Musicie być w tym kraju wybitnie ciemiężonymi ludźmi, w zasadzie to nic nie można tu zrobić, tylko płakać jak mi źle i nie dobrze, że stoi urzędas na głową z przepisem i zabrania mi się zabić albo naćpać. Nie wiem po ile macie lat, ale im szybciej się ockniecie z tego KNPwego snu tym lepiej dla Was, bo to co proponujecie to czysta iluzja. I nie obrażajcie się, ale o co tyle huku skoro nie jesteście żadną siłą, jedynie kolejnym tworem nic nie mogącego, ale za to wszechwiedzącego Korwina.
Nie jestem ciemiężonym człowiekiem, nie płaczę, jest mi całkiem nieźle i generalnie mam głęboko w dupie, kto wygra te
wybory, bo mój "stan" się nie zmieni,a socjalizm i tak zwycięży.
Mało mnie obchodzą kwestie światopoglądowe, do których ty przykładasz sprawę fundamentalną, bo one nie kreują rzeczywistości w takim stopniu jak kwestie gospodarcze. Dla Twojej informacji podam, że jestem praktykującym katolikiem, ale uważam, że człowiek sam doskonale wie czego chce i co jest dla niego najlepsze (narkotyki, eutanazja, aborcja) - świadomość woli. Każdy człowiek ma wystarczająco dużo własnych instrumentów typu sumienie, rozsądek, logika, jakaś estetyka, żeby podejmować decyzje. Jeżeli te instrumenty nie powstrzymają go, to penalizacja zjawiska też tego nie zrobi. Taka jest prawda.
Pytanie do zwolenników PiSu i PO? Jedni i drudzy JUŻ rządzili. GDZIE JEST REFORMA FINANSÓW PUBLICZNYCH?! cisza..........więc przestancie z łaski swojej wreszcie szczekać i pieprzyć jak to jednym zależy a drugim nie zależy. Jednym i drugim nie zależy w takim samym stopniu. A ludzie i tak pójdą na nich głosować ????
Biurokracja? Czy PiS lub PO zredukowały zatrudnienie w administracji publicznej? Ani jedni ani drudzy tego nie zrobili. Mało tego, za rządów jednych i drugich zatrudnienie wzrosło:grin:
ZUS (łączy się z finansami publ i biurokracją) Czy PiS lub PO za swoich rządów zrobiły coś z tym totalnym anachronizmem, jakim jest ta studnia bez dna? Ani PiS ani PO nie zrobiły NIC. Kto odcina źródło takich pieniędzy. A Ty przedsiębiorczy Polaku broń Cię Panie Boże żebyś pracował na umowę o pracę i prowadził własną działalność, bo w nagrodę za swoją przedsiębiorczość będziesz płacił....razy dwa!! Ewenement na skalę światową - tylko w ZUSie jeden człowiek może występować w dwóch osobach.
W kluczowych sprawach PiS niczym nie różni się od PO. Jedni i drudzy mają kompletnie w dupie Polaków, a hasła które głoszą słyszę mniej więcej od 2000 roku. 11 lat minęło, nic się nie zmieniło, choć rządzili jedni i drudzy. Swoisty POPIS rządów