Brawo. Jednak są jeszcze młodzi myślący a nie tylko patrzący i słuchający...
Jak czytam coś takiego to ręce opadają... :| mam nadzieję, że tego typu wpisów już tu nie zobaczę, bo ze zdziwienia mi zaraz gałki oczne wyskoczą z oczodołów. :O
ulala..nie pomyliło. W praktyce rola prezydenta jest marginalna. Taka prawda.
To nie Francja ani Stany..
A co, Ty myslałes ze Korwin do drugiej tury już przejdzie bo w internecie nagle miał duże poparcie wsród młodych ? 4 miejsce to i tak sukces.Ja widzę, że wy przeceniacie kompetencje ustawodawcze prezydenta, a nie doceniacie jego głównej funkcji, która u nas jest REPREZENTACYJNA. Ale chyba tego nie wiecie jeszcze.
Z Korwinem to śmieszna sprawa trochę, bo ostatnio wszyscy z tym JKM wyskoczyli, że będą na niego głosować i tylko 2%? Dziwne.
Rzeczywiście, przechodzenie 3 razy w roku w defiladzie na Placu Piłsudskiego to jest ogromna władza. Nawet o wejściu do Afganistanu czy Iraku decydował rząd.ulala..
już wole nie umieć w ogóle angielskiego niż nie wiedzieć takich podstaw.
jak dla Ciebie zwierzchnictwo nad siłami zbrojnymi RP jest niczym to brafo :]
a to nie wszystko,
prawo zgłoszenia projektu ustawy itd.
polecam poczytać chociaż po nagłówkach
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prezydent_Rzeczypospolitej_Polskiej
za niedługo powiesz iż w naszym ustroju prezydent jest tylko po to by zarobił sobie pare groszy :browar565:
ok, to powiedz teraz mi jak wykorzystuje to swoje zwierzchnictwo nad siłąmi zbrojnymi prezydent w Polsce? Jakie decyzje, prócz podpisywania wysyłania i cofania kontyngentów z Iraku, Afganistanu podjął Lech? Co z tego, że może zgłosić projekt. Wiesz, że jeszcze musi to przegłosować sejm? A Kaczyński jako prezydent zgłosił by co najwyżej te projekty ustaw, które zgłosi PIS..ulala..
już wole nie umieć w ogóle angielskiego niż nie wiedzieć takich podstaw.
jak dla Ciebie zwierzchnictwo nad siłami zbrojnymi RP jest niczym to brafo :]
a to nie wszystko,
prawo zgłoszenia projektu ustawy itd.
polecam poczytać chociaż po nagłówkach
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prezydent_Rzeczypospolitej_Polskiej
za niedługo powiesz iż w naszym ustroju prezydent jest tylko po to by zarobił sobie pare groszy :browar565:
ja nie, ale wielu tu nawet tak, i ja w sumie myślałem, że trochę więcej mu skoczy..A co, Ty myslałes ze Korwin do drugiej tury już przejdzie bo w internecie nagle miał duże poparcie wsród młodych ? 4 miejsce to i tak sukces.
Bratowa ????Nikt by nie był i nie będzie, bo Jarek wygra.
Po co Ci pierwsza dama do rządzenia państwem? Co to za myślenie w ogóle?
Liczy się przywódca państwa a w Komorowskim go nie widzę, natomiast w Kaczyńskim tak.
Czy ja wiem czy te 12-13 % to dużo jak na kandydata SLD ? W ostatnich wyborach parlamentarnych dokładnie taki wynik też osiągnęli ...No to mamy zwycięzcę - świetny wynik Napieralskiego, może na tym ugrać bardzo wiele w Sejmie.
Nie pisałem o żadnych obchodach w Moskwie. Uważasz, że Prezydent Polski nie powinien spotykać się z głową państwa największego sąsiada? Lechu co prawda prawie im wojnę wypowiedział ????Midel sory, ale to są śmieszne argumenty. Niby dlaczego Prezydent Polski ma obowiązek pojawić się na obchodach w Moskwie? A jeśli już by się pojawił to chyba samo to już pokazuje jego stosunek.
Naprawdę szukacie już wszelkich możliwych środków, ale skupcie się na jakichś znaczących różnicach między kandydatami. Wymieńcie je. Ja widzę ich niewiele, a zagłosuję na Kaczyńskiego, bo wierzę że nie będzie podpisywał każdego socjalistycznego projektu na jaki wpadnie Tusk i mam nadzieję, że nie będzie popełniał błędu brata, czyli pchał nas w jeszcze większe zjednoczenie z UE. Chociaż formalnie i tak już jesteśmy landem unijnym.
Czarny humor ????Bratowa
Najstarszych, czyli kombatantów i tych co już byli pełnoletni jak była wojna ^^ Mohery to przedział 60-80. Wszystko da się logicznie wytłumaczyć :]http://www.tvn24.pl/-1,1661566,0,1,kto-wygrywa-u-mlodych-i-starych,wiadomosc.html
(...)Kandydat PO zdobył największe poparcie zarówno wśród najmłodszych jak i najstarszych wyborców.(...)
I gdzie tu te mohery?
Dla mnie to może się w Rosji nie pojawiać, bo to się niestety źle może skończyć, po raz kolejny ???? . Niech Jarek kontynuuje politykę brata i nie liże dupy wszystkim dookoła. Ktoś wcześniej dobrze napisał, ze jak Bronek wygra to i tak będzie rządził Tusk, tak jak w Rosji cały czas rządzi Putin. Tam nadal jest komuna, jak wygra Bronek to ta komuna wróci do nas, ja tego nie chcę. Cała władza w rękach PO (czytaj Tuska) to poważne zagrożenie dla Polski.Nie pisałem o żadnych obchodach w Moskwie. Uważasz, że Prezydent Polski nie powinien spotykać się z głową państwa największego sąsiada? Lechu co prawda prawie im wojnę wypowiedział ????
Jeżeli mnie ktoś zaprasza i go szanuję to akceptuję to zaproszenie i staram się zjawić.