Uszanuj moje zdanie, to co napisałem to z pewnością nie są głupoty a hasła głoszone przez Korwina typu "banda złodziei w sejmie", "najlepszym ustrojem jest monarchia" -> to czyste chwyty socjotechniczne mające na celu zwróceniu uwagi na własną osobę.
O to chodzi właśnie że w pewnym względzie Korwin przypomina mi Kononowicza ... dużo rzeczy by zlikwidował, ograniczył role Państwa do minimum ale w zamian ZUS-u, rozwiązań przyjętych w kodeksie karnym nie słychać żadnych konkretnych rozwiązań. I tutaj właśnie wychodzi zero konkretów - bo to że ZUS zły Prawo złe Podatki złe to ja sam wiem tylko trzeba podawać jakieś kontrpropozycje aby krytyka była konstruktywna - czekam na wklejenie konkretnych pomysłów JKM.
Projekty które z łatwością odrzuci parlament, i nie będą one miały szansy zaistnieć - dlatego piszę o poparciu jego partii w wyborach parlamentarnych a nie jego jako osoby dobrej na urząd prezydenta.
Domagałbym się mimo wszystko konkretów, zbyt istotne są dla Polski i całej Europy Wschodniej kontakty np z Rosją czy UE żeby mówić "zależy od sytuacji" jak ktoś kandyduje na prezydenta to powinien wiedzieć na co się w stosunku z Rosjanami zgadza lub jakie ma zamiar przyjąć stanowisko np. w sprawie gazu, ewentualnego wejścia Rosji do NATO itd po raz kolejny KONKRET zawodzi
UE kilka miesięcy ? Ciekawe bo ta wspólnota jest zapewne starsza niż 95 % użytkowników tego forum. Unia nie będzie rządzić za konkretne Państwa budżetem przeznaczonym na sferę wewnętrzną, od tego jest rząd i premier a Grecy problemy mieli od dawna to czy padną i kiedy było kwestią czasu ...
Ogólnie nie skreślam Korwina jak napisałem, chciałbym tylko żeby lepiej zaprezentował się i swoje poglądy bo to co mówi dla mnie jest czystą utopią - ja chce konkretów, tego jakie działania zostaną podjęte np. w sprawie likwidacji urzędów, ZUS-u itd i co w zamian proponuje.
Komunizm z założenia też nie był zły, ale jego wykonanie było jakie było - JKM ma publiczną odwagę i jest człowiekiem inteligentnym i moim zdaniem właśnie dlatego powinien bardziej przyłożyć się do prowadzonej przez siebie kampanii (wliczając w to także speców od wizerunku, marketingu - którzy pomogliby mu przebić się z jego poglądami oraz pomysłami do szerszego grona a także przedstawić te proponowane nowości w sposób klarowny i zrozumiały
Szanuję Twoje zdanie, ale jeśli JKM uważasz za populistę, to będąc konsekwentnym, tak samo powinieneś nazwać Tuska, Kaczyńskiego, Komorowskiego, praktycznie cały POPiS, nie wspominając o PSL-u czy SLD, bo ich egzystencja opiera się tylko na głoszeniu różnych, dziwnych haseł.
To mówisz o Wspólnocie Europejskiej czy Unii Europejskiej?
Jak to co w zamian? Sektor prywatny, czyli uczciwa konkurencja, a nie dominacja państwa.
Ostatni akapit, mógłbym się zgodzić, gdyby nie karygodne zdanie, że "Komunizm z założenia też nie był zły", bo w tym rzecz, że był... I to chyba prosta sprawa, że był niewykonalny... i dzięki Bogu...
Chociaż właśnie za to lubię JKM, że on nie potrzebuje takiej ilości speców. Dziś np. miałem okazję zapoznać się z ulotkami PO i muszę powiedzieć, że jestem zażenowany... Tym bardziej, że jest to produkowane za moje pieniądze.
Wracając do JKM, to właśnie pisząc od tych specach mówisz, że właśnie powinien postawić na populizm. Tak jak zrobił to Tusk. Gdyby Donald był wierny swoim poglądom to nigdy nie zostałby premierem. Rzucił hasło Irlandii i nim został. Powiem Ci, że gdyby JKM stał się takim .... jak choćby Tusk to straciłbym do niego szacunek i nie oddał na niego głosu. Cenię go za to, że jest równym gościem, od tylu lat walczy o wolność i jeszcze nie widziałem debaty, którą by przegrał.