Merytorycznie i na temat - dokonania w tych dziedzinach i ogólnie największe dokonania.
Żadne, tylko ja patrze na
wybory realnie, wiem, fajnie mieć ideały, głosować sobie na np. guru JKM, tylko dla mnie są to głosy stracone, nie ma po prostu możliwości żeby kilka milionów Polaków nagle zaczeło mieć ideały i głosowało na partię która ma najlepszych dla nich program wyborczy. Wiem że pisanie o głosowanie na PO tylko ze względu na PiS jest śmieszne i głupie, ale niestety Kaczyński ma poparcie zbyt dużej "inteligencji" w Polsce, a wystarczy że patrzę na mordę Błaszczaka czy Hofmana i po prostu chcę mi się rzygać, a to że mieliby rządzić znowu krajem w którym mieszkam to jest dla mnie niewyobrażalne. PiS gdy był u władzy,
Polska na świecie była pośmiewiskiem, za rządów PO się to zmieniło, PKB jest na bardzo dobrym poziomie zwłaszcza że jest kryzys, myślę że obecnie
Polska goni kraję takie jak
Niemcy czy
Francja. Wiem też że PO nie zrobiła żadnych reform w służbie zdrowia, szkolnictwie i innych dziedzinach w których miała coś zrobić, ale moim zdaniem powinni dostać jeszcze te 4 lata. Jeśli w Polsce nic się w ciągu tych 4 lat nie zmieni to już na pewno na nich nie zagłosuję.
Miażdżysz mi jaja. Pisałem niedawno, że kilka milionów Polaków jest po prostu głupich i dają się mediom, które robią im pranie z mózgu. Masz niesłychanie "inteligentne" podejście do polityki: zagłosuję na partię "X" bo nienawidzę partii "Y". A czy w ogóle wiesz, że ludzie mają jakieś ideały, marzenia, plany, konkretne cele do zrealizowania?
Każdy ma inne podejście, ja mam takie, jeśli większość Polaków nie miała by takiego podejścia to
wybory prezydenckie wygrałby Kaczyński, a najbliższe
wybory parlamentarne wygrałby PiS, a tego nie chciałaby chyba większość ludzi "z ideałami".