>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Boks - typy z analizami

johnny_o 10,3K

johnny_o

Użytkownik
No i nadeszła gala wszechczasów... Można się pobawić z wysokimi kursami, dziś stawiam przede wszystkim na value. Na moim kuponie AKO sprzed dwóch miesięcy postawiłem na siedem wygranych, no ale dwie już odpadły i kursy w dużej mierze poleciały więc nawet nie ma co polecać. Jak zawsze u mnie - STS.

Joshua Buatsi - Callum Smith
Młodszy z Anglików choć niepokonany to w ostatnich walkach nie błyszczał, za to starszy wyglądał bardzo dobrze z każdym poza Canelo i Beterbievem. Spodziewam się walki na pełnym dystansie i kontrowersyjnego werdyktu.
Buatsi przez niejednogłośną decyzję @6.50
Zasłużone jednogłośne zwycięstwo Smitha po kapitalnej walce, choć jeden sędzia się wygłupił.

Zhang Zhilei - Agit Kabayel
Spodziewam się podobnego przebiegu walki jak w przypadku Zhang - Parker, ale tym razem bez nokdaunów. Kabayel powinien pięknie zatańczyć wokół człapiącego Zhanga, unikając jego bomb i wyraźnie wygrać na punkty.
Kabayel przez jednogłośną decyzję @4.25
Co prawda przegrał pierwszą rundę i musiał wstać z desek, ale plan taktyczny zrealizowany przez Kabayela na 100% - potworna kumulacja ciosów na korpus i Zhang po raz pierwszy w karierze przegrywa przed czasem.

Vergil Ortiz Jr - Israil Madrimov
Junior powinien był przegrać już z Bohachukiem, tu stanie naprzeciw niego zawodnik jeszcze lepszy. Madrimov będzie karcił braki w defensywie Ortiza by w końcu złamać go w drugiej połowie walki.
Madrimov przed czasem @5.00
U mnie walka na remis, choć nie mam problemu z wygraną Ortiza Jr który dla mnie zawalczył powyżej oczekiwań, a Madrimov poniżej.

Carlos Adames - Hamzah Sheeraz
Być może pierwszy poważny test dla Sheeraza, ale też swojej imponującej passy 15. nokautów z rzędu w większości nie nabił na ogórkach. Myślę jednak że doświadczony w walkach mistrzowskich Adames postawi się faworytowi na tyle że wytrzyma pełen dystans.
Sheeraz przez jednogłośną decyzję @3.75
Adames pokazał się z najlepszej strony, a Sheeraz z najgorszej - moim zdaniem remis krzywdzący dla mistrza, ale przynajmniej zachował pas.

Shakur Stevenson - Josh Padley
Pytanie czy Shakur nie zlekceważy zastępstwa, i w jakiej formie jest Padley. Jeśli tak i w zbliżonej do tej z Chamberlainem to może urwać faworytowi kilka rund.
Handicap punktowy (+23.5) - 2 @5.15 (zwrot w przypadku rozstrzygnięcia przed czasem)
Dzielny elektryk Padley dał z siebie absolutnie wszystko i padł dopiero w dziewiątej rundzie.

Joseph Parker - Martin Bakole
Serce mówi Bakole, rozum podpowiada Parker. Będę trzymał bardzo mocno kciuki za Martina, i nie mam najmniejszych wątpliwości że z pełnym obozem skończyłby Josepha szybciej niż Joyce. W tej sytuacji natomiast stawiam na najniższego możliwego undera, licząc na to że świadomy okoliczności Bakole postawi wszystko na jedną kartę i szybko zastopuje, albo zostanie zastopowany.
Under 4.5 @4.00

Artur Beterbiev - Dmitrii Bivol

W pierwszej walce obstawiłem Beterbieva i wypunktowałem remis, choć byłem przekonany że sędziowie dadzą wygraną Bivolowi. W rewanżu większe pole do poprawy ma Bivol, który poczuł siłę Beterbieva i może dokonać potrzebnych zmian taktycznych. Spodziewam się kolejnej bardzo wyrównanej walki i kontrowersji, ale tym razem z werdyktem w drugą stronę.
Bivol przez niejednogłośną decyzję @6.00

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +116
xavi90 231,4K

xavi90

Znawca - Boks
A ja trochę inaczej niż wszyscy- chociaż pewnie później napisze parę słów odnośnie dzisiejszej mega-gali. Mianowicie widzę spore value w walce z małej gali który odbędzie sie w Las Vegas, USA dzisiejszej nocy. Dokładnie o Britton Norwood vs Alvin Varmall Jr. STS w roli sporego faworyta widzi Alvina, z jednej strony to nic dziwnego bo był to niezły amator a obecnie posiada rekord 17-1 wypracowany na ringach zawodowych. Tyle że tutaj pojawia się już pierwsza wątpliwość: ostatnią walkę stoczył półtora roku temu, gdzie wygrał przed czasem z journeymanem ale wcześniej przerwe miał bardzo długą bo nie walczył od .. 2018 roku. Co oznacza że będzie to jego druga walka w 7 (!) lat. Nie znalazłem informacji dlaczego tak- ale stawiam że po prostu stracił zapał do boksu. Krótko mówiąc to jego dyspozycja dzisiaj przedstawia wiele wątpliwości. Natomiast Britton Norwood wprawdzie prezentuje się dosyć blado przy Varmall'u, rekord 14-5, w tym trzy porażki przed czasem. Tyle że to tak nie do końca odzwierciedla rzeczywistość bo dla przykładu w ubiegłym roku przegrał przed czasem w 4 rundzie z wysoko notowanym Izmailovem, gdzie fakt był na deskach po ciosach na wątrobe ale poddał go narożnik aby oszczędzić mu zdrowa bo po prostu w tej walce nie miał żadnych szans. Ostatnią walkę stoczył w czerwcu ubiegłego roku gdzie pokonał Kendrica Balla Jr, może nikogo szczególnie konkretnego ale z solidnym rekordem 22-1 (ta walka też pokazała że Britton umie w brudny boks). Ale kluczowy aspekt dlaczego widzę tutaj spore szanse Brittona jest taki że on dzisiejsza galę ... organizuje. A dokładniej grupa 'Reid Boxing Promotions' która należy do niego i dwóch innych bokserów (z czego jeden tez dziś walczy). Poprzednie 3 walki które walczył również u siebie w Las Vegas, podobnie jak dziś organizując galę wygrał więc zakładam że dziś może być podobnie- tym bardziej że w stawce jest nawet jakiś pas WBF International Cruiser. Podsumowując, na moje to walka przynajmniej 50/50 gdzie rywal Brittona ma gorsze warunki fizyczne a mamy tu ledwo 8 rund gdzie z tego co widziałem to Norwood nie forsuje tempa to jeśli nie da się tutaj zaskoczyć (albo po prostu Varmall Jr bedzie bardzo dobrze dysponowany mimo takiego rozbratu) to na moje werdykt powinien pójść w jego stronę.

Britton Norwood @4,00 STS
Norwood przez decyzję @7,00 STS

Otrzymane punkty reputacji: +52
xavi90 231,4K

xavi90

Znawca - Boks
Zgadzam się z tym że ta gala, co zresztą nie będzie żadnym odkryciem skoro mówimy o jednej z najlepszych gal (przynajmniej o zestawieniach na papierze) ostatnich lat- będzie obfitowała w bardzo wyrównane pojedynki, pewnie niejednogłośne werdykty a pewnie i remisy. Nie będę się szczególnie rozpisywał ale obstawie 3 wydarzenia:
- Madrimov vs Vergil Ortiz Jr. REMIS @17,00 Efortuna / na papierze to chyba najbardziej wyrównane starcie tej gali gdzie na moje to style obydwu pięściarzy nakładają sie na siebie i nikt tej walki nie zdominuje więc rundy będą tak wyrównane że mogą iść w dwie strony. Może życzeniowo ale czuć tu remisem na kilometr.
- Fenomenu Zhanga i Kabayela kompletnie nie rozumiem- jeszcze niedawno obydwaj byli w zupełnie innych miejscach. Kabayel w 2023 w walce z Smakicim był w poteżnych tarapatach, cudem unikając porażki w drugiej rundzie aby następnie sensacyjnie zniszczyć Makhmudova a z kolei Zhang w 2021 miał Jerry Forresta na deskach w 1,2,3 rundzie aby potem paśc kondycyjnie i przegrać wszystkie rundy i ledwo walke zremisować. Tyle że w kolejnych walkach pokazywał już zupełnie inną kondycje. Spowodowało to obaj sa obecnie notowani niesamowicie wysoko w rankingach. Według mnie walka może zakończy się na 2 sposoby- albo Zhang znokautuje rywala szybko albo w kolejnych rundach Kabayel będzie dochodził do głosu i najpewniej zgarnie decyzję albo i skończy pod koniec walki umęczonego Chińczyka. Ale tak jak wspominałem, Kabayel może mieć cały czas wątpliwa szczękę dlatego idę w kierunki wygranej Zhang w rundach 1-6 @5,00 Betclic
-Rozumiem argumenty tych co stawiają na Bakole, gdzie założenie jest proste że nie jest przygotowany do walki, bardzo ciężki to musi po prostu pójść od razu do przodu- zwłaszcza że sądząc po równie wysokiej wadze, najwyższej w karierze Parkera to jest on gotowy na bitkę i taki był najpewniej plan na walkę z Duboisem. Ale nie zdziwe się jak rzeczywistość będzie nieco inna i Parker w swoim stylu po prostu 'obskoczy' Bakole. Oczywiście ten nie będzie gotowy na 12 rund ale tak naprawde on stojąc w miejscu będzie ciagle niebezpiecznym o czym Parker będzie dobrze wiedział i wydaje mi się że niekoniecznie musi forsowac tempo. Josep Parker przez decyzję @4,50 Efortuna

Otrzymane punkty reputacji: +368
arass1 465,5K

arass1

Użytkownik
Świetna walka Buatsi - Smith, z wieloma zwrotami akcji za nami. Ależ się ta gala zaczyna..

Otrzymane punkty reputacji: +116
anzelmo 344,7K

anzelmo

Użytkownik
no jednak kręcony Niemiec nie ma takiej szklanej szczeki- dobra bitka gala sztos ci0soy na dół zrobiły robotę

Otrzymane punkty reputacji: +572
Do góry Bottom