>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
art_ 18

art_

Użytkownik
Bóg dał nam przede wszystkim 10 przykazań do przestrzegania, a oprócz tego możliwość stanowienia prawa (ziemskiego) i najlepiej dla nas, gdyby ono z prawem Bożym współgrało. A Wasze wypaczone pojęcie wolności nijak ma się do Dekalogu. Jedna wielka szarpanina o te pasy i narkotyki. Czy to Wasze sztandarowe tematy?
Jeżeli kiedykolwiek byłeś na religii, to powinieneś wiedzieć że dekalog jest drogowskazem, wskazówką. Jeżeli ktoś chce iść do piekła, to Bóg ustawowo mu tego nie zakaże choć wie że dla człowieka byłoby lepiej gdyby poszedł do nieba. Widzisz analogię?

Pytam ponownie. Kim Ty jesteś by decydować za kogoś, co jest dla niego dobre a co złe?

Olo //

Taka mała dygresja. Podejrzewam, że może być po prostu wierzącym katolikiem. A katolicy mają obowiązek misyjny, każda jedna osoba ma nauczać i dawać dobry przykład bliźniemu. Mówić mu co robi źle i poprawiać go, by postępował wedle przykazań.

Ale to tak na marginesie.

I jakie ta NP ma podejście do aborcji, eutanazji i in vitro? Czy również takie, że &quot;chcącemu nie dzieje się krzywda&quot;?
Dyskutujesz z nami, nie znając programu KNP?

adirave 58

adirave

Użytkownik
Dyskutujesz z nami, nie znając programu KNP?
To jest temat o wyborach a nie o KNP. Jak umiesz to odpowiedz.

Pytam ponownie. Kim Ty jesteś by decydować za kogoś, co jest dla niego dobre a co złe?
To w takim razie jak to możliwe, że człowiek sądzi na ziemi człowieka, według skonstruowanego przez siebie, ułomnego prawa? Za daleko wyjechałeś z tym wszystkim. Nasza cywilizacja tak się rozwinęła i nie zmienisz tego jednymi wyborami.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
żeby dyskutować o wyborach, trzeba znać program partii politycznych :grin: dzisiaj jedziesz na czymś &quot;twardym&quot;. KNP ma większy związek z wyborami niż narkotyki, o których dyskutowałeś tak &quot;rzeczowo&quot; przez ostatnie kilka stron. Powoli się gubisz.

E 7

exp_

Użytkownik
I jakie ta NP ma podejście do aborcji, eutanazji i in vitro? Czy również takie, że &quot;chcącemu nie dzieje się krzywda&quot;?
to jest dokładnie to o czym myslalem piszac, że czynne prawo wyborcze powinno być ograniczone.
Tak szczerze bez ironii - adirave, jakąś tam wiedze ma ale jest cała masa ludzi którzy nie mają kompletnie pojęcia a głosują, a potem mamy właśnie takie państwo jak obecnie.
I potem ludzie nazywają PiS - partie o bardzo socjalnych poglądach - partią prawicową. śp. Ronald Regan w grobie się przewraca.

adirave 58

adirave

Użytkownik
żeby dyskutować o wyborach, trzeba znać program partii politycznych dzisiaj jedziesz na czymś &quot;twardym&quot;. KNP ma większy związek z wyborami niż narkotyki, o których dyskutowałeś tak &quot;rzeczowo&quot; przez ostatnie kilka stron.
Dziecinady ciąg dalszy... Program KNP z grubsza znam, ale zapytałem o te kwestie, o których nie wiem. Coś dziwnego, nienormalnego? Zapytałem z ciekawości, po tym jak wywołaliście Boga do tablicy. Poza tym, nie zamierzam się zagłębiać w coś, co nie ma szans na realizację.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Dziecinady ciąg dalszy...
....z Twojej strony.
Może zostaw to kwestii sumienia każdego człowieka, skoro i tak wg Ciebie każdy człowiek będzie odpowiadał przed Bogiem za swoje działania i zaniechania.
Nie wiem, co się z tymi ludźmi dzieje. O wszystkim musi decydować partia, kolegium czy inna banda. Totalna paranoja. Niemal w każdym temacie trzeszczysz o manipulowaniu ludźmi przez media, a sam potrzebujesz przepisiku, bo nie potrafisz sam ocenić, co jest wg Ciebie dobre a co złe.
A no i sprawa najważniejsza - szans na realizację nie ma przede wszystkim program gospodarczy PiS, dlaczego? Bo ta partia nie rozumie czym jest gospodarka i wolny rynek. Kolejnej biegunki legislacyjnej w tym kraju nie potrzeba.

art_ 18

art_

Użytkownik
To w takim razie jak to możliwe, że człowiek sądzi na ziemi człowieka, według skonstruowanego przez siebie, ułomnego prawa? Za daleko wyjechałeś z tym wszystkim. Nasza cywilizacja tak się rozwinęła i nie zmienisz tego jednymi wyborami.
To nie jest odpowiedz na moje pytanie.
Mylisz się, nigdzie nie wyjechałem. Człowiek powinien sądzić człowieka, jeżeli ten zagraża czyjejś (nie swojej) wolności. Proste i logiczne.
:;/:
Aborcja zabroniona, narusza wolność dziecka.
Eutanazja jest zabójstwem, więc chyba nie muszę tłumaczyć...
In vitro dozwolone, ale nie finansowane.

adirave 58

adirave

Użytkownik
a sam potrzebujesz przepisiku, bo nie potrafisz sam ocenić, co jest wg Ciebie dobre a co złe.
Pozostawienie ludziom tej kwestii do wolnego wyboru, bezpośrednio przeczy lansowanej przez Was tezie o wolności pięści i nosa. Rozumiesz? Nie każdy zna tą granicę, a już na pewno nikt na 100%.

Czy ktoś mi potrafi odpowiedzieć pokrótce na tamte pytania? Czy trzepiecie program KNP, żeby się sami dowiedzieć?

In vitro dozwolone, ale nie finansowane.
Aborcja to zabijanie, a in vitro to już nie? Przecież to czysta hitlerowska eugenika
Eutanazja jest zabójstwem, więc chyba nie muszę tłumaczyć...
No ale przecież chcącemu nie dzieje się krzywda.

&quot;Kim Ty jesteś by decydować za kogoś, co jest dla niego dobre a co złe?&quot;

&quot;Ty sam chyba nie rozumiesz tego co piszesz. Mówimy ciągle o wolności względem siebie samego&quot;

No właśnie, no to skoro chcę się zabić, to jakim prawem Ty decydujesz za mnie, ustanawiając prawo zabraniające mi tego?

art_ 18

art_

Użytkownik
Pozostawienie ludziom tej kwestii do wolnego wyboru, bezpośrednio przeczy lansowanej przez Was tezie o wolności pięści i nosa. Rozumiesz? Nie każdy zna tą granicę, a już na pewno nikt na 100%.
Ty sam chyba nie rozumiesz tego co piszesz. Mówimy ciągle o wolności względem siebie samego!
Czy ktoś mi potrafi odpowiedzieć pokrótce na tamte pytania? Czy trzepiecie program KNP, żeby się sami dowiedzieć?
Aborcja zabroniona, narusza wolność dziecka. Eutanazja jest zabójstwem, więc chyba nie muszę tłumaczyć... In vitro dozwolone, ale nie finansowane.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Was? Ja występuje w jednej osobie i reprezentuje swoje poglądy.
Z Korwinem zgadzam się w kwestiach gospodarczych, bo one są istotne. Dlatego mój głos idzie na niego. Światopogląd zostawiam ludziom do indywidualnego rozstrzygnięcia. Nie interesuje mnie czy ktoś jest za eutanazją, aborcją czy in vitro czy się im sprzeciwia. Dać ludziom wybór - każdy indywidualnie zna lepiej swój przypadek niż jakikolwiek ustawodawca.

No właśnie, no to skoro chcę się zabić, to jakim prawem Ty decydujesz za mnie, ustanawiając prawo zabraniające mi tego?
ruszenie głową nie boli, ale niektórzy nawet jak ruszą nie są w stanie pokonać wrodzonych ograniczeń - przeciętnie rozgarnięty cżłowiek po przeczytaniu wie, że chodziło mu o tą formę eutanazji, w której to OSOBA TRZECIA wstrzykuje truciznę. Inna forma czyli taka, w której osoba zainteresowana sama wypija przygotowaną dla niej truciznę, jest realizacją jej woli i jest dozwolona.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Korwin Korwinem, byle tylko nie te złodziejskie PO, bo się załamię, jak po dzisiejszym meczu Wisły Kraków z Apoelem, tu i tu żenada, a obiecująco na oko z początku wyglądało.

adirave 58

adirave

Użytkownik
Inna forma czyli taka, w której osoba zainteresowana sama wypija przygotowaną dla niej truciznę, jest realizacją jej woli i jest dozwolona.
Aha, to nie mam pytań. Sorry zatkało mnie. Możesz śmiało tworzyć przepisy prawne, bo to coś powyżej tak wygląda i wiedz, że wywołało u mnie najobrzydliwsze odczucia. Rozumiem, że gdyby ktoś z Twoich bliskich albo przyjaciół pokusiłby się o taką ekstrawagancję, to również nie miałbyś nic przeciwko.
Jaka to różnica w tym całym &quot;ceremoniale uśmiercania&quot; kto podaje, kto wstrzykuję? Jeśli ktoś wyda zgodę na wstrzyknięcie sobie trucizny przez osobę trzecią, a osoba trzecia &quot;uszanuję wolę&quot; tej osoby i wstrzyknie, to jak można mówić o zabójstwie? Przecież w gruncie rzeczy, osoba trzecia wyświadczyła zainteresowanemu przysługę.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Aha, to nie mam pytań. Sorry zatkało mnie. Możesz śmiało tworzyć przepisy prawne, bo to coś powyżej tak wygląda i wiedz, że wywołało u mnie najobrzydliwsze odczucia. Rozumiem, że gdyby ktoś z Twoich bliskich albo przyjaciół pokusiłby się o taką ekstrawagancję, to również nie miałbyś nic przeciwko.
Widzę, że szybko zmiękłeś i zmieniłeś ton wypowiedzi. Ale niestety wciąż nie rozumiesz, na czym polega wolność jednostki. Po co mieszasz do tego mnie, mój sprzeciw lub jego brak? Ja mogę być przeciwko, ale czy to oznacza, że mój sprzeciw ma ograniczać JEGO wolność do własnej woli i decydowania o sobie? Tyle tłumaczenia i dalej nie dotarło. Wciąż aspirujesz do decydowania za kogoś.

adirave 58

adirave

Użytkownik
Doskonale rozumiem o co chodzi w Waszej filozofii, ale się zwyczajnie z nią nie zgadzam. Nigdy po poprę przyzwolenia na zabijanie się, zabijanie kogoś (in vitro), narkotyki i jeżdżenie bez pasów :p Dlaczego? Proste, bo z tego nie wynika nic dobrego. Dla kogo? Dla mnie, dla Ciebie, dla ogółu, przynajmniej według mojej filozofii i może na tym skończmy

art_ 18

art_

Użytkownik
Olo // Taka mała dygresja. Podejrzewam, że może być po prostu wierzącym katolikiem. A katolicy mają obowiązek misyjny, każda jedna osoba ma nauczać i dawać dobry przykład bliźniemu. Mówić mu co robi źle i poprawiać go, by postępował wedle przykazań. Ale to tak na marginesie.
Dokładnie tak jak napisałeś. Nauczać, radzić, wskazywać, dawać dobry przykład, ale nigdy decydować!
zabijanie kogoś (in vitro)
Z tego co wiem, PIS nie ma zamiaru tego zabronić a jedynie nie chce finansować. Czyżbyś nawet swojej partii nie znał programu? Dalej ich popierasz?

adirave 58

adirave

Użytkownik
Zdania w pisie są podzielone, ale są pomiędzy zakazem całkowitym a zakazem niszczenia zarodków. Reszta partii jest o krok dalej: między zakazem niszczenia zarodków, a całkowitym przyzwoleniem. Posłowie pis jako jedyni składali wnioski o całkowity zakaz.

Musicie być w tym kraju wybitnie ciemiężonymi ludźmi, w zasadzie to nic nie można tu zrobić, tylko płakać jak mi źle i nie dobrze, że stoi urzędas na głową z przepisem i zabrania mi się zabić albo naćpać. Nie wiem po ile macie lat, ale im szybciej się ockniecie z tego KNPwego snu tym lepiej dla Was, bo to co proponujecie to czysta iluzja. I nie obrażajcie się, ale o co tyle huku skoro nie jesteście żadną siłą, jedynie kolejnym tworem nic nie mogącego, ale za to wszechwiedzącego Korwina.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Musicie być w tym kraju wybitnie ciemiężonymi ludźmi, w zasadzie to nic nie można tu zrobić, tylko płakać jak mi źle i nie dobrze, że stoi urzędas na głową z przepisem i zabrania mi się zabić albo naćpać. Nie wiem po ile macie lat, ale im szybciej się ockniecie z tego KNPwego snu tym lepiej dla Was, bo to co proponujecie to czysta iluzja. I nie obrażajcie się, ale o co tyle huku skoro nie jesteście żadną siłą, jedynie kolejnym tworem nic nie mogącego, ale za to wszechwiedzącego Korwina.
Nie jestem ciemiężonym człowiekiem, nie płaczę, jest mi całkiem nieźle i generalnie mam głęboko w dupie, kto wygra te wybory, bo mój &quot;stan&quot; się nie zmieni,a socjalizm i tak zwycięży.
Mało mnie obchodzą kwestie światopoglądowe, do których ty przykładasz sprawę fundamentalną, bo one nie kreują rzeczywistości w takim stopniu jak kwestie gospodarcze. Dla Twojej informacji podam, że jestem praktykującym katolikiem, ale uważam, że człowiek sam doskonale wie czego chce i co jest dla niego najlepsze (narkotyki, eutanazja, aborcja) - świadomość woli. Każdy człowiek ma wystarczająco dużo własnych instrumentów typu sumienie, rozsądek, logika, jakaś estetyka, żeby podejmować decyzje. Jeżeli te instrumenty nie powstrzymają go, to penalizacja zjawiska też tego nie zrobi. Taka jest prawda.
Pytanie do zwolenników PiSu i PO? Jedni i drudzy JUŻ rządzili. GDZIE JEST REFORMA FINANSÓW PUBLICZNYCH?! cisza..........więc przestancie z łaski swojej wreszcie szczekać i pieprzyć jak to jednym zależy a drugim nie zależy. Jednym i drugim nie zależy w takim samym stopniu. A ludzie i tak pójdą na nich głosować ????
Biurokracja? Czy PiS lub PO zredukowały zatrudnienie w administracji publicznej? Ani jedni ani drudzy tego nie zrobili. Mało tego, za rządów jednych i drugich zatrudnienie wzrosło:grin:

ZUS (łączy się z finansami publ i biurokracją) Czy PiS lub PO za swoich rządów zrobiły coś z tym totalnym anachronizmem, jakim jest ta studnia bez dna? Ani PiS ani PO nie zrobiły NIC. Kto odcina źródło takich pieniędzy. A Ty przedsiębiorczy Polaku broń Cię Panie Boże żebyś pracował na umowę o pracę i prowadził własną działalność, bo w nagrodę za swoją przedsiębiorczość będziesz płacił....razy dwa!! Ewenement na skalę światową - tylko w ZUSie jeden człowiek może występować w dwóch osobach.
W kluczowych sprawach PiS niczym nie różni się od PO. Jedni i drudzy mają kompletnie w dupie Polaków, a hasła które głoszą słyszę mniej więcej od 2000 roku. 11 lat minęło, nic się nie zmieniło, choć rządzili jedni i drudzy. Swoisty POPIS rządów

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Drogi lukascash mylisz się i nie porównuj jednych do drugich.
PIS rządził 2 lata i ciemiężony lud wyszedł na ulice bo pewien rudy germaniec obiecywał im gruszki na wierzbie.
Co do reform to przypomnij sobie Zytę Gilowską i zmniejszenie obciążeń płacowych (składki rentowe), tak samo przypomnij sobie, że PIS chciał by środki były wydawane z jednego jakby jednego &quot;pośrednika&quot;
To tyle, moim skromnym zdaniem gdyby PIS rządził 4 lata spokojnie by coś było zrobione dla ludzi a nie dla POlesi.
Jeżeli mam wybierać między Jarkiem, który zna się na rzeczy ale nie jest medialny, a dupolizem co nic nie robi i maluje oczka to wybór jest jasny.
I podkreślę jeszcze raz PIS+LPR+Samoobrona rządzili 2 lata, PeŁO 4 :!:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom