nie rozumiecie jednej podstawowej rzeczy.
Polska pod względem gospodarczym nie znaczy NIC i NIKT sie z nia nie liczy. I nie ważne jak tą polityke zagraniczna będziemy prowadzić to skutki i tak będą JEDNAKOWE. I nieważne kto będzie jeździł w delegacje na rozmowy, czy Kaczyński, czy Komorowski czy JKM czy Pan Zenek spod monopolowego. Europa i państwa, które coś znaczą maja nas głeboko w poważaniu.
Z tym, że jest jeden mały szczegół, mianowicie kwestia szeroko pojętej kultury. Komorowski i reszta PO najchętniej nawpuszczałaby wszelkiej maści odmieńców do Polski. Wszystko pod przykrywka tolerancji, dlatego trzeba wybrac kandydata, który stanowczo sie temu sprzeciwi. No chyba, że Wam nie pbędzie przeszkadzać sytuacja, w której na niedzielnym spacerze z dziewczyna spotkacie na 10 osób: 2czarnych, 2 pedałów, 2chińczyków, 2 lesbijki i 2 Polaków tak samo wkur***** na ta sytuacje co Wy.
Czyli jestes twierdzenia
Polska dla Polakow?
To dla Ciebie najlepiej by było gdyby wszystkie mniejszosci narodowościowe wywalić z Polski, bo to nasz kraj i tylko rodowity Polak w niej może miszkać, pracować.
Pomyśl ilu ukrainców do nas przyjeźdza na sezonowe prace, za 5 zł na godzine, Polaką się to opłaca, bo z nas nikt za takie "grosze" nie będzie pracował.
Idąc dalej jeśli
Polska jest nie tolerancyjna wobec innych narodów, to niech inne narody też będą nie tolerancyjne dla Polaków za granicami. Pomyśl ile ludzi zostało by zwolnionych, jakie było by bezrobocie. Ale to nic, bo szerzyła by się co raz bardziej
praca na "czarno" co było by dla Polskiego narodu złe, z powodu braku podatku od dochodu za granicą.
Jak dla mnie otwarte granice nie przeszkadzają w niczym, powiem więcej pomagają. Możemy podyskutowac z innymi wyznawacami religi, z innym tokiem myślenia, itd. jest to bardzo ciekawe, i
Polska się na tym wiele może nauczyć.
Nie jestem za PO, ale w tej sprawie się z nimi zgadzam, otwarte granice na inne narody jak najbardziej popieram. To czy spotkamy na ulicy, dwóch/dwie czarnych/czarne, 2 chińczyków/chinki, nie wpłynie na mnie w sposób ujemny.
Nie wiem dlaczego przy mniejszościach narodowościowych wymieniasz lesbijki i gejów ?
To nie są jakieś narody.
Przez PO jak mi wiadomo związki homo są czymś nie dopuszczalnym, więc o to się martwić nie musisz, ze będziesz spotykał ich na ulicy częściej niż dzisiaj.