Flanagan - 1,46 marathonbet 5/10
i
Flanagan by decision - 1,83 bet365 2,5/10 (zagotowana głowa... i dyskwalifikacja, a wszystko idealnie zmierzało do decyzji, zero zagrożenia TKO/KO, obaj bez mocy w uderzeniu)
Stephen  Ormond walczył z lepszymi rywalami (np. Derry) niż Flanagan, pomimo, że  stoczył mniej zawodowych walk. Z Appleby z którym przegrał przez  decyzję (spokojnie w obie strony mogła pójść) po twardej, mocnej walce  pokazał, że trudno go złamać stąd liczę na pełen wymiar rundowy. Trenuje  u braci Collins, w Celitic Warriors Gym więc to dobre zaplecze,  gwarantujące prawidłowe przygotowanie. Zresztą Ormond był  sparingpartnerem (w stójce oczywiście) Neila Serrego, który "zabił"  sporo kuponów pokonując Chrisa Beala w 
UFC... 

Na co dzień sparuje też  z Buglionim, jest po pełnym obozie, który wedle informacji z sieci,  przebiegł bez problemów.
Stawką jest shot do pasa WBO więc dla  Ormonda, który jest starszy (31) to ostatni dzwonek. Motywacji by  walczyć do końca z pewnością nie zabraknie. Walka na dystansie 10 rund,  to także plus dla betu na wygraną przez decyzje. Do zwycięstwa Flanagana  skłania przede wszystkim różnica w warunkach fizycznych, to bardzo duży  lekki. Po ważeniu widać, że jest w dobrej formie, na walkę wniesie  sporo kg więcej niż rywal. Dla Ormonda, który klinczuje, wpycha w liny,  dużo walczy w zwarciu, przewaga siłowa Flangana może być sporym  problemem. Flanagan potrafi  takżewalczyć na dystans, a przede wszystkim  dobrze kontrolować dystans, ma niezły jab, jest szybki (stąd pseud.  Turbo). Technicznie dla mnie obaj to rzemieślnicy, więc trudno  porównywać. Ormond miał także dłuższą przerwę od walk, wypadł z  grudniowej walki z dzisiejszym przeciwnikiem z powodu choroby. 
Do  walki w pełnym wymiarze przekonuje mnie też nikłe doświadczenie obu w  dłuższych walkach, nawet na 10 rund. Żaden nie dysponuje kończącym  uderzeniem, i to akurat minus gdyż Ormond będzie mógł wywierać ciągłą  presję, prąc do przodu jak to ma w zwyczaju. 
Myślę jednak, że Flanagan będzie boksował mądrze, kontrolował dystans i wypunktuje Ormonda, jednak po bliskiej punktowo walce.