>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

wybory parlamentarne 2011

Status
Zamknięty.
aerts 78

aerts

Użytkownik
Sa to osoby z takim wykształceniem, a zarówno doświadczeniem w polityce, ze w 90% osób z KNP mogłoby im buty czyścić.
W PiS wykształceni, bardzo interesujące podejrzewam, że większość partii jest tak inteligentna jak prezes i Hofman ale tego przecież już nie zmienią.
Zapomniałem jest jeszcze ekspert od wszystkiego niejaki Macierewicz.
A i tak wszyscy wiemy jaki jest merytoryczny poziom PiS-u.
W PiS-ie ekspertem od gospodarki jest Pani Szydło więc tak jak myślałem, żadnego pomysłu na to skąd wziąć kasę na wasze obietnice nie ma, zostanie tajemnicą aż do wyborów, a później to już jakoś będzie.
Co tu jest niejasne ?
To, że jak kręcił lody był w PiS-ie.
W jesiennych wyborach parlamentarnych wystartują najważniejsi funkcjonariusze CBA za rządów PiS. B. szef CBA Mariusz Kamiński to &quot;dwójka&quot; na liście warszawskiej, b. zastępcy szefa Biura Ernest Bejda i Maciej Wąsik to &quot;trójki&quot; na listach w Chełmie i w Płocku. Dyrektor Zarządu Operacji Regionalnych - Martin Bożek - jest trzeci na liście Radomskiej. Wyprzedził m.in. posłankę Marzenę Wróbel. Z kolei dyrektor gabinetu Szefa CBA Piotr Pogonowski będzie na liście w Lublinie. Także wyprzedzi kilku posłów. Funkcjonariusz pod przykryciem Tomasz Kaczmarek, bardziej znany jako &quot;Agent Tomek&quot; zajmie ostatnie miejsce w Kielcach.
Tak wygląda państwo prawa wedle PiS-u.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Ale o co Ci chodzi z tymi osobami związanymi z CBA, bo nie rozumiem ?
Chodzi o niezależność takich instytucji jak sądy,CBA i inne służby specjalne,czy prokuratorzy, widać jak na dłoni, że PiS obsadzał takie stanowiska &quot;swoimi&quot;, którym teraz odpłaca za ich oddanie miejscami na listach.
Wszystkie te osoby maja taką wiedzę, o przeciwnikach politycznych, że nie powinni w jakikolwiek sposób angażować się w życie polityczne.Mieli dostęp do podsłuchów, tajnych informacji praktycznie o każdym więc teraz nie powinni czynnie angażować się w walkę polityczną.
Tylko tyle, ale Tobie to nie robi przecież różnicy, bo to przecież nasi, oni mogą gorzej jeżeli inni by tak robili.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Ale o co Ci chodzi z tymi osobami związanymi z CBA, bo nie rozumiem ?
????????
Co, na necie tego już nie szło znalezc? Uruchomić mózg trzeba było i problemy ???? )))))))

Co do KNP to nie ma co usprawiedliwiac. Choc te podpisy na pewno nie odzwierciedlają poparcia to jest to porażka organizacyjna, muszą wyciagnąć wnioski aby więcej takiej klapy nie powtórzyć.
Wierze w te 3% jednak dalej.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Chodzi o niezależność takich instytucji jak sądy,CBA i inne służby specjalne,czy prokuratorzy, widać jak na dłoni, że PiS obsadzał takie stanowiska &quot;swoimi&quot;, którym teraz odpłaca za ich oddanie miejscami na listach.
Ale nie wiedziałeś wczesniej, że np. Mariusz Kamiński jest związany z PiS ? Wiedziałeś, wszyscy wiedzieli, a ja w pracy Kamińskiego w CBA nie widziałem, by wykorzystywał ją do celów własnych czy działania dla PiS.
Mieli dostęp do podsłuchów, tajnych informacji praktycznie o każdym więc teraz nie powinni czynnie angażować się w walkę polityczną.
Premier czy prezydent tez posiadaja tak wiedze i co też nie powinni angażowac sie politycznie ?

aerts 78

aerts

Użytkownik
a ja w pracy Kamińskiego w CBA nie widziałem, by wykorzystywał ją do celów własnych czy działania dla PiS.
Mocne.
Premier czy prezydent tez posiadaja tak wiedze i co też nie powinni angażowac sie politycznie ?
Nie nie posiadają takiej wiedzy, posiadają tylko wgląd w niektóre dokumenty i przede wszystkim nie odpowiadają za prowadzone śledztwa czy za to kto będzie inwigilowany, natomiast Ty zawsze obracasz fakt w ten sposób, żeby był wygodny dla Ciebie.
Ale nie wiedziałeś wczesniej, że np. Mariusz Kamiński jest związany z PiS ?
Tym gorzej to świadczy o &quot;państwie prawa&quot;.

brylant 66

brylant

Użytkownik
Polityka proamerykańska-jestem za Sprzeciw legalizacji eutanazji-jestem za eutanazją aborcji-jestem za aborcją rejestracji związków homoseksualnych-jestem przeciwny temu oraz legalizacji tzw. &quot;narkotyków miękkich&quot;; Przywrócenie kary śmierci-tutaj sie zgadzam bezpłatna edukacja w szkołach podstawowych, średnich - brawo uczelnie wyzsze powinny byc platne bo potem widac jakie &#39;&#39;tarło idzie na studia byle tylko nie pracowac, bezplatne jedynie dla najlepszych maturzystów.

Pomysły Korwina są ciekawe i fajnie wyglądają na papierze. W mojej głowię jednak realizacja 3/4 z nich jest nie realna w naszym kraju, przy tych ludziach oraz przy tej konstytucji.
nigdy sie nie dowiemy czy są realne jesli nie wygra wyborów, narazie widzimy jak rządzący nas okradają, ja tylko chce położyc temu kres

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Dlaczego niby bezpłatne dla najlepszych maturzystów? To, że będziesz miał 90% z matury z matematyki i 90% z matury z polskiego nie robi z Ciebie dobrego studenta. Raczej dla najlepszych studentów, zrobić coś jak z płatnym drugim kierunkiem studiów, że po pierwszym roku jeżeli masz powyżej średniej jakiejśtam to wówczas państwo refunduje studia za pierwszy rok, i tak normalnie co roku, jeżeli się na to nie łapiesz, to normalnie płacisz za cały odbyty rok studiów.
W ogóle gdzieś był pomysł stypendiów socjalnych na prywatnych uczelniach, ktoś słyszał coś o tym, czy to przeszło, upadło?

aerts 78

aerts

Użytkownik
W ogóle gdzieś był pomysł stypendiów socjalnych na prywatnych uczelniach, ktoś słyszał coś o tym, czy to przeszło, upadło?
Jeżeli już to jedyne stypendia, które są słuszne to stypendia naukowe, bo to wyróżniające osoby są na studiach potrzebne i powinny być nagradzane, a nie te które po prostu szukają dodatkowego zasiłku dla bezrobotnych.

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Sam mam koleżankę, która studiuje dzięki swoim oszczędnościom i dzięki temu, że ma takie stypendium, więc akurat trochę Cię poniosło, na pierwszym roku nie dostaje się stypendiów naukowych, a mimo wszystko wyjazd poza własne okolice, życie na własną rękę trochę kosztuje.
Albo się nieprecyzyjnie odniosłeś do mojej wypowiedzi, spójrz, że pisałem o prywatnych uczelniach. Dla mnie w ogóle większość z nich to twór który nie powinien istnieć, nie mówiąc o jakichkolwiek stypendiach, ale gdzieś mi się obił o uszy pomysł ze stypendiami socjalnymi dla kogoś kogo stać na dodatkowy wydatek w postaci 2000 - 2500zł za semestr studiów to już chyba śmieszne ;)
W ogóle zastanawia mnie to, że jakoś edukacja w ogóle nie jest włączana w program partii, tzn. nie robi się z tego jakiegoś halo, moim zdaniem to dość istotny problem w Polsce.

aerts 78

aerts

Użytkownik
W ogóle zastanawia mnie to, że jakoś edukacja w ogóle nie jest włączana w program partii, tzn. nie robi się z tego jakiegoś halo, moim zdaniem to dość istotny problem w Polsce.
SLD ma w programie, lapek dla każdego ucznia, może się skusisz:grin:

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
SLD ma w programie, lapek dla każdego ucznia, może się skusisz
Serio ???? ? Akurat program SLD mnie nie interesował, im mniej widzę pana Kalisza w telewizji tym lepiej, niezależnie od tego jakie poglądy ma cała partia, po prostu nie trawię tego człowieka.
Jakieś inne propozycje? ????

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
To PiS jednak ma najciekawszą propozycję. Aczkolwiek nie wiem w jaki sposób ale wolałbym podniesienie pensji nauczycielskich (nie, nie jestem/nie będę pracował w tej profesji) i zwiększenie prestiżu społecznego w tym zawodzie.

brylant 66

brylant

Użytkownik
Dlaczego niby bezpłatne dla najlepszych maturzystów?
dlatego, ze za duzo &#39;&#39;idiotów&#39;&#39; idzie na idiotyczne&#39;&#39; kierunki typu zarzadzanie, po pierwsze 50% nie skonczy tych studiów, z tych 50% wiekszosc nie bedzie mogla znalezc pracy w swoim zawodzie czyli bezrobocie sie zwieksza, wiecej zasilkow do placenia itd

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
dlatego, ze za duzo &#39;&#39;idiotów&#39;&#39; idzie na idiotyczne&#39;&#39; kierunki typu zarzadzanie, po pierwsze 50% nie skonczy tych studiów, z tych 50% wiekszosc nie bedzie mogla znalezc pracy w swoim zawodzie czyli bezrobocie sie zwieksza, wiecej zasilkow do placenia itd
Co Cię to obchodzi kto jaki kierunek wybiera?

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
O 19 bodajże J.Kaczyński bedzie dziś w TVP Info i Polsat News udzielał godzinnego wywiadu.
Więcej info - klik.
A wczoraj w &quot;faktach po faktach&quot; Z.Ziobro pięknie rozjechał walcem J.Pochanke wymieniając po kolei manipulacje TVN&#39;u w stosunku do PiS&#39;u.
Więcej info - klik.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom