>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie według Forum Bukmacherskiego

napoleon 55

napoleon

Użytkownik
Bede glosowal na Jarka Kaczyńskiego:razz: poprostu lubie gościa i mam nadzieje ze wygra... Niby tak po nim wszyscy jadą ale podoba mi się w nim że nie pcha się do du** tak jak to robi ten Tusk???? Mówi to co myśli i nie boi się się wyrażać tego co myśli mimo że może zostać za to skrytykowany. Mam podobne poglądy do niego i dlatego może liczyć na mój głos w wyborach:cool:

lorenzz 34

lorenzz

Użytkownik
Chciałbym by wygrał P.Janusz Korwin-Mikke ponieważ jest za legalizacją&amp;).Ciężko to widzę ze właśnie on może wygrać wybory ale i tak głos poleci na tego człowieka.A wy głosujcie na tych co im zależy na kwicie to niedługo i w tej Polsce nic nie bedzie:/Był Kaczyniak to pchał sie na wyjazdy(ciekawe za czyje pieniądze)ale każdy swój rozum ma i zagłosuje jak będzie chciał

marcin9002 0

marcin9002

Użytkownik
Panowie nie patrzcie na wybory przez pryzmat tego kto ma jaką żonę czy jak prezentuje się w mediach. Radzę zapoznać się z tym:

Opisane jest tam w ładnym diagramie kto i jak opowiada się za danymi zmianami, takimi jak legalizacja, podatki, kara śmierci itd. itp.
Ale wracając do tematu to mój głos padnie albo na Janusza Korwin-Mikke albo na Napieralskiego (Pierwszy za wolność gospodarczą a drugi za wolność osobistą [jedyny minus za chęć zalegalizowania związków homoseksualnych] ). Ale i tak zapewne wygra ktoś z dwójki: Kaczyński - Komorowski. Komorowski przegrał sobie mój głos buractwem a Kaczyński poglądami jakie prezentuje.

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Panowie nie patrzcie na wybory przez pryzmat tego kto ma jaką żonę czy jak prezentuje się w mediach. Radzę zapoznać się z tym:

Opisane jest tam w ładnym diagramie kto i jak opowiada się za danymi zmianami, takimi jak legalizacja, podatki, kara śmierci itd. itp.
Ale wracając do tematu to mój głos padnie albo na Janusza Korwin-Mikke albo na Napieralskiego (Pierwszy za wolność gospodarczą a drugi za wolność osobistą [jedyny minus za chęć zalegalizowania związków homoseksualnych] ). Ale i tak zapewne wygra ktoś z dwójki: Kaczyński - Komorowski. Komorowski przegrał sobie mój głos buractwem a Kaczyński poglądami jakie prezentuje.
Ciekawe diagramy, pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to, że w kwestii gospodarczej Komorowski wszędzie ma &quot;srednio&quot; ... Spore niezdecydowanie.
A w drugiej turze, jakby startowali w niej Kaczyński i Komorowski to na kogo bys głosował ?
PS kasuje obrazki, żeby nie rozmywać forum.

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Sporo błędów w tym diagramie. Na przykład przy Lepperze przy związkach homoseksualnych powinno byc tak albo średnio.

matheenn 2

matheenn

Użytkownik
Wybacz, ale to jest wypaczenie idei wyborów prezydenckich.
Chcesz zagłosować na gościa, którego głównym celem jest rozwiązanie sprawy Smoleńska? A gdzie polityka, gospodarka, obiektywna ocena rządu. Poza tym kierowanie się sondażami... To pokazywanie, że jest się jakimś wałem, który ulega wpływowi mediów. Powinniśmy mieć jakieś idee, których bronić będą ludzie, na których chcemy głosować.
Krew mnie zalewa, jak Komorowski za zaletę podaje, że jest człowiekiem bezkonfliktowym i jest gotowy na kompromis.
Z jednej strony zaprzecza sobie, bo wypełnia założenia PO(wiadomo było, że Kaczyński chce odpolitycznienia mediów, a Komorowski po jego śmierci kierował się własnymi interesami i przyjął taktykę wygodną dla siebie).
Z drugiej strony mówiąc o tych kompromisach już widzę te kłótnie i winy, którymi się obrzucają, który to &quot;przestał działać wspólnie&quot;.
Maska komora mnie nie przekonuje i na pewno nie będę głosował w sposób &quot;zagłosuję na X, żeby Y nie wygrał&quot;.
Tak chcę zagłosować na kogoś kogo głównym celem będzie rozwiązanie tej sprawy i nigdy zdania nie zmienie.
Może ktoś napiszę że wkręcam się w propagandowe strony , w amatorski filmik że to nie jest tak jak powiedzieli publicznie...
Lecz mnie to nie obchodzi ????
Mam swoje zdanie na ten temat i wiem że tylko ten kandydat może to wyjaśnić... dla mnie to jest ważniejsze niż argumenty które podałeś... chociaż wiem że JK nie sprzeda Polski jak to robi PO , że zawsze będzie za nią i za to ma moje poparcie.
I nie nie chodze do kościoła itp jakby ktoś chciał napisać że przez to tylko wybieram tą osobę ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Tak chcę zagłosować na kogoś kogo głównym celem będzie rozwiązanie tej sprawy i nigdy zdania nie zmienie.
Może ktoś napiszę że wkręcam się w propagandowe strony , w amatorski filmik że to nie jest tak jak powiedzieli publicznie...
Lecz mnie to nie obchodzi ????
Mam swoje zdanie na ten temat i wiem że tylko ten kandydat może to wyjaśnić... dla mnie to jest ważniejsze niż argumenty które podałeś... chociaż wiem że JK nie sprzeda Polski jak to robi PO , że zawsze będzie za nią i za to ma moje poparcie.
I nie nie chodze do kościoła itp jakby ktoś chciał napisać że przez to tylko wybieram tą osobę ????
... I nikt Ci nie wmówi że czarne jest czarne a białe jest białe ???? Zresztą tak jak Twojemu kandydatowi ...
Wiesz że JK nie sprzeda Polski ? ????
No fakt, tego się najbardziej obawiam że ktoś weźmie i wystawi nasz kraj na ebayu albo innym allegro ... najbliżej do tego Komorowskiemu fakt, i tej przebrzydłej Platformie (która notabene jak już ktoś słusznie zauważył różni się od PiSu programowo minimalnie)
Jak Jarosław Kaczyński dojdzie po raz kolejny do władzy i zacznie rozwiązywać sprawy z przeszłości (Smoleńsk, Katyń, II Wojna, PRL, Rządy Platformy, Okrągły Stół ... Lądowanie na księżycu ???? ) to obawiam się że i dwie kadencje to będzie mało żeby wszystkim nie będącym w PIS lub za PIS dowalić.

L 209

lukbor10

Użytkownik
No fakt, tego się najbardziej obawiam że ktoś weźmie i wystawi nasz kraj na ebayu albo innym allegro ... najbliżej do tego Komorowskiemu fakt, i tej przebrzydłej Platformie (która notabene jak już ktoś słusznie zauważył różni się od PiSu programowo minimalnie)
głupia ironia, i tak naprawde, w sporym skrócie myślowym kolega ma racje. Lech był bardzo niewygodnym partnerem do rozmów w Europie, co by nie mówić to bronił interesów polskich jak mógł, a PO to takie pacynki Brukseli*, co Tuskowi karzą to podpisze, wmówią mu wszystko i będzie dążył dalej to tego syfu jaką jest Unia, a Polska coraz bardziej będzie się stawała województwem.
* wiem, że przesada, ale wg mnie nieduża.
Ciekawe diagramy, pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to, że w kwestii gospodarczej Komorowski wszędzie ma &quot;srednio&quot; ... Spore niezdecydowanie.
Przyjrzyjcie się jego wypowiedziom. Przecież on o niczym konkretnym nie mówi. Same ogólniki, wyniosłe hasła wyborcze i slogany. Jego każdy występ można krótko streścić kilkoma słowami: &quot;Obiecuje będzie lepiej!&quot; A konkretów jak nie było tak nie ma, natomiast JKM, mimo że często absurdalnie to konkretnie o każdej sprawie się wypowiada.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
głupia ironia, i tak naprawde, w sporym skrócie myślowym kolega ma racje. Lech był bardzo niewygodnym partnerem do rozmów w Europie, co by nie mówić to bronił interesów polskich jak mógł, a PO to takie pacynki Brukseli*, co Tuskowi karzą to podpisze, wmówią mu wszystko i będzie dążył dalej to tego syfu jaką jest Unia, a Polska coraz bardziej będzie się stawała województwem.
Lech był nie wygodny ? Lech był praktycznie nie pytany o zdanie bo do niego żadne decyzje większe nie należały w kwestiach Polsko - Europejskich. No przepraszam zabłysnął były prezydent tym że blokował półtora roku ratyfikacje traktatu, który sam wynegocjował ...
A największą hipokryzją PiS i jego liderzy wykazali się właśnie w kwestiach kontaktu z UE. Pamiętam jak straszyli ludzi przed wejściem do Unii właśnie bajkami o sprzedaniu Polski, o falach Niemców którzy wykupią nasz kraj działka po działce, o tym że praktycznie nie będziemy stanowić o własnej administracji i prawie ... kto wtedy wiedział że to bzdury i populizm ten wie to dzisiaj. Kto nie wiedział ten powtarza te same bzdury do dzisiaj o sprzedawaniu Polski itd.
A hipokryzja wyszła później gdy już Prawo i Sprawiedliwość doszły do władzy to wtedy jako jeden z pierwszych atutów rządu podawano umiejętne gospodarowanie kapitałem europejskim i jak głosiła propaganda &quot;wyciąganie jak najwięcej funduszy z UE&quot; ...
Przyjrzyjcie się jego wypowiedziom. Przecież on o niczym konkretnym nie mówi. Same ogólniki, wyniosłe hasła wyborcze i slogany. Jego każdy występ można krótko streścić kilkoma słowami: &quot;Obiecuje będzie lepiej!&quot; A konkretów jak nie było tak nie ma, natomiast JKM, mimo że często absurdalnie to konkretnie o każdej sprawie się wypowiada.
Tu się zgodzę Komorowski bazuje niby na programie Platformy, programie którego PO nie realizuje rządząc więc trudno żeby on go realizował pełniąc funkcję prezydenta. Biedna ta nasza scena polityczna napisze po raz kolejny.

midel 189

midel

Użytkownik

Popracuj nad ortografią to raz.
Co do stwierdzenia, że Kaczyński był niewygodny. Oprócz Gruzji to specjalnie nikt z nim nie chciał rozmawiać. Polityka nie polega na tupaniu nóżkami i wymachiwaniu szabelką, do tego ciągłym obrażaniu się. Tusk polityką zagraniczną nastawioną na kompromis, szukanie porozumienia doprowadził do chociażby ocieplenia stosunków z Rosją.
Kolejna sprawa to odwracanie kota ogonem przez Kaczyńskiego. Dokładnie pamiętam jego i SLD naciski, że trzeba zwiększyć deficyt, bo ... wszystkie kraje tak robią ???? Natomiast po kilku miesiącach pierwszy atakował rząd za ... wysoki deficyt budżetowy.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Ostatnie wypowiedzi doskonale pokazują, jak system wychował sobie lud ????
Najśmieszniejsze jest to, że Wy wierzycie w tę &quot;wojnę&quot; między PiS-em a PO. Przecież to od razu widać, że to jedno i to samo. Chodzi o to, żeby na scenie politycznej zostały dwie zaprzyjaźnione, a w zasadzie doskonale zjednoczone podmioty.
Powiem tak, zarówno Kaczyński, jak i Komorowski są beznadziejnymi kandydatami. Będą tak samo beznadziejni jak śp. Lech Kaczyński. I nigdy nic się nie zmieni, bo na tym to wszystko polega.
A najgorsze jest to, że któryś z nich po prostu musi zostać prezydentem, bo tylko ktoś z tego układu może nim zostać. No i tak &quot;prawica&quot; zatryumfuje w naszej kochanej Ojczyźnie.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Lech był nie wygodny ? Lech był praktycznie nie pytany o zdanie bo do niego żadne decyzje większe nie należały w kwestiach Polsko - Europejskich. No przepraszam zabłysnął były prezydent tym że blokował półtora roku ratyfikacje traktatu, który sam wynegocjował ...
Oczywiście, że był niewygodny i o tym otwarcie mówili przywódcy państw Europejskich.
Co do Traktatu nie miał wyjścia i musiał go podpisać, choć byłem bardzo tym zniesmaczony to po czasie zrozumiałem, że tak być musiało i odkładac tej decyzji w nieskończoność nie można było, aczkolwiek i tak wynegocjował myślę tyle, ile mógł.
o tym że praktycznie nie będziemy stanowić o własnej administracji i prawie ... kto wtedy wiedział że to bzdury i populizm ten wie to dzisiaj. Kto nie wiedział ten powtarza te same bzdury do dzisiaj o sprzedawaniu Polski itd.
eee poniosło Cię troche. Dla Ciebie stopniowe zatracanie polskości i wprowadzenie ideałów z zachodu nie jest faktem? Można rozmawiać o przyczynach takiego stanu rzeczy, ale pośrednio bardzo duży udział ma w tym wstąpienie do UE
Tusk polityką zagraniczną nastawioną na kompromis, szukanie porozumienia doprowadził do chociażby ocieplenia stosunków z Rosją.
Pfff żarty sie Ciebie trzymają, jeszcze dożyjemy takich czasów, że wujek Wladimir pokaże Polsce tą &quot;przyjaźń&quot;. Temu narodowi nie można ufać ani wierzyć.

cerber 2

cerber

Użytkownik
Popracuj nad ortografią to raz.
Co do stwierdzenia, że Kaczyński był niewygodny. Oprócz Gruzji to specjalnie nikt z nim nie chciał rozmawiać. Polityka nie polega na tupaniu nóżkami i wymachiwaniu szabelką, do tego ciągłym obrażaniu się. Tusk polityką zagraniczną nastawioną na kompromis, szukanie porozumienia doprowadził do chociażby ocieplenia stosunków z Rosją.
Kolejna sprawa to odwracanie kota ogonem przez Kaczyńskiego. Dokładnie pamiętam jego i SLD naciski, że trzeba zwiększyć deficyt, bo ... wszystkie kraje tak robią ???? Natomiast po kilku miesiącach pierwszy atakował rząd za ... wysoki deficyt budżetowy.
i co bedziesz glosowal na Komorowskiego bo koledzy tak mowia, czy dlatego ze jest z PO, które bedzie robic wszystko zeby lizac dupe putinowi ? :-|

L 209

lukbor10

Użytkownik
Różnica między Lechem a Komorowskim jest taka: Z tym pierwszym nikt sie nie liczył ale przynajmniej starał sie walczyć i głośno mówić o sprawach polskich. Natomiast z tym drugim nikt sie nie będzie liczył a jesli chodzi o sprawy polskie to Bronek będzie pacynką na sznurkach, które będą pociągać na zmiane, różni przywódcy europejscy.
Gdzie nas to zaprowadzi? Odpowiedzcie sobie sami.

Tak czy siak, prędzej czy później czeka nas nie &quot;druga Irlandia&quot;, ale &quot;druga Grecja&quot;

midel 189

midel

Użytkownik
i co bedziesz glosowal na Komorowskiego bo koledzy tak mowia, czy dlatego ze jest z PO, które bedzie robic wszystko zeby lizac dupe putinowi ? :-|
Będę na niego głosował, bo uważam go za kandydata godnego tego urzędu. Akurat politykę zagraniczną PO w pełni popieram. Argumenty z &quot;lizaniem dupy&quot; są na poziomie przedszkolaków albo debili po zawodówkach. W polityce zagranicznej ważne są gesty i pozytywne nastawienie, a nie &quot;będzie tak jak my chcemy albo się obrażamy&quot;. Zdanie kolegów szanuję, ale większości mam bardzo daleko, podobnie jak twoje.
Tak czy siak, prędzej czy później czeka nas nie &quot;druga Irlandia&quot;, ale &quot;druga Grecja&quot;
Gdyby rząd wprowadził w życie pomysły Jarosława K. to już wiele by nam do Grecji czy Łotwy nie brakowało. Tak poza tym, wiesz na czym polega kryzys w Grecji i przez co został wywołany czy tylko piszesz o nim, bo mówią o nim w mediach?

L 209

lukbor10

Użytkownik
Będę na niego głosował, bo uważam go za kandydata godnego tego urzędu. Akurat politykę zagraniczną PO w pełni popieram. Argumenty z &quot;lizaniem dupy&quot; są na poziomie przedszkolaków albo debili po zawodówkach. W polityce zagranicznej ważne są gesty i pozytywne nastawienie, a nie &quot;będzie tak jak my chcemy albo się obrażamy&quot;.
Świetne podejście, zobaczymy jak sie obudzimy za kilka(nascie) lat z ręką w nocniku przez tą otwartą na Europe polityke PO.
OT robimy, wiec koncze

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Świetne podejście, zobaczymy jak sie obudzimy za kilka(nascie) lat z ręką w nocniku przez tą otwartą na Europe polityke PO.
OT robimy, wiec koncze
Żadne OT, rozmawiamy o kandydatach do wyborów z ramienia dwóch największych partii politycznych.
Otwarta polityka w stosunku do większości krajów europy i świata wydaje się właściwszą drogą niż wojowanie z Rosją, Niemcami, UE i zerowe zacieśnianie związków z krajami sąsiednimi ... Kaczyński jeden i drugi zapatrzeni w USA, im oddawali wiele wiele Polskich interesów za bezcen a w zamian otrzymywaliśmy policzek za policzkiem.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
A PO to same sukcesy hahah ...
Zarówno PiS, jak i PO nie mają pojęcia jak prowadzić politykę zagraniczną. To będzie służba, pytanie tylko komu. Rosji, czy USA.
Nie wiem czy z UE możemy się bardziej zintegrować, bo już prawo unijne jest ponad prawem polskim.
Ja nie rozumiem, jak fani Kaczyńskiego mogą się kłócić z fanami Komorowskiego. Ja nie widzę różnic między PO a PiS-em. POPiS to fakt, system jednopartyjny coraz bliżej.

Do góry Bottom