>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
E 7

exp_

Użytkownik
Tylko co daje komukolwiek prawo do decydowania za kogoś (18+)?
Jak to ma się do wolnej woli, którą pozostawił nam Bóg?
p.s. to dość oczywiste, że ludzie wiedzą, że narkotyki niosą śmierć i jeśli wciąż po nie sięgają to chyba wiedzą co robią i liczą się z tym, niet?

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Powtarzam:

Popatrz sobie na procent alkoholików wśród spożywających alkohol i procent narkomanów wśród biorących narkotyki, zwłaszcza te twarde.
Jest zasadnicza różnica.

Oraz:

Jest jeszcze taka różnica, że alkohol spożywany w rozsądnych ilościach jest jak najbardziej zdrowy.
A narkotyki już nie.
Gdzie można ujrzeć ten procent ? Bo to Ty chrzanisz te rzeczy któryś raz o tym procencie, bez podawania dowodów, a bardzo innych pouczałeś o fakty jak nie wierzyłeś (w innym temacie chyba) ile kosztuje utrzymanie więźnia w Polsce ...

Olo //

Nie podam Ci źródeł bo nie pamiętam, ale alkoholików w Polsce jest jakoś 600-900 tysięcy z tego co czytałem, a narkomanów ok 100 tysięcy.

A tutaj masz raport z GUSU. Jako spożywających alkohol czy zażywających narkotyki potraktowałem ludzi, którzy raz przez ostatnie 12 miesięcy spożywali. 25% ludzi nie piło, czyli mamy powiedzmy nawet milion alkoholików na 30 milionów ludzi. Co do zażywania narkotyków wg tego raportu 1%, czyli 400 tys ludzi (choć wydaje mi się, że nieco więcej), a narkomanów masz ze 100 tysięcy. Alkoholików 3% z kawałkiem, narkomanów ponad 20%. Nawet jeżeli przyjąć pewne błędy to i tak % uzależnienia jest sporo większy w przypadku narkotyków.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Z góry twierdzisz ze narkotyki są bebe, ale w imię wolności dopuszczasz je do legalnego obrotu, aby każdy polegając na swojej intuicji najpierw się przekonał że są szkodliwe, a potem (po uzależnieniu ???? ) grzecznie odstawił i pouczył innych? A jak się uzależni to jego wina bo &quot;wolnemu nie dzieje się krzywda&quot; Hahaha ???? ????
..... poza tym funkcjonuje u Ciebie chyba takie coś jak logika i w sp. zapinania pasów nie potrzeba dużej wyobraźni aby to zrozumieć.
chyba nie mam nic do dodania w tym temacie...skoro tak to po co przepisy dot. pasów? i dlaczego NIE dla narkotyków?

aerts 78

aerts

Użytkownik
Powtarzam:

Popatrz sobie na procent alkoholików wśród spożywających alkohol i procent narkomanów wśród biorących narkotyki, zwłaszcza te twarde.
Jest zasadnicza różnica.

Oraz:

Jest jeszcze taka różnica, że alkohol spożywany w rozsądnych ilościach jest jak najbardziej zdrowy.
A narkotyki już nie.
Jak Ty możesz porównywać te dwa aspekty, jeżeli dostęp do nich jest różny? Wytłumacz mi proszę, bo zawsze byłeś taki &quot;merytoryczny&quot; a teraz walisz bzdurne teorie.Teraz Ci co biorą są bardziej zdeterminowani żeby brać, bo wymaga to trochę trudu więc przeciętny Kowalski nie zabiera się za to,to głównie prowadzi do tego % narkomanów o ile coś takiego istnieje, a osobiście wątpię.
Ten drugi argument o zdrowiu to kładzie mnie już na łopatki, przeszedłeś sam siebie po raz drugi.

ps.odejdźmy już od tej dyskusji, chętnie posłucham argumentów za PO bo jeszcze takich nie było, a to chyba oni rządzą i będą rządzić dalej?

Olo //

Dobra, koniec dyskusji na ten temat, bo i tak się nie dogadamy.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Było kiedyś takie badanie, odnośnie IQ wyborców. I okazało się, że średnie najwyższe IQ, przypadło na wyborców jeszcze wtedy UPR, chyba 103, potem PO, dalej PiS i na końcu była Samoobrona 87. Tyle zapamiętałem, jestem mało wiarygodny bo nie pamiętam źródła, ale może ktoś kojarzy to badanie?
Biorąc pod uwagę, ze Sharon Stone ma wyższe IQ od Einstein&#39;a to było to bardzo ważne badanie.
Jako, ze jest to temat o wyborach, to wrzucam sondaż człowieka który przez kilka lat przy okazji każdych wyborów był najbliższy oficjalnych danych:
Sondaż standardowy: PO - 33%, PiS - 30%, SLD - 15%, PSL - 8%, PJN - 5%
Sondaż (frekwencja &lt;45% i start PR): PO - 33%, PiS - 33%, SLD - 13%, PSL - 8%, PJN - 6%
Sondaż (frekwencja &lt;45% i bez PR): PiS - 34%, PO - 33%, SLD - 13%, PSL - 8%, PJN - 7%
I jeszcze o firmach wykonujących sondaże:
W związku z Państwa zapytaniami na temat mojej oceny wyników pomiarów tzw. renomowanej socjometrii (CBOS, GFK, OBOP, SMG) uważam, że pozbawione są one wartości prognostycznej i kwalifikują się wyłącznie do rubryk rozrywkowo-satyrycznych w mediach. Zalecam poważne traktowanie wyłącznie sondaży Instytutu Homo Homini, nie związanego z OFBOR-owskim kartelem nieudaczników.
http://palade.pl/index.php?p=1_2_PULS-WYBORCZY

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
IQ wcale nie świadczy o podejściu człowieka do życia. Każdy biografia o Einsteinie ma w sobie zdanie : &quot;Einstein pomimo swego intelektu był naiwny i bezbronny jak dziecko.... &quot;
Idąc tym tropem, możesz być Sharon Stone + Dodą i Einsteinem z ich IQ w jednym, lecz to i tak nie uczyni Cię człowiekiem o dobrym podejściu do rzeczywistości.
Czasem zwykły gość (szaraczek, chłop) ma lepsze obeznanie w życiu codziennym i politycznym oraz co i dlaczego niż banda opłaconych naukowców i PRowców którzy mają ogromne IQ.
U nas kto ma media ten ma władzę, ale teraz ludzie się porządnie wkur....li i mają dość serwowania im papki jak to jest super w naszym kraju(tytuły chociażby: najtańsze paliwo w UE mamy w Polsce! [tylko czemu nikt nie wspomni o stosunku zarobki-paliwo])
Dlatego trzymajmy się tematu - nie szufladkujmy się w sensie, ja mam wyższe IQ to oddam głos na PełO, a Ty masz niższe to pewnie na PIS lub Samoobronę.

E 7

exp_

Użytkownik
Małe spostrzeżenie,
wychodzi na to, że cała lewica w Polsce, uważa siebie samych za kompletnych tępaków, skoro np. potrzebuje narzuconego obowiązku zapinania pasów, żeby je zapinać bo tak to rozumiem panowie &#39;z lewej&#39; nie wiedzielibyście czy je zapinać czy też nie? Uważacie siebie za troszkę głupich? czy wyciągam błędne wnioski?

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Małe spostrzeżenie, wychodzi na to, że cała lewica w Polsce, uważa siebie samych za kompletnych tępaków, skoro np. potrzebuje narzuconego obowiązku zapinania pasów, żeby je zapinać bo tak to rozumiem panowie &#39;z lewej&#39; nie wiedzielibyście czy je zapinać czy też nie? Uważacie siebie za troszkę głupich? czy wyciągam błędne wnioski?
Gościu, jakby każdy robił to co uważa, że mu wolno nastąpił by totalny chaos :!:
Musisz wiedzieć, że Ty swoim prawem do niezapinania pasów możesz czuć się szczęśliwy, ale Twoja indolencja może kogoś kosztować życie/zdrowie.
To sobie sam odpowiedz, co jest lepsze zapiąć pasy i być fair wobec siebie i innych, czy nie zapiąć i przy wypadku/stłuczce wyrządzić swoją bezwładnością krzywdę/kalectwo :?:
Nie prowokuj i dla mnie temat jest wyczerpany, tak samo zakazuje się palenia papierosów by Ci którzy palą nie zatruwali tych, którzy nie palą - proste.
I nie porównuj tego, że CI z lewa to są za nie zapinaniem pasów.
Dojrzałe społeczeństwo demokratyczne (a nie totalitarne jakie jest w POlszy) widzi coś więcej niż tylko czubek swojego własnego nosa.

E 7

exp_

Użytkownik
uderz w stoł a lewica się odezwie,
ahhh sory przecież to prawica :jupi:

To sobie sam odpowiedz, co jest lepsze zapiąć pasy i być fair wobec siebie i innych, czy nie zapiąć i przy wypadku/stłuczce wyrządzić swoją bezwładnością krzywdę/kalectwo :?:
prosze o czytanie ze zrozumieniem, bo głupota tego tamatu zaczyna sie robic nudna

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Gościu, jakby każdy robił to co uważa, że mu wolno nastąpił by totalny chaos :!:
Musisz wiedzieć, że Ty swoim prawem do niezapinania pasów możesz czuć się szczęśliwy, ale Twoja indolencja może kogoś kosztować życie/zdrowie.
Nie prowokuj i dla mnie temat jest wyczerpany, tak samo zakazuje się palenia papierosów by Ci którzy palą nie zatruwali tych, którzy nie palą - proste.
I nie porównuj tego, że CI z lewa to są za nie zapinaniem pasów.
Dojrzałe społeczeństwo demokratyczne (a nie totalitarne jakie jest w POlszy) widzi coś więcej niż tylko czubek swojego własnego nosa.
Aha, Ty oczywiście jesteś za tym, że to urzędasy decydują o tym, czy właściciel chce zrobić knajpę dla palących, czy dla niepalących ?
A poza tym, z tego co ja zrozumiałem to exp_ tłumaczy już może 4. raz, że on nie jest za niezapinaniem(łącznie piszemy to słowo), ale za tym, żeby to każdy za siebie decydował czy on zapnie, czy nie ? Jaki to ma wpływ na życie innych ludzi ? Nie mówiąc już o tym, że czasami niezapięte pasy mogą uratować życie.

adirave 58

adirave

Użytkownik
Kim Wy jesteście by decydować za kogoś, co jest dla niego dobre a co złe?

Wszechmogący Bóg nie ingeruje w Nasze wybory, choćby nie wiem jak były złe. To właśnie od Niego &quot;wychodzi&quot; wolność, a w parze z nią idzie odpowiedzialność i konsekwencja. Za zło wyrządzone sobie odpowiemy przed Bogiem, za zło wyrządzone komuś i przed Bogiem i przed sądem. Czy Wy &quot;prawicowcy&quot; czujecie się lepsi od Boga?
Bóg dał nam przede wszystkim 10 przykazań do przestrzegania, a oprócz tego możliwość stanowienia prawa (ziemskiego) i najlepiej dla nas, gdyby ono z prawem Bożym współgrało. A Wasze wypaczone pojęcie wolności nijak ma się do Dekalogu. Jedna wielka szarpanina o te pasy i narkotyki. Czy to Wasze sztandarowe tematy?

Cały czas czekam na argumenty za PO od tych 9ciu nieustraszonych.
Dlaczego nie widać kto jak głosował? Lobby moderatorów, którym brakło języka w gębie? Poniższy film i link do Was kieruję

http://www.youtube.com/watch?v=MTPneNBcnCw&amp;amp;feature=player_embedded

http://www.polskawbudowie.info/

Prince de Belial 1,6M

Prince de Belial

Forum VIP
To, że krzyczał to bardzo dobrze, każdy widzi teraz co by się działo u nas jakbyśmy ojro wprowadzili, Ty widzisz same zalety w bycia w UE, ale nie widzisz, że w POlsce nie ma już żadnych cukrowni,hut,stoczni, węgiel mamy droższy niż ten sprowadzany z Chin a z brunatnego,którego mamy najwięcej chyba na świecie nie możemy korzystać.Palska nie może produkować mleka, rolnicy mają wyznaczone przez UE co mogą produkować i w jakich ilościach(trochę tak jak za komuny).
Dostajemy kretyńskie ograniczenia na CO2, bo w unii ktoś trzepie sobie grubą kasę na pseudo ociepleniu.Niemcy budują z Rosją gazociąg omijający Polskę mimo,że jest dużo droższy.
Polską nie może nic bez pozwolenia UE, straciliśmy już miliardy złotych na ograniczeniach unijnych, przybyły kolejne tysiące urzędników do wykarmienia. Ale co tam dostajemy przecież &quot;za darmo&quot; pieniądze z unii bo Niemcy i Francja to idioci i dają nam je tak o bez korzyści dla siebie.
Sugerujesz coś czego nie sądzę więc:

a) albo znasz mnie lepej niż ja sam siebie

b) postradałeś wszystkie umyśły i dyskusja z Tobą nie ma sensu, gdyż i tak
Cie nikt nie przekona, gdyż jesteś zadufany w swoich poglądach.

po Twoich kolejnych wypowiedziach myślę, że odpowiedź b jest tu trafna...

@adirave - wklejasz filmik propagandowy, jaki to ma cel ? ktos Ci odpisze i wklei taki sam na PiS
to do niczego nie prowadzi, bo to tylko &quot;Reklamówki&quot;... fakt faktem, że dzieki euro i kasie z UE
dróg w Polsce się nigdy tyle nie budowało i stadiony też jakio takie będą. Jest to tam jakaś zasługa PO,
gdyż PiS był temu przeciwny.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Bóg dał nam przede wszystkim 10 przykazań do przestrzegania, a oprócz tego możliwość stanowienia prawa (ziemskiego) i najlepiej dla nas, gdyby ono z prawem Bożym współgrało. A Wasze wypaczone pojęcie wolności nijak ma się do Dekalogu. Jedna wielka szarpanina o te pasy i narkotyki. Czy to Wasze sztandarowe tematy?
po przeczytaniu tego zdania mogę zadać tylko jedno pytanie: Czy kiedy to pisałeś byłeś pod wpływem środków, których legalizacji się sprzeciwiasz? Innego wytłumaczenia nie znajduję.
Prawo stanowienia prawa ziemskiego odnosi się do prawa niezbędnego, a nie do prawa zbędnego. Zresztą wyżej jest fragment, w którym doskonale sam sobie i nam również odpowiedziałeś na swoje własne ALE.
Cytat:
Napisał adirave -&gt;

Z góry twierdzisz ze narkotyki są bebe, ale w imię wolności dopuszczasz je do legalnego obrotu, aby każdy polegając na swojej intuicji najpierw się przekonał że są szkodliwe, a potem (po uzależnieniu :grin ???? grzecznie odstawił i pouczył innych? A jak się uzależni to jego wina bo &quot;wolnemu nie dzieje się krzywda&quot; Hahaha :grin::grin:

Cytat:
Napisał adirave -&gt;

..... poza tym funkcjonuje u Ciebie chyba takie coś jak logika i w sp. zapinania pasów nie potrzeba dużej wyobraźni aby to zrozumieć.

aerts 78

aerts

Użytkownik
yyy ale Krzysiu, te same argumenty można zastosować w drugą stronę...
dodatkowo... pamiętasz jak PiS krzyczał, żeby nie wchodzić do UE ? dzięki SLD się to udało... w innym wypadku nasze zacofanie sięgałoby o wiele dalej niz jest obecnie - pierwszy, koronny i główny argument.
Odniosłem się do Twoich słów, w których widać jakim jesteś zwolennikiem UE i jej wpływu na Polskę mimo,że chyba nie mieszkasz teraz tutaj?
b) postradałeś wszystkie umyśły i dyskusja z Tobą nie ma sensu, gdyż i tak Cie nikt nie przekona, gdyż jesteś zadufany w swoich poglądach. po Twoich kolejnych wypowiedziach myślę, że odpowiedź b jest tu trafna...
Może zamiast tych osobistych wycieczek napisałbyś coś więcej o &quot;korzyściach&quot; płynących z UE i może wadach, które jednak dostrzegasz?
Poproszę jakieś cytaty, które to potwierdzą.
Ja podaje jakieś argumenty więc podyskutować można, natomiast z Twoimi wjazdami na mnie i wypowiedzią która nic nie wnosi raczej będzie ciężko.
Dyskusja polega na tym, że się wymienia poglądami to, że moje są inne niż Twoje nie znaczy:
a)że są gorsze
b)że &quot;pozjadałem wszystkie umysły&quot;
c)że to Ty masz wyłączność na rację
Ten temat służy do podawania argumentów za kim głosujesz, nie do krytykowania tych z którymi się nie zgadzasz.

adirave 58

adirave

Użytkownik
Widzę, że nerwy niektórym puszczają. To za pewne spowodowane jest tą nerwówką związaną ze zbieraniem podpisów. Człowiek ma możliwość ustalania prawa i może ustanowić prawa dobre i złe, dlatego że jest istotą omylną. Dochodzi do tego kwestia, czy robi to świadomie. Jeśli prawa ziemskie mają nas dodatkowo chronić przed przekraczaniem praw Boskich to czemu nie ? Bo zaczęliście o Bogu, to słucham jak to połączyć z narkotykami? I jakie ta NP ma podejście do aborcji, eutanazji i in vitro? Czy również takie, że &quot;chcącemu nie dzieje się krzywda&quot;? Gdzie w tym miejsce dla Boga?

Baqu ja wstawiłem film dla 9 nieustraszonych i czekam na reakcję. Poniżej wstawiłem link, który nie ma już charakteru propagandowego, tylko zawiera czyste fakty z linkami do źródeł, czyli 500 osiągnięć platformy: &quot;by żyło się lepiej&quot;

NP może konkurować o miejsce w sejmie co najwyżej z mniejszością niemiecką. Tylko, że ona ma tam miejsca konstytucyjnie zapewnione, a Wy prawicowa elito NIE i całe szczęście. I mam nadzieję, że cały Wasz jazgot się skończy w momencie ogłoszenia wyników wyborczych. Korwin i Wasi profesorowie sobie jakoś poradzą, ale co z Wami?

Edit: lukas Ty się lepiej odnieś do całości wypowiedzi, a nie do tej części gdzie postanowiłem ostudzić Wasze rozżarzone móżdżki. Widocznie Cię te słowa dotknęły, ale taka jest prawda i może dlatego tak to odebrałeś. Mi osobiście jest do śmiechu, jak tu oglądam Wasze wypociny z 20osobową armią, która chce legalnie poćpać i nie zapinać pasów, a pewnie nie wie kto to Rybiński albo Szeremietew.
Ja Ci potrafiłem dać odpowiedź, więc czekam na Ciebie. I skończ tą dziecinadę, bo &quot;cytowane selektywne&quot; w Twoim przypadku nabiera szczególnie dosłownego znaczenia.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
NP może konkurować o miejsce w sejmie co najwyżej z mniejszością niemiecką. Tylko, że ona ma tam miejsca konstytucyjnie zapewnione, a Wy prawicowa elito NIE i całe szczęście. I mam nadzieję, że cały Wasz jazgot się skończy w momencie ogłoszenia wyników wyborczych. Korwin i Wasi profesorowie sobie jakoś poradzą, ale co z Wami?
Widzę, że nerwy niektórym puszczają.
jak szybko i skutecznie można w jednej wypowiedzi zrobić z siebie............(do uzupełnienia)

aerts 78

aerts

Użytkownik
Widzę, że nerwy niektórym puszczają. To za pewne spowodowane jest tą nerwówką związaną ze zbieraniem podpisów. Człowiek ma możliwość ustalania prawa i może ustanowić prawa dobre i złe, dlatego że jest istotą omylną. Dochodzi do tego kwestia, czy robi to świadomie. Jeśli prawa ziemskie mają nas dodatkowo chronić przed przekraczaniem praw Boskich to czemu nie ? Bo zaczęliście o Bogu, to słucham jak to połączyć z narkotykami? I jakie ta NP ma podejście do aborcji, eutanazji i in vitro? Czy również takie, że &quot;chcącemu nie dzieje się krzywda&quot;? Gdzie w tym miejsce dla Boga?
Baqu ja wstawiłem film dla 9 nieustraszonych i czekam na reakcję. Poniżej wstawiłem link, który nie ma już charakteru propagandowego, tylko zawiera czyste fakty z linkami do źródeł, czyli 500 osiągnięć platformy: &quot;by żyło się lepiej&quot;
Stworzyliśmy całkowicie nowy porządek w relacjach międzyludzkich. Stworzyliśmy rząd pełniący wobec nas rolę służebną, odpowiedzialny przed nami i mający tylko taką władzę, jaką zdecydowaliśmy się mu dobrowolnie oddać. Dziś natomiast elita z własnego namaszczenia, siedząca daleko, w stolicy państwa, chce nam wmówić, że nie jesteśmy w stanie sami kierować naszym losem. Praktykują oni rządzenie w tajemnicy. Twierdzą, że jest to dla nas za trudne do zrozumienia. Wierzą, że zlękniemy się, jeśli poznamy prawdę o naszych problemach.
Ktoś tak kiedyś powiedział, ale widzę,że dzisiaj też to jest aktualne.

E 7

exp_

Użytkownik
Fabin10 powiedz coś jeszcze bo tu sporo osób ma doła po Wiśle dziś to się zrelaksujemy :]
tak poza tym to i tak adirave jest najlepszy!
Przy okazji miło by było usłyszeć jak Pisowcy siebie definiują:
Jesteśmy &quot;prawicą&quot; bo...
?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom