>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Przecież PiS to partia populistyczna.
Dla mnie bardziej populistyczna jest postac Korwina który od 20 lat rzuca hasła, ale jeszcze żadnego nie zrealizował.
PS. Czemu ankieta już nie jest publiczna
PSS. exp - jesteś studentem ?

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
no żart konkretny. Możesz powiedzieć co konkretnie, który pkt programu partii czy zachowanie KNP jest podobne do tych które wymieniłes?
APEL
Otóż, panowie którzy oddali głos na KNP. Zbratajmy się z ludzmi głosującymi na PO - będziemy mieli większość i przegłosujemy, żeby adirave nie mogł pisać w temacie(a najlepiej cały PiS), bo nie wie o co chodzi, dlatego My - społeczeństwo, jako że, wiemy &quot;lepiej&quot; od niego co powinien robić, powinniśmy mu ograniczyć swobodę od tego tematu, czym zminimalizujemy napięcie nerwowe, jakie ten temat dla adirave stanowi.
Podpisano exp_​
Dzieki Aerts za post, bo straciłem wiare w ludzkość po 2 wyższych postach.
Krzysztof1985 &amp; adirave ja pierrrrrr......czy można być tak aż głupim?
o kur*a, o jej o jej, debilizm ludzi lewicy jest nieskończony - brawo LOOOOOOOOOLnik, juz wiem czym się kierowałeś przy wyborze nicka.
To tylko z jeden strony parę cytatów, nie wiem czy to tylko Twoja &#39;&#39;kultura&#39;&#39; czy Twoich kolegów z partii, ale widać, że również lubisz/lubicie obrzucać się gównem aniżeli pisać o tym co chcecie zmienić [ przynajmniej dla pozorów ].I właśnie dlatego tym się nie różnicie niczym od PO, PiS czy SLD.
Nie zarzucaj mi przy jednym z cytatów, że to ironia itd. bo jeśli nawet była to bardzo słaba.
Jedziesz dalej ze swoim językiem, nie przeszkadzaj sobie i agituj dalej, na pewno w taki sposób zbierzecie te podpisy ????.
Aby uniknąć zarzutów personalnych.W wyborach również nie trzeba zdradzać swoich wyborów, tutaj również nie trzeba dlatego ankieta została zmieniona - kto będzie chciał to się wpisze na kogo głosował.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
no żart konkretny. Możesz powiedzieć co konkretnie, który pkt programu partii czy zachowanie KNP jest podobne do tych które wymieniłes?
Ty jesteś obcykany to ciebie zapytam bo nie mogę znaleźć...

To jest program wyborczy KNP:

Do czego będziemy dążyć i co chcemy osiągnąć w przyszłym parlamencie?

1. Dość grabieży podatkowej. Obniżymy i uprościmy podatki, zniesiemy PIT i wprowadzimy dobrowolne ubezpieczenia emerytalne oparte na skutecznym i uczciwym systemie kapitałowym.

2. Wzmocnienie i ochrona rodziny. Uznajemy rodzinę, rozumianą jako związek kobiety i mężczyzny, za podstawę życia społecznego. Nie pozwolimy na ingerencję biurokracji w wychowanie dzieci, przywrócimy rodzicom możliwości decydowania o ich edukacji.

3. Urzędy dla ludzi, nie dla urzędników. Uprościmy procedury i radykalnie ograniczymy biurokrację. Postawimy na niewielki lecz profesjonalny korpus przyjaznych urzędników. Ograniczymy liczbę ministerstw, agencji rządowych, posłów i senatorów. Wprowadzimy rzeczywistą odpowiedzialność urzędników za podejmowane decyzje.

4. Uwolnimy energię obywateli. Zniesiemy zakazy i koncesje duszące przedsiębiorczość, zadbamy o stabilność i jednoznaczną interpretację przepisów podatkowych.

5. Zrównoważymy budżet. Nie pozwolimy na dalsze zadłużanie państwa, nie pozwolimy by nasze dzieci i wnuki odziedziczyły po nas jedynie długi.

6. Wolny internet, wolne stadiony, wolny obywatel. Nie godzimy się na cenzurę sieci, zamykanie stadionów, traktowanie wszystkich jak potencjalnych przestępców. Swobodę krytyki władzy uznajemy za fundamentalne prawo obywateli.

7. Zapewnimy ochronę praw nabytych obywateli, w szczególności emerytów. Środki pozyskane z uczciwej prywatyzacji majątku narodowego przeznaczymy w całości na finansowanie zobowiązań systemu emerytalnego. Dokonamy jak najszybciej sprawiedliwej reprywatyzacji i uregulujemy stosunki własnościowe.

8. W polityce zagranicznej będziemy się kierowali rachunkiem korzyści i strat, a nie sympatiami i antypatiami. Skończymy z bezmyślnym podporządkowaniem naszego kraju brukselskim biurokratom. Będziemy dążyć do przywrócenia Unii Europejskiej jej pierwotnego sensu jako obszaru wolnego handlu i swobodnego przemieszczania się obywateli, bez instytucjonalnej nadbudowy i biurokratycznych absurdów.

9. Zwiększymy rolę samorządów lokalnych, zapewnimy prawdziwą autonomię wszystkich regionów, upraszczając jednocześnie strukturę samorządową. Nie dopuścimy jednak, by przepisy ustanawiane przez samorządy miały pierwszeństwo przed prawem państwowym. Autonomia nie oznacza suwerenności. Wszelkie próby kwestionowania jedności państwa będą ostro zwalczane.

10. Zadbamy o bezpieczeństwo obywateli. Zracjonalizujemy system kar za przestępstwa - kary będą adekwatne do czynu, będą przede wszystkim uwzględniać interes pokrzywdzonego. Będziemy dążyć do przywrócenia kary śmierci dla morderców. Zadbamy o właściwe finansowanie policji. Służby specjalne, zamiast prześladować kibiców i krytyków władzy, będą służyły walce z terroryzmem i ochronie żywotnych interesów państwa.
Czy mają jeszcze coś?/ bo jak to wszytko to krótko mówiąc &quot; kolejny cudotwórca, Robin Hood &quot;

adirave 58

adirave

Użytkownik
Qozi wstawiłeś fajną fotę, ale te słowa Tuska o polskości nie wzięły się znikąd.

Tygodnik Znak (nr 11-12/1987), okres gdy &quot;dumny z Polski&quot; Donald Tusk nie musiał jeszcze udawać, na wyborczy użytek, wielkiego patrioty. Wypowiedź DT na temat &quot;Czym jest dla mnie polskość&quot;:
&quot;Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem.&quot;

L 209

lukbor10

Użytkownik
Dla mnie bardziej populistyczna jest postac Korwina który od 20 lat rzuca hasła, ale jeszcze żadnego nie zrealizował.
PSS. exp - jesteś studentem ?
jestes jakimś wysłannikiem kolegi Foxxa, czy swoimi wywodami Ci aż taką wode z mózgu zrobił?
PIS liberalny gospodarczo :grin:
Jak ma realizowac jak nie ma takiej fizycznej możliwości? dajcie KNP swój głos żeby osiągneli próg, to w następnych wyborach wynik bedzie dwucyfrowy.
jedyna szansa na normalność.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Nie żebym Cie poprawiał, ale populistyczna to chyba taka, która nie ma programu a zawsze przed wyborami mówi to co ludzie chcą usłyszeć mimo, że zrealizowania tego oczekiwać już od niej nie możemy.Co jak co ale tego, że Korwin mówi to co chce usłyszeć &quot;społeczeństwo&quot; jest już naciąganiem rzeczywistości.Jak Korwin by chciał za wszelką cenę dostać się do koryta to już dawno rozpocząłby politykę rozdawnictwa, albo przeniósł się do PO jak to mają w zwyczaju dzisiejsi politycy.Jego stabilnośc poglądów jest akurat plusem.
To tylko z jeden strony parę cytatów, nie wiem czy to tylko Twoja &#39;&#39;kultura&#39;&#39; czy Twoich kolegów z partii, ale widać, że również lubisz/lubicie obrzucać się gównem aniżeli pisać o tym co chcecie zmienić [ przynajmniej dla pozorów ].I właśnie dlatego tym się nie różnicie niczym od PO, PiS czy SLD. Nie zarzucaj mi przy jednym z cytatów, że to ironia itd. bo jeśli nawet była to bardzo słaba. Jedziesz dalej ze swoim językiem, nie przeszkadzaj sobie i agituj dalej, na pewno w taki sposób zbierzecie te podpisy
Proszę, żebyś nie określał typu wyborcy KNP po jednym użytkowniku forum.
Poza tym czy &quot;jesteśmy&quot; tacy samo jak to nazwałeś jak inne partie, będziesz mógł powiedzieć dopiero po tym jak KNP dostanie szansę i &quot;możliwość mówienia&quot;.
Ja nie jestem członkiem KNP exp_ zapewne też, więc nie wiem skąd porównywanie go do polityków rządzących partii.
Czy mają jeszcze coś?/ bo jak to wszytko to krótko mówiąc &quot; kolejny cudotwórca, Robin Hood &quot;
Ja bym tego nie nazwał programem, są to raczej wytyczne jakimi KNP będzie się kierował jeżeli dostanie szansę.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
PIS liberalny gospodarczo
1. &quot;umiarkowanie konserwatywno-liberalne&quot; widzisz różnice ?
2. Polecam tekst z nawiasu &quot;na tyle, na ile pozwala system&quot;
To, że macie swój wyimaginowany świat to wiem, ja zyję w rzeczywistości i plany związane rzeczywistościa popieram.
Jak ma realizowac jak nie ma takiej fizycznej możliwości?
A kogo to wina, jesli nie jego ? Odsyłam po raz kolejny do tekstu Ziemkiewicza w którym to dlaczego ciągle partie Korwina nie wchodzą do sejmu jest sprecyzowane:
LINK 1
LINK 2

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Drogi Fabiku, czy czasem populizm to nie jest głoszenie poglądów na które jest &quot;zapotrzebowanie&quot; w społeczeństwie ? Korwin raczej takich nie głosi, co widać (niestety) patrząc na jego poparcie.
Jednak powtarzanie ciągle o tych 0,5% to śmiech na sali ???? Skoro jesteśmy na forum bukmacherskim to Ci powiem, że skoro taki pewny jesteś takiego poparcia to sporo kasy będziesz mógł na wyborach zarobić :]
Mi osobiście jedynie nie pasuje to, że co wybory to jakaś nowa nazwa partii. Był UPR, WiP teraz KNP ... i tak co wybory ? Ciemnym ludziom, którzy nie interesują się polityką skrót KNP nic nie mówi, na media obecne, te mainstream&#39;owe też nie ma co liczyć.

aerts 78

aerts

Użytkownik
To, że macie swój wyimaginowany świat to wiem, ja zyję w rzeczywistości i plany związane rzeczywistościa popieram.
Na KNP ma głosują tylko ludzie z dostępem do internetu, inaczej ciężko jest poznać jego program, jeżeli do telewizji jest zapraszany od święta i to przy temacie niezwiązanym z polityką.Widać to po sondażach internetowych, chociażby takich jak tutaj.Nie da się ukryć, że ponad połowa wyborców wiadomości w internecie nie szuka, ale zadowala się tym co jest podawane w mediach, jeżeli kogoś nie ma w mediach nie ma go wcale?Nie mówię, że te 30-40% jest rzeczywistym poparciem, ale 5% byłoby grubo przekroczone jeżeli ludzie mieliby możliwość poznania jego programu.

L 209

lukbor10

Użytkownik
A kogo to wina, jesli nie jego ? Odsyłam po raz kolejny do tekstu Ziemkiewicza w którym to dlaczego ciągle partie Korwina nie wchodzą do sejmu jest sprecyzowane: LINK 1 LINK 2
uknuł sobie chłop jakąś teorie, napisał artykuł a Ty mi tu wyjeżdżasz z dwoma screenami, które mają być rozwiązaniem na fatalne wyniki partii JKM.
Wiadomo - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Chcesz to mu wierz.

1. &quot;umiarkowanie konserwatywno-liberalne&quot; widzisz różnice ? 2. Polecam tekst z nawiasu &quot;na tyle, na ile pozwala system&quot; To, że macie swój wyimaginowany świat to wiem, ja zyję w rzeczywistości i plany związane rzeczywistościa popieram.
Wiesz w ogóle na czym polega konserwatyzm i liberalizm w gospodarce? Przeczytaj dokładnie i zobacz jaką głupote walnales, bo PIS jest zaprzeczeniem gospodarki zarówno konserwtywnej , jak i liberalnej.
A może Ty sie po prostu boisz? Boisz sie radykalnych zmian, wydaje Ci sie, że to wszystko jest niemożliwe, boisz się wstrząsu w naszym kraju. Dlatego wolisz zagłosować na PIS (bo patriotyzm, bo rodzina , bo blebleble) zapominając o sytuacji finansowej kraju, a o to chyba nam wszystkim najbardziej w tych wyborach chodzi...

T 22,7K

tadzin

Użytkownik
- stawia na patriotyzm
Jak czytam cos takiego to nawet mi sie nie chce komentowac. Ogolnie nie interesuje sie polityka i nie mam zamiaru tego zmieniac, ale jak czytam ze PIS :STAWIA NA PATRIOTYZM&quot; to po prostu cos sie we mnie przewraca. Jesli to co oni pokazuja to patriotyzm to ja juz wole patriotyczne blokady dawnej Samoobrony na polskich drogach. Najchętniej oddałbym pusty głos, ale myśl że tacy &quot;patrioci&quot; mogą rządzić Polską zmusza do głosu na PO.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
uknuł sobie chłop jakąś teorie, napisał artykuł a Ty mi tu wyjeżdżasz z dwoma screenami, które mają być rozwiązaniem na fatalne wyniki partii JKM. Wiadomo - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Chcesz to mu wierz.
Przeciez to nie ma byc rozwiązaniem na fatalne wyniki partii (na pewno tak chciałeś napisać ?), tylko potwiedzeniem dlaczego tak się dzieje, ze biedny Korwin nie może uzyskać choćby trzech procent głosów. Ziemkiewicz podał konkretne argumenty, jak chcesz to z nimi dyskutuj.
Co do drugiej części - pewnie bym sie bał, na szczęście partia satyryka jak co wybory uzyska 2%, wiec mojego życia nie zmieni ????
up: ok. Pis to kosmopolici najczystszej krwi.

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Nie rozumiem, tak samo jak się dziwię, że na forach kibicowskich ludzie głosują w ankietach na PO, tak samo się dziwię na forach bukmacherskich ... Ta wasza cudowna partia obrała sobie pewne grupy ludzi, aczkolwiek nieliczne, żeby zagrać pod publiczkę i zyskać poparcie, jak to oni walczą z hazardem czy kibolstwem ... A głosując na &quot;mniejsze zło&quot; nigdy się niczego nie zmieni. Szkoda, że im się tego Internetu nie udało cenzurować, może by trochę ludzi się ogarnęło i głosy by stracili.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Co do drugiej części - pewnie bym sie bał, na szczęście partia satyryka jak co wybory uzyska 2%, wiec mojego życia nie zmieni
W wyborach głosuje 50% osób które są uprawnione, w sondażach widać, że 25% nie wie na kogo głosować, kolejne zapewne 25% glosuję na mniejsze zło, więc wytłumacz mi czy bycie w większość sprawia, że czujesz się dumnie?Jeżeli 40% głosuję na PO a Ty nazywasz ich partią złodziei i kombinatorów, to kim są Ci są Ci ludzie którzy na nich głosują?Podobnie ze strony wyborców PO, PiS to Rydzyk i prezes czubek, kim są ich wyborcy? Ja jestem dumny natomiast, że nie głosuje tak jak wypada tylko tak jak chcę.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
więc wytłumacz mi czy bycie w większość sprawia, że czujesz się dumnie?
nigdzie tak nie napisałem, a nawet nie zasugerowałem.
Ja jestem dumny natomiast, że nie głosuje tak jak wypada tylko tak jak chcę.
No ja tak samo. Chyba, ze sądzisz, że każdy kto nie głosuje na partie które uzyskuja poniżej 3% robi to z musu.
&quot;Już w najbliższą niedzielę, 28 sierpnia, odbędzie się pierwsza debata tej kampanii wyborczej. Na prawdziwym ringu bokserskim staną naprzeciw siebie Janusz Palikot oraz Janusz Korwin-Mikke.&quot;
W sumie ta sama liga

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Wiesz w ogóle na czym polega konserwatyzm i liberalizm w gospodarce? Przeczytaj dokładnie i zobacz jaką głupote walnales, bo PIS jest zaprzeczeniem gospodarki zarówno konserwtywnej , jak i liberalnej.
Lukbor..to jest Fabik..już kiedyś mu to tłumaczyłem, ale on tego nie jest w stanie pojąć. Wyszukuje w necie hasła, których znaczenia sam nie zna i wkleja tutaj, dodatkowo się ośmieszając. O ile Adirave jest jeszcze gościem, z którym można wymienić poglądy i polemizować, to Fabik bazuje niestety tylko na wklejaniu linków ze zdaniem innych ludzi. Ciągle tylko widzimy odnośniki lub odesłania do Ziemkiewicza, do Łysiaka czy Kłykciaka. Gdy ktoś odpisze, Fabika z reguły nie ma, bo musi przelecieć cały internet, żeby znaleźć jakaś publikację jednego czy drugiego Pana. Sam nie odpowie, bo nie wie co:grin:.
Poza tym, po co dyskutować z ignorantem? Komuś kto doi pieniądze publiczne łatwo wyśmiewać kogoś kto działa w oparciu o inne zasady.
Ktoś wyżej pytał o to, czy wklejony tekst jest programem KNP? A jeśli tak to, co? Są jakieś wytyczne dotyczące tego jak ma wyglądać program. Tezy programowe są dość jasne. PiS ma swój rozbudowany program i co z tego wynika? G....Platforma ma swój program i co? Nic. Więc lepiej mieć 10 tez konkretnych niż kilkadziesiąt stron bezwartościowej retoryki, której się nie zrealizowało, gdy się rządziło.

aerts 78

aerts

Użytkownik
W sumie ta sama liga
Jak lewicowy Palikot, to dla Ciebie ta sama liga, można więc śmiało powiedzieć, że PO i ich afery, SLD i ich &quot;geje&quot; to ta sama liga co PiS?Potwierdź to nie będzie wątpliwości, chyba niektórzy takie mają.
Chyba, ze sądzisz, że każdy kto nie głosuje na partie które uzyskuja poniżej 3% robi to z musu
Na KNP ma głosują tylko ludzie z dostępem do internetu, inaczej ciężko jest poznać jego program, jeżeli do telewizji jest zapraszany od święta i to przy temacie niezwiązanym z polityką.Widać to po sondażach internetowych, chociażby takich jak tutaj.Nie da się ukryć, że ponad połowa wyborców wiadomości w internecie nie szuka, ale zadowala się tym co jest podawane w mediach, jeżeli kogoś nie ma w mediach nie ma go wcale?Nie mówię, że te 30-40% jest rzeczywistym poparciem, ale 5% byłoby grubo przekroczone jeżeli ludzie mieliby możliwość poznania jego programu.
Zapewne w społeczeństwie więcej osób utożsamia się z jego poglądami, ale nie wszyscy wiedzą, że jest alternatywa i są inne partie niż te 4, które od 20 lat się stołują za ich pieniądze.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Lukbor..to jest Fabik..już kiedyś mu to tłumaczyłem, ale on tego nie jest w stanie pojąć. Wyszukuje w necie hasła, których znaczenia sam nie zna i wkleja tutaj, dodatkowo się ośmieszając. O ile Adirave jest jeszcze gościem, z którym można wymienić poglądy i polemizować, to Fabik bazuje niestety tylko na wklejaniu linków ze zdaniem innych ludzi. Ciągle tylko widzimy odnośniki lub odesłania do Ziemkiewicza, do Łysiaka czy Kłykciaka. Gdy ktoś odpisze, Fabika z reguły nie ma, bo musi przelecieć cały internet, żeby znaleźć jakaś publikację jednego czy drugiego Pana. Sam nie odpowie, bo nie wie co.
Zauważyłem właśnie, więc odpuszczam wdawanie się w rozmowę z kolega Fabikiem.
Co do wyniku KNP. Jestem optymistą. Frekwencja niech wyniesie około 50% to jest jakieś 15mln ludzi, którzy zagłosują. 5% to 750tys. Sam Mikke dostał prawie 420tys głosów ostatnio. Niby sporo brakuje, ale ja wierze, że jest to możliwe.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom