>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KHL (Liga Kontynentalna) - Puchar Gagarina 2021!

Status
Zamknięty.
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
A ja tym razem nie o meczach - nie wiem czy widzieliście, ale pojawiło się info, trochę ku mojemu zaskoczeniu, że Kovar zostaje i podpisał kontrakt na kolejny rok w Avto :D

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis kolejne pierwsze mecze i sadze ze beda równie ciekwe. Wczoraj na zywo obejrzałem Loko a Kazań z archiwalnej powtórki ale moje spostrzezenia napisze przy typach meczów nr 2.

SKA-Dynamo
Jesli SKA nie bedzie czujniejsze w defensywie niz z Minskiem to bedzie miac kłopoty bo Moskwa ma lepszy atak i tak samo obrone, Bragin bedzie chcial kontrolowac krążek i miec inicjatywe i jesli pasy pozwola grac to nie bedzie z tym łatwo, mysle ze Krikunov wie jak zatrzymac ta mieszanke rutyny i młodosci i to juz jego trzecie podejscie z Dynamem w tym etapie i byc moze bedzie najlepsze z tych trzech. Bragin na tym etapie jeszcze nie prowadził zadnego zespołu, napewno sporo talentu na u siebie ale czy w tym pierwszym sezonie juz wszystko mu zagra? Dzis zderzy sie z zespołem systemowym i poukladanym

Omsk-Magnitka
Omsk trafia na godnego siebie rywala i mysle ze w PO nie do konca bedzie miało znaczenie to czy swoja tafla czy nie, sadze ze fawotyzowany dzis Omsk trafi na duzy opór MMG i jezeli tam w bramce bedzie dobrze to bedzie mecz na styku, swoje musi zagrac Bobkow bo inaczej piewrszy mecz beda mieli w plecy, mysle z MMG nie przegra tego meczu w regulaminowym

taki dubel z tego składam
Dynamo z x + Magnitka handi plus 1,5 gola kurs ako 2,3

Ja moze zaryzykuje wygrana Dynama i Magnitke z x

Otrzymane punkty reputacji: +425
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Ja dzisiaj trochę pokombinowałem, zobaczymy, czy nie wyjdzie mi to bokiem, oby nie :D W Fortunie dostępny jest zakład specjalny, który wymyśliłem na spotkanie w Bałaszycha, a moje AKO wygląda tak:

Avangard Omsk vs Metallurg Magnitogorsk: powyżej 1.5 gola strzelonych w przewadze @2.15 ✅
SKA St. Petersburg vs Dynamo Moskwa: 1X @1.39 ❌
AKO @2.99 Fortuna ❌

Jastrzębie vs Lisy to dla mnie najbardziej wyrównana para i szczerze mówiąc nie wiem na kogo stawiać. Każda z ekip ma swoje atuty oraz słabości i zdecydują pewnie detale. Wiem, że jest to pierwszy mecz w tej parze i może to być nieco kontrowersyjne myślenie, ale uważam, że możemy liczyć w Bałaszycha na kilka trafień przede wszystkim w PP. Jeżeli sięgniemy wstecz, to możemy zauważyć, że Avangard z Avto, a Metallurg z Barysem zdobyli wiele goli w grze z przewagą zawodnika. Była to ich główna broń, ale i rywale z niej korzystali. Bramkarze po obu stronach pod koniec danej serii prezentowali się coraz gorzej i jestem zdania, że jak pojawi się nawet 3-4 kar to 2 z nich zostaną wykorzystane, a kurs na to zdarzenie całkiem niezły.

Co do rywalizacji w Petersburgu nie odbieram szans Dynamo, ale myślę, że SKA wreszcie przerwie tę negatywną statystykę z tego sezonu w starciach ze stołecznymi. 4 przegrane z rzędu z danym przeciwnikiem nie przystoi Wojskowym i uważam, że Bragin znalazł wreszcie receptę na gości. Severstal postawił trudne warunki Dynamo, ale i ekipa ze stolicy Rosji nie zaprezentowała się wybitnie. Czuję tutaj remis w czasie regulaminowym, ale idę bardziej w stronę faworytów tej serii i stawiam 1X.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +13
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Omsk-Metallurg
Zielone derby i ta para to piękno jakie możemy oglądać na wschodzie. Zaczynamy na Balaszycha. Czy lód będzie miał znaczenie to się przekonamy w Rosji są kibice itd ale wiadomo to tylko spekulacje. Ja widzę Avangard w roli zwycięzcy wschodu. (wydaje mi się ze tylko Magnitka ich może zatrzymać ale to się okaże ). Mecze tych drużyn w 1 rundzie były ciekawe. Było trochę bramek i emocji. Omsk gra w mojej opinii najlepiej w PP co potwierdzają statystyki w przekroju całego sezonu. To ma w PO duże znaczenie. Sama gra jastrzębi z Avto była niezła chociaż trzeba przyznać ze Avto się obudziło i 4 mecz na własne życzenie przegrali. Tolchi , Boucher, Ilya jest sporo jakości w ataku Omska przynajmniej w 2 linkach. 3 taki młodzieżowy Kostin Chinakhov trochę odstaje ale still są to mocni zawodnicy. Magnitka na tym polu ma przewagę bo mają równiejsze 4 linki. Jeśli chodzi o bramki to rewelacji nie ma. Mam wrażenie ze z obu stron w tej parze bramkarze nie są gwarantem i błędy/słabsze mecze mogą się trafić. Seria zapowiada się interesująco i w 1 rundzie nie mieliśmy 7 meczów a może tutaj je zobaczymy ?
Jeśli chodzi o 1 mecz to
Przedział goli 4-5 2.48 fortuna❌

SKA-Dynamo
Obie drużyny nie zagrały wybitnych serii na początku. Za sędziowanie lidze oberwało się od samego Łukaszenki, który był wyraźnie niezadowolony. O ile Dynamo zagrało mocne przeciętne mecze z Czerepami to SKA wpuszczało Mińsk w mecz i nie potrafiło grać równo przez 60 minut. Kolejna rywalizacja w której ciężko wskazać wyraźnego faworyta. Z jednej strony bardziej wyważony skład SKA z drugiej jeden z dwóch najlepszych ataków w lidze. Czy 4 mecze wygrane przez Dynamo w RS będą miały jakieś znaczenie to ciężko powiedzieć na pewno to mówi że SKA faworytem pary nie jest tak samo CSKA wczoraj nie było. Każdy z tych meczów ma swoją historie. W jednym nawet trenerów nie było na ławkach z powodu problemów zdrowotnych, a katem SKA był Kagarlitsky który powrócił po nieudanym pobycie do Dynamo. Jeśli Dynamo chce tutaj szukać awansu to trzeba grać dobrze PP i drugi link musi trochę więcej pokazać.

Podwójna szansa 0-0 1.83 fortuna❌

Ostatnia edycja:
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
❌ Avangard Omsk ML & Powyżej 3,5 bramki @2,15 4/10 Betsson

Dobry kurs na powyżej 1,5 bramki w przewadze w Fortunie, bo w Betssonie tylko 1,74 więc nie zagram. Ja mam nieco inny pogląd na mecz i serię AVG - MMG. Avangard poradził sobie bardzo dobrze i bez większych problemów z Avtomobilistem, który nie zagrał tragicznie i spokojnie awansowali dalej. W przypadku Metallurga nie było tak kolorowo, bo mieli trochę problemów z Barysem. Szczególnie w grze 5 na 5, gdzie czasami w szeregach MMG panował całkiem spory chaos. Gdyby Barys urwał trzeci mecz (w nie wiele brakowało) to różnie to się mogło skończyć. Największym plusem Magnitki są właśnie przewagi, ale jestem zdania, że Avangard nie da Metallurgowi tyle możliwości grania 5 na 4 co Barys, który łapał kary seriami. Avangard jest ekipą o wiele lepiej poukładaną taktycznie od Barysa. Jeśli Metallurg nie wyciągnął wniosków z poprzedniej serii to może być bardzo, bardzo ciężko. To pierwszy mecz, więc ciężko wytypować cokolwiek, ale celując w dokładny wynik wybrał bym 3:1 dla Avangardu.

69,87

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +13
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dzisiaj nie zdziwię się jeżeli dojdzie do wyrównania stanu serii w obu pojedynkach dlatego skupię na czymś innym niż na wynikach:

CSKA Moskwa vs Lokomotiv Jarosław: powyżej 14.5 sumy kar dwuminutowych @1.80 ✅
Bars Kazań vs Saławat Jułajew Ufa: powyżej 16.5 sumy kar dwuminutowych @1.50 ❌
AKO @2.70 BETFAN ❌

Zacznę może od zielonych derbów, pierwsze starcie mogłoby być bardziej wyrównane, gdyby Juha Metsola dojechał na mecz. Niestety Fin zawalił szczególnie przy bramce dla osłabieniu dla Bars i to był już chyba moment, gdzie ekipie ze stolicy Baszkirii podłamało skrzydła. Zamiast doprowadzić do wyrównania 2:2, to strata gola w grze z przewagą zawodnika i 1:3 stało się faktem. Ciekawy jestem na kogo postawi dzisiaj Tomi Lamsa i czy czasem nie da szansy swojemu zmiennikowi Danilowi Tarasov, który całkiem dobrze spisywał się pod koniec sezonu regularnego. Nie mniej jednak w bramce musi być spora poprawa po stronie gości, aby myśleć o remisie w serii. Ja idę w kary, linia wysoka i kurs nieco niższy, bo bukmacherzy również spodziewają się walki. Jak nie idzie sportowo to trzeba trochę przyostrzyć i liczę na wiele nerwów po obu stronach. Stawiam na minimum 9 kar mniejszych.

Bardzo mądra gra Loko, które w pierwszej tercji nieco zdominowało CSKA, druga odsłona była już dla Wojskowych, a trzecia to wyczekiwanie na błąd przeciwnika. Piękny przechwyt przy niebieskiej Vladimira Tkachyova, a potem poszło już po sznurku. Po pierwszym spotkaniu nie ma co wyciągać poważnych wniosków, ale szanse ekipy z Jarosławia są teraz większe niż wskazywały na to kursy bukmacherskie. Igor Nikitin zapewne nie spał przez dwie noce i zastanawiał się jak pokonać Edwarda Pasquale'a, który również był bohaterem tej rywalizacji. Tutaj także pójdę w kary. Wojskowi zrobią wszystko, aby doprowadzić do remisu, a może i pasiaki pomogą, jak nie idzie? Niska linia bo potrzebujemy 8 kar mniejszych, spodziewam się o wiele więcej nerwów i nieczystych zagrań, bo stawka przed wyjazdem do Jarosławia jest ogromna 1:1 lub 0:2 w serii.

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis mecze numer dwa w Kazaniu i Moskwie
Obejrzałem powtórke zielonych derbow i dominacji Kazania tam nie zauwazyłem, pocczatek wrecz ze wskazaniem na Saławat i zrobiło by sie ciekawie jakby to Ufa strzeliła gola. Metsola zawalił przynajmniej 2,5 bramki jezeli nie 3. Przy pierwszym golu raczej wiekszosc golie nie miała by nic do powiedzenia. Fin jest znany z tego ze potrafi sie zrehabilitowac bo zjezdzal z lodu wsiekły na siebie. Dzis mysle ze obraz gry nie ulegnie zmianie ale poprawi sie Metsola i moze obrona Ufy tez bardziej sie skupi. W bramce Kazania świetnie gra Timur ( czyli znow maluje sie under ale juz nie ide na ten numer bo ostatnio fartem nie było goli w 3 tercji), widac forme od poczatku PO i jest to duzy atut Barsow. Kazan z pewnoscia zrobi wszystko by wyjechac na 2-0 ale nie bedzie dzis lekko. Liderzy Ufy zagrali słabo w pierwszym meczu, niedokładnie i bez skutecznosci, dzis bedzie lepiej ale na ile to wystarczy ? mysle ze koło remisu sie zakreci albo jedna bramke w jedna lub druga strone. Wychodza mi z tego typy remisu w podwojnej szansie lub cos lekko w kierunku Ufy.

Mecz w Moskwie obejrzalem sobie jeszcze raz. Hmm, czyli dzis moze byc masówka na CSKA no bo przeciez przegrali pierwszy mecz a drugiego nie moga przegrać. Ale czy aby na pewno? Hmm. Nikitin spotkal sie z zespolem poukładanym , jezdzacym szybko na łyzwach i z dobrym forchekingiem w srodkowej strefie i było widac od poczatkumeczu ze jest tym zaskoczony by nie powiedziec zafrasowany, bo od poczatku meczu gol dla Loko wisiał w powietrzu, najwidzoczniej nie leżał mu ten styl a dodatkowo obrona i bramka były trudne do sforsowania. Loko popelniło dwa kardunalne błedy w tym spotkaniu , któe mogły skonczyc sie bramkami, raz gdy na lodzie była formacja Averina , puscili Loktionowa, który podal do nie obstawionego Lepsica i nie wiem czy Edi by to wyłapał gdyby strzał byl w swiatło bramki. Drugi raz sam Edi sobie sprowokowl groźna sytuacje podaja krążek do Szalunowa lub Slepasiewa ale sie połapal i szybko oba parkany połozył na lodzie bo krazek juz zmierzał do bramki. Ale co tam dzis bedzie? Pewnie Nikitin cos wymysli, bedzie wiekszy pressing CSKA, pewnie szybciej trzeba bedzie pedałowc i rozgrywac akcje, byc przy krążku, grac nim. Ale to trzeba zrobić. Nie bedzie prosto bo Skabelka tez wie, że ten mecz bedzie trudny a przeciwnik z najwyzszej półki i do tego ranny. Jezeli Loko przetrwa fizycznie to spodziewam sie oporu gosci i kto wie czy nie dogrywki

Z tych przemysleń takie typy

Ufa plus handi 1,5 i Loko plus handi 1,5 kurs ako 2,17 ⛔

Oczywiscie nie odmówie sobie zagrana z x na gosci ale Was do tego nie namawiam :)

Ostatnia edycja:
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
❌ Salavat powyżej 1,5 bramki (z dogrywką) & CSKA (z dogrywką) @2,18 5/10 Betsson

Wynik 4:1 z pewnością nie oddaje tego co działo się w Kazaniu. Ofensywa gości radziła sobie nie gorzej niż przeciwnicy. Pogubili się trochę tracąc gola w osłabieniu. Metsola też nie pomógł. Dzisiaj muszą wyjść bardziej skoncentrowani i strzelić swoje. Już przedwczoraj powinni zaliczyć co najmniej dwa lub trzy trafienia. Jeśli chodzi o CSKA to mecz był mocno wyrównany. Dobry występ bramkarzy. Szkoda nie wykorzystanych sytuacji CSKA z pierwszej tercji, szczególnie strzału Leipsica. Gdyby pierwsi zdobyli bramkę to bardzo trudno byłoby się odegrać. Gram CSKA dlatego, że Lokomotiv zrobił plan minimum wygrywając mecz w Moskwie. Oczywiście, że dzisiaj nie odpuszczą, ale CSKA ma nóż na gardle i bardzo trudno będzie zagrać drugi tak intensywny mecz pod rząd. Wydaje mi się, że CSKA ma odrobinę lepszą kadrę nie umniejszając ambitnym zawodnikom z Jarosławia. Poza tym dzisiaj w składzie gości zabraknie Kraskovskiego co jest bardzo dużym osłabieniem.

64,87

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +18
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Kazań-Ufa
Obie 2+ 1.91
Jeślichodzi o 1 spotkanie to faktycznie Kazań nie dominował tylko Ufa zagrała przeciętnie i 1 atak miał najsłabszy dzień podczas PO. Jak zagrał Metsola każdy widział. Dziś na rehabilitacje i taką szanse dziś od Lamsy otrzymał. Kazań zagrał poprawne spotkanie , ale prezentów cały czas nie będą dostawać. Panin mógłby w końcu mniej kar łapać , ponieważ Kazań to wykorzysta. Ufa miała swoje okazje i liczę na to ze wyciągnęli wnioski bo Bilyalova da się pokonać.

CSKA-Lokomotiv
Podwójna szansa 0-0 1.85
CSKA pod presją bo jechać z 0-2 na hale w Jarosławiu to sytuacja nie do pozazdroszczenia. Zabraknie dziś Leipsica i nadal Soshnikova a po drugiej stornie Kraskovskiego. W bramce fachowcy oraz obrony grają bardzo dobrze. Spodziewam się wyrównanego spotkania i CSKA które dziś będzie chciało narzucić swoje warunki ma spory wysiłek do wykonania.Presja po stronie gospodarzy lecz po drugiej stronie bardzo wymagąjacy przeciwnik z świetnymi tyłami i bramkarzem więc łatwo nie będzie.

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
SKA St. Petersburg vs Dynamo Moskwa: 1ml @1.78✅
Avangard Omsk vs Metallurg Magnitogorsk: Metallurg powyżej 1.5 gola @1.43⛔
Fortuna AKO @2.55⛔

Igor Ozhiganov powyżej 0.5 punktu w punktacji kanadyjskiej @2.45✅
Reid Boucher powyżej 0.5 punktu w punktacji kanadyjskiej @1.57✅
Fortuna AKO 3.85
✅

Ja szczerze mówiąc wierzę w SKA. Nie zagrali wcale złego pierwszego meczu, po prostu oddawali strzały z mało przygotowanych pozycji. Z niebieskiej również się one licznie pojawiały licząc na dobitki. Seria wygranych Dynama nad ekipą z Petersburga z tego sezonu wzrosła do 5 i trzeba wreszcie ją przełamać. Wierzę, że Valeri Bragin ze swoim sztabem wyciągną wnioski i przede wszystkim lepiej będą dzielić się krążkiem. 0:2 w serii i wyjazd do Moskwy może być ciężki do odrobienia. Do kanadyjki pobieram obrońcę Igora Ozhiganova, który starał się jak mógł, ale ani jeden z jego 7 celnych strzałów nie znalazło drogi do siatki stołecznych. Często przebywa na lodzie w PP, co zwiększa jego szanse na punkt.

Dojdzie do zmiany bramkarza w Avangardzie? Reporterka KHL nieco zdziwiona zapytała się Boba Hartleya przed meczem, dlaczego to Igor Bobkov jest jego pierwszym wyborem na czwartek a nie Simon Hrubec. Odpowiedź była oczywista, dwaj równorzędni zawodnicy na swoich pozycjach, bla bla. Może przegrana nie powędrowała na konto Bobkova, ale mógł się lepiej zachowywać przy niektórych sytuacjach. Czy to zmieni oblicze tej serii? Być może, ale nawet jak gospodarze wygrają to w mojej opinii kilka bramek stracą. Ofensywa Lisów imponuje i ich spokój w rozgrywaniu. Liczę na dwa trafienia przyjezdnych. Do kanadyjki pobieram lidera Jastrzębi. Reid Boucher ma już sporą serię spotkań z minimum punktem. Kto jak nie on szczególnie w PP może poprowadzić swoich do zwycięstwa i remisu w serii.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +427
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
❌ Dynamo Moskwa lub remis & Avangard strzeli pierwszy (0:0 = zwrot) @2,72 4/10 Unibet

Dzisiaj nieco niestandardowo i bardziej ryzykownie. Nigdy nie byłem zbyt dobry w playoffy, bo nie przepadam za typowaniem serii podobnych spotkań. Mecz w Petersburgu oglądałem tylko z powtórzenia i to nie w całości, więc mogę mieć wypaczone zdanie na temat tego spotkania, ale wydaje mi się, że Stołeczni kontrolowali spotkanie w dużym stopniu i jeśli dzisiaj zagrają podobnie to mogą ugrac drugi mecz. Wydaje mi się też, że pod Braginem pali się stołek. Chodzą słuchy, iż możliwe jest, że trener Bragin już wie, że jego praca w Petersburgu zakończy się wraz z końcem sezonu. Nie wiem ile w tym prawdy. Podejrzewam, że nikt nie wie. Z pewnością atmosfera po stronie SKA będzie nerwowa. Jeśli chodzi o Avangard to kieruję się podobnym tokiem myślenia jak w przypadku CSKA wczoraj. Dobry początek ostatecznie przegranego meczu. Jastrzębie muszą się ogarnąć i zagrać w swoim stylu. Liczę na pełną moc od samego początku tak jak wczoraj w Moskwie i szybkie trafienie dla Avangardu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +173
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis ciezko mi znaleźć wywazone typy na te spotkania gdyz moi faworyci do awansów spisali sie poprzednio lepiej niz sie spodziewałem i o ile Magnitka precyzyjnie wykorzystała błedy Omska i dyspozycje lub niedyspozycje Bobkova i zagrała swój mocny hokej to o tyle Dynamo nie pozwoliło sie rozwinąć SKA, prezentujac wieksze zgranie, moc liderów i skutecznosc.
Jakaś pokretna logika wskazywałaby na wyrównanie serii, ale mam jakies wrazenie zegdzies po walce bedzie 0-2.
To nie ten etap by mówic ze wykonało sie plan minimumi wyrwało jedno zwyciestwo na wyjezdzie, bo mozna sie przejechac. Obie ekipy gosci deklaruja walke o drugi win i nikt nie ustąpi
Ja gram taki dubel

Dynamo z x + Magnitka plus handi 1,5 gola ako 2,29 fortuna
z bardziej ryzykownego typu zagram Dynamo ml kurs 2,01

Otrzymane punkty reputacji: +173
dawson92 11,8K

dawson92

Użytkownik
Zaczynamy mecze nr 3 półfinałów Wschodu!

Salavat Ufa - Bars Kazan

Barsi przyjeżdzają do Baszkortostanu, z pewnością walczyć o zwycięstwo nr 3 w serii i bardzo komfortowe prowadzenie, ale czy tak się stanie? Moim zdaniem, niekoniecznie.
Jeżeli Tomi Lamsa marzy o czymkolwiek w potyczce z Kazaniem, dzisiejszy mecz jest tym z gatunku "must win".
Dwa pierwsze spotkania wcale nie były złe w wykonaniu Salavatu. Niestety, świetny Timur i brak szczęścia w spotkaniu nr 2 sprawiły, że wracają do siebie z 0-2 w serii.
Metsola się poprawił, mam nadzieję, że dzisiaj będzie bronił przynajmniej tak dobrze jak dwa dni temu, ale przede wszystkim liczę na fińskie trio gospodarzy.
Nie wiem, na ile stać Salavat (wydaję mi się, że zobaczymy 1-3 po tych dwóch spotkaniach), ale mam przeczucie, że zgarną mecz nr 3.
Postawie na zwycięstwo w RT, nie mogą bawić się w dogrywki z doświadczonym Barsem tylko zamknąć mecz w 60'.

Ufa RT @ 2,55 fortuna ⛔

Spotkania Loko nie ruszam, wydaję mi się, że zakręci się w okolicy remisu. Jeżeli miałbym już grać to chodzi mi po głowie 2-1 dla Loko po tym meczu. Wątpię, że takie dziury w obronie pojawią się drugi mecz z rzędu w ich szykach.

Remis w Jarosławiu @ 3,60 fortuna ✅
Loko ML @ 2,06 fortuna ⛔

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +213
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
No i pięknie, wczoraj trochę szczęścia w nieszczęściu, ponieważ Reid Boucher asystował przy anulowanym trafieniu Olivera Kaskiego, ale w dogrywce dokonał dzieła zniszczenia wraz z Tłoczkiem i tym samym mamy remis w serii. Dzisiaj gram AKO oraz singla:

Saławat Jułajew Ufa vs Bars Kazań: powyżej 16.5 sumy kar dwuminutowych @1.83 ⛔
Lokomotiv Jarosław vs CSKA Moskwa: 1X @1.56 ✅
AKO 2.85 BETFAN⛔

Teemu Hartikainen gol @2.85 Superbet
⛔

Szczerze mówiąc nie zgodzę się z kolegą powyżej. O ile pierwsze spotkanie w wykonaniu Saławatu Jułajew było bardzo dobre i zabrakło przede wszystkim pomocy Metsoli, tak w drugiej Juha dojechał na mecz, ale zabrakło odwagi z przodu u podopiecznych Lamsy i jak dla mnie zasłużona wygrana Barsów. Szczęściu trzeba sobie dopomóc i jeżeli robisz mało, albo nic w tym kierunku to nie będzie efektów. Plan Lamsy był taki jak przy golu Pyotra Khokhryakova, przejęcie krążka i szybki skuteczny kontratak. Ile takich błędów przy rozegraniu popełniał Bars? Ja naliczyłem ten jeden, może drugi gdzie mi umknął. Przez dłuży okres to właśnie ekipa ze stolicy Tatarstanu zakładała zamek i zawodnicy Saławatu Jułajew jeździli dookoła za krążkiem tracąc siły. Nawet pojawiała się rubryka non stop play z licznikiem 3+ min. gdzie większość tego czasu była w tercji obronnej przyjezdnych, szczególnie w drugiej części gry. Jeżeli ekipa ze stolicy Baszkirii marzy o złapaniu kontaktu, to trzeba zagrać odważniej, na ryzyku i przejmować inicjatywę, bo w innym wypadku skończy się to na 0:3. Nie wiadomo czy zagra Vladimir Zharkov, który miał rozciętą twarz po zderzeniu się z zawodnikiem Barsów, a to jednak spore osłabienie.

W zielonych derbach wygrywają bardzo często gospodarze, ale ja nie postawię swoich pieniędzy na klub z Ufy, a ponownie spróbuję kary. Nie wierzę, że nie dojdzie do nerwów, czy też spin, poza tym jeżeli spodziewamy się odważniejszej i szybszej gry gospodarzy to faule taktyczne się pojawią. Tutaj trzeba postawić wszystko na jedną kartę. Jeżeli chodzi o singla to stawiam na bramkę Teemu. No Harti, no party bez niego i jego fińskich kolegów nie ma co liczyć na złapanie kontaktu w serii. Gdy spodziewam się sporej ilości PP to lider Saławatu Jułajew będzie miał swoje dogodne sytuacje.

Co do meczu w Jarosławiu krótko. Loko zagrało nieco słabsze spotkanie z CSKA i pomimo tego, że gwizdki nie zawsze były sprawiedliwe to Wojskowi zasłużenie sięgnęli po zwycięstwo. Edward Pasquale też nieco gorszy występ i komicznie wyglądająca interwencja przy trafieniu można powiedzieć jeszcze w osłabieniu przez Andreia Svetlakova. Gospodarze pokazali, że są w stanie powstrzymać stołecznych i szczególnie na własnej tafli powalczą o jak najlepszy rezultat. Ściany podobno pomagają, oby tak było dzisiaj z 1X.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
✅ Obie strzelą & poniżej 6,5 bramki w obydwu meczach @2,10 5/10 Unibet

Spróbujemy jeszcze raz i w razie niepowodzenia chyba trzeba będzie odpuścić te playoffy i ograniczyć się do oglądania. Co do bramki Kazania jestem pewien. Dobrze to u nich wygląda ofenswynie. Ufa zagra u siebie i chyba nie da się zagrać bardziej zachowawczo niż zagrali ostatnio, więc jedno trafienie to minimum. Podobnie rzecz się ma w przypadku meczu w Jarosławiu. Lokomotiv u siebie z pewnością strzeli około dwóch bramek, a CSKA jest w stanie odpowiedzieć. Dokładam undery ponieważ nie spodziewam się strzelaniny w żadnym z dzisiejszych spotkań.

66,37

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +93
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
To lecimy z meczami numer trzy. Wczoraj głupkowaty faul Jaskina( nie po raz pierwszy zreszta) pozbawił mnie dobrej wygranej, ale to juz historia.
W Ufie bedzie gorąco, margines błedu Lyamsy dzis wynosi zero. W meczu nr dwa dobra gra bramkarzy i az szkoda ze Ufa po strzleniu bramki nie grała swojego hokeja, był moment ze mogli podwyzszyc na 0-2 i wyjachac z Kazania z jednym meczem wygranym, dzis musza stanąc na głowie i zawachlować uszami by wygrac, ale nie bedzie prosto. Defensywa Kazania sobie dobrze radzi o Bilyalovie nie wspomne bo to najlepszy goile PO. Brakuje mi mi w Ufie zadziora pierwszej formacji , tak by pociagneli ekipe. Mam nadzieje ze dzis to wszystko zobaczę bo wyjscia Ufimowcy nie maja musza sie ruszyc do przodu, moze dzis padnie najwiecej bramek w całej serii.

W Jarosławiu Loko nie moze popełnic tylu błedu jak w meczu nr 2 , owszem CSKA było świetne ale Loko błedami pomogło , nawet przy bramce Gilmoura pozwoili całkowicie zasłonic pole widzeia Ediemu i nie było czasu na reakcje. Kursy na CSKA spadaja , wojskowi dzis beda chcieli odzyskac lód, ale nie bedzie im ławo, Lokomotiv z pewnoscia bedzie grał dzis szybko i twardo , i jezeli unikną kar to wierze w ich dobry wynik

Ufa z x + Loko z x kurs ako 2,29

Otrzymane punkty reputacji: +17
O 0

OvOj

Użytkownik
Spytam się Was z punktu znawców tej ligi. Zarówno CSKA jak i Kazań u siebie byli faworytami około 1,8-1,9 natomiast na wyjeździe na Bars jest 2,8(tu kurs dziś urósł znacznie) na CSKA 2,3. Czemu taka rozbieżność kursów na wyjeździe. Skoro byli faworytami u siebie o pobodnym kursie to chyba powinni też mieć podobne kursy w delegacji. Dzięki :)

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Spytam się Was z punktu znawców tej ligi. Zarówno CSKA jak i Kazań u siebie byli faworytami około 1,8-1,9 natomiast na wyjeździe na Bars jest 2,8(tu kurs dziś urósł znacznie) na CSKA 2,3. Czemu taka rozbieżność kursów na wyjeździe. Skoro byli faworytami u siebie o pobodnym kursie to chyba powinni też mieć podobne kursy w delegacji. Dzięki :)
Nie uważam się za znawcę i co do Ufy to dobrze radziła sobie w Kazaniu a u siebie ostatnimi czasy pokonuje Barsy i można dziś uznać ich za faworytów, którzy mają nóż na gardle.
Co do CSKA to kursy trochę spadają bo byli faworytem i wygrali drugi dość pewnie ale w Jarosławiu będzie inny mecz, myślę że mocno wyrównany

T 23,8K

twinkle

Użytkownik
mark1973 mark1973:
Profil ma inne zdanie ;)

" mark1973 mark1973
Znawca"

A ja dziś postawię na Kazań. Po takim kursie to grzech nie skorzystać. Owszem, niezaprzeczalny fakt jest taki że w zielonych derbach na ogół lepiej radzą sobie gospodarze - ale biorę pod uwagę, że to mecze w trakcie sezonu, grane w sporych odstępach czasu i na wyniki ma wpływ dużo czynników. Teraz - praktycznie z dnia na dzień, gdzie składy, linki, bieżąca forma już raczej bez zmian. Ufa ma trochę nóż na gardle i może w ich szeregi wkraść się nerwowość. No i w większym stopniu Ufa uzależniona jest od jednego linku niż Kazań. Mecz raczej na pewno będzie wyrównany, ale tak jak wspominałem wcześniej - kurs przekonuje mnie do gry na Bars.

W drugim meczu, CSKA z remisem - i tu też spora szansa że skończy się brakiem rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie.

Dodatkowo, over bramek w 3 tercji (raz się udało już w przypadku Omska i SKA 3 dni temu) i za drobne remisowy dubel.

Bars ML (2-1) & CSKA x2 (1-1) @2,90 ✅

3 tercje >1,5 gola @3,94 ❌

Remis w obu meczach @13,50 ❌
(ale poprawione singlem na remis w Jarosławiu, @3,60 ✅)

Kursy Fortuna.

//Kazań bez Da Costy - moja wina że nie popatrzyłem na składy. Ale może stąd taki kurs na nich?

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +205
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom