>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Nie wiesz ocb, nie chodzi o marżę, tylko PODATEK! Marże dostawca ma sobie prawo narzucić jaką chce na wolnym rynku zły dostawca (który ma za duza marzę na przykład) splajtuje i tyle - problem znika. Chodzi o to, że np w cene benzyny wliczone są środki na opłaty pracowników panstwowych, np. nauczycieli.
Cena benzyny to jest cena jaką masz po przerobie ropy naftowej + marża + akcyza+ Vat+ opłata paliwowa.
Marże wówczas PKN ORLEN miał bodajże na poziomie 67gr/litr. I po 2 w Polsce jest Duopol nie ma realnej konkurencji ze strony nikogo jest PKN ORLEN i LOTOS, a paliwo na Shellu, BP, LUKOILU to jest to samo paliwo z PKN/LOTOS (LUKOIL - chciał zbudować u nas swoją rafinerię ale mafia paliwowa nie dała i POlitycy).
Skoro na rynku istnieją tylko 2 podmioty to jak mogą splajtować ?
Jak nie kupisz na Orlenie to musisz kupić od Lotosu, obieg się zamyka. Trochę wystarczy poczytać. Popieram przedmówcę.
Węgry pokazują środkowy palec na żydostwo które im doradza i co źle, przecież wycofanie takiego kapitału z Węgier dla tej grupki pasożytów (kapitalistów) jest nieopłacalne.

E 7

exp_

Użytkownik
Czekam na min. 5 argumentów, że PiS nie jest prawica.
lol, no i własnie widać jak partie lewicowe popsuły pojęcia PRAWICA.
1. Popiera Ustawę Hazardową.
2. Jest przeciwny legalizacji narkotyków.
3. Opowiada się za państwową służbą zdrowia.
4. Popiera obowiązek zapinania pasów samochodowych.
5. Popiera PRZYMUSOWE ubezpieczenia.
:]
EDIT, Ah zapomniałem o ważnej kwestii, uff tyle tego. śp. Lech Kaczyński podpisał Traktat Lizboński co oczywiście ograniczyło suwerenność Polski.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Powaliło Cię chyba exp_, ile ty masz lat? Napisz lepiej, chyba, że naprawdę chory lekko jesteś na umyśle, jak to czytam to mało sie spadłem z krzesła te Twoje argumenty. Wogóle 2gi punkt nie ma nic wspólnego z merytorycznością wypowiedzi, 4 punkt to chyba każdy nie na wpływu na partię polityczną, tak poprostu powinno być a co do pierwszego punktu wszedłem w google i se przeczytaj: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ustawa-hazardowa-to-bubel-lepiej-nie-glosowac,wid,11699130,wiadomosc.html?ticaid=1ce3b&amp;amp;_ticrsn=5
Ustawa hazardowa to bubel - lepiej nie głosować

E 7

exp_

Użytkownik
Wogóle 2gi punkt nie ma nic wspólnego z merytorycznością wypowiedzi, 4 punkt to chyba każdy nie na wpływu na partię polityczną, tak poprostu powinno być a co do pierwszego punktu wszedłem w google i se przeczytaj:
1. Prawica czytaj liberty - co Cie obchodzi czy ktoś ćpa czy jara, to jego sprawa. (oczywiście mówimy o +18)
2. I znowu, znasz chociaż program KNP, ze toczysz dyskusję? KNP (wczesniej WiP/UPR) już od dziesiąt lat głosi o nie obowiązku zapisania pasów - jak ktoś nie chce to nie zapina - co Cię to obchodzi?
3. P. Poncyliusz to akurat ma w miare dobre poglądy ( z mojego punktu widzenia) ale generalnie z tego co pamiętam to PiS jeszcze przed PO poruszał sprawę ustawy. Prawda - krytykowali tempo ustawy, pewnie tylko dlatego, że to działania PO były. Nic więcej.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
lol, no i własnie widać jak partie lewicowe popsuły pojęcia PRAWICA.
no LOL straszny. Kto nie za KNP ten socjalista i lewak ????
Poza tym miałem na myśli powazne argumenty, a Ty mi wyjeżdzasz z

Zapomniałes jeszcze dodać, że nie popieraja wspaniałego pomysłu o zalegalizowaniu broni
lewaki jedne, no
2. Jest przeciwny legalizacji narkotyków.
Przy tym miałem mine podobną do emotkinki wyżej, &quot;nawet dziecko z podstawówki Ci powie&quot;, że popieranie legalizacji narkotyków to typowo lewackie zagranie, zapytaj Palikota

Ah zapomniałem o ważnej kwestii, uff tyle tego. śp. Lech Kaczyński podpisał Traktat Lizboński co oczywiście ograniczyło suwerenność Polski.
Wcześniej ratyfikował go sejm więc nie miał innego wyjścia.
Prawica czytaj liberty
Zawsze myslałem, ze liberalność w prawicy opiera się na gospodarce, a światopogląd na konserwatyzmie

adirave 58

adirave

Użytkownik
Matko co za debilny argument! Już widzę spot KNP: &quot;Nie chcesz zapinać pasów, głosuj na KNP&quot;

Dla mnie możesz pasów nie zapinać, Twoja sprawa, zabijesz się - trudno. Problem polega na tym, że w momencie gdy osoba siedząca za mną nie zapina pasów, bezczelnie łamie moje prawo do życia, a przy okazji wypadku, mój fotel razem z moim kręgosłupem. Trochę to pojęcie &quot;wolności&quot; macie wypaczone.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Zawsze myslałem, ze liberalność w prawicy opiera się na gospodarce, a światopogląd na konserwatyzmie
Dokładnie tak jest, gdzie PiS światopoglądowo można podpisać pod prawicę tak gospodarczo już jest zdecydowanie inaczej, jest to partia socjalna gospodarczo(czyt.nie socjalistyczna).
Legalizacja wszystkiego co nie krzywdzi ludzi postronnych jest zdecydowanie prawicowa i dotyczy to wszystkich aspektów życia, oczywiście z ograniczeniami wiekowymi, a przy posiadaniu broni także psychicznymi(czyt.trzeba być poczytalnym i przejść odpowiednie badania, ale nie tak jak teraz żeby mieć broń to musisz 2 lata chodzić po urzędach i mimo spełnionych wymagań lekarskich na końcu dostać odmowę, bo urzędnik tak sobie życzy.
Wcześniej ratyfikował go sejm więc nie miał innego wyjścia.
Nie musiał! Mimo, że początkowo się tego trzymał to z czasem zmiękł i ustąpił.
Dla mnie możesz pasów nie zapinać, Twoja sprawa, zabijesz się - trudno. Problem polega na tym, że w momencie gdy osoba siedząca za mną nie zapina pasów, bezczelnie łamie moje prawo do życia, a przy okazji wypadku, mój fotel razem z moim kręgosłupem. Trochę to pojęcie &quot;wolności&quot; macie wypaczone. __________________
No właśnie dla Ciebie tak ale dla prawa już nie i to jest kwestia tego.
Piszesz, że pasażer nie zapona i się boisz, ale takie Twoje prawo, że masz mozliwośc zabronić mu jechania bez pasów, Ty jesteś kierowcą ewentualnie Twój jest samochód. Ta wolność miała by być zgodnie z zasadą &quot;chcącemu nie dzieje się krzywda&quot; i &quot;Twoja wolnośc kończy się tam gdzie zaczyna się moja wolność&quot; czyli jak bym dla przyjemności kogoś zabił to nie była by już wolność tylko przestępstwo a konsekwencją kara śmierci(zgodna zresztą w ostateczności z pismem świętym).
Jeżeli ktoś chce zapoznać się z poglądami wybitnego prawicowca to polecam przestudiować jaką politykę prowadził Ronald Reagan!

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Dokładnie tak jest, gdzie PiS światopoglądowo można podpisać pod prawicę tak gospodarczo już jest zdecydowanie inaczej, jest to partia socjalna gospodarczo(czyt.nie socjalistyczna).
Ja bym to tak nazwał:
&quot;Program gospodarczy można streścić w wykutym - chyba przez Gilowską - pojęciu &quot;współczującego konserwatyzmu&quot;. Przekłada się ono na zmniejszanie danin na rzecz państwa (w ogóle w sferze fiskalnej podejście liberalne) i takie przeorientowanie systemu redystrybucji, by najubożsi (zarówno w skali rodzin, jak i regionów - &quot;program zrównoważonego rozwoju&quot;) otrzymywali od państwa więcej, niż bogatsi, ze specjalnym uwzględnieniem polityki prorodzinnej. W ogóle, jeżeli chodzi o rodzinę jako komórkę społeczną, rola państwa ma być wspierająca - czyli w kwestii wydatków podejście socjalne.&quot;
Więc mamy podobne zdanie.
Legalizacja wszystkiego co nie krzywdzi ludzi postronnych
Dokładnie. Jednak moim zdaniem legalizacja narkotyków krzywdzi rodzinę osoby potencjalnie zażywająca np. marihuane. Bo jak wiadomo to czesto prowadzi do uzależnień i innych efektów ubocznych.
Nie napisałem, że musiał ;)

E 7

exp_

Użytkownik
do: cała lewica czyli wiadomo które partie
jeden wielki LOOOOOOOL
Zacytuje tylko jedną rzecz, najśmieszniejsza bo szkoda czasu:
to jest właśnie konserwatyzm - dopiero później lewica wprowadziła iście &#39;liberalne&#39; zapinanie pasów, lub inne ograniczenia wolności.
Legalizacja wszystkiego co nie krzywdzi ludzi postronnych
Tak, to jest o co chodzi ale np. legalizacja narkotyków - to rodzina powinna nauczyć swoje dziecko, prawidłowego zachowania - NIE PAŃSTWO! A jesli się nie da nauczyć są przypadki więc &quot;wolnemu nie dzieje się krzywda&quot;. Koniec problemu.
Jedna sugestia dla ludzi lewicy w tematu:
Jak mówił śp.Marek Twain: &quot;Lepiej milczeć i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości&quot;
Pzdr. lewica :grin:

adirave 58

adirave

Użytkownik
Dokładnie. Jednak moim zdaniem legalizacja narkotyków krzywdzi rodzinę osoby potencjalnie zażywająca np. marihuane. Bo jak wiadomo to czesto prowadzi do uzależnień i innych efektów ubocznych.
Tak samo jak śmierć żywiciela rodziny w wyniku nie zapiętych pasów krzywdzi całą rodzinę. Pasy muszą być przymusem. O tym decydują eksperci, a nie czyjeś widzimisię oparte na głupim rozumieniu wolności. Bo mam takie nieustanne wrażenie że zwolennicy KNP mówią: &quot;jesteśmy za wolnością do tego stopnia, że pozwolimy nawet na nie zapinanie pasów i na tamto i na siamto i na kolejny absurd&quot; I wszyscy robią WOW.

Edit: Exp zaraz nie wytrzymam ????

Tak, to jest o co chodzi ale np. legalizacja narkotyków - to rodzina powinna nauczyć swoje dziecko, prawidłowego zachowania - NIE PAŃSTWO!
Z góry twierdzisz ze narkotyki są bebe, ale w imię wolności dopuszczasz je do legalnego obrotu, aby każdy polegając na swojej intuicji najpierw się przekonał że są szkodliwe, a potem (po uzależnieniu ???? ) grzecznie odstawił i pouczył innych? A jak się uzależni to jego wina bo &quot;wolnemu nie dzieje się krzywda&quot; Hahaha ???? ????

aerts 78

aerts

Użytkownik
&quot;Program gospodarczy można streścić w wykutym - chyba przez Gilowską - pojęciu &quot;współczującego konserwatyzmu&quot;. Przekłada się ono na zmniejszanie danin na rzecz państwa (w ogóle w sferze fiskalnej podejście liberalne) i takie przeorientowanie systemu redystrybucji, by najubożsi (zarówno w skali rodzin, jak i regionów - &quot;program zrównoważonego rozwoju&quot;) otrzymywali od państwa więcej, niż bogatsi, ze specjalnym uwzględnieniem polityki prorodzinnej. W ogóle, jeżeli chodzi o rodzinę jako komórkę społeczną, rola państwa ma być wspierająca - czyli w kwestii wydatków podejście socjalne.&quot;
Z tym, że ja jestem zdecydowanie za wycofaniem zasiłków wszelakich dla bezrobotnych, bo to źle działa na ludzi i uczy lenistwa w pewnie sposób każe tych co chcą i pracują a nagradza tych co nie pracują.
Z wspieraniem rodzin to powinno to być przede wszystkim nieutrudnianie, żeby ludzie mieli warunki do wychowywania dzieci, sama poprawa budżetów domowych przez ograniczenie zbierania haraczu na rzecz państwa napewno pozytywnie wpłynęła by na liczne urodzeń.
Jednak moim zdaniem legalizacja narkotyków krzywdzi rodzinę osoby potencjalnie zażywająca np. marihuane. Bo jak wiadomo to czesto prowadzi do uzależnień i innych efektów ubocznych.
Wiele rzeczy prowadzi do uzależnień, ale nie rozumiem dlaczego urzędnik może decydować co dopuszczamy a co nie.Legalizacja wcale nie musiała by oznaczać zwiększonej liczby narkomanów, bo jak ktoś chce brać to będzie brał.Nie piszcie tylko o tym, że jak jest trudniej dostępna to mniej się uzależni bo to głupota, w każdym mieście można bardzo łatwo dotrzeć do tego czego się szuka.Jak by była legalna to można by kontrolować żeby dzieci tego nie brały, nie było by mafii bo handel był by nie opłacalny.
Tak samo jak śmierć żywiciela rodziny w wyniku nie zapiętych pasów krzywdzi całą rodzinę. Pasy muszą być przymusem. O tym decydują eksperci, a nie czyjeś widzimisię oparte na głupim rozumieniu wolności. Bo mam takie nieustanne wrażenie że zwolennicy KNP mówią: &quot;jesteśmy za wolnością do tego stopnia, że pozwolimy nawet na nie zapinanie pasów i na tamto i na siamto i na kolejny absurd&quot; I wszyscy robią WOW.
Ty to byś kazał człowiekowi żyć bo przecież im dłużej żyje tym dłużej płaci podatki.
Ale jak jest z tymi ekspertami to wszyscy wiemy, co jeden to lepszy tylko kto ma decydować który ma rację? Eksperci mówią, że sól zabija, dlaczego nei zakazać stosowania? Człowiek jak popełni samobójstwo to rodzina traci żywiciela, trzeba wprowadzić nadzór najlepiej urzędniczy 1 urzędnik na 1 obywatela, żeby nie popełnił samobójstwa.Właśnie teraz popisałeś się poglądami prawicowymi
&quot;Często słyszymy o potrzebie wyboru między lewicą i prawicą. Chciałbym jednak zasugerować, że nie istnieje coś takiego, jak lewica i prawica. Jest tylko góra i dół. Możemy podążać w górę, w stronę naszego odwiecznego snu – wolności jednostki, powiązanej jednocześnie z prawem i porządkiem, lub w dół – w stronę totalitaryzmu. Ci, którzy chcą poświęcić naszą wolność w zamian za opiekę społeczną i bezpieczeństwo, wybrali ścieżkę wiodącą w dół.&quot;

E 7

exp_

Użytkownik
Twoja sprawa, zabijesz się - trudno. Problem polega na tym, że w momencie gdy osoba siedząca za mną nie zapina pasów, bezczelnie łamie moje prawo do życia, a przy okazji wypadku, mój fotel razem z moim kręgosłupem. Trochę to pojęcie &quot;wolności&quot; macie wypaczone.
jeszcze to. ruch głową - nie boli. Skoro jesteś kierowcą to jełsi chcesz nakazujesz pasażerowi zapięcie pasów dla Twojego bezpieczeństwa, takie to trudne?
ale nie, trzeba w to mieszać państwo, muszą być nakazy i mandaty żeby hajs zbierać.
heh, niektóre wypowiedzi bardziej żałosne niż polskie komedie (z tego co czytałem recenzje :p, co zaraz bedzie krzyk ze na tv najeżdżam a potem ogladam hehe)

E 7

exp_

Użytkownik
O tym decydują eksperci, a nie czyjeś widzimisię oparte na głupim rozumieniu wolności.
hahahaaaaaa pewno Ci sami, którzy twierdzą, że marchewka to owoc a ślimak ryba. adirave, chyba masz zły dzień, bo co post to większa beka.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
exp_ merytorycznie jesteś wzrostu karła. Burkasz burkasz, pipczysz ale tke bzdety że żal. Jak mocno musiałeś się wyslilić z tymi pasami, adirave ma rację, z Twoimi jakże ważnym poglądem: &quot;Nie chcesz zapinać pasów, głosuj na KNP&quot;
Poprostu slepy jesteś, że podatek Vat wzrósł to też nie widzisz, to co pisałem z podręcznikami darmowymi należącymi do szkoły też nie widzisz, wdrąż się szczegóły i pisz kto każe nosić kamizelkę ratunkową w kjaku itp.
To z podręcznikami to jedno z większych kłamstw na skalę krajową i milionowa, które zostało zapomiane i NIEWYEGZEKWOWANE. Co wypowiesz się n ten temat, podręczników. Słucham....................

aerts 78

aerts

Użytkownik
Z góry twierdzisz ze narkotyki są bebe, ale w imię wolności dopuszczasz je do legalnego obrotu, aby każdy polegając na swojej intuicji najpierw się przekonał że są szkodliwe, a potem (po uzależnieniu ) grzecznie odstawił i pouczył innych? A jak się uzależni to jego wina bo &quot;wolnemu nie dzieje się krzywda&quot; Hahaha
Twoje myślenie mnie boli,
sól,alkohol,papierosy,internet,tłuste jedzenie, to wszystko uzależnia i poza internetem zabija napisz otwarcie czy jesteś za delegalizacją wszystkiego szkodliwego dla człowieka? Napisz raz i będziemy wiedzieli, ale nie mów, że jesteś prawicowcem.
Aerts nie rozmywaj mojego wywodu :wink: Oczywiście, lepiej dla wszystkich aby ludzie nie ginęli w wypadkach a co za tym idzie, dłużej pracowali na wspólne dobro. Chyba nie zaprzeczysz. Przez brak pasów giną najczęściej młodzi szaleńcy, czyli ludzie o krótkiej karierze na rynku pracy, podnosicie jazgot, że za ileś lat będzie trzeba pracować na tyle i tyle emerytów, to chyba lepiej dla nas jak młodych będzie więcej, skoro badania mówią o tym, że społeczeństwo się starzeje? I regulacje prawne są tutaj jak najbardziej na miejscu. Eksperci, ekspertami, teoria, teorią, ale wystarczy posłuchać opinii lekarzy i policjantów, poza tym funkcjonuje u Ciebie chyba takie coś jak logika i w sp. zapinania pasów nie potrzeba dużej wyobraźni aby to zrozumieć.
Ja nie jestem za utrzymywaniem ZUS-u i za tym, żeby jeden człowiek utrzymywał emerytów, jestem za tym żeby każdy co odłoży miał do własnej dyspozycji i tym głownie się różnimy.
A uważasz, że Ci młodzi kierowcy to samobójcy?
Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem zapinania pasów i każdy kto chce życ tez raczej jest tego zwolennikiem, nie jestem za zakazem zapinania pasów, a chyba Ty to tak widzisz.Ja jestem przeciw nakazowi zapinania pasów, a nie za tym, że to nie ratuje życia.
Zmywam się-bez odbioru

adirave 58

adirave

Użytkownik
Ty to byś kazał człowiekowi żyć bo przecież im dłużej żyje tym dłużej płaci podatki.
Ale jak jest z tymi ekspertami to wszyscy wiemy, co jeden to lepszy tylko kto ma decydować który ma rację? Eksperci mówią, że sól zabija, dlaczego nei zakazać stosowania? Człowiek jak popełni samobójstwo to rodzina traci żywiciela, trzeba wprowadzić nadzór najlepiej urzędniczy 1 urzędnik na 1 obywatela, żeby nie popełnił samobójstwa.Właśnie teraz popisałeś się poglądami prawicowymi
Aerts nie rozmywaj mojego wywodu ;) Oczywiście, lepiej dla wszystkich aby ludzie nie ginęli w wypadkach a co za tym idzie, dłużej pracowali na wspólne dobro. Chyba nie zaprzeczysz. Przez brak pasów giną najczęściej młodzi szaleńcy, czyli ludzie o krótkiej karierze na rynku pracy, podnosicie jazgot, że za ileś lat będzie trzeba pracować na tyle i tyle emerytów, to chyba lepiej dla nas jak młodych będzie więcej, skoro badania mówią o tym, że społeczeństwo się starzeje? I regulacje prawne są tutaj jak najbardziej na miejscu. Eksperci, ekspertami, teoria, teorią, ale wystarczy posłuchać opinii lekarzy i policjantów, poza tym funkcjonuje u Ciebie chyba takie coś jak logika i w sp. zapinania pasów nie potrzeba dużej wyobraźni aby to zrozumieć.

E 7

exp_

Użytkownik
Poprostu slepy jesteś, że podatek Vat wzrósł to też nie widzisz
Sory wielkie ale to jest pierwsza sprawa. Jako Prawicowiec nie mogł bym tego nie zauważyć, dlatego z dwojga złego zawsze poszedł bym za PiSem niż PO ;)

adirave 58

adirave

Użytkownik
sól,alkohol,papierosy,internet,tłuste jedzenie, to wszystko uzależnia i poza internetem zabija napisz otwarcie czy jesteś za delegalizacją wszystkiego szkodliwego dla człowieka? Napisz raz i będziemy wiedzieli, ale nie mów, że jesteś prawicowcem.
Właśnie Twoje myślenie mnie boli, bo w Waszej filozofii nie ma takiego czegoś jak waga i skala różnych zjawisk, zachowań i regulacji państwowych. Wkładacie wszystko do jednego worka. Na ustach ciągle wolność, wolność, wolność i Ty Aerts porównujesz spożywanie soli z z przyzwoleniem na ćpanie, wybacz nie mamy o czym rozmawiać.

to wszystko uzależnia i poza internetem zabija
Gwoli ścisłości: internet też zabija, ale to taka ciekawostka

hahahaaaaaa pewno Ci sami, którzy twierdzą, że marchewka to owoc a ślimak ryba. adirave, chyba masz zły dzień, bo co post to większa beka.
Większą mam bekę z Ciebie na tym forum i z Twojej nędznej agitacji przedwyborczej. Do prawdy, gratuluję uporu w ogłupianiu ludzi i obiecywania im gruszek na wierzbie. Jesteście po prostu Donaldem z przed 4 lat tylko po małej &quot;transformacji&quot; I na prawdę zajmijcie się zbieraniem tych podpisów, bo te nędzne 20 głosów które zebraliście na FB może pójść na marne.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Tak, to jest o co chodzi ale np. legalizacja narkotyków - to rodzina powinna nauczyć swoje dziecko, prawidłowego zachowania - NIE PAŃSTWO! A jesli się nie da nauczyć są przypadki więc &quot;wolnemu nie dzieje się krzywda&quot;. Koniec problemu.
To znieśmy też 18+ na alkohol i papierosy, przecież rodzina nauczy, że nie można pić i palić, a nie państwo.

Twoje myślenie też boli wiele osób.
Sól zabija owszem, ale to trwa dłużej niż życie człowieka.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom