Gdzie można ujrzeć ten procent ? Bo to Ty chrzanisz te rzeczy któryś raz o tym procencie, bez podawania dowodów, a bardzo innych pouczałeś o fakty jak nie wierzyłeś (w innym temacie chyba) ile kosztuje utrzymanie więźnia w Polsce ...Powtarzam:
Popatrz sobie na procent alkoholików wśród spożywających alkohol i procent narkomanów wśród biorących narkotyki, zwłaszcza te twarde.
Jest zasadnicza różnica.
Oraz:
Jest jeszcze taka różnica, że alkohol spożywany w rozsądnych ilościach jest jak najbardziej zdrowy.
A narkotyki już nie.
Z góry twierdzisz ze narkotyki są bebe, ale w imię wolności dopuszczasz je do legalnego obrotu, aby każdy polegając na swojej intuicji najpierw się przekonał że są szkodliwe, a potem (po uzależnieniu ???? ) grzecznie odstawił i pouczył innych? A jak się uzależni to jego wina bo "wolnemu nie dzieje się krzywda" Hahaha ???? ????
chyba nie mam nic do dodania w tym temacie...skoro tak to po co przepisy dot. pasów? i dlaczego NIE dla narkotyków?..... poza tym funkcjonuje u Ciebie chyba takie coś jak logika i w sp. zapinania pasów nie potrzeba dużej wyobraźni aby to zrozumieć.
Jak Ty możesz porównywać te dwa aspekty, jeżeli dostęp do nich jest różny? Wytłumacz mi proszę, bo zawsze byłeś taki "merytoryczny" a teraz walisz bzdurne teorie.Teraz Ci co biorą są bardziej zdeterminowani żeby brać, bo wymaga to trochę trudu więc przeciętny Kowalski nie zabiera się za to,to głównie prowadzi do tego % narkomanów o ile coś takiego istnieje, a osobiście wątpię.Powtarzam:
Popatrz sobie na procent alkoholików wśród spożywających alkohol i procent narkomanów wśród biorących narkotyki, zwłaszcza te twarde.
Jest zasadnicza różnica.
Oraz:
Jest jeszcze taka różnica, że alkohol spożywany w rozsądnych ilościach jest jak najbardziej zdrowy.
A narkotyki już nie.
Biorąc pod uwagę, ze Sharon Stone ma wyższe IQ od Einstein'a to było to bardzo ważne badanie.Było kiedyś takie badanie, odnośnie IQ wyborców. I okazało się, że średnie najwyższe IQ, przypadło na wyborców jeszcze wtedy UPR, chyba 103, potem PO, dalej PiS i na końcu była Samoobrona 87. Tyle zapamiętałem, jestem mało wiarygodny bo nie pamiętam źródła, ale może ktoś kojarzy to badanie?
I jeszcze o firmach wykonujących sondaże:Sondaż standardowy: PO - 33%, PiS - 30%, SLD - 15%, PSL - 8%, PJN - 5%
Sondaż (frekwencja <45% i start PR): PO - 33%, PiS - 33%, SLD - 13%, PSL - 8%, PJN - 6%
Sondaż (frekwencja <45% i bez PR): PiS - 34%, PO - 33%, SLD - 13%, PSL - 8%, PJN - 7%
http://palade.pl/index.php?p=1_2_PULS-WYBORCZYW związku z Państwa zapytaniami na temat mojej oceny wyników pomiarów tzw. renomowanej socjometrii (CBOS, GFK, OBOP, SMG) uważam, że pozbawione są one wartości prognostycznej i kwalifikują się wyłącznie do rubryk rozrywkowo-satyrycznych w mediach. Zalecam poważne traktowanie wyłącznie sondaży Instytutu Homo Homini, nie związanego z OFBOR-owskim kartelem nieudaczników.
Też się zdziwiłem że PIS był przed Samoobroną.Biorąc pod uwagę, ze Sharon Stone ma wyższe IQ od Einstein'a to było to bardzo ważne badanie.
Gościu, jakby każdy robił to co uważa, że mu wolno nastąpił by totalny chaos :!:Małe spostrzeżenie, wychodzi na to, że cała lewica w Polsce, uważa siebie samych za kompletnych tępaków, skoro np. potrzebuje narzuconego obowiązku zapinania pasów, żeby je zapinać bo tak to rozumiem panowie 'z lewej' nie wiedzielibyście czy je zapinać czy też nie? Uważacie siebie za troszkę głupich? czy wyciągam błędne wnioski?
uderz w stoł a lewica się odezwie,http://wpolityce.pl/artykuly/13517-z-kampanijnego-frontu-nie-jest-dobrze-zbiorka-podpisow-jest-nadal-niezadowalajaca-i-widmo-ich-niezebrania-stoi-u-bram
Więc nie prowokujemy MARNIE, tylko ruszamy po podpisy, tak ?
prosze o czytanie ze zrozumieniem, bo głupota tego tamatu zaczyna sie robic nudnaTo sobie sam odpowiedz, co jest lepsze zapiąć pasy i być fair wobec siebie i innych, czy nie zapiąć i przy wypadku/stłuczce wyrządzić swoją bezwładnością krzywdę/kalectwo :?:
Aha, Ty oczywiście jesteś za tym, że to urzędasy decydują o tym, czy właściciel chce zrobić knajpę dla palących, czy dla niepalących ?Gościu, jakby każdy robił to co uważa, że mu wolno nastąpił by totalny chaos :!:
Musisz wiedzieć, że Ty swoim prawem do niezapinania pasów możesz czuć się szczęśliwy, ale Twoja indolencja może kogoś kosztować życie/zdrowie.
To sobie sam odpowiedz, co jest lepsze zapiąć pasy i być fair wobec siebie i innych, czy nie zapiąć i przy wypadku/stłuczce wyrządzić swoją bezwładnością krzywdę/kalectwo :?:
Nie prowokuj i dla mnie temat jest wyczerpany, tak samo zakazuje się palenia papierosów by Ci którzy palą nie zatruwali tych, którzy nie palą - proste.
I nie porównuj tego, że CI z lewa to są za nie zapinaniem pasów.
Dojrzałe społeczeństwo demokratyczne (a nie totalitarne jakie jest w POlszy) widzi coś więcej niż tylko czubek swojego własnego nosa.
Bóg dał nam przede wszystkim 10 przykazań do przestrzegania, a oprócz tego możliwość stanowienia prawa (ziemskiego) i najlepiej dla nas, gdyby ono z prawem Bożym współgrało. A Wasze wypaczone pojęcie wolności nijak ma się do Dekalogu. Jedna wielka szarpanina o te pasy i narkotyki. Czy to Wasze sztandarowe tematy?Kim Wy jesteście by decydować za kogoś, co jest dla niego dobre a co złe?
Wszechmogący Bóg nie ingeruje w Nasze wybory, choćby nie wiem jak były złe. To właśnie od Niego "wychodzi" wolność, a w parze z nią idzie odpowiedzialność i konsekwencja. Za zło wyrządzone sobie odpowiemy przed Bogiem, za zło wyrządzone komuś i przed Bogiem i przed sądem. Czy Wy "prawicowcy" czujecie się lepsi od Boga?
Sugerujesz coś czego nie sądzę więc:To, że krzyczał to bardzo dobrze, każdy widzi teraz co by się działo u nas jakbyśmy ojro wprowadzili, Ty widzisz same zalety w bycia w UE, ale nie widzisz, że w POlsce nie ma już żadnych cukrowni,hut,stoczni, węgiel mamy droższy niż ten sprowadzany z Chin a z brunatnego,którego mamy najwięcej chyba na świecie nie możemy korzystać.Palska nie może produkować mleka, rolnicy mają wyznaczone przez UE co mogą produkować i w jakich ilościach(trochę tak jak za komuny).
Dostajemy kretyńskie ograniczenia na CO2, bo w unii ktoś trzepie sobie grubą kasę na pseudo ociepleniu.Niemcy budują z Rosją gazociąg omijający Polskę mimo,że jest dużo droższy.
Polską nie może nic bez pozwolenia UE, straciliśmy już miliardy złotych na ograniczeniach unijnych, przybyły kolejne tysiące urzędników do wykarmienia. Ale co tam dostajemy przecież "za darmo" pieniądze z unii bo Niemcy i Francja to idioci i dają nam je tak o bez korzyści dla siebie.
po przeczytaniu tego zdania mogę zadać tylko jedno pytanie: Czy kiedy to pisałeś byłeś pod wpływem środków, których legalizacji się sprzeciwiasz? Innego wytłumaczenia nie znajduję.Bóg dał nam przede wszystkim 10 przykazań do przestrzegania, a oprócz tego możliwość stanowienia prawa (ziemskiego) i najlepiej dla nas, gdyby ono z prawem Bożym współgrało. A Wasze wypaczone pojęcie wolności nijak ma się do Dekalogu. Jedna wielka szarpanina o te pasy i narkotyki. Czy to Wasze sztandarowe tematy?
Odniosłem się do Twoich słów, w których widać jakim jesteś zwolennikiem UE i jej wpływu na Polskę mimo,że chyba nie mieszkasz teraz tutaj?yyy ale Krzysiu, te same argumenty można zastosować w drugą stronę...
dodatkowo... pamiętasz jak PiS krzyczał, żeby nie wchodzić do UE ? dzięki SLD się to udało... w innym wypadku nasze zacofanie sięgałoby o wiele dalej niz jest obecnie - pierwszy, koronny i główny argument.
Może zamiast tych osobistych wycieczek napisałbyś coś więcej o "korzyściach" płynących z UE i może wadach, które jednak dostrzegasz?b) postradałeś wszystkie umyśły i dyskusja z Tobą nie ma sensu, gdyż i tak Cie nikt nie przekona, gdyż jesteś zadufany w swoich poglądach. po Twoich kolejnych wypowiedziach myślę, że odpowiedź b jest tu trafna...
NP może konkurować o miejsce w sejmie co najwyżej z mniejszością niemiecką. Tylko, że ona ma tam miejsca konstytucyjnie zapewnione, a Wy prawicowa elito NIE i całe szczęście. I mam nadzieję, że cały Wasz jazgot się skończy w momencie ogłoszenia wyników wyborczych. Korwin i Wasi profesorowie sobie jakoś poradzą, ale co z Wami?
jak szybko i skutecznie można w jednej wypowiedzi zrobić z siebie............(do uzupełnienia)Widzę, że nerwy niektórym puszczają.
Widzę, że nerwy niektórym puszczają. To za pewne spowodowane jest tą nerwówką związaną ze zbieraniem podpisów. Człowiek ma możliwość ustalania prawa i może ustanowić prawa dobre i złe, dlatego że jest istotą omylną. Dochodzi do tego kwestia, czy robi to świadomie. Jeśli prawa ziemskie mają nas dodatkowo chronić przed przekraczaniem praw Boskich to czemu nie ? Bo zaczęliście o Bogu, to słucham jak to połączyć z narkotykami? I jakie ta NP ma podejście do aborcji, eutanazji i in vitro? Czy również takie, że "chcącemu nie dzieje się krzywda"? Gdzie w tym miejsce dla Boga?
Baqu ja wstawiłem film dla 9 nieustraszonych i czekam na reakcję. Poniżej wstawiłem link, który nie ma już charakteru propagandowego, tylko zawiera czyste fakty z linkami do źródeł, czyli 500 osiągnięć platformy: "by żyło się lepiej"
NP może konkurować o miejsce w sejmie co najwyżej z mniejszością niemiecką. Tylko, że ona ma tam miejsca konstytucyjnie zapewnione, a Wy prawicowa elito NIE i całe szczęście. I mam nadzieję, że cały Wasz jazgot się skończy w momencie ogłoszenia wyników wyborczych. Korwin i Wasi profesorowie sobie jakoś poradzą, ale co z Wami?
Ktoś tak kiedyś powiedział, ale widzę,że dzisiaj też to jest aktualne.Stworzyliśmy całkowicie nowy porządek w relacjach międzyludzkich. Stworzyliśmy rząd pełniący wobec nas rolę służebną, odpowiedzialny przed nami i mający tylko taką władzę, jaką zdecydowaliśmy się mu dobrowolnie oddać. Dziś natomiast elita z własnego namaszczenia, siedząca daleko, w stolicy państwa, chce nam wmówić, że nie jesteśmy w stanie sami kierować naszym losem. Praktykują oni rządzenie w tajemnicy. Twierdzą, że jest to dla nas za trudne do zrozumienia. Wierzą, że zlękniemy się, jeśli poznamy prawdę o naszych problemach.