Przepytanie kandydatów, ale potwierdza się jedne reguła - co wystąpienie pewnego gościa to wpadka!
B.Komorowski - tak! Przyszedłem tutaj do gniazda os! Do
TV rządzonej przez PIS i SLD :!: A ja chciałem się spotkać na neutralnym gruncie
B.K - artykuł 70 Konstytucji RP gwarantuje bezpłatny dostęp do służby zdrowia ..........
(radzę zobaczyć jak brzmi artykuł 70 Konstytucji RP i czego dotyczy :grin: )
B.K - Tak wierzę w to bardzo mocno, że Marek Belka wprowadzi
nas to UE ???? :!: (To my nie jesteśmy w UE ? )
(potem o ile pamiętam nawet tego nie sprostował, zapomniał się i nawijał dalej)
Zaskoczył mnie Napieralski, ale gość jest po prostu wyuczony, uśmiechać się mówić ogólnikowo. Jednak w kilku kwestiach jednak ogólnikowo nie mówił. Na przykład o in vitro, o bezpłatnych przedszkolach i żłobkach.
Minusem było u niego atakowanie i błaganie o głosy elektoratu Komorowskiego. Dobrze pokazał dwulicowość Bronka, który w kwietniu zwiększa kontyngent żołnierzy do Afganistanu a przed kamerami deklaruje, że trzeba wycofać.
Pawlak - sensownie gadał o gospodarce (w końcu Minister Gospodarki) i o rozwoju wsi (też jego działka), reszta hmmm jak dziecko we mgle.
Kaczyński - standard, dobrze wyważone słowa, w sprawie przyjęcia Euro nie określił dokładnie tego,lecz dobrze sformułował tezę gdy kieszenie Polaków będą pełne to wtedy można pomyśleć o Euro. W sprawie in vitro troszkę niedociągnięć.
Bronek Komorowski - nie dość, że dosłownie zwyzywał TVP, atakował Kaczyńskiego i Napieralskiego bardzo chamsko, to jeszcze znów okazał się swoją elokwencją i znajomością prawa i ogólnego obycia.
Pan Hrabia zapomniał dokonać update'u w kilku kwestiach (to że od 5 lat jesteśmy w UE nie wiedzieć tego? albo może jakąś starą Encyklopedię przeglądał (Wikipedia wersja papierowa rok 2004) ) Tak samo taki stary wyjadacz i rutyniarz, non stop prawie w Sejmie i nie znać dokładnie Konstytucji RP.
Spory minus w atakowaniu Napieralskiego w ostatnich minutach o układzie i honorze, gdyż TVP jest w rękach SLD+PIS a oni mają na rękach krew Barbary Blidy.
--------------------------------------------------------------
Najwięcej w moich oczach zyskał Napieralski, ale już jeden taki co obiecywał to i owo był, mówi ogólnikowo i uśmiecha się non stop (dobry Public Relations ale nie na długą metę).
Pawlak - początkowo słabo, potem super na końcu jednak wyszło to co wyszło, lekko zagubione dziecko we mgle. Minimalnie moim zdaniem zyska po tej debacie.
Kaczyński - w moich oczach nie zyskał nie stracił, dość dobrze odpowiadał na pytania, nie było większych wpadek. Constans
Komorowski - wg mnie straci i to sporo, pokazał że jest totalnym za przeproszeniem gburem :;/: oderwanym od rzeczywistości. Na pytania nie odpowiada rzeczowo, ataki na Napieralskiego (z którym nie tak dawno mianowali Belkę szefem NBP) to zachowania godne buca:zoltakartka:.
Jego wystąpienia to mnożenie błędów i wpadek.
Szkoda, że nie zaprosili chociażby Mikke'go, on jeszcze ciekawiej by wytknął wpadki kilku ludziom, a tak to mieliśmy mizerię i tyle.
Co do moich preferencji, Mikke, Kaczyński, Napieralski.