Dla mnie bardziej populistyczna jest postac Korwina który od 20 lat rzuca hasła, ale jeszcze żadnego nie zrealizował.Przecież PiS to partia populistyczna.
no żart konkretny. Możesz powiedzieć co konkretnie, który pkt programu partii czy zachowanie KNP jest podobne do tych które wymieniłes?
APEL
Otóż, panowie którzy oddali głos na KNP. Zbratajmy się z ludzmi głosującymi na PO - będziemy mieli większość i przegłosujemy, żeby adirave nie mogł pisać w temacie(a najlepiej cały PiS), bo nie wie o co chodzi, dlatego My - społeczeństwo, jako że, wiemy "lepiej" od niego co powinien robić, powinniśmy mu ograniczyć swobodę od tego tematu, czym zminimalizujemy napięcie nerwowe, jakie ten temat dla adirave stanowi.
Podpisano exp_
Dzieki Aerts za post, bo straciłem wiare w ludzkość po 2 wyższych postach.
Krzysztof1985 & adirave ja pierrrrrr......czy można być tak aż głupim?
To tylko z jeden strony parę cytatów, nie wiem czy to tylko Twoja ''kultura'' czy Twoich kolegów z partii, ale widać, że również lubisz/lubicie obrzucać się gównem aniżeli pisać o tym co chcecie zmienić [ przynajmniej dla pozorów ].I właśnie dlatego tym się nie różnicie niczym od PO, PiS czy SLD.o kur*a, o jej o jej, debilizm ludzi lewicy jest nieskończony - brawo LOOOOOOOOOLnik, juz wiem czym się kierowałeś przy wyborze nicka.
Aby uniknąć zarzutów personalnych.W wyborach również nie trzeba zdradzać swoich wyborów, tutaj również nie trzeba dlatego ankieta została zmieniona - kto będzie chciał to się wpisze na kogo głosował.PS. Czemu ankieta już nie jest publiczna
Ty jesteś obcykany to ciebie zapytam bo nie mogę znaleźć...no żart konkretny. Możesz powiedzieć co konkretnie, który pkt programu partii czy zachowanie KNP jest podobne do tych które wymieniłes?
Czy mają jeszcze coś?/ bo jak to wszytko to krótko mówiąc " kolejny cudotwórca, Robin Hood "Do czego będziemy dążyć i co chcemy osiągnąć w przyszłym parlamencie?
1. Dość grabieży podatkowej. Obniżymy i uprościmy podatki, zniesiemy PIT i wprowadzimy dobrowolne ubezpieczenia emerytalne oparte na skutecznym i uczciwym systemie kapitałowym.
2. Wzmocnienie i ochrona rodziny. Uznajemy rodzinę, rozumianą jako związek kobiety i mężczyzny, za podstawę życia społecznego. Nie pozwolimy na ingerencję biurokracji w wychowanie dzieci, przywrócimy rodzicom możliwości decydowania o ich edukacji.
3. Urzędy dla ludzi, nie dla urzędników. Uprościmy procedury i radykalnie ograniczymy biurokrację. Postawimy na niewielki lecz profesjonalny korpus przyjaznych urzędników. Ograniczymy liczbę ministerstw, agencji rządowych, posłów i senatorów. Wprowadzimy rzeczywistą odpowiedzialność urzędników za podejmowane decyzje.
4. Uwolnimy energię obywateli. Zniesiemy zakazy i koncesje duszące przedsiębiorczość, zadbamy o stabilność i jednoznaczną interpretację przepisów podatkowych.
5. Zrównoważymy budżet. Nie pozwolimy na dalsze zadłużanie państwa, nie pozwolimy by nasze dzieci i wnuki odziedziczyły po nas jedynie długi.
6. Wolny internet, wolne stadiony, wolny obywatel. Nie godzimy się na cenzurę sieci, zamykanie stadionów, traktowanie wszystkich jak potencjalnych przestępców. Swobodę krytyki władzy uznajemy za fundamentalne prawo obywateli.
7. Zapewnimy ochronę praw nabytych obywateli, w szczególności emerytów. Środki pozyskane z uczciwej prywatyzacji majątku narodowego przeznaczymy w całości na finansowanie zobowiązań systemu emerytalnego. Dokonamy jak najszybciej sprawiedliwej reprywatyzacji i uregulujemy stosunki własnościowe.
8. W polityce zagranicznej będziemy się kierowali rachunkiem korzyści i strat, a nie sympatiami i antypatiami. Skończymy z bezmyślnym podporządkowaniem naszego kraju brukselskim biurokratom. Będziemy dążyć do przywrócenia Unii Europejskiej jej pierwotnego sensu jako obszaru wolnego handlu i swobodnego przemieszczania się obywateli, bez instytucjonalnej nadbudowy i biurokratycznych absurdów.
9. Zwiększymy rolę samorządów lokalnych, zapewnimy prawdziwą autonomię wszystkich regionów, upraszczając jednocześnie strukturę samorządową. Nie dopuścimy jednak, by przepisy ustanawiane przez samorządy miały pierwszeństwo przed prawem państwowym. Autonomia nie oznacza suwerenności. Wszelkie próby kwestionowania jedności państwa będą ostro zwalczane.
10. Zadbamy o bezpieczeństwo obywateli. Zracjonalizujemy system kar za przestępstwa - kary będą adekwatne do czynu, będą przede wszystkim uwzględniać interes pokrzywdzonego. Będziemy dążyć do przywrócenia kary śmierci dla morderców. Zadbamy o właściwe finansowanie policji. Służby specjalne, zamiast prześladować kibiców i krytyków władzy, będą służyły walce z terroryzmem i ochronie żywotnych interesów państwa.
jestes jakimś wysłannikiem kolegi Foxxa, czy swoimi wywodami Ci aż taką wode z mózgu zrobił?Dla mnie bardziej populistyczna jest postac Korwina który od 20 lat rzuca hasła, ale jeszcze żadnego nie zrealizował.
PS. Czemu ankieta już nie jest publiczna
PSS. exp - jesteś studentem ?
Nie żebym Cie poprawiał, ale populistyczna to chyba taka, która nie ma programu a zawsze przed wyborami mówi to co ludzie chcą usłyszeć mimo, że zrealizowania tego oczekiwać już od niej nie możemy.Co jak co ale tego, że Korwin mówi to co chce usłyszeć "społeczeństwo" jest już naciąganiem rzeczywistości.Jak Korwin by chciał za wszelką cenę dostać się do koryta to już dawno rozpocząłby politykę rozdawnictwa, albo przeniósł się do PO jak to mają w zwyczaju dzisiejsi politycy.Jego stabilnośc poglądów jest akurat plusem.Dla mnie bardziej populistyczna jest postac Korwina który od 20 lat rzuca hasła, ale jeszcze żadnego nie zrealizował.
Proszę, żebyś nie określał typu wyborcy KNP po jednym użytkowniku forum.To tylko z jeden strony parę cytatów, nie wiem czy to tylko Twoja ''kultura'' czy Twoich kolegów z partii, ale widać, że również lubisz/lubicie obrzucać się gównem aniżeli pisać o tym co chcecie zmienić [ przynajmniej dla pozorów ].I właśnie dlatego tym się nie różnicie niczym od PO, PiS czy SLD. Nie zarzucaj mi przy jednym z cytatów, że to ironia itd. bo jeśli nawet była to bardzo słaba. Jedziesz dalej ze swoim językiem, nie przeszkadzaj sobie i agituj dalej, na pewno w taki sposób zbierzecie te podpisy
Ja bym tego nie nazwał programem, są to raczej wytyczne jakimi KNP będzie się kierował jeżeli dostanie szansę.Czy mają jeszcze coś?/ bo jak to wszytko to krótko mówiąc " kolejny cudotwórca, Robin Hood "
1. "umiarkowanie konserwatywno-liberalne" widzisz różnice ?PIS liberalny gospodarczo
A kogo to wina, jesli nie jego ? Odsyłam po raz kolejny do tekstu Ziemkiewicza w którym to dlaczego ciągle partie Korwina nie wchodzą do sejmu jest sprecyzowane:Jak ma realizowac jak nie ma takiej fizycznej możliwości?
Na KNP ma głosują tylko ludzie z dostępem do internetu, inaczej ciężko jest poznać jego program, jeżeli do telewizji jest zapraszany od święta i to przy temacie niezwiązanym z polityką.Widać to po sondażach internetowych, chociażby takich jak tutaj.Nie da się ukryć, że ponad połowa wyborców wiadomości w internecie nie szuka, ale zadowala się tym co jest podawane w mediach, jeżeli kogoś nie ma w mediach nie ma go wcale?Nie mówię, że te 30-40% jest rzeczywistym poparciem, ale 5% byłoby grubo przekroczone jeżeli ludzie mieliby możliwość poznania jego programu.To, że macie swój wyimaginowany świat to wiem, ja zyję w rzeczywistości i plany związane rzeczywistościa popieram.
uknuł sobie chłop jakąś teorie, napisał artykuł a Ty mi tu wyjeżdżasz z dwoma screenami, które mają być rozwiązaniem na fatalne wyniki partii JKM.A kogo to wina, jesli nie jego ? Odsyłam po raz kolejny do tekstu Ziemkiewicza w którym to dlaczego ciągle partie Korwina nie wchodzą do sejmu jest sprecyzowane: LINK 1 LINK 2
Wiesz w ogóle na czym polega konserwatyzm i liberalizm w gospodarce? Przeczytaj dokładnie i zobacz jaką głupote walnales, bo PIS jest zaprzeczeniem gospodarki zarówno konserwtywnej , jak i liberalnej.1. "umiarkowanie konserwatywno-liberalne" widzisz różnice ? 2. Polecam tekst z nawiasu "na tyle, na ile pozwala system" To, że macie swój wyimaginowany świat to wiem, ja zyję w rzeczywistości i plany związane rzeczywistościa popieram.
Jak czytam cos takiego to nawet mi sie nie chce komentowac. Ogolnie nie interesuje sie polityka i nie mam zamiaru tego zmieniac, ale jak czytam ze PIS :STAWIA NA PATRIOTYZM" to po prostu cos sie we mnie przewraca. Jesli to co oni pokazuja to patriotyzm to ja juz wole patriotyczne blokady dawnej Samoobrony na polskich drogach. Najchętniej oddałbym pusty głos, ale myśl że tacy "patrioci" mogą rządzić Polską zmusza do głosu na PO.- stawia na patriotyzm
Przeciez to nie ma byc rozwiązaniem na fatalne wyniki partii (na pewno tak chciałeś napisać ?), tylko potwiedzeniem dlaczego tak się dzieje, ze biedny Korwin nie może uzyskać choćby trzech procent głosów. Ziemkiewicz podał konkretne argumenty, jak chcesz to z nimi dyskutuj.uknuł sobie chłop jakąś teorie, napisał artykuł a Ty mi tu wyjeżdżasz z dwoma screenami, które mają być rozwiązaniem na fatalne wyniki partii JKM. Wiadomo - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Chcesz to mu wierz.
W wyborach głosuje 50% osób które są uprawnione, w sondażach widać, że 25% nie wie na kogo głosować, kolejne zapewne 25% glosuję na mniejsze zło, więc wytłumacz mi czy bycie w większość sprawia, że czujesz się dumnie?Jeżeli 40% głosuję na PO a Ty nazywasz ich partią złodziei i kombinatorów, to kim są Ci są Ci ludzie którzy na nich głosują?Podobnie ze strony wyborców PO, PiS to Rydzyk i prezes czubek, kim są ich wyborcy? Ja jestem dumny natomiast, że nie głosuje tak jak wypada tylko tak jak chcę.Co do drugiej części - pewnie bym sie bał, na szczęście partia satyryka jak co wybory uzyska 2%, wiec mojego życia nie zmieni
nigdzie tak nie napisałem, a nawet nie zasugerowałem.więc wytłumacz mi czy bycie w większość sprawia, że czujesz się dumnie?
No ja tak samo. Chyba, ze sądzisz, że każdy kto nie głosuje na partie które uzyskuja poniżej 3% robi to z musu.Ja jestem dumny natomiast, że nie głosuje tak jak wypada tylko tak jak chcę.
Lukbor..to jest Fabik..już kiedyś mu to tłumaczyłem, ale on tego nie jest w stanie pojąć. Wyszukuje w necie hasła, których znaczenia sam nie zna i wkleja tutaj, dodatkowo się ośmieszając. O ile Adirave jest jeszcze gościem, z którym można wymienić poglądy i polemizować, to Fabik bazuje niestety tylko na wklejaniu linków ze zdaniem innych ludzi. Ciągle tylko widzimy odnośniki lub odesłania do Ziemkiewicza, do Łysiaka czy Kłykciaka. Gdy ktoś odpisze, Fabika z reguły nie ma, bo musi przelecieć cały internet, żeby znaleźć jakaś publikację jednego czy drugiego Pana. Sam nie odpowie, bo nie wie co:grin:.Wiesz w ogóle na czym polega konserwatyzm i liberalizm w gospodarce? Przeczytaj dokładnie i zobacz jaką głupote walnales, bo PIS jest zaprzeczeniem gospodarki zarówno konserwtywnej , jak i liberalnej.
Jak lewicowy Palikot, to dla Ciebie ta sama liga, można więc śmiało powiedzieć, że PO i ich afery, SLD i ich "geje" to ta sama liga co PiS?Potwierdź to nie będzie wątpliwości, chyba niektórzy takie mają.W sumie ta sama liga
Chyba, ze sądzisz, że każdy kto nie głosuje na partie które uzyskuja poniżej 3% robi to z musu
Zapewne w społeczeństwie więcej osób utożsamia się z jego poglądami, ale nie wszyscy wiedzą, że jest alternatywa i są inne partie niż te 4, które od 20 lat się stołują za ich pieniądze.Na KNP ma głosują tylko ludzie z dostępem do internetu, inaczej ciężko jest poznać jego program, jeżeli do telewizji jest zapraszany od święta i to przy temacie niezwiązanym z polityką.Widać to po sondażach internetowych, chociażby takich jak tutaj.Nie da się ukryć, że ponad połowa wyborców wiadomości w internecie nie szuka, ale zadowala się tym co jest podawane w mediach, jeżeli kogoś nie ma w mediach nie ma go wcale?Nie mówię, że te 30-40% jest rzeczywistym poparciem, ale 5% byłoby grubo przekroczone jeżeli ludzie mieliby możliwość poznania jego programu.
Zauważyłem właśnie, więc odpuszczam wdawanie się w rozmowę z kolega Fabikiem.Lukbor..to jest Fabik..już kiedyś mu to tłumaczyłem, ale on tego nie jest w stanie pojąć. Wyszukuje w necie hasła, których znaczenia sam nie zna i wkleja tutaj, dodatkowo się ośmieszając. O ile Adirave jest jeszcze gościem, z którym można wymienić poglądy i polemizować, to Fabik bazuje niestety tylko na wklejaniu linków ze zdaniem innych ludzi. Ciągle tylko widzimy odnośniki lub odesłania do Ziemkiewicza, do Łysiaka czy Kłykciaka. Gdy ktoś odpisze, Fabika z reguły nie ma, bo musi przelecieć cały internet, żeby znaleźć jakaś publikację jednego czy drugiego Pana. Sam nie odpowie, bo nie wie co.