>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Wybory prezydenckie według Forum Bukmacherskiego

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Stan klęski jeśli zostanie ogłoszony to nie w całej Polsce tylko na niektórych jej terenach. POza tym woda to ma do siebie że najpierw zalewa a potem spływa do głównej rzeki i do Bałtyku dlatego termin wyborów prezydenckich nie jest zagrożony. Kto takie mądrości przekazał narodowi? Można się domyśleć :|
Dokładnie flamaster. &quot;POza tym woda to ma do siebie że najpierw zalewa a potem spływa do głównej rzeki i do Bałtyku dlatego termin wyborów prezydenckich nie jest zagrożony&quot; - żenująca wypowiedź. Na początku myślałem, że źle słyszę...

Ja sobie oddałem głos na Leppera. Niech ma. Komorowski i Kaczyński to będzie wybór drugiej tury. Korwin mnie osobiście nie przekonuje, a z pozostałych kandydatów to Leppera najbardziej lubię i mimo, że miał zatargi z prawem to przeważnie dlatego, że mówił prawdę. Myślałem jeszcze nad Napieralskim ale.. ktoś kto jest w tej samej partii co Senyszyn nie powinien być prezydentem.

Na kogo w drugiej turze? Nie mam pojęcia. Obaj Panowie K. według mnie się na ten urząd nie nadają.

jarosh 0

jarosh

Użytkownik
Ja sobie oddałem głos na Leppera. Niech ma. Komorowski i Kaczyński to będzie wybór drugiej tury. Korwin mnie osobiście nie przekonuje, a z pozostałych kandydatów to Leppera najbardziej lubię i mimo, że miał zatargi z prawem to przeważnie dlatego, że mówił prawdę. Myślałem jeszcze nad Napieralskim ale.. ktoś kto jest w tej samej partii co Senyszyn nie powinien być prezydentem.
Na kogo w drugiej turze? Nie mam pojęcia. Obaj Panowie K. według mnie się na ten urząd nie nadają.
No aktualnie to jest skazany za gwałt, a w tym przypadku to raczej trudno mówić o tym, że go skazali za głoszenie niewygodnej prawdy...
Przechodząc do wyborów to jedynym, która ma jakąś charyzmę z tych kandydatów to chyba Kaczyński. Na pewno jednak na niego nie zagłosuję, bo nie zgadzam się z jego poglądami. Ogólnie w tym kraju straszna bieda jeśli chodzi o polityków dużego formatu. Pozostaje oddać głos nieważny w pierwszej turze, a potem się zobaczy... Perspektywa wyboru Bronek-Jarek to decyzja o wyborze mniejszego zła imho.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Jarosh, dlatego napisałem &quot;przeważnie&quot;. Dotyczyło to właśnie afery z panią Krawczyk, która też nie jest bez winy, za to perfidnie wykorzystała sytuację i udaje teraz niewinną cnotkę. To jednak temat inny i na dłuższą dyskusję.

Głos nieważny? Chodzi o pusty głos? Też o tym myślałem, ale w tej sondzie niestety nie ma takiej opcji. Dobrze, że 20 czerwca taka opcja będzie.

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Ja w 2 turze zagłosuję na Kaczyńskiego . Komorowski mi wogóle nie pasuje i jak już pisałem , nie chce oddać całej władzy jednej partii .
Jakby każdy wyszedł z założenia , ze w 1 turze oddam nie ważny głos na kogoś innego to może w 2 turze byśmy zobaczyli inną osobę. Ale chyba większość już w 1 turze pujdzie na wojne PO - PIS ...

L 209

lukbor10

Użytkownik
Wybory będą normalnie, nie bójcie sie o to. Wprowadzenie stanu klęski wiąże się z dodatkowymi odszkodowaniami ze strony państwa, więc stawiam grube pieniądze, że ile metrów by te fale uderzeniowe nie miały to i tak jedynym stanem jaki wprowadzą będzie to stan alarmowy.
Czy ktos może zyskać/stracić na powodzi? Wg mnie nie.

lorenzz 34

lorenzz

Użytkownik
Wybory będą normalnie, nie bójcie sie o to. Wprowadzenie stanu klęski wiąże się z dodatkowymi odszkodowaniami ze strony państwa, więc stawiam grube pieniądze, że ile metrów by te fale uderzeniowe nie miały to i tak jedynym stanem jaki wprowadzą będzie to stan alarmowy.
podatnicy stracą;/

P 95

piotrek_

Forum VIP
gdzie nie wejde na jakiekolwiek forum to w glosowaniu prowadzi Korwin-Mikke. Daj Bóg zeby tak bylo w czerwcu.
Prawda jest taka, że ponad 50% tych głosów są nic nie warte i nie warto się nimi kierować i myśleć , że ma jakiekolwiek szanse. Jedni to prawdopodobnie jeszcze niepełnoletni userzy, inni zagłosowali dla zabawy a reszta mimo, że zagłosowała to albo zagłosuje na kogoś innego ( bo tak koledzy głosują) albo nie pójdzie na wybory i znów frekwencja to będzie wielka bida. W TV Mikke nie widać, za to na portalach internetowych i blogach często można się spotkać z czymś dotyczącym jego osoby. Ale nie wszyscy internauci to osoby pełnoletnie z zamiarem zagłosowania na niego i w ogóle chcący pójść na wybory.

marcin9002 0

marcin9002

Użytkownik
Wg. mnie zyskać mogą politycy, mało który polityk chce aby wybory były praktycznie podczas wakacji. Ludzie wtedy myślą o wypoczynku a nie o głosowaniu na oszołomów a co za tym idzie przekłada się to na frekwencję.

cichacz 0

cichacz

Użytkownik

W TV mało co go widać, jak nie wogóle, dlaczego?
telewizja promuje tylko dwóch kandydatów, z PiS-u i PO,
dla kasy.
Jak myślicie ile na takiego Kaczynskiego czy Komorowskiego wkłada na kampanie wyborczą partie? Grube miliony..
A jak myślicie JKM, ile przeznaczył na kampanie?
100 tys., i dlatego nie widać go w TV, bo kasy by nie starczyło na ulotki, i konferencje dla studnetów, przechodniów itd., a co najwazniesze JKW po raz któryś startuje na prezydenta, i ani raz nie wziął nawet złotówki z parti na kampanie, wszystko z własnej ręki.

E 4

etiene8912

Użytkownik
Ja w 2 turze zagłosuję na Kaczyńskiego . Komorowski mi wogóle nie pasuje i jak już pisałem , nie chce oddać całej władzy jednej partii .
Jakby każdy wyszedł z założenia , ze w 1 turze oddam nie ważny głos na kogoś innego to może w 2 turze byśmy zobaczyli inną osobę. Ale chyba większość już w 1 turze pujdzie na wojne PO - PIS ...
Jednej partii ?
W Polsce jest władze ustawodawcza, wykonawcza i sądownicza - prezydent należy do władzy wykonawczej - nie poddaje on projektów ustaw itd, Pana obawy co do oddania władzy jednej partii są nie uzasadnione

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Że są 3 rodzaje władzy to wiadomo. Nikt mi nie powie , że prezydent i premier z jednej partii to nie jest to oddanie władzy w jedne ręce ... Jak miało tak PIS to wszyscy tak gadali, ale jak już PO to nie ma czym się martwić. Ja popieram zdanie osób które mówią, że nie powinno tak być i prezydent nie powinien być z partii rządzącej.
Wszystkie pomysły PO będą przechodziły bez mniejszego problemu bo nie wyobrażam sobie weta Komorowskiego w sprawie ustawy Tuska ...
Sam głosowałem na PO ale kredyt zaufania jaki dostali od społeczeństwa jest ogromny, za duży i wszyscy idą ślepo w jeden kierunek. Ale pożyjemy , zobaczymy.

budziukikus 0

budziukikus

Użytkownik
Prawde mówiąc Komorowski nie miałby takiego poparcia gdyby jego głownym rywalem nie był Kaczynski - ludzie wybieraja mniejsze zło. Tak naprawde nie ma osoby z autorytetem i moim uznaniem wśród kandydatów.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Nie miałby takiego poparcia gdyby nie był z PO. Jako kandydat niezależny dostałby do 5%. To pokazuje, że także w wyborach prezydenckich wybieramy partię i to myślę, że jest duża porażka demokracji.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Nie miałby takiego poparcia gdyby nie był z PO. Jako kandydat niezależny dostałby do 5%. To pokazuje, że także w wyborach prezydenckich wybieramy partię i to myślę, że jest duża porażka demokracji.
Bardziej bym się zgodził z kolegą powyżej, który pisze że poparcie Komorowskiego wynika z tego że jego głównym rywalem jest Kaczyński. Ludzie boją się i nie chcą powrotu władzy PiS - ja też nie chce (od razu pisze że krytyczny jestem również wobec rządów PO).
Moim jeśli np to Napieralski zebrałby dużo większe poparcie to także na jego korzyść byłoby stzdaniemarcie z Kaczyńskim - który wywołuje chyba największe negatywne emocje wśród polityków z Polski.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
W pojedynku Napieralski - Kaczyński, ten pierwszy nie zebrałby więcej niż 25%. Aż tak źle Kaczyński postrzegany nie jest. Gdyby JKM dostał się do drugiej tury, wtedy na pewno moglibyśmy liczyć na zmasowany atak mediów, zjednoczenie TVP z TVN, Polsatem etc. etc.
A ci zagorzali przeciwnicy Kaczyńskiego to przeważnie dzieci telewizji. Tak naprawdę nic o nim nie wiedzieli, dopóki nie został premierem, dalej wiedzą o nim niewiele, ale jak TVN coś powiedział, to trzeba słuchać. W pierwszej turze nie oddam na niego głosu, bo jest zwykłym populistą, tak jak Komorowski zresztą. Poza tym, jeśli ktoś uważa, że wejście do UE to sukces, a ustrój demokratyczny jest najlepszym z możliwych to nie można go odbierać na poważnie.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Ja licze, że dojdzie do debaty w której Korwin-Mikke będzie mógłby stanąć do pojedynku na słowa z kimś kreowanym przez media (nie ważne Kaczyński czy Komorowski). I nawet pomimo tego, że debata by była zrobiona pod któregoś z tamtych dwóch to JKM jest na tyle inteligentnym gościem, że i tak by zmiażdżył jednego czy drugiego. Na pewno taka debata gdyby sie odbyła pozwoliła by mu zyskać sporo poparcia, bo jak narazie to jesli jest już zapraszany do jakiś programów to albo o małej oglądalności albo zapraszają go razem z resztą oszołomów, typu Lepper czy Niesiołowski więc co ludzie podatni na wiadomosci z TV mogą sobie o nim pomyśleć?
I tak OT troche - Niesiołowskiemu już PO zdjęło knebel z gęby, zaczyna swoje głupie szczekanie

odi 2,3K

odi

Forum VIP
A ci zagorzali przeciwnicy Kaczyńskiego to przeważnie dzieci telewizji. Tak naprawdę nic o nim nie wiedzieli, dopóki nie został premierem, dalej wiedzą o nim niewiele, ale jak TVN coś powiedział, to trzeba słuchać. W pierwszej turze nie oddam na niego głosu, bo jest zwykłym populistą, tak jak Komorowski zresztą. Poza tym, jeśli ktoś uważa, że wejście do UE to sukces, a ustrój demokratyczny jest najlepszym z możliwych to nie można go odbierać na poważnie.
Jestem zagorzałym przeciwnikiem Kaczyńskiego i wypraszam sobie. Umiem analizować i myśleć samodzielnie, a Pan Kaczyński zyskał sobie przeciwników własnymi słowami i czynami a nie nagonką telewizyjną (która oczywiście miała miejsce podczas rządów PiS i prezydentury Lecha Kaczyńskiego). Komorowski mi także nie odpowiada i nie oddam na niego głosu.
Wejście do UE to ogromny sukces i ogromne pieniądze pompowane w Polską gospodarkę jeśli ktoś uważa inaczej to chyba nie chce mu się spojrzeć na Polskę pod względem ekonomicznym i gospodarczym.
Krytykowanie ustroju demokratycznego w ogóle uważam za przejaw &quot;mówienia żeby mówić&quot; bo kontrpropozycji nie widać a ustrój ten jest najlepszy oczywiście pod warunkiem że Państwo jest &quot;zdrowe&quot; pod względem innych aspektów.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Zwróćcie uwagę, że Kaczyński i Komorowski to &quot;zawodowi&quot; politycy. Dla mnie tacy ludzie odpadają na starcie. Nic praktycznie nie osiągnęli, nie prowadzili własnych biznesów, żyją z tego co dadzą im obywatele. To jest żałosne i pokazuje jak beznadziejny jest ten system. Jeśli mylę się względem ich zawodowego politykowania to przepraszam.

E 4

etiene8912

Użytkownik
Czytając Panów wypowiedzi jestem przerażony. Każdy z Panów ma jakiegoś swojego kandydata w którego patrzy ślepo - kaczyński nie jest bez wad, komorowski też, i każdy z nich nie jest bez wad. osobiście pamiętam czasy kiedy SLD było u władzy i modlę się aby one wróciły - polityka która jest teraz zachęca do nieróbstwa, do chodzenia do mopsu, czy czegos w tym stylu.
Mam sąsiadów wiecznych bezrobotnych i żyją dużo lepiej niż ja - inżynier ???? Odkąd pamiętam nigdy nie pracowali, córka ma 24 lata jest w drugiej klasie technikum - zaświadczenie do Mopsu że uczennica jest, i to jest ważne.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Zdjęcie Bronisława Komorowskiego zestawione z fotografią usuniętego płodu - po Warszawie krążą lawety z takimi bilboardami. To akcja fundacji PRO - organizacja protestuje przeciwko kandydaturze Komorowskiego, bo jest on zwolennikiem aborcyjnego kompromisu. Sztab wyborczy kandydata Platformy zapowiada podjęcie kroków prawnych.

Do góry Bottom