>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
No tak, tylko czy wierzysz że JKM chociaż przekroczy próg wyborczy?
Pomyślało kilkanaście tysięcy Polaków i zagłosowało na bandę czworga... Jesteś naprawdę tak mocno ograniczony, czy tylko udajesz?
Są dwie partie które mogą wygrać wybory, więc ja wolę zagłosować przeciwko PiS-owi.
Miażdżysz mi jaja. Pisałem niedawno, że kilka milionów Polaków jest po prostu głupich i dają się mediom, które robią im pranie z mózgu. Masz niesłychanie &quot;inteligentne&quot; podejście do polityki: zagłosuję na partię &quot;X&quot; bo nienawidzę partii &quot;Y&quot;. A czy w ogóle wiesz, że ludzie mają jakieś ideały, marzenia, plany, konkretne cele do zrealizowania?

picia 13

picia

Użytkownik
Tak patrzę i oczywiście główny argument przeciwko PO i za PiS jest taki, że media kreują taką sytuację. Pragnę zauważyć, że obcokrajowiec, który jest w temacie zapewne dużo bardziej obiektywni i lepiej poinformowany ma dość stabilne zdanie. Proponuję przeczytać:

http://forum.cdaction.pl/blog/aaa/index.php?showentry=31717

Norman Davies to profesor, historyk zajmujący się głównie Europą Wschodnią.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Merytorycznie i na temat - dokonania w tych dziedzinach i ogólnie największe dokonania.
Żadne, tylko ja patrze na wybory realnie, wiem, fajnie mieć ideały, głosować sobie na np. guru JKM, tylko dla mnie są to głosy stracone, nie ma po prostu możliwości żeby kilka milionów Polaków nagle zaczeło mieć ideały i głosowało na partię która ma najlepszych dla nich program wyborczy. Wiem że pisanie o głosowanie na PO tylko ze względu na PiS jest śmieszne i głupie, ale niestety Kaczyński ma poparcie zbyt dużej &quot;inteligencji&quot; w Polsce, a wystarczy że patrzę na mordę Błaszczaka czy Hofmana i po prostu chcę mi się rzygać, a to że mieliby rządzić znowu krajem w którym mieszkam to jest dla mnie niewyobrażalne. PiS gdy był u władzy, Polska na świecie była pośmiewiskiem, za rządów PO się to zmieniło, PKB jest na bardzo dobrym poziomie zwłaszcza że jest kryzys, myślę że obecnie Polska goni kraję takie jak Niemcy czy Francja. Wiem też że PO nie zrobiła żadnych reform w służbie zdrowia, szkolnictwie i innych dziedzinach w których miała coś zrobić, ale moim zdaniem powinni dostać jeszcze te 4 lata. Jeśli w Polsce nic się w ciągu tych 4 lat nie zmieni to już na pewno na nich nie zagłosuję.
Miażdżysz mi jaja. Pisałem niedawno, że kilka milionów Polaków jest po prostu głupich i dają się mediom, które robią im pranie z mózgu. Masz niesłychanie &quot;inteligentne&quot; podejście do polityki: zagłosuję na partię &quot;X&quot; bo nienawidzę partii &quot;Y&quot;. A czy w ogóle wiesz, że ludzie mają jakieś ideały, marzenia, plany, konkretne cele do zrealizowania?
Każdy ma inne podejście, ja mam takie, jeśli większość Polaków nie miała by takiego podejścia to wybory prezydenckie wygrałby Kaczyński, a najbliższe wybory parlamentarne wygrałby PiS, a tego nie chciałaby chyba większość ludzi &quot;z ideałami&quot;.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
myślałem że gość jest bardziej ogarnięty, ale sie skompromitował, taki babol z ust rzecznika partii która na wsi zdobywa najwięcej głosów szacunek dla wyborców? w tym przypadku abstrakcja
Nie ogarnąłeś Maćku, ze to była wypowiedź o PSL, a nie ich wyborcach, a to chyba zmienia odbiór jego słów ?
Oczywiście ta wypowiedź nie powinna się ukazac, ale najbardziej rozśmieszył mnie D.Thusk, więcej w linku.
http://wpolityce.pl/artykuly/13774-slawomir-cenckiewicz-o-premierze-tusku-i-psl-trzeba-kategorycznie-i-glosno-mowic-ze-psl-jest-partia-niebezpieczna

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Nie ogarnąłeś Maćku, ze to była wypowiedź o PSL, a nie ich wyborcach, a to chyba zmienia odbiór jego słów ?
Oczywiście ta wypowiedź nie powinna się ukazac, ale najbardziej rozśmieszył mnie D.Thusk, więcej w linku.
http://wpolityce.pl/artykuly/13774-slawomir-cenckiewicz-o-premierze-tusku-i-psl-trzeba-kategorycznie-i-glosno-mowic-ze-psl-jest-partia-niebezpieczna
Czym Cie rozbawił bo trudno to wywnioskować? Może tym że powiedział:
&quot;Trzeba kategorycznie i głośno mówić o tym, że PSL jest partia niebezpieczną, bo jest partią interesu klasowego.&quot; ?

aerts 78

aerts

Użytkownik
Polska na świecie była pośmiewiskiem, za rządów PO się to zmieniło, PKB jest na bardzo dobrym poziomie zwłaszcza że jest kryzys, myślę że obecnie Polska goni kraję takie jak Niemcy czy Francja.
Przestań prawić takie herezje bo to jest niesmaczne, Polska nie ma żadnego własnego przemysłu, jest tylko miejscem gdzie inni mogą taniej prowadzić swoją produkcję niz przykładowo w Niemczech.
Wzrost PKB powtarzam juz po raz kolejny nie jest wynikiem rządów PO, jest wynikiem konsumpcji i przedsiębiorczości małych firm.
Pisanie, że jest kryzys jest kpiną, i PO sobie dobrze z nim radzi.Kryzy jest spowodowany zadłużeniem UE i USA, a jak wszyscy wiemy to za PO nasze zadłużenie jest największe, mimo że ciągniemy narazie gruba kasę z UE.PO ciągnie nas w kryzys którego do tej pory u nas nie było!

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Przestań prawić takie herezje bo to jest niesmaczne, Polska nie ma żadnego własnego przemysłu, jest tylko miejscem gdzie inni mogą taniej prowadzić swoją produkcję niz przykładowo w Niemczech. Wzrost PKB powtarzam juz po raz kolejny nie jest wynikiem rządów PO, jest wynikiem konsumpcji i przedsiębiorczości małych firm. Pisanie, że jest kryzys jest kpiną, i PO sobie dobrze z nim radzi.Kryzy jest spowodowany zadłużeniem UE i USA, a jak wszyscy wiemy to za PO nasze zadłużenie jest największe, mimo że ciągniemy narazie gruba kasę z UE.PO ciągnie nas w kryzys którego do tej pory u nas nie było!
I dobrze że nie ma przemysłu, wystarczy zobaczyć jak wyglądają w Polsce kolej i służba zdrowia, tutaj wszystko co nie jest prywatne to po prostu syf. Zadłużenie nie przekracza progu konstytucyjnego więc bym z tym zadłużeniem nie przesadzał, bo zadłużona to jest Grecja i Portugalia a nie Polska.

Tym, że kilkanaście lat wcześniej mówił to samo co Hoffman, a teraz był jednym z największych jego krytyków.
Tylko ja nie widzę za bardzo związku z tymi wypowiedziami, Hofman jednak przesadził, a Tusk nikogo w swojej wypowiedzi nie obraził.
Wypowiedź Hofmana:
&quot;Z PSL-em to jest tak, że te chłopy wyjechali ze swoich miasteczek, wsi, trafili do Warszawy - zdziczeli, zbaranieli: tańczą, śpiewają, głosują za ustawami np. (...) za związkami partnerskimi; chłopy wyjechały ze wsi i kompletnie im odbiło.&quot;
Wypowiedź Tuska:
&quot;I widzę jeszcze coś, co mnie bardzo niepokoi, a co było do przewidzenia – skoncentrowany, bardzo interesowny pogląd PSL na rządzenie. Trzeba kategorycznie i głośno mówić o tym, że PSL jest partia niebezpieczną, bo jest partią interesu klasowego, a więc posługującą się filozofią: tanie traktory, drogie zboże, droga żywność, to dobry interes dla polskiej wsi, nieważny jest interes konsumenta. Ale jest też PSL partią interesowną samą w sobie, stąd jej natychmiastowe przenikliwe spojrzenie na Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska, bo tam są łatwe pieniądze; na stanowiska wojewodów wszędzie tam, gdzie PSL wygrało, PSL prezentuje najbardziej filozofię dzielenia łupów. I tego się też bardzo boję”

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Norman Davies to profesor, historyk zajmujący się głównie Europą Wschodnią.
Pochodzenia żydowskiego,
Kaczyński ma poparcie zbyt dużej &quot;inteligencji&quot; w Polsce, a wystarczy że patrzę na mordę Błaszczaka czy Hofmana i po prostu chcę mi się rzygać, a to że mieliby rządzić znowu krajem w którym mieszkam to jest dla mnie niewyobrażalne. PiS gdy był u władzy, Polska na świecie była pośmiewiskiem, za rządów PO się to zmieniło, PKB jest na bardzo dobrym poziomie zwłaszcza że jest kryzys, myślę że obecnie Polska goni kraję takie jak Niemcy czy Francja.
Kierując się urodą gratuluję yntelygencyji.
Już Ronaldinho nie chcieli do Realu Madryt bo miał niezbyt piękną mordę ;) a potem Ronie ich nabijał na Santiago po 3-0 strzelając piękne gole.
Po 2 jaki ku***rde kryzys :!: W Polsce nie ma do cholery jasnej kryzysu, Donek mnie o tym zapewniał!! Wyjaśnij mi kiedy była pośmiewiskiem bo co Kaczyński dymisjonował Leppera i 2 razy go powoływał?
A nie widzisz obciachu jak Prezydent kraju popełnia gafy jak imbecyl?
Łącze się z Tobą w &quot;bulu i nadzieji&quot; . Gdy Radek Sikorski obraża Polaków i rodziny które o coś go się pytają, że mają przyjąć jedyną i słuszną doktrynę nt katastrofy?
Za to, że poklepanie po ramieniu przez Baroso, Merkel to jest niby ok :?:
Czy ośmieszanie Tuska przez Nigela F. w UE Kołchozie to nie jest dla Ciebie mało :?:
Nasz obecny rząd nas ośmiesza, człowieku budujemy najdroższy stadion w Europie :!:
Budujemy najdrożej 1 km autostrady, nie masz gościu emerytury bo zostanie ona skonsumowana po paru latach Twojej pracy na rzecz innych świadczeniobiorców.
Czy Tusk nie ośmieszył się dając miliony obietnic a nic nie dotrzymał

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Ty natomiast nie zrozumiałeś ani Hofmana ani mnie.
Skoro Hofman robi wyrzut posłom PSL z powodu ich pochodzenia i z tego tytułu odbiera prawo do wypowiadania się w niektórych sprawach to dotyczy to tylko garstki ludzi z PSL z którym mu nie po drodze, czy też ludzi ze wsi jest trochę więcej?

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Skoro Hofman robi wyrzut posłom PSL z powodu ich pochodzenia i z tego tytułu odbiera prawo do wypowiadania się w niektórych sprawach to dotyczy to tylko garstki ludzi z PSL z którym mu nie po drodze, czy też ludzi ze wsi jest trochę więcej?
Maciek nie koloryzuj jego wypowiedzi. On tylko uważa, ze PSL porzucił swoje pierwotne założenie, czy raczej pierwotny kształt partii. PSL miało być partia rolników, im pomagać, ich reprezentowac w sejmie. A oni zamiast tego popieraja związki homoseksualne (to tylko skarajny przykład porzucenia tych pierwotnych idei).

aerts 78

aerts

Użytkownik
I dobrze że nie ma przemysłu, wystarczy zobaczyć jak wyglądają w Polsce kolej i służba zdrowia, tutaj wszystko co nie jest prywatne to po prostu syf. Zadłużenie nie przekracza progu konstytucyjnego więc bym z tym zadłużeniem nie przesadzał, bo zadłużona to jest Grecja i Portugalia a nie Polska.
To co Ty wypisujesz to jest tak idiotyczne, że nawet nie wiem jak to skomentować.
Ty nie masz za grosz pojęcia o gospodarce i tym jak powinna funkcjonować!
Próg konstytucyjny? A czy czasem to PO sobie tego progu nie ustaliło?
To, że nie ma Polskiego przemysłu to dobrze? Człowieku co ty masz w głowie.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
To co Ty wypisujesz to jest tak idiotyczne, że nawet nie wiem jak to skomentować.
Ty nie masz za grosz pojęcia o gospodarce i tym jak powinna funkcjonować!
Próg konstytucyjny? A czy czasem to PO sobie tego progu nie ustaliło?
To, że nie ma Polskiego przemysłu to dobrze? Człowieku co ty masz w głowie.
Po pierwsze to nie pisz że nie ma, bo jest choćby KGHM. Chodziło mi o to że w Polsce wszystko co jest państwowe i należy do państwa jest do du... Zobacz sobie jak wyglądają prywatne szpitale a jak państwowe, jak wyglądają państwowe kopalnie a jak prywatne.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
poczytaj sobie jak ewidencjonuje się długi ZUS-u i NFZ-u i wtedy możemy pogadać. Dopóki tego nie zrobisz nie masz prawa w tym temacie wypisywać tego typu farmazonów.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
oczytaj sobie jak ewidencjonuje się długi ZUS-u i NFZ-u i wtedy możemy pogadać. Dopóki tego nie zrobisz nie masz prawa w tym temacie wypisywać tego typu farmazonów.
lukascash - masz u mnie gigantyczne piwo albo co najmniej 0.5 Finlandii ????
dawid1892 - kreatywna księgowość nas zgubi, jak myślisz po co była szybka reforma OFE, by przypadkiem część kasiorki wróciła do niewypłacalnego ZUSU, a co z kolei zaowocuje tym, że nie przekroczymy I progu ostrożnościowego Długu Publicznego :?:
No ale łokej, głosuj na PO, ale jak bezrobocie sięgnie 20%, Inflacja &gt; 10%, benzynka po 6-7zł, POdatki typu VAT = 25% to dosłownie przyjdę i Ci &quot;pogratuluję&quot; i zrobię tak jak robi Tusk z ludźmi - pluje w twarz i mówi, że deszcz pada.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Po pierwsze to nie pisz że nie ma, bo jest choćby KGHM. Chodziło mi o to że w Polsce wszystko co jest państwowe i należy do państwa jest do du... Zobacz sobie jak wyglądają prywatne szpitale a jak państwowe, jak wyglądają państwowe kopalnie a jak prywatne.
Ja piszę o Polskim przemysle a Ty wyjeżdżasz z firmami państwowymi?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom