>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Boks - typy z analizami

S 172,8K

Stefan445

Użytkownik
Rafael Espinoza - Robeisy Ramirez

Jeszcze jedna krótka analiza na dzisiejszą noc. Będzie to rewanż między oboma panami a stawką jest pas WBO w kategorii piórkowej. W pierwszym pojedynku Robeisy Ramirez bronił tytułu i był stroną dominującą w pierwszych rundach a w 5 rundzie posłał na deski Espinoze. Ten się jednak odrodził i pokazał serce do walki jak na Meksykanina przystało, w 12 rundzie samemu zaliczając nokdaun na przeciwniku. Ostatecznie na punkty wygrał Espinoza. Uważam że rewanż nie potrwa pełnego dystansu. Statystyki Compubox pokazały że Espinoza wyprowadził w pierwszym starciu około 600 ciosów więcej. Było to nie tyle spowodowane słabym przygotowaniem Kubańczyka co po prostu świetnym Espinozy. Polecam obejrzeć tę ostatnią rundę i to z jaką dynamiką i jak dużo zadawał w niej ciosów Espinoza. 600 ciosów to jest różnica nie do zlikwidowania i sądzę że jeśli Kubańczyk Ramirez chce odzyskać tytuł mistrza świata to musi po prostu znokautować Espinoze. Był tego bliski w pierwszym pojedynku więc ma prawo wierzyć że tym razem mu się to uda, że tym razem już nie wypuści takiej okazji z rąk, a czekać nie ma na co bo nie wygra tego na punkty. Co do Espinozy to podam tylko jego statystyki, bo i tak piszę dłużej niż zamierzałem. 25-0, 21 KO. Wprawdzie większość rywali na rozkładzie była wątpliwej klasy, ale tak wysoki procent nokautów nie bierze się znikąd. Reasumując uważam że Ramirez pójdzie po nokaut, a jeśli mu się to nie uda to zapłaci za to cenę i nie dotrwa do końca walki. Granie na koniec przed czasem po kursie 2.16 jest chyba najlepszą opcją jeśli gracie bez podatku i znajdziecie taki kurs. Ja w Fortunie gram taki o to typ:

Liczba rozpoczetych rund mniej/więcej 10,5: - @2.59 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5105
xavi90 225,5K

xavi90

Znawca - Boks
STS ma na jutro w ofercie całkiem ciekawą walkę Michele De Filippo- Andrea Fontana. Niby nic specjalnego bo mała gala i w stawce nieznaczący pas Mistrza Włoch. Ale w miejscowości San Severo to wielkie wydarzenie bo to pierwsza profesjonalna gala zorganizowana w tym Włoskim mieście (gmina 55 tys mieszkańców) od 25 lat (a w dalszej przeszłości pochodziło stamtąd paru solidnych pięściarzy). Michele De Filippo nazywa tą galę 'spełnieniem marzeń'- ponieważ zawalczy u siebie w rodzinnym mieście i to o pas. W związku z tym w to wydarzenie włożono spore pieniądze, pod patronatem burmistrza miasta i zaangażowaniu wielu lokalnych sponsorów. Oczywiście ten fakt bezzaprzeczalnie daje spory handicap lokalnemu pięściarzowi który najpewniej już na start walki ma pare rund do przodu na kartach sędziowskich. Ale czy on będzie tutaj potrzebował pomocy sędziów ? O Andrea Fontana nie wiadomo za wiele- młodszy o 8 lat od Michele, na koncie 13 wygranych i 1 porażka- przed czasem z rąk Akrem Aouina który to właśnie miał być tu docelowym rywalem dla De Filippo. Krótko mówiąc- to raczej żaden prospekt, bez szczególnych perspektyw na przyszłość i w dodatku z totalne nabitym rekordem. Natomiast De Filippo to dużo ciekawsze nazwisko bo 33 latek wiele lat był związany z boksem amatorskim gdzie wprawdzie na rynkach Włoskich ale zdobywał wiele lokalnych tytułów- tyle że jego karierę na parę lat zastopowały kontuzje- wrócił w 2021 na ringi amatorskie a od 2022 przeszedł na zawodowstwo gdzie wypracował rekord 11-0. Więc na moje to po prostu jest dużo lepszy, bardziej doświadczony pięściarz który w dodatku walczy 'w domu' i może nic szczególnego nie osiągnie w boksie ale może to być fajne zwieńczenie kariery- a raczej po to się organizuje takie gale a rywal dobierany tak aby nie zepsuł 'święta'.

Michele De Filippo @1,95 STS
De Filippo przez decyzję @3,00 STS

dużo łatwiejsza walka dla De Flippo niż myślałem, nokautuje rywala w 5 rundzie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +870
xavi90 225,5K

xavi90

Znawca - Boks
Inna 'ciekawa' walka na jutro (celowo tak piszę bo szału na undercardzie Fury-Usyk to raczej nie ma o czym zresztą świadczą też kursy na pojedynki) to pojedynek z Karlsruhe gdzie Victor Cakiqi, reprezentant gospodarzy skrzyżuje rękawice naprzeciw Wenezuelczyka Joniker Tovar'a. O Cakiqim, ledwie 22 letnim bokserze nie znalazłem za dużo informacji- nie wydaje mi się że to jakiś szczególny talent i z tego co czytam to niektóre walki miał bardzo słabe i podobno męczył się z Yeison Gonzalez którego wprawdzie skończył w 4 rundzie ale był w opałach a to był rywal który przed typ pojedynkiem miał przegranych aż 10 pojedynków przed czasem. Oczywiście Niemcy słyną z niezbyt uczciwego sędziowania, szczególnie gdy ktoś jest niepokonany ale wierze że Tovar może tutaj postawić bardzo trudne warunki. Wenezuelczyk ma rekord 22-1 (aż 17 przed czasem) który wydaje się nabity ale jedna walka, ta niestety przegrana ale z bardzo mocnym Movladdin Biyarslanov- ruskim kanadyjczkiem który jest wysoko notowany, obecnie niepokonany i na 17 walk wygrał przed czasem 14. Tam wprawdzie Tovar nie wyszedł do 5 rundy ale do tego momentu prezentował się naprawdę solidnie- widac było ze boksować umie, przyjmował też sporo, kontrował i wprawdzie zaliczył deski ale szybko się pozbierał (tak naprawdę nie wiem dlaczego nie wyszedł do kolejnej rundy). Wprawdzie Biyarslanov to kategoria niżej więc Niemiec jutro będzie miał spora przewage warunków fizycznych ale po tym co widziałem to nie zdziwi mnie jak Tovar przewalczy tutaj pełen dystans 8 rund i możliwe że nawet sędziowie będa musieli naciągac werdykt lokalnemu pięściarzowi. Zwłaszcza że Byyarslanova a Cakiqiego nie ma co równac bo to po prostu nie ta klasa.

V.Cakiqi- J.Tovar powyżej 3,5 @1,75 STS
Cakiqi przez decyzję @4,30 STS

Cabron 82,3K

Cabron

Użytkownik
Inna 'ciekawa' walka na jutro (celowo tak piszę bo szału na undercardzie Fury-Usyk to raczej nie ma o czym zresztą świadczą też kursy na pojedynki) to pojedynek z Karlsruhe gdzie Victor Cakiqi, reprezentant gospodarzy skrzyżuje rękawice naprzeciw Wenezuelczyka Joniker Tovar'a. O Cakiqim, ledwie 22 letnim bokserze nie znalazłem za dużo informacji- nie wydaje mi się że to jakiś szczególny talent i z tego co czytam to niektóre walki miał bardzo słabe i podobno męczył się z Yeison Gonzalez którego wprawdzie skończył w 4 rundzie ale był w opałach a to był rywal który przed typ pojedynkiem miał przegranych aż 10 pojedynków przed czasem. Oczywiście Niemcy słyną z niezbyt uczciwego sędziowania, szczególnie gdy ktoś jest niepokonany ale wierze że Tovar może tutaj postawić bardzo trudne warunki. Wenezuelczyk ma rekord 22-1 (aż 17 przed czasem) który wydaje się nabity ale jedna walka, ta niestety przegrana ale z bardzo mocnym Movladdin Biyarslanov- ruskim kanadyjczkiem który jest wysoko notowany, obecnie niepokonany i na 17 walk wygrał przed czasem 14. Tam wprawdzie Tovar nie wyszedł do 5 rundy ale do tego momentu prezentował się naprawdę solidnie- widac było ze boksować umie, przyjmował też sporo, kontrował i wprawdzie zaliczył deski ale szybko się pozbierał (tak naprawdę nie wiem dlaczego nie wyszedł do kolejnej rundy). Wprawdzie Biyarslanov to kategoria niżej więc Niemiec jutro będzie miał spora przewage warunków fizycznych ale po tym co widziałem to nie zdziwi mnie jak Tovar przewalczy tutaj pełen dystans 8 rund i możliwe że nawet sędziowie będa musieli naciągac werdykt lokalnemu pięściarzowi. Zwłaszcza że Byyarslanova a Cakiqiego nie ma co równac bo to po prostu nie ta klasa.

V.Cakiqi- J.Tovar powyżej 3,5 @1,75 STS
Cakiqi przez decyzję @4,30 STS
Gdzie można śledzić walkę ? Nigdzie nie mogę znaleźć?

Do góry Bottom