qozi
Forum VIP
Świetne.
http://biznes.onet.pl/forum.html?&discId=11677255&threadId=91990954&AppID=324?hashr#forum:MSwzMjQsOCw5MTk5MDk1NCwyMjkwNDM5MzUsMTE2NzcyNTUsMCxmb3J1bTAwMS5qcw==Rok 2015, PO rządzi w Polsce od 8 lat.
Rozmowa w autobusie: - O Siema stary! Dawno Cię nie widziałem. Co słychać ?? - Siema, przesiadłem się na autobus bo nie wyrabiam z tą ceną benzyny 7 zł za litr. - He he no tak cholerny kryzys chyba nigdy się nie skończy, a o LPG nie myślałeś? - Myślałem ale przy cenie 4 zł za litr gazu to dość długo zwraca się ta inwestycja, poza tym w radiu mówili że dług publiczny Polski przekroczył psychologiczną granicę biliona złotych, więc rząd będzie musiał podnieść podatki m.in. akcyze na LPG. - Kolejna podwyżka? No ku@#a! To 25% VAT i podatek katastralny im nie wystarczy? - Ten katastralny to jest masakra jakaś! Nam wyszło 2,5 tyś zł rocznie do zapłaty za nasze obskurne mieszkanie z wielkiej płycie, ale podobno to Unia Europejska kazała wprowadzić, tak samo jak dwukrotną podwyżkę cen prądu bo nie spełniamy jakiś tam limitów CO2. - Nie narzekaj! Ty przynajmniej masz własne mieszkanie, a ja muszę ze starymi mieszkać. W Polsce nie ma teraz żadnej pracy dla ludzi po studiach! - To za granicą sobie poszukaj. Szwagier pracuję w niemieckiej stoczni i sobie chwali, mówi że jest tam mnóstwo roboty i dobrze płacą. A Polaków witają tam z otwartymi ramionami, nawet tych którzy nie znają języka, bo pracujemy dwa razy wydajniej od miejscowych, a płacą nam połowę tego co niemieckim robotnikom, czyli i tak całkiem nieźle. - Kuczę pomyślę, trochę boję się wyjeżdżać ale chyba będzie trzebaâ?Ś bo ta polskość to nienormalnośćâ?Ś tu żyć się nie da! A na wybory idziesz?? - Nie wiem, nie ma na kogo głosować, ale chyba będzie trzeba, byle tylko PIS nie doszedł do władzy. - No! Wtedy to by była dopiero katastrofa!