzis mocna napracować by zammknać serie, niemniej jednak kurs na Avto z podpórka lub na remis w podwojnej szansie dobry( wczoraj jakos moje oko przykuł kurs na Avto i over 5,5 bo obokj cyfra 15, hmm). W czym upatrywac szansy dla gosci? Mysle ze klucz do sejfu trzyma Bobkov. A tak swoja drogą to dziwie sie ze w meczu nr 4 nie pojawił sie w bramce Hrubec, bo Igor z meczu na mecz gra coraz bardziej himerycznie wiec jesli dzis bedzie w bramce to wg mnie moze zdarzyc moze sie wszystko z wygrana Avto w regulaminowym włacznie.
Seria Moskwy i Cherepów tez powinna byc na ten moment po 2. Bo Dynamo gra falami i czesciej słabo ale jakos dzieki liderom udaje sie uzyskiwac dobry wynik a Siergiejewa smiało mozna nazwać najlepszym transferem Dynamo w tym sezonie, prócz czyszczenia w obronie odpalił jeszcze petarde w ataku i wyciagnał Dynamo w czwartym meczu. Mysle ze Razin nie podda sie bez walki.
SKA z Zubrami tez sobie momentami nie radzi w ogóle. Nieststy do pracy sedziow sa słuszne zarzuty, kiedy sytuacja na lodzie nie wyglada klarownie dla SKA wtedy odgwizdywane jest przewinienie i czesto zamieniane na bramke i dzis prawdopodobnie bedzie podobnie. W drugim meczu w Minsku sobie odpiscili bo mogło dojść do burd na hali i przed nią wiec nikt nie ryzykował by gwizdac wtedy kiedy nie trzeba. Dzis mam wrazenie, że SKA skonczy te serie, nie wiem jak ale czuje ze bedzie 4-1, choc Zubry zasłuzyły przynajmniej na 6 meczy tej serii
No i krótko o ostatniej a w zasadzie pierwszej parze. I musze stwierdzic, że Magnitka gra do tej pory słabiej niz tego mozna od niej oczekiwać a Kazachowie lepiej, świetnie rozgrywaja PP a celowniki naprawde dobrze ustawione no i w tej batalii cos czuje ze moze byc siedem meczy.
Ok, koniec laboratu i trzeba cos wybrać. Po namysle decyduje sie na taki dubel

SKA RT + Magnitka ml kurs ako 2,07 fortuna ( na pewno zagram za mniejsza stawke niz wczorajsze typy)

Co do wojskowych to mysle ze niestety gdzies bedzie gwizdek wtedy kiedy nie trzeba lub potrzeba wiec ciezko bedzie dzis żubrom w Leningradzie.
Magnitka tak naprawde nie me juz marginesu błedu bo w Kazachstanie ciezko im sie gra, musza wskoczyc na wyzszy poziom gry bo stac ich na to , maja lepszej jakosci zawodnikow ale Astana jest dobrze przygotowana do PO i dzis bedzie grożnie kontratakowac wiec latwo nie bedzie gospodarzom.

Otrzymane punkty reputacji: +212
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
✅ Severstal +2,5 & Avtomobilist +2,5 @2,00 5/10 Unibet

Dzisiaj wracam do handicapów. Początkowo chciałem iść w bramki podobnie jak kolega wyżej, ale z tymi bramkami różnie bywa. Kurs na over 1,5 Severstali jest bardzo dobry, ale obawiam się o kolejne 1:1... Handicapy wydają się nieco bezpieczniejszą opcją. Wszystkie mecze w serii Dynamo - Severstal były bardzo wyrównane. Ostatni wynik (5:2) nie odzwierciedla przebiegu spotkania, bo dwie bramki wpadły podczas prób wyrównania przy stanie 3:2. Dla Czerepowczan to ostatnia szansa na dalszą grę. Avtomobilist jest w podobnej sytuacji. W dwóch ostatnich spotkaniach pokazali, że są w stanie powalczyć o kolejny etap. Wyciągnęli lekcję po pierwszym spotkaniu i zagrali dwa dobre mecze. W obydwu przypadkach spodziewam sie mocno wyrównanych spotkań, ale zabezpieczam się handicapem dwubramkowym w obawie o ewentualne gole do pustej bramki.

Mecz w Magnitogorsku zostawiam chociaż kusi mnie kurs grubo ponad 2,00 na ML Barysa. Seria jest mocno wyrównana i nie wydaje mi się, żeby Metallurg był aż tak wielkim faworytem. Według mnie kurs nie do gry. Do meczu jeszcze trochę czasu i pomyslę nad poniższym zakładem za drobną stawkę:

Barys lub remis & Obie strzelą co najmniej dwie @3,50 Unibet

Dynami Mińsk powyżej 2.0 bramki @2,80 Unibet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +447
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dodam jeszcze od siebie jedno AKO na mecze, które wcześniej nie omówiłem i nie wytypowałem:

Metallurg Magnitogorsk vs Barys Nur-Sultan: powyżej 16.5 sumy kar dwuminutowych @1.83 ✅
Avangard Omsk vs Avtomobilist Jekaterynburg: poniżej 5.5 bramek @1.46 ✅
AKO @2.67 BETFAN ✅

Oj gorąco było ostatnio w stolicy Kazachstanu. Wiele kar, przepychanek i sędziowie ledwo opanowali sytuacje. Czy dzisiaj się uspokoi? Moim zdaniem nie ma szans. Kontynuacja pojedynku sprzed dwóch dni będzie miała właśnie w tę środę. Linie na kary okej, myślałem, że będzie 18.5, a tutaj widzę małe value, z którego skorzystam. Liczę na minimum 9 kar dwuminutowych.

Under jak najbardziej racjonalny w Bałaszycha. Obie ekipy mają w nogach dwie dogrywki plus 4 mecze w serii, nie widzę tutaj szaleńczego tempa, każda z ekip jest już zmęczona. Poza tym Avto wystrzega się kar, co dla Avangardu nie jest dobrą wiadomością, bo świetnie czują się w PP, co wielokrotnie przecież pokazywali. Liczę tutaj na max 4 trafienia, ale do AKO pobieram bezpieczniejszą linie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +439
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
✅ ✅ ✅ Avangard, CSKA, SKA, Dynamo Moskwa i Kazań wygrają serie maksymalnie w pięciu meczach (handicap -2,5) @10,12 1/10 Betsson
❌ Awans Jokeritu @2,80 Fortuna 3/10 Betsson

Gdybym miał postawić na awanse z opłacalnymi kursami i w miarę pewnymi to zdecydował bym się na:

✅ Awans Salavatu i Avangardu @2,10 Fortuna 5/10 Betsson
❌ Avangard i Petersburg awansują z wynikiem 4:0 w serii @23,40 1/10 Fortuna
Jeden kupon długoterminowy już wszedł. Dzisiaj duża szansa na dubel Ufa & Omsk w serii i jeśli Salavat awansuje to mimo niepowodzenia w pozostałych dwóch zakładach (awans Jokeritu i 4:0 w seriach dla SKA i Omska) wyjdzie całkiem pokaźny plus!

65,87

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +370
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
↩ Salavat Yulaev -1.0 @1,98 4/10 Betsson

Szkoda Traktorzystów. Liczyłem na coś więcej z ich strony, ale nie wierzę za bardzo w ich dzisiejsze zwycięstwo. Odnoszę wrażenie, że z meczu na mecz idzie co raz gorzej. W ostatnim spotkaniu zagrali dobrą pierwszą tercję. Później brakowało pomysłu, wykończenia akcji i pojawiło się sporo błędów. Generalnie sprawiali wrażenie, że brakuje im sił. Postawa Czelabińska w połączeniu z dobrą grą Ufimskich Finów sugeruje tylko jedno - awans Salavatu i myślę, że nastąpi to właśnie dzisiaj. Poza aspektami sportowymi na Traktorzystach będzie ciążyć wielka presja co niekoniecznie może dodać im skrzydeł, ale sprawić, że błędów pojawi się jeszcze więcej. Może dojdzie nerwówka, wykluczenia, które ofensywa gospodarzy skrzętnie wykorzysta. Taki jest mój scenariusz na dzisiejszy mecz.

65,87

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +165
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Też spodziewałem się więcej po Traktorze, szczególnie po dwóch pierwszych meczach w Ufie, gdzie blisko byli wyniku 2:0 w serii. Mecz o życie dla ekipy z Czelabińska dlatego idę w wyższą linię kar:

Saławat Jułajew Ufa vs Traktor Czelabińsk: powyżej 18.5 sumy kar dwuminutowych @2.40 BETFAN ✅

Wczoraj miałem jeszcze takie przeczucie, że może jednak Traktor powalczy. Być może presja ze swoich kibiców paraliżowała większość niedoświadczonych zawodników na tym poziomie i dzisiaj ujrzymy wyrównaną batalię do samego końca. Nikt tutaj niczego bez walki nie pozostawi i sporo nerwów może się pojawić na tafli. Oglądając tę serię widać sporo brutalności, może nie zawsze jest to odzwierciedlane w karach, ale niektórzy zawodnicy z chęcią wyszliby na solówkę i jak nie sportowo, to siłowo wyjaśnili niektóre sprawy. Wczoraj mieliśmy idealny przykład w Moskwie, gdzie po zakończonym meczu długo nie udawało się uspokoić Shawna Lalonde'a i Andreia Mironova i kary się posypały. Oczywiście nie liczę na takie brutalne zakończenie serii w Ufie, ale 10 kar mniejszych w mojej opinii są do zrobienia w takich starciu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +107
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Myslę, że kazdy spodziewał sie bardziej wyrownanej serii Ufy z Traktorem ale nie dzielmy jeszcze skóry na niedźwiedziu , juz nie raz w PO wszystko wskazywało na przegrywającego a ta ekipa odwracała losy meczu, było takich przypadków juz w histori KHL.
Jesli ktoś ze starszych interesujacych sie hokejem kibiców pamieta sezon 2012/2013 tam w finale konferencji faworyzowany Kazań , gdzie rządził Zinetula prowadził własnie z Traktorem 3-1 i piąty mecz miał byc w Kazaniu, skazywany na pozarcie Traktor wygrał ten mecz i dwa kolejne i trafił do finału gdzie uległ Dynamo Moskwa ( mam krażek z tych finałów :)). Wtedy w Traktorze grali Kuzniecow, Niczuszkin, Kontiola, Nesterow ale to Kazań miał wszystko, pieniadze , silnego trenera na ławce i wielkie ambicje.
Dzis tez niewiele wskazuje na Traktor i być moze polegna ale ja sobie odpuszczam ten mecz, a jezeli bede miał okazje to go obejrzę.

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ale pech Fedotova i karny zamieniony na bramkę. Szkoda Traktora bo dziś był lepszy i wszystko mogła rozstrzygać dogrywka

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ja dziś gram Magnitke. Wiadomo będzie to inny mecz niż ostatni, Astana już pod presją i myślę, że Mmg i Vorobiov znaleźli sposób na Kazachów. O jakości i długiej ławce Magnitki pisałem niejednokrotnie. Siódme mecze bywają loteryjne i myślę że Metallurg zrobi wszystko by do niego nie doszło, nie będzie łatwo ale licze że dziś zamkną serie i sądzę że w regulaminowym czasie. Tutaj typ ml.

Magnitka ml kurs 1,71 fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +415
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dzisiaj krótko, idę w to samo co wczoraj. W tej serii tak bezjajecznego Barysa nie widziałem, jak ostatnio w środę. Myślę, że dzisiaj motywacja i zaangażowanie będzie na większym poziomie i nie można pozwolić sobie na przegraną. Liczę na wiele walki i spięć, co przełoży się na kary.

Barys Nur-Sultan vs Metallurg Magnitogorsk: powyżej 9.5 kar dwuminutowych @2.20 Fortuna ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +223
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Dzisiaj na koszt firmy (freebet), więc mozna pograc bardziej ryzykownie. Podzielam zdanie kolegi wyżej i licze na awans Metallurga. W ostatnim spotkaniu rozsmarowali przeciwnika na lodzie i dzisiaj czas to powtórzyć, żeby jak najszybciej zacząć proces regeneracji. Wszystkie pozostałe zespoły już przygotowują się do drugiej rundy, a tam już będzie o wiele trudniej. Potencjał po stronie Metallurga jest. Trener bardziej doswiadczony. Zawodnicy również nie z pierwszej łapanki. Trzeba tylko dobrze rozegrać dzisiejszy mecz. Ciekawy kurs jest również na bramki Magnitki biorąc pod uwagę, że tylko SKA strzeliło więcej bramek niż MMG w pierwszej rundzie. Over 2,5 bramki Metallurga @1,98 w Unibecie.

✅ Metallurg w regulaminowym & Powyżej 3,5 bramki @3,00 4/10 Betsson (freebet - za swoje zagrałem ML Metallurga)

73,87

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +434
U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
Apropo awansow jak to jest jesli awansuje na przyklad mamy pare 1 z 8, 2 z 7, 3 z 6 i 4 z 5

jesli awansuja druzyny 1,2, 5 i 6 to w kolejnej rundzie mamy kolrejne numerowanie od 1 do 4 czy po prostu 1 gra z 5 a drugi z szostym?

Zawsze wydawalo mi sie ze drabinka jest jedna i zawsze zwyciezca 1-8 gra ze zwyciezca 4-5 a tu okazuje sie niekoniecznie i podobno 'cywilizowany swiat' po kazdej rundzie uklada nowy ranking. Mi sie wydawalo ze niefaworyt wyrzucjacy faworyta z play off zajmuje jego miejsce w drabince, choc oczywiscie nie ma przewagi domoych meczow jesli w sezonie regularnym byl nizej.

Wiadomo ze w KHL w 1 rundzie awansowali mocarze jak jeden maz ale jak to jest teoretycznie? Ligi typu NHL drukuja drabinke wiec to chyba sie nie zmienia?

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Jakieś typy na awanse do finałów konferencji? Ja osobiście pograłem sobie AKO oraz singla i pokrótce omówię:

Bars Kazań awans + SKA St. Petersburg awans: AKO @2.36 Fortuna

Lokomotiv Jarosław awans: singiel @2.90 Fortuna

Zielone derby w play-off to jest piękna sprawa i z pewnością ujrzymy wiele wyrównanych spotkań. Jednak jak dobrze wiemy gospodarze bardzo często sięgają po wygrane w tych pojedynkach, a przewagę tafli będzie miała ekipa ze stolicy Tatarstanu. Dodatkowo jestem zdania, że dla Bars nie będzie w tym roku konkurencji na wschodzie, może Metallurg się postawi, ale stawiam na faworytów w tej parze. Drużyna z Kazania musi wyłączyć chociaż na trochę Hartiego i jego fińskich kolegów, a są do tego zdolni.

W kolejnej parze stawiam na zespół z Petersburga i nie zraża mnie fakt, że SKA przegrało wszystkie mecze w sezonie regularnym z Dynamo. Stołeczni nie zachwycali z Severstalem i zapewne teraz się poprawią, ale u Wojskowych podobał mi się spokój, nawet jak przegrywali z Żubrami to widzieli ze odrobią straty i skuteczność w PP to będzie klucz w rywalizacji z Dynamo. Tam każda piątka jest groźna. Po stronie faworytów widzę większe szanse na awans, tym bardziej z przewagą własnej tafli.

Myślałem, że na Loko będzie mniejszy kurs koło 2.30, a tutaj proszę 2.90 to dla mnie value. CSKA nie lekceważę, rozkręcali się z meczu na mecz ze Spartakiem, ale Lokomotiv to będzie inna bajka. Edward Pasquale został wybrany najlepszym bramkarzem pierwszej rundy play-off i jest to zasłużone wyróżnienie. Jeżeli będzie się tak samo prezentował w pojedynkach z Wojskowymi to underdog ma większe szanse niż wskazuje na to kurs. Przydałoby się w stolicy Rosji na samym początku urwać chociaż jedno spotkanie, co ułatwiłoby walkę o awans.

Para Avangard Omsk vs Metallurg Magnitogorsk to dla mnie rzut monetą, chociaż prędzej swoje pieniądze postawiłbym na Lisy niż na Jastrzębie. Wydawało mi się, że forma Metallurga szła w górę, a Avangardu w dół, ale było kilka dni przerwy na regeneracje. Będzie ciekawie.

Otrzymane punkty reputacji: +15
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Lokomotiv Jarosław awans: singiel @2.90 Fortuna
W Betssonie na awans Lokomotivu kurs wynosi @3,20 bez podatku.

Jesli chodzi o AK Bars to kierował bym się podobnym tokiem myślenia. Myslę, że Kazań awansuje właśnie dlatego, że ma atut własnej tafli i z pewnością zrobią wszystko, żeby to wykorzystać. Myślę również, że są w stanie urwać jeden mecz w Ufie. Traktor przeplatał słabsze momenty z lepszymi. Z Barsami nie będzie takiego handicapu. Liczę, że ogarną awans w sześciu meczach maksymalnie.

Co do SKA również mam podobne przeczucia. Dynamowcy będą mieli o wiele trudniej. Tym bardziej, że zaczną od dwóch spotkań w Petersburgu. SKA kadrowo sporo solidniejsze niż ekipa z Moskwy. Podobnie jak wyżej myślę, że Stołeczni urwą maksymalnie dwa mecze.

Ak Bars Kazań i SKA St. Petersburg awansują w maksymalnie sześciu meczach @5,33 2/10 Betsson

Para Avangard - Metallurg to faktycznie ciężki orzech do zgryzienia. Postawiłbym na over 5,5 spotkania w serii, ale kurs marny, więc chyba odpuszczę. CSKA - Lokomotiv. Kusi kurs na Loko. W 2017 roku (chyba) Lokomotiv awansował w serii CSKA z wynikiem 4:2. Musze pomyśleć, ale pewnie dam sobie spokój również z tą parą.

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Wracamy do gry po kilku dniach przerwy i zobaczymy, jak drużyny przygotowały się na jeszcze większe wyzwania niż to było w pierwszych rundach. Gram swój AKO Boost w Fortunie:

Bars Kazań vs Saławat Jułajew Ufa: 1 ml ✅
CSKA Moskwa vs Lokomotiv Jarosław: X2✅
AKO Boost @3.20 Fortuna
✅

W sumie moje przewidywania na dzisiaj pokrywają się z typami długoterminowymi. Trudno wyciągać wnioski z meczów z poprzedniej rundy, bo teraz będą to całkiem inne pojedynki, ale czymś trzeba się opierać. Zielone derby i ważne pierwsze starcie dla obu klubów. Przede wszystkim Bars nie może pozwolić sobie na starcie na przegraną, bo wkradną się niepotrzebne nerwy i doskonale zdają sobie sprawę z tego, że do Ufy powinni przywieźć 2:0 w serii. Wiele razy komplementowaliśmy już w tym sezonie ekipę ze stolicy Tatarstanu i mają równiejszy skład od swoich przeciwników. Kwestia tego jak zagra pierwsza fińska trójka u gości, bo od nich bardzo wiele zależy. No Harti no party? Oby i myślę, że szkoleniowiec gospodarzy znajdzie na nich sposób. Wykorzystywanie PP to będzie klucz, bo kar kilka się pojawi. Jeżeli plan Kvartalnova się powiedzie, to powinno być łatwiej.

Jeżeli chodzi o spotkanie w stolicy Rosji spodziewam się małych szachów. Nie warto wykładać wszystkich kart na stół i zapewne taką myśl mają obaj szkoleniowcy. Szczerze mówiąc myślałem o underze bramek, ale linie są bardzo niskie i bukmacherzy też nie spodziewają się wielkiej strzelaniny. Jak spisze się Edward Pasquale? Od niego będzie wiele zależało, ale do tej pory bez większych zarzutów. Nie wydaje mi się, aby za wszelką cenę ktoś się tutaj otwierał. Pobieram X2 bo wyczuwam remis w czasie regulaminowym, gdzie dopiero dogrywka zdecyduje o zwycięstwie. Wrócił Lander i może to on będzie cichym bohaterem?

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +319
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Witajcie w półfinałach konferencji lub ćwierćfinałach Gagarina jak kto tam woli . To może ja dorzucę kilka słow przemyslen ( oby nie za dużo)

Mamy cztery ciekawe pary i to już taki etap, że dalej może zdarzyć się wszystko i nie ma mocnych faworytów. Oczywiście może być tak że final Gagarina będą grały CSKA i Kazań ale nie można wykluczyć z udziału w finale ekip Loko, Dynamo, Ufy czy Magnitki, zdecydują naprawdę niuanse i czesto dyspozycja dnia. Słów kilka o każdej parze i jaka jest moja wizja awansu z każdej pary.

Kazań-Ufa

Zielone dreby w play off to mieszanka wybuchowa. Będzie bitwa , będą bodiczki, będą kary, dyskusje z sędziami, niepochamowane nerwy i tu spodziewam się nawet siedmiu meczy. Rok temu tez na tym etapie doszłoby do spotkania obu ekip i wtedy więcej szans dawałem Ufie, linia obrony solidniejsza i Metsola od początku PO w formie( no może poza pierwszym meczem z Omskiem) atak z Omarkiem chyba bardziej mi się podobał. Co nam się szykuje? Ufa pokazala w sezonie ze nawet jak nie gra trio to z pozostałych zawodnikow idze wykrzesać tyle by gra nie siadła, liderzy na pewno będą chcieli zaistnieć. Klucz do seri trzyma Metsola, który w sezonie powidzmy solidnie ale PO to czas przyspieszenia dla niego, zobaczymy jak to będzie bo przebłysk kosmiczej formy miał. Jednak rywal w tej rundzie to wysoka półka. Jak spojrzymy na roster to tak naprewde Kvartalnow może sobie złozyc sześć silnych formacji, ławka niesamowicie długa ale nie tylko ilościowo, ale również jakościowo. Jak się będza układały poszczegolne mecze , zobaczymy ale zasoby Kazania większe , dwojka w bramce równa i tutaj choć kibicuję Ufie to widze tak :

Awans Kazań

Omsk-Magnitka

Tu buki bardziej faworyzują Omsk i tak się zastanawiam dlaczego. W pierwszej rundzie mieli naprzeciwko siebie lekko rozbite Avto, bo jednak patrząc na te serie rywal nie był monolitem i gubil się. Drugi mecz seri powinien skonczyc się dogrywką jak nie zwycięstwem gości, w meczu nr 3 to Avto w głupi sposób podało reke jastrzebiom a Ci potrafili to wykorzystać( fakt trzeba umiec) i rownie dobrze dobrze po czterech meczach wynik mógł być 1-3 a nie 3-1. W tej rundzie jednak Omsk wpada na rywala dużo bardziej poukadanego. Magnitka tak naprawde zepsuła jeden mecz ( i wcale go ne zagrała słabo), ten drugi w Astanie. W pozostałych była solidna. Magnitka to cztery równe solidne formacje i obojętnie jak wyjadą czy pierwsza jako czwarta, czy czwarta jako pierwsza jakość będzie ta sama. Co w tej serii? Omsk stawia na Bobkowa póki co, owszem jest solidny ale czegos mi tam u niego brakuje, i mógłbym napisac jeszcze kilka zadań o nim ale odpuszczę bo to czasem wypadki potoczą się na przekór. W Omsku mamy dwie bardzo mocne formacje, swietnie wykorzystują PP, biora ciezar gry na siebie ale trzecia i czwarta formacja wg mnie odstaje o pierwszej dwóch. I tu jest klucz do tej serii w mnie. PO jak to mowia wygrywa się obrona to raz a dwa ten co ma trzecia i czwarta mocna formacje to wygrywa serie a wg mnie te formacje ma mocniejsze Magnitka do tego bramkarzy tez ma solidnych i dla mnie to oni sa faworytem tej serii

Awans Magnitka

SKA-Dynamo Moskwa

To że Dynamo cztery razy pokonało SKA w zasadniczym nie ma teraz znaczenia . Ale ? cos jest na rzeczy. Od Bragina oczekuje się przynajmniej finału konferencji, jednak to będzie zupełni inny rywal niż Minsk, w którym czegos mi zabrakło, owszem sędziowanie było do bani ale mówiąc jezykiem kulinarnym jakby pieprzu i soli zabrakło w grze Minska nimy było nieźle ale jak trzeba było przeciagnac wynik na swoja strone to SKA odjezdzało z roznych przyczyn, które teraz pomine. Bargin wysyla do boju mieszanke doświadczenia i młodości, na pewno sporo taleu i długiej ławki po stronie wojskowych , trener z doświadczeniem reprezentacyjnym ale czy to wystarczy na starego wyjadacza jakim jest Krikunow? Dla Dynama paradoksalnie SKA może być bardziej dopasowanym przeciwnikiem niż nieobliczalne Czerepy, jak będzie grało SKA to Krikunov wie, owszem jakość wykonawców u wojskowych to inna półka ale on ma grczy którzy sprawia mnóstwo kłopotu ekipie Bragina i ja przyznam szczerze ze mam największy kłopot z wytypowanie zwycięzcy tej pary , spodziewam się ciężkich meczy , moja pierwsza myśl to było SKA ale po dłuuugim napysle i analizie sadze ze Dynamo się rozpedza i ostatecznie postwie na ekipe Krikunova

Awans Dynamo

CSKA-Loko

NA deser ta para , każdy wie dlaczego ;). Obie ekipy swoje pierwsze cztery mecze rozegrały we własnych halach. Dla każdej z ekip będzie to zupełnie inny rywal z innym sposobem gry i taktyka jak i jakoscia wykonawców. Nie do końca można porównać tez poprzednich rywali, jednak wieksza sila ognia z przodu dysponował wg mnie Jokerit, bo i wirtuozów z przodu miał lepszych, jeżeli chodzi o zasieki obronne to tutaj chyba Spartak był trudniejszy do sforsowania, ale Lindbeck bronil solidnie to mu trzeba oddac. W CSKA i Loko błyszcza bramkarze i formacje obronne. Oba teamy straciły najmniej goli w pierwszej rundzie(tyle samo tez Kazan) , obie druzyny maja charyzmatycznych trenerów, mających swój własny system i pomysł na gre. Faworytem tez serii jest CSKA, jednak chyba nie az takim jak wskazuje kurs na awans. Każdy wie ze wojskowi przeszli w tym roku głeboka reorganizacje , pojawiło się mnóstwo swiezej krwi, Nikitin musial uczyc ich systemu gry, rotowal składem( i nadal to robi), z reszta jak się spojrzy na tabele po sezonie to nie ma już takiej przewagi CSKA nad innymi ekipami, dla porwnania roznica miedzy CSKA a Loko była ostatnimi laty około 20 pkt i więcej a w tym sezonie jest 8 pkt. Do czego zmierzam? Ano do tego ze CSKA jest w tym sezonie do ugryzienia, przez kogo , zobaczymy ale to nie jest ten walec, który szedł przez PO rok czy dwa lub trzy lata temu. Nikitin by system działał potrzbuje perfekcyjnego zgrania. Owszem jakość wykonawców jest na wyskim poziomie ale zobaczymy jak to wyjdzie dalej w boju. Lokomotiv ma wszystko by w tym roku zajść daleko. Mocna bramke , solidna obrone i atak, który potrafi zakrecic najlepszymi i powiem tak, jakby w zespole było jeszcze z dwóch, trzech doświadczonych playoffowych solidnych grajków to wtedy dla mnie Loko było by faworytem i na papierze i na tafli. Skabelka ma naprawede utalentowanych graczy, już nie mogę pisać młodzież Loko bo to już tez ograni zawodnicy , w reprezentacji, w mistrzostwach klubowych swiata , w PO KHL. Kiedy nie pokonać CSKA jak właśnie teraz, za rok mogą znów odjechać bo sa kombinacje z czapą płac. I naprawdę staram się być obiektywny i mysle ze stać Lokomotiv na sprawienie niespodzianki ( w Rosji na 32 ekspertów tylko jeden stawia na Lokomotiv i jest nim kobieta, oby miała racje). Jeżeli Edi będzie bronil jak do tej pory, obrona zewrze szyki a atak z pewnością będzie bardziej upierdliwy niż Spartaka i będzie bardziej krecił wojskowymi to wszystko może się zdarzyć. Nie proponuje tego typu chociaż ciesze się ze nie jestem w nim osamotniony.

Awans Lokomotiv

Wybaczcie, że tak mało, ale wiecej nie chciało mi sie pisać.
o dzisiejszych meczach wspomne za chwile , tylko muszę sie napić.

Otrzymane punkty reputacji: +233
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Chlopaki, macie pozdrowienia z Australii, kawał dobrej roboty tu robicie. Mimo, ze hokej to nie moja bajka, to czytam Wasze posty z zainteresowaniem, choć rzadko coś z tej dziedziny "rzucam na stół". GL!
:) pzdr

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +418
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis to mi sie widzą dwa remisy w podwójnej szansie i mysle juz undery bramkowe , choc bramek nigdy nie gram

Remis w podwójnej szansie w Kazaniu kurs 1,86⛔

Remis w podówjnej szansie w Moskwie kurs 1,79💚

dubel under bramek ( osobiscie nie lubie grać ale dzis spróbuje)
W Kazaniu under 5,5 ✅
W Moskwie under 4,5✅
ako kurs 2,5💚
wsjo fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +168
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom