>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie według Forum Bukmacherskiego

cichacz 0

cichacz

Użytkownik
Osobiście będe za Janusz Korwin-Mikke, jednak realnie patrząc nie ma on większych szans, może jak by jakiś cud się stał, i wygrał to, o to ja bym uwierzył że Polska może być normalnym i sprawnie działającym krajem.
J. Korwin-Mikke jest inną osobistością niż Kaczyński czy Komorowski, oni mają już wbite od lat te same reguły i ich się nie zmieni, hazard najlepiej zakazać, domy publiczne zakazać, marihuana zakazać, a jeśli by trochę pomyśleć to i państwo mogło by na tym sporo zarobić i łatać sobie kieszenie ;D

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Nie bardzo tzn. też, ale w sejmie bywały już bardziej populistyczne partie. Niby jakie poglądy mogą mieć dwie prawicowe partie, jeżeli nie podobne?
Prawicowe? Na czym niby ta prawicowość polega? Jeśli oceniać dotychczasowe działania POPiS-u to obydwa członki tego tworu są głęboko socjalistyczne, bo wprowadzają głównie nowe zakazy i nakazy. Poza tym żadna prawicowa, czyli konserwatywno-liberalna partia nie może wspierać czegoś takiego jak Unia Europejska.

k_ubell_a 0

k_ubell_a

Użytkownik
Widzę, że wysokimi notowaniami cieszy się Janusz K-M. Korwin chce m.in. likwidacji wszelkich podatków, a idealnym ustrojem- który chciałby wprowadzić- jest monarchia... No przecież są to niesamowite bzdury. Co tydzień czytam jego felietony w których najbardziej denerwujące jest odnajdywanie prostych recept na wszelkie problemy, poparte banalnymi wyliczeniami. To jest teoretyk, filozof polityczny, który nie mając praktycznie żadnego poważnego zaplecza politycznego nie osiągnie nic. A gdyby odpukać został Prezydentem to i tak nie będzie mógł wprowadzić swoich &quot;genialnych&quot; reform, bo wszystkie zakończą się na I czytaniu w Sejmie. Wprowadzi co najwyżej chaos, bo będzie wetował wszelkie ustawy przychylne wg niego &quot;liberałom&quot;, &quot;homosiom&quot;, &quot;oszołomom&quot;, &quot;masonom&quot;, &quot;Euro-socjalistom&quot; itp itd.
Osobiście zagłosuję na Komora, z tego względu, że działa na scenie politycznej od kilkudziesięciu lat, mocno dojrzał, jest opanowany i stonowany i wydaje mi się, że liczne funkcje, jakie sprawował (m.in. szef MON) pozwoliłyby na dobre realizowanie zadań i obowiązków należących do Prezydenta wymienionych w Rozdziale V naszej Konstytucji.
Jeszcze jedna kwestia: Komorowski ma żonę (powiedzmy sobie szczerze, Penelope Cruz to ona nie jest), a Kaczyński nie. Wydaje mi się oczywistym, że przy licznych wizytach międzynarodowych Prezydentowi powinna towarzyszyć Pierwsza Dama. Jest to wbrew pozorom bardzo istotne z dyplomatycznego punktu widzenia, jak i odbioru społecznego.
Kończąc muszę przyznać, że bardzo ciekawie napisał Baqu. Zauważmy, że jak na razie to Kaczyński milczy,nie widać jego (jak to mówią media) &quot;szczekających psów&quot;- Kurskiego i innych, którzy kojarzą się z agresją polityczną. Widać, że spece od PR ciężko pracują nad tym, aby zmienić wizerunek Kaczyńskiego, co w połączeniu z tragedią smoleńską i czynnikami, które opisał Baqu może dać Kaczorowi wygraną w wyborach.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Osobiście zagłosuję na Komora, z tego względu, że działa na scenie politycznej od kilkudziesięciu lat, mocno dojrzał, jest opanowany i stonowany i wydaje mi się, że liczne funkcje, jakie sprawował (m.in. szef MON) pozwoliłyby na dobre realizowanie zadań i obowiązków należących do Prezydenta wymienionych w Rozdziale V naszej Konstytucji.
Taaa i dalej, konsekwentnie będziemy się taplać w tym błocie, w którym siedzimy od kilkunastu lat. Polska polityka potrzebuje wstrząsu i głowy państwa, która jest z poza tego całego cyrku. Jak widac niektórzy nie rozumieją tego i idą na wybory świadomie wybierając prezydenta dzięki któremu ten polski syf będzie się ciągnął i ciągnął i ciągnął...

k_ubell_a 0

k_ubell_a

Użytkownik
Taaa i dalej, konsekwentnie będziemy się taplać w tym błocie, w którym siedzimy od kilkunastu lat. Polska polityka potrzebuje wstrząsu i głowy państwa, która jest z poza tego całego cyrku. Jak widac niektórzy nie rozumieją tego i idą na wybory świadomie wybierając prezydenta dzięki któremu ten polski syf będzie się ciągnął i ciągnął i ciągnął...
I to jest właśnie typowa wypowiedź &#39;fana&#39; JKM. Pisanie o błocie, syfie itp. O jakim wstrząsie piszesz? Zbrojnym? Widzę, że nie rozumiesz, że w PL mamy system parlamentarny. To nie USA gdzie mamy system prezydencki czy Francja, gdzie jest system mieszany,prezydencko-parlamentarny i gdzie uprawnienia głowy państwa są znacznie większe (prezydent ma tam m.in. uprawnienia do kontrolowania rządu i parlamentu). W Polsce podstawową władzą ustawodawczą jest Sejm i Senat (choć Prezydent też ma inicjatywę ust.). Zatem swoje &quot;błotniste&quot; argumenty formułuj przy okazji wyborów parlamentarnych, gdy będziemy wybierać naszych reprezentantów, którzy to mają realny wkład na to jak w Polsce jest.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Masz racje i właśnie o to chodzi, że gdy fotel prezydenta i większość w sejmie to te same poglądy polityczne (nieważne czy PiS czy PO - to praktycznie jedno i to samo a spory w większości toczą o jakieś głupoty) to wszystko dalej idzie w tym samym kierunku. Wybór JKM na prezydenta pozwoliłby wg mnie wstrząsnąć trochę sceną polityczną, jeśli zostałby prezydentem miałby dużo większe &quot;pole do popisu&quot; i otworzyłby trochę oczy ogłupiałemu przez media społeczeństwu polskiemu. Narazie JKM w tv jest pokazywany jako furiat z zaburzoną osobowością, a racji w wielu sprawach mu odmówić nie można. Wydaje mi się, że podołałby sprawowaniu tej funkcji, jest to człowiek niezwykle inteligentny i znakomicie wykształcony, oprócz tego wg mnie wystarczająco reprezentatywny. W połączeniu z poglądami, które w dużej większości z nim podzielam na obecną chwile ma mój głos w wyborach.

midel 189

midel

Użytkownik
Prawicowe? Na czym niby ta prawicowość polega? Jeśli oceniać dotychczasowe działania POPiS-u to obydwa członki tego tworu są głęboko socjalistyczne, bo wprowadzają głównie nowe zakazy i nakazy. Poza tym żadna prawicowa, czyli konserwatywno-liberalna partia nie może wspierać czegoś takiego jak Unia Europejska.
Nie każda partia prawicowa musi być konserwatywna. Generalnie w tworzeniu prawa o to chodzi, żeby wprowadzać zakazy, nakazy itp. To, że czasami naruszają wolność zagwarantowaną w konstytucji to inna sprawa.
Tak btw. mam nadzieję, że doczekam się w Polsce porządnej chadeckiej partii, w której będą politycy typu Gowin.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Ale powiedz mi, dlaczego POPiS to prawica? A może NSDAP była &quot;skrajnie prawicowa&quot;?
Chadecja... Cóż, to raczej kiepski pomysł, już wystarczy mi to co POPiS wyprawia z Kościołem.

W 49

wojti1830

Użytkownik
Ja zagłosuję na Jarka, dlaczego ano dlatego że:
obiecywali nam już japonię (wałęsa)
obiecywali nam już irlandie (po i tusk, a co za tym idzie komorowski)
obiecywali nam już usa i holandię w jednym (korwin-mikke)
obiecywali nam już rosję (SLD i napieralski)
a ja że tak powiem: &quot;wolę polskie ***** w polu niż fiołki w neapolu&quot;
dlatego oddam swój głos na Kaczyńskiego który obiecuję wolną, normalną Polskę

magiki 42

magiki

Użytkownik
daj dość Mikke do głosu to będziesz miał USA i Holandię ... Wałęsa, Tusk i Napieralski z SLD mieli pole popisu, jakąś formę przebicia i to fakt, w ****a pograli, ale JKM jeszcze nie miał możliwości się wykazać, więc poczekaj :]

W 49

wojti1830

Użytkownik
daj dość Mikke do głosu to będziesz miał USA i Holandię ... Wałęsa, Tusk i Napieralski z SLD mieli pole popisu, jakąś formę przebicia i to fakt, w ****a pograli, ale JKM jeszcze nie miał możliwości się wykazać, więc poczekaj :]
nie miał i nie dostanie szansy wykazania się. myśle że ok 5-10% może uciułać głównie jeśli nie tylko wśród ludzi młodych (takich jakim jest społeczność FB) bo tylko ludzie młodzi zaślepieni legalizacją i brakiem podatków mogą oddać na niego swój głos. a nawet jeśli zostałby prezydentem to tak jak już ktoś wcześniej napisał żaden z jego pomysłów by nie przeszedł.

midel 189

midel

Użytkownik
Ty pewnie mieszkasz w jednych z 3 mln. wybudowanych mieszkań ???? Normalność przejawia się: policją polityczną, oszczerstwami wobec lekarzy, szukaniem haków, dzieleniu społeczeństwa - różne mamy definicje normalności.
Ale powiedz mi, dlaczego POPiS to prawica?
Bo były tworzone z takimi założeniami, co z tego wyszło to inna sprawa. Nie mniej jednak o ile PO można traktować w kategoriach centrum, to PiS jest to konserwatywna prawica.
Chadecja... Cóż, to raczej kiepski pomysł, już wystarczy mi to co POPiS wyprawia z Kościołem.
No właśnie nic nie wyprawia. A trzeba wreszcie zrobić porządek, szczególnie z Rydzykiem. Co prawda są już dobre przesłanki, jak np. nominacja biskupa Kowalczyka na prymasa, może wreszcie kościół oddzieli się od polityki.

madman01 13,6K

madman01

Użytkownik
Postawiłem na Waldemara Pawlaka, dlatego że jest to młody kandydat i to dzięki niemu mam mniejszy podatek 12% u naziemnych a nie jak zakładano 50%

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Midel teraz już chyba TVN przemówił przez Ciebie do końca...
Właśnie jeśli patrzeć na założenia to PO jest bardziej prawicowa od PiS-u, bo PiS to czysty socjalizm. A Platforma ZAPOWIADAŁA liberalne reformy. Ty chyba myślisz, że prawica to ci, którzy są za lustracją oraz ci którzy krytykują komunizm.
&quot;Zrobić porządek z Rydzykiem&quot;
To stwierdzenie już ostatecznie pokazuje, którą stronę reprezentujesz. No, ale jak widać, w młodszym pokoleniu fanów Hitlera, Stalina i innych mędrców nie brakuje.

W 49

wojti1830

Użytkownik
Ty pewnie mieszkasz w jednych z 3 mln. wybudowanych mieszkań ???? Normalność przejawia się: policją polityczną, oszczerstwami wobec lekarzy, szukaniem haków, dzieleniu społeczeństwa - różne mamy definicje normalności.
Bo były tworzone z takimi założeniami, co z tego wyszło to inna sprawa. Nie mniej jednak o ile PO można traktować w kategoriach centrum, to PiS jest to konserwatywna prawica.
No właśnie nic nie wyprawia. A trzeba wreszcie zrobić porządek, szczególnie z Rydzykiem. Co prawda są już dobre przesłanki, jak np. nominacja biskupa Kowalczyka na prymasa, może wreszcie kościół oddzieli się od polityki.
nie nie mieszkam w jednym z 3mln mieszkań, ale za to Ty:
-jeździsz po nowych autostradach
-płacisz podatek liniowy
-w 2012r zobaczysz we wrocku ludzi z całego świata którzy przyjechali na expo
- Twoja babcia i dziadek mają zwiększone emerytury i renty
-masz zagwarantowany bezpłatny dostęp do opieki medycznej, i nie ma już NFZ-u
- masa ludzi wróciła z emigracji
- no i ten cud gospodarczy..
a to wszystko dzięki PO
dziękujemy,dziękujemy...
-

W 49

wojti1830

Użytkownik
&quot; zrobić porządek z rydzykiem&quot;
to mądry człeku powiedz mi co Ci on przeszkadza?
chyba z wyborczej jesteś czy może jednak z tvn-u?
a tak na marginesie to powinni z tobą porządek zrobić bo pieprzysz głupoty!

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Śmieszne to wypominanie obietnic, bo Kaczyński, Tusk i wszyscy ich przyjaciele od wielu lat TYLKO obiecują, a każdy kto ma nawet niewielką wiedzę na temat polityki wie, że po wyborach wszystkie programy lądują w koszu na śmieci. Czasem jeszcze trafi się taki prezent jak ustawa antyhazardowa, najlepszy dowód na &quot;liberalizm&quot; PO i Pana Premiera.

midel 189

midel

Użytkownik
Przeszkadza mi jego mieszanie się do polityki. Kościół nie powinien zawierać głosu w polityce, a tym bardziej w swoich rozgłośniach ukazywać kogo lubimy, a kogo nie lubimy. Kolejna sprawa to teorie spiskowe (pomijam Smoleńsk) - otaczają nas tylko żydzi, masoni itd. Wszyscy chcą ukraść Polskę.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Przeszkadza mi jego mieszanie się do polityki. Kościół nie powinien zawierać głosu w polityce, a tym bardziej w swoich rozgłośniach ukazywać kogo lubimy, a kogo nie lubimy. Kolejna sprawa to teorie spiskowe (pomijam Smoleńsk) - otaczają nas tylko żydzi, masoni itd. Wszyscy chcą ukraść Polskę.
No, ale chyba każdy ma prawo do posiadania i wypowiadania własnych opinii? Ja np. nie podzielam tego co mówią w RM, ale tak samo nie zgadzam się z tym co jest przekazywane choćby w TVN, czy GW. Mimo to, nie mówię jednak, że &quot;trzeba z tym zrobić porządek&quot;, a dobrze wiemy, że te media bardzo często przekazują nieprawdziwe informacje.
Niby dlaczego Kościół ma nie zabierać głosu? Przecież nikt nie ma obowiązku stosowania się do tego, co w sprawach politycznych doradzają duchowni. Oczywiście miejscem do wyrażania takich opinii nie powinien być kościół.
Co do teorii spiskowych, to na jakiej podstawie wszystkie z nich uważasz za kompletnie nieprawdopodobne? Przecież tak naprawdę nie masz zielonego pojęcia o tym co dzieje się w polityce. To co pokazuje telewizja to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

S 0

speedywwy

Użytkownik
Niby dlaczego Kościół ma nie zabierać głosu? Przecież nikt nie ma obowiązku stosowania się do tego, co w sprawach politycznych doradzają duchowni. Oczywiście miejscem do wyrażania takich opinii nie powinien być kościół.
Kościół może zabierać głos jedynie w sprawie frekwencji i &quot;madrego głosowania&quot;. Namawianie przez Kościoł do głosowania na konkretna osobe/partie nieprzystoi. Oficalnego stanowisku episkopatu Polski jest własnie takie-namawiać do glosowania w ogole, aby frekwencja byla duza, ale wstrzymywac się od agitacji z ambony.
W ogóle Koscioł powinien byc opodatkowany według mnie. Obecnie nie ma w Polsce lepszej roboty jak bycie ksiedzem (no moze poza byciem posłem). Za nic nie płacisz, taca co tydzien ciezka, koledy, sluby, komunie, pogrzeby-wszytsko do ręki. Do tego zawsze mozna ministranta obmacac za batona i 5zł, w weekend na dyskoteke i na dziwki i wszytsko oczywiscie za tacowe. Wystarczy spojrzec jakimi samochodami się rozbijaja i jakie maje ville. U mnie najpierw powstała plebania (jeden z najwiekszych i najbogatszych domow w okolicy), potem jeden kosciol, ale klechom bylo za ubogo i postanowili wybudowac drugi, stylowy. Oczywiscie wszyscy robotnicy pracowali za &quot;Bóg zapłac&quot; a materiały za pół darmo-jednym słowem rozbój w biały dzien!
Co niektórzy mogą mieć do Rydzyka? To, że jest biznessmanem w sutannie. To, że wygłasza antysemickie, rasistowskie poglady. To, że zamiast serca ma portfel. To, że jego moherowi-zwolennicy, ktorzy sa swietsi od papieza, nie stronia od tego aby przy**bać operatorowi innej staci TV. Wiele moznaby pisac.
Pozdrawiam!

Do góry Bottom