Nie oceniam słuszności tych ulg i becikowych tylko wymysły Krzysia.
Lepiej sobie popatrz do jakich wymysłów doszedł Donek, ustawa o dostępie do informacji to kolejna droga do zakneblowania ust niewygodnym dziennikarzom oraz dostępu do informacji, teraz elyty Donków, Bronków, Zdzichów, Mirów i Sobiesiaków będą mogły wiedzieć o tym i tamtym, a znając życie po wyborach politycy odwrócą się plecami i każą się pocałować w d.....
Skoro mam wybór między POlszewizmem i tworzeniem medialno informacyjnej komuny to ja dziękuję ;/
Becikowe tak czy siak jakoś przyczyniło się do tego, że małżeństwa chętniej decydowały się na dziecko, problem jest inny - PŁACA :!: Wielu Polaków robi za przysłowiowe 1200-1500zł/netto zapierniczając w pocie czoła i ledwo starcza, tutaj upatrywał bym podstaw do odpowiedzi, dlaczego Polacy nie decydują się na potomstwo.
Teraz całe medialne towarzystwo wzajemnej adoracji i tolerancji (Wojewódzkie i inne łachudry) próbują swoim autorytetem wpłynąć i wyprać mózgi młodym ludziom - ale tu suprise, ludzie (młodzi) potrafią łączyć fakty i porównywać liczby.
A liczby są bezwzględne dla tego "rządu" -
polityka robienia dobrze sąsiadom i myślenia o Europie jako całości pogłębia 2 obrazy :
1- coraz bogatszy zachód
2 - postępującą pauperyzację obywateli Polskich.
Keep going - wybierajmy "mniejsze zło" a ostatni niech zgasi światło.
Nam nie potrzeba cukierkowego pajaca kłamcy ale gościa z jajami, który pierdyknie w stół i powie dość, i zrobi reformy finansów publicznych, przestanie lizać tyłem zachodowi a swoich obywateli gnębić (przykład Węgry), na Polskiej scenie politycznej są 2-3 takie osoby ale na 100% nie jest tą osobą Donald Tusk.