>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
aerts 78

aerts

Użytkownik
A mogę wiedzieć jaki to byłby problem?
Kolega pewnie uwierzył w zapowiadana europeizację Rosji:grin:
E:
Kilku byłych ministrów spraw zagranicznych wystosuje wspólny list w sprawie wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego o Angeli Merkel – poinformował jeden z sygnatariuszy listu Władysław Bartoszewski. Obecny szef MSZ z &quot;uwagą patrzy na tę inicjatywę&quot; – informuje resort.
Były szef MSZ Władysław Bartoszewski powiedział, że pod wspólnym oświadczeniem podpisali się już on, Dariusz Rosati i Włodzimierz Cimoszewicz.
Chodzi oczywiście o te słowa Jara w książce
Nie wierzę, że wybór Angeli Merkel na kanclerza był przypadkiem
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kontrowersyjne-slowa-lidera-pis-jest-list-bylych-s,1,4872772,wiadomosc.html
Widzę, że ta akcja jest grubiej zakrojona niż wydawało mi się początkowo.
Proponuję żeby zamiast pisać list udali się Sikorski,Cimoszewicz,Rosati i Bartoszewski do Berlina na kolanach, może to wywołałoby większe zainteresowanie i przełożyło się na wyższy wynik PO.
O PiS-ie mam zdanie bardzo złe, ale to co się dzieje ostatnio w mediach to jakiś przykry żart, boję się jednak, że większość ciemnego ludu to kupuje niestety.W końcu Lis,Gugała i Olejnik nie mogą przecież kłamać?

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
A mogę wiedzieć jaki to byłby problem?
Przeczytaj sobie np. artykuł czołowej rosyjskiej politolożki Lilii Szewcowej z wrześniowej &quot;Nowaja Gazeta&quot; (nie wiem jak to odmienić). Przedruk w aktualnym tygodniku Forum.

Kolega pewnie uwierzył w zapowiadana europeizację Rosji:grin:

E:http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kontrowersyjne-slowa-lidera-pis-jest-list-bylych-s,1,4872772,wiadomosc.html
Widzę, że ta akcja jest grubiej zakrojona niż wydawało mi się początkowo.
Proponuję żeby zamiast pisać list udali się Sikorski,Cimoszewicz,Rosati i Bartoszewski do Berlina na kolanach, może to wywołałoby większe zainteresowanie i przełożyło się na wyższy wynik PO.
O PiS-ie mam zdanie bardzo złe, ale to co się dzieje ostatnio w mediach to jakiś przykry żart, boję się jednak, że większość ciemnego ludu to kupuje niestety.W końcu Lis,Gugała i Olejnik nie mogą przecież kłamać?
nie ma się co bać, to więcej niż pewne że ludzie to kupują

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
http://www.youtube.com/watch?v=4qbIpKcmQKE
Od 2 dni wszyscy począwszy od Lisa, przez Gugałę do Olejnik trąbią o jakimś stwierdzeniu Kaczyńskiego o Merkel, z którego niewiele wynika.Świadczy to o ogromnej rzetelności i wysokim poziomie naszych mediów.
Jest druga część rozmowy
http://www.youtube.com/watch?v=tse1ecG5d9o&amp;amp;feature=player_embedded

Wypowiedź Gugały na temat polityki zagranicznej przebija wszystko. Tusk by tego lepiej nie wymyślił ????

L 51

legionista880

Użytkownik
Jakie bylyby wasze typy na pare PSL vs RPP kto z nich zbierze wiecej glosow? Postawilem na tych drugich, acz chcialbym sie dowiedziec co niektorzy z was o tym sadza. Jedni mowia, ze PSL bedzie mialo wyzsze poparcie jak zawsze przy sondażach a inni mowia, ze moda na RPP skonczy sie z dniem wyborow kiedy na kartce nie bedzie juz nazwiska Palikota tylko zupelne no-nejmy i niektorzy w ostatniej chwili moga sie rozmyslic mam nadzieje ze wiecie co mam na mysli.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
PSL - ma od lat rzeszę twardego elektoratu czyli spokojnie 5-7% mają. RPP w mojej opinii będzie miał ciut więcej, obserwuję od kilku miesięcy Palikota i trzeba mu przyznać - to nie ten sam &quot;chamski&quot; Palikot powtarzający jedną mantrę w koło.
Dodatkowo gość mówi krótko, rzeczowo i na temat w debatach nieźle ripostując - ludziom to się podoba. Moim zdaniem Palikot 6-10% może zyskać w tych wyborach - w Sejmie znajdzie się na 100%.
W Betsafe jest 1.25 że PO wygra wybory i aż 4.25 na PIS :O OMG czy odds maker sugeruje się sondażami GW na zlecenie PO :?:

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Właśnie obejrzałem drugą część rozmowy Gugały. Trudno to porównywać ale przebił siebie prowadzącego program na kacu 1 stycznia. Nawalał o obrońcach krzyża, a chyba sam oddałby życie za Platforme kończąc ten program. Szkoda że pojutrze cisza wyborcza bo czuje że zdarzyłoby się jeszcze coś w tej kampanii ważniejszego niż wydarzenie stulecia jak to mówią o EURO 12&#39;

Na naszych oczach tworzy się historia.
+1

P.S. Wydaje mi sie że przeglądałem kiedyś jakiś tygodnik i on w nim pisał felietony. Wie ktoś może z czytelnikami której gazety dzieli się swoją indolencją?

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Wg mnie szanse na zwycięstwo są 50-50% albo z minimalnym wskazaniem na PIS, i postawiłem ale kurs był niższy, im bliżej wyborów tym kurs na PO topnieje - co raczej nie pokrywa się z rzeczywistością w moim odczuciu.
Tak czy siak jest kilka betów wartych obstawienia w tych wyborach ????

napoleon 55

napoleon

Użytkownik
Haha obejrzalem rozmowe Gugaly i gosc wg. mnie sie osmieszyl ???? Adam Hofman nie dal mu sie i tą rozmową przekonal czesc niezdecydowanych wyborców do zaglosowania za PIS. Wiedziałem ze Tvn i Gazeta Wyborcza to media sprzyjajace PO, ale widze że już Polsat przeszedl na ich stronę. Media powinny być bezstronne, ale chyba Ci ważni nie czują się pewnie przed wyborami i chcą dotrzeć poprzez manipulowanie do nie mających własnego zdania wyborców. Przynosi to jednak odwrotny skutek, bo Polacy to nie jest głupi naród i mają oczy tam gdzie trzeba :cool: Dzisiejszy sondaz to chyba był robiony w gabinecie Tuska. Wszytskie sondaze daja przewage PO w granicach do 2-5%, a Ci wyskakują z 21% poparcia dla PIS, a wiadomo, że PIS ma około 20-30% tzw. &#39;&#39;Żelaznego elektoratu&#39;&#39;, którzy napewno na nich zagłosują już nie mówiąc o tych, którzy zawiedli się na PO :razz: Podsumowując wg mnie jeśli frekwencja wyniesie poniżej 50% PIS będzie miało duże szanse na wygraną jeśli powyżej 50% to PO wygra, ale skromnie...

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Udzielam się tutaj ostro i dla wielu jestem solą w oku ???? ale po tym co zobaczyłem (Gugała vs Hoffman) to po prostu bić brawo dla Gugały za ośmieszenie się.
OLEJNIK + LIS + GUGAŁA + KOLENDA-ZALEWSKA - tak stronniczy dziennikarze, że szok. Teraz wielkie larum bo Polacy się budzą z letargu, tak jak Hoffman wspomniał - dla jednych pomoc publiczna jest OK bo Merkel/Sarkozy powiedzą kilka mocnych zdań, a u nas jak coś trzeba zrobić to &quot;proniemieckie&quot; media - kwiczą o nacjonaliźmie (ja bym to nazwał interesem narodowym - polską racją stanu).
Widok omal płaczącego Gugały, wpierniczającego się w słowo i manipulującego faktami i zdaniami - bezcenne.
Tak samo jak zaciśnięte usta ze wściekłości Lisa i punktujący go Jarek - bajka.
Jeszcze jedną debatę chętnie zobaczę, może teraz POlejnik się przełamie i tak zrobi &quot;debatę&quot; z Macierewiczem ???? :?:

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Pan Lis i pan Gugała nawet nie wiedzą jak bardzo pomagają Pisiorom. Przecież ta rozmowa to był kabaret. Nie dał mu praktycznie nic powiedzieć, wchodził w słowa a końcówka gdzie atakował Hoffmana i Pis niczym jakiś polityk PO? Normalnie po czymś takim powinien być zawieszony w obowiązkach. Przecież 0 bezstronności z jego strony a chyba nie o to chodzi w dziennikarstwie. Ale z drugiej strony może dzięki tak mocnym przykładom ludzie zdadzą sobie sprawę jak mocno są manipulowani przez media,

typer36 456

typer36

Użytkownik
polecam historię...żeby nie uszczegóławiać..od Mieszka I do czasów współczesnych
&quot;im większy kraj, tym łatwiej go podbić&quot; - Hannibal

Jednak ze względu na dzisiejsze możliwości, ani słowa Hannibala, ani przesunięcie granicy w naszą stronę nic złego wcale nie powoduje, a jeśli już miałyby dojść jakieś relacje gospodarcze, to zło wyrządzane byłoby na bardzo niedużą skalę. Wywiad rosyjski i tak robi tu co chce i wszystko kontroluje, o to nie trzeba się obawiać

Jeszcze inny temat to niezależność Białorusi od Rosji. Filmiku nie oglądałem ale z kontekstu - Łukaszenka jest dobry, więc siedzi, ale na jego miejsca Rosja ma bardzo ciekawego człowieka, do 2015 roku Europa się o nim dowie.

Q 1

qwerty09

Użytkownik
Tak samo jak zaciśnięte usta ze wściekłości Lisa i punktujący go Jarek - bajka.
Oglądałem debatożenadę między Lisem i Kaczyńskim i jednak twierdzę, że Jarkowi udało się zejść na jeszcze niższy poziom od Lisa. Skoro Jarek punktował Lisa, to chciałbym, żeby ktoś mi uświadomił jaka była myśl przewodnia tej debaty ? Co Jarek powiedział konstruktywnego, poza hasłami &quot;będzie lepiej jak PiS wygra&quot; ?

Niesamowite, że 2 ludzi potrafi zrobić 50 minutowy bełkot (z którego nic nie wynika), a potem cała Polska analizuje debatę i opowiada kto lepiej nie wyszedł...naprawdę przykre. Po co w ogóle takich pajaców pokazywać w telewizji, skoro dialogi w Klanie mają większy przekaz ?

T 98

tomisdz

Użytkownik
blum 70

blum

Użytkownik
polecam historię...żeby nie uszczegóławiać..od Mieszka I do czasów współczesnych
Tobie raczej polecałbym poczytać historię i dowiedzieć się jak było za Mieszka I - bo nie bardzo rozumiem jak tamte czasy odnoszą się do Rosji.
Kliniczna rusofobia i przekonanie, że wszyscy powinni być &quot;europejscy&quot; i &quot;demokratyczni&quot;, i tylko tacy mogą nie być naszymi wrogami to choroby, które uniemożliwiają prowadzenie skutecznej polityki zagranicznej.
I jeszcze jedno - przecież mamy granicę z Rosją. W Obwodzie Kaliningradzkim stacjonują siły zbrojne, które mogłyby spacerkiem dojść do Adriatyku (liczebność, uzbrojenie). I co, dzieje się coś?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom