fabik10
Użytkownik
Czekam na min. 5 argumentów, że PiS nie jest prawica.hehe sorry zabawne.
Czekam na min. 5 argumentów, że PiS nie jest prawica.hehe sorry zabawne.
Cena benzyny to jest cena jaką masz po przerobie ropy naftowej + marża + akcyza+ Vat+ opłata paliwowa.Nie wiesz ocb, nie chodzi o marżę, tylko PODATEK! Marże dostawca ma sobie prawo narzucić jaką chce na wolnym rynku zły dostawca (który ma za duza marzę na przykład) splajtuje i tyle - problem znika. Chodzi o to, że np w cene benzyny wliczone są środki na opłaty pracowników panstwowych, np. nauczycieli.
lol, no i własnie widać jak partie lewicowe popsuły pojęcia PRAWICA.Czekam na min. 5 argumentów, że PiS nie jest prawica.
Ustawa hazardowa to bubel - lepiej nie głosować
1. Prawica czytaj liberty - co Cie obchodzi czy ktoś ćpa czy jara, to jego sprawa. (oczywiście mówimy o +18)Wogóle 2gi punkt nie ma nic wspólnego z merytorycznością wypowiedzi, 4 punkt to chyba każdy nie na wpływu na partię polityczną, tak poprostu powinno być a co do pierwszego punktu wszedłem w google i se przeczytaj:
no LOL straszny. Kto nie za KNP ten socjalista i lewak ????lol, no i własnie widać jak partie lewicowe popsuły pojęcia PRAWICA.
4. Popiera obowiązek zapinania pasów samochodowych.
Przy tym miałem mine podobną do emotkinki wyżej, "nawet dziecko z podstawówki Ci powie", że popieranie legalizacji narkotyków to typowo lewackie zagranie, zapytaj Palikota2. Jest przeciwny legalizacji narkotyków.
Wcześniej ratyfikował go sejm więc nie miał innego wyjścia.Ah zapomniałem o ważnej kwestii, uff tyle tego. śp. Lech Kaczyński podpisał Traktat Lizboński co oczywiście ograniczyło suwerenność Polski.
Zawsze myslałem, ze liberalność w prawicy opiera się na gospodarce, a światopogląd na konserwatyzmiePrawica czytaj liberty
Matko co za debilny argument! Już widzę spot KNP: "Nie chcesz zapinać pasów, głosuj na KNP"4. Popiera obowiązek zapinania pasów samochodowych.
Dokładnie tak jest, gdzie PiS światopoglądowo można podpisać pod prawicę tak gospodarczo już jest zdecydowanie inaczej, jest to partia socjalna gospodarczo(czyt.nie socjalistyczna).Zawsze myslałem, ze liberalność w prawicy opiera się na gospodarce, a światopogląd na konserwatyzmie
Nie musiał! Mimo, że początkowo się tego trzymał to z czasem zmiękł i ustąpił.Wcześniej ratyfikował go sejm więc nie miał innego wyjścia.
No właśnie dla Ciebie tak ale dla prawa już nie i to jest kwestia tego.Dla mnie możesz pasów nie zapinać, Twoja sprawa, zabijesz się - trudno. Problem polega na tym, że w momencie gdy osoba siedząca za mną nie zapina pasów, bezczelnie łamie moje prawo do życia, a przy okazji wypadku, mój fotel razem z moim kręgosłupem. Trochę to pojęcie "wolności" macie wypaczone. __________________
Ja bym to tak nazwał:Dokładnie tak jest, gdzie PiS światopoglądowo można podpisać pod prawicę tak gospodarczo już jest zdecydowanie inaczej, jest to partia socjalna gospodarczo(czyt.nie socjalistyczna).
Dokładnie. Jednak moim zdaniem legalizacja narkotyków krzywdzi rodzinę osoby potencjalnie zażywająca np. marihuane. Bo jak wiadomo to czesto prowadzi do uzależnień i innych efektów ubocznych.Legalizacja wszystkiego co nie krzywdzi ludzi postronnych
Nie napisałem, że musiałNie musiał!
to jest właśnie konserwatyzm - dopiero później lewica wprowadziła iście 'liberalne' zapinanie pasów, lub inne ograniczenia wolności.Zawsze myslałem, ze liberalność w prawicy opiera się na gospodarce, a światopogląd na konserwatyzmie
Tak, to jest o co chodzi ale np. legalizacja narkotyków - to rodzina powinna nauczyć swoje dziecko, prawidłowego zachowania - NIE PAŃSTWO! A jesli się nie da nauczyć są przypadki więc "wolnemu nie dzieje się krzywda". Koniec problemu.Legalizacja wszystkiego co nie krzywdzi ludzi postronnych
Tak samo jak śmierć żywiciela rodziny w wyniku nie zapiętych pasów krzywdzi całą rodzinę. Pasy muszą być przymusem. O tym decydują eksperci, a nie czyjeś widzimisię oparte na głupim rozumieniu wolności. Bo mam takie nieustanne wrażenie że zwolennicy KNP mówią: "jesteśmy za wolnością do tego stopnia, że pozwolimy nawet na nie zapinanie pasów i na tamto i na siamto i na kolejny absurd" I wszyscy robią WOW.Dokładnie. Jednak moim zdaniem legalizacja narkotyków krzywdzi rodzinę osoby potencjalnie zażywająca np. marihuane. Bo jak wiadomo to czesto prowadzi do uzależnień i innych efektów ubocznych.
Z góry twierdzisz ze narkotyki są bebe, ale w imię wolności dopuszczasz je do legalnego obrotu, aby każdy polegając na swojej intuicji najpierw się przekonał że są szkodliwe, a potem (po uzależnieniu ???? ) grzecznie odstawił i pouczył innych? A jak się uzależni to jego wina bo "wolnemu nie dzieje się krzywda" Hahaha ???? ????Tak, to jest o co chodzi ale np. legalizacja narkotyków - to rodzina powinna nauczyć swoje dziecko, prawidłowego zachowania - NIE PAŃSTWO!
Z tym, że ja jestem zdecydowanie za wycofaniem zasiłków wszelakich dla bezrobotnych, bo to źle działa na ludzi i uczy lenistwa w pewnie sposób każe tych co chcą i pracują a nagradza tych co nie pracują."Program gospodarczy można streścić w wykutym - chyba przez Gilowską - pojęciu "współczującego konserwatyzmu". Przekłada się ono na zmniejszanie danin na rzecz państwa (w ogóle w sferze fiskalnej podejście liberalne) i takie przeorientowanie systemu redystrybucji, by najubożsi (zarówno w skali rodzin, jak i regionów - "program zrównoważonego rozwoju" otrzymywali od państwa więcej, niż bogatsi, ze specjalnym uwzględnieniem polityki prorodzinnej. W ogóle, jeżeli chodzi o rodzinę jako komórkę społeczną, rola państwa ma być wspierająca - czyli w kwestii wydatków podejście socjalne."
Wiele rzeczy prowadzi do uzależnień, ale nie rozumiem dlaczego urzędnik może decydować co dopuszczamy a co nie.Legalizacja wcale nie musiała by oznaczać zwiększonej liczby narkomanów, bo jak ktoś chce brać to będzie brał.Nie piszcie tylko o tym, że jak jest trudniej dostępna to mniej się uzależni bo to głupota, w każdym mieście można bardzo łatwo dotrzeć do tego czego się szuka.Jak by była legalna to można by kontrolować żeby dzieci tego nie brały, nie było by mafii bo handel był by nie opłacalny.Jednak moim zdaniem legalizacja narkotyków krzywdzi rodzinę osoby potencjalnie zażywająca np. marihuane. Bo jak wiadomo to czesto prowadzi do uzależnień i innych efektów ubocznych.
Ty to byś kazał człowiekowi żyć bo przecież im dłużej żyje tym dłużej płaci podatki.Tak samo jak śmierć żywiciela rodziny w wyniku nie zapiętych pasów krzywdzi całą rodzinę. Pasy muszą być przymusem. O tym decydują eksperci, a nie czyjeś widzimisię oparte na głupim rozumieniu wolności. Bo mam takie nieustanne wrażenie że zwolennicy KNP mówią: "jesteśmy za wolnością do tego stopnia, że pozwolimy nawet na nie zapinanie pasów i na tamto i na siamto i na kolejny absurd" I wszyscy robią WOW.
jeszcze to. ruch głową - nie boli. Skoro jesteś kierowcą to jełsi chcesz nakazujesz pasażerowi zapięcie pasów dla Twojego bezpieczeństwa, takie to trudne?Twoja sprawa, zabijesz się - trudno. Problem polega na tym, że w momencie gdy osoba siedząca za mną nie zapina pasów, bezczelnie łamie moje prawo do życia, a przy okazji wypadku, mój fotel razem z moim kręgosłupem. Trochę to pojęcie "wolności" macie wypaczone.
hahahaaaaaa pewno Ci sami, którzy twierdzą, że marchewka to owoc a ślimak ryba. adirave, chyba masz zły dzień, bo co post to większa beka.O tym decydują eksperci, a nie czyjeś widzimisię oparte na głupim rozumieniu wolności.
Twoje myślenie mnie boli,Z góry twierdzisz ze narkotyki są bebe, ale w imię wolności dopuszczasz je do legalnego obrotu, aby każdy polegając na swojej intuicji najpierw się przekonał że są szkodliwe, a potem (po uzależnieniu ) grzecznie odstawił i pouczył innych? A jak się uzależni to jego wina bo "wolnemu nie dzieje się krzywda" Hahaha
Ja nie jestem za utrzymywaniem ZUS-u i za tym, żeby jeden człowiek utrzymywał emerytów, jestem za tym żeby każdy co odłoży miał do własnej dyspozycji i tym głownie się różnimy.Aerts nie rozmywaj mojego wywodu :wink: Oczywiście, lepiej dla wszystkich aby ludzie nie ginęli w wypadkach a co za tym idzie, dłużej pracowali na wspólne dobro. Chyba nie zaprzeczysz. Przez brak pasów giną najczęściej młodzi szaleńcy, czyli ludzie o krótkiej karierze na rynku pracy, podnosicie jazgot, że za ileś lat będzie trzeba pracować na tyle i tyle emerytów, to chyba lepiej dla nas jak młodych będzie więcej, skoro badania mówią o tym, że społeczeństwo się starzeje? I regulacje prawne są tutaj jak najbardziej na miejscu. Eksperci, ekspertami, teoria, teorią, ale wystarczy posłuchać opinii lekarzy i policjantów, poza tym funkcjonuje u Ciebie chyba takie coś jak logika i w sp. zapinania pasów nie potrzeba dużej wyobraźni aby to zrozumieć.
Aerts nie rozmywaj mojego wywodu Oczywiście, lepiej dla wszystkich aby ludzie nie ginęli w wypadkach a co za tym idzie, dłużej pracowali na wspólne dobro. Chyba nie zaprzeczysz. Przez brak pasów giną najczęściej młodzi szaleńcy, czyli ludzie o krótkiej karierze na rynku pracy, podnosicie jazgot, że za ileś lat będzie trzeba pracować na tyle i tyle emerytów, to chyba lepiej dla nas jak młodych będzie więcej, skoro badania mówią o tym, że społeczeństwo się starzeje? I regulacje prawne są tutaj jak najbardziej na miejscu. Eksperci, ekspertami, teoria, teorią, ale wystarczy posłuchać opinii lekarzy i policjantów, poza tym funkcjonuje u Ciebie chyba takie coś jak logika i w sp. zapinania pasów nie potrzeba dużej wyobraźni aby to zrozumieć.Ty to byś kazał człowiekowi żyć bo przecież im dłużej żyje tym dłużej płaci podatki.
Ale jak jest z tymi ekspertami to wszyscy wiemy, co jeden to lepszy tylko kto ma decydować który ma rację? Eksperci mówią, że sól zabija, dlaczego nei zakazać stosowania? Człowiek jak popełni samobójstwo to rodzina traci żywiciela, trzeba wprowadzić nadzór najlepiej urzędniczy 1 urzędnik na 1 obywatela, żeby nie popełnił samobójstwa.Właśnie teraz popisałeś się poglądami prawicowymi
Sory wielkie ale to jest pierwsza sprawa. Jako Prawicowiec nie mogł bym tego nie zauważyć, dlatego z dwojga złego zawsze poszedł bym za PiSem niż POPoprostu slepy jesteś, że podatek Vat wzrósł to też nie widzisz
Właśnie Twoje myślenie mnie boli, bo w Waszej filozofii nie ma takiego czegoś jak waga i skala różnych zjawisk, zachowań i regulacji państwowych. Wkładacie wszystko do jednego worka. Na ustach ciągle wolność, wolność, wolność i Ty Aerts porównujesz spożywanie soli z z przyzwoleniem na ćpanie, wybacz nie mamy o czym rozmawiać.Twoje myślenie mnie boli,
sól,alkohol,papierosy,internet,tłuste jedzenie, to wszystko uzależnia i poza internetem zabija napisz otwarcie czy jesteś za delegalizacją wszystkiego szkodliwego dla człowieka? Napisz raz i będziemy wiedzieli, ale nie mów, że jesteś prawicowcem.
Gwoli ścisłości: internet też zabija, ale to taka ciekawostkato wszystko uzależnia i poza internetem zabija
Większą mam bekę z Ciebie na tym forum i z Twojej nędznej agitacji przedwyborczej. Do prawdy, gratuluję uporu w ogłupianiu ludzi i obiecywania im gruszek na wierzbie. Jesteście po prostu Donaldem z przed 4 lat tylko po małej "transformacji" I na prawdę zajmijcie się zbieraniem tych podpisów, bo te nędzne 20 głosów które zebraliście na FB może pójść na marne.hahahaaaaaa pewno Ci sami, którzy twierdzą, że marchewka to owoc a ślimak ryba. adirave, chyba masz zły dzień, bo co post to większa beka.
To znieśmy też 18+ na alkohol i papierosy, przecież rodzina nauczy, że nie można pić i palić, a nie państwo.Tak, to jest o co chodzi ale np. legalizacja narkotyków - to rodzina powinna nauczyć swoje dziecko, prawidłowego zachowania - NIE PAŃSTWO! A jesli się nie da nauczyć są przypadki więc "wolnemu nie dzieje się krzywda". Koniec problemu.
Twoje myślenie też boli wiele osób.Twoje myślenie mnie boli,
sól,alkohol,papierosy,internet,tłuste jedzenie, to wszystko uzależnia i poza internetem zabija napisz otwarcie czy jesteś za delegalizacją wszystkiego szkodliwego dla człowieka? Napisz raz i będziemy wiedzieli, ale nie mów, że jesteś prawicowcem.