fabik10
Użytkownik
Co tu jest niejasne ?- Wraz z kilkoma działaczami zrezygnował z członkostwa, a ja bez dyskusji go wykreśliłam – mówi Kempa.
Co tu jest niejasne ?- Wraz z kilkoma działaczami zrezygnował z członkostwa, a ja bez dyskusji go wykreśliłam – mówi Kempa.
W PiS wykształceni, bardzo interesujące podejrzewam, że większość partii jest tak inteligentna jak prezes i Hofman ale tego przecież już nie zmienią.Sa to osoby z takim wykształceniem, a zarówno doświadczeniem w polityce, ze w 90% osób z KNP mogłoby im buty czyścić.
To, że jak kręcił lody był w PiS-ie.Co tu jest niejasne ?
Tak wygląda państwo prawa wedle PiS-u.W jesiennych wyborach parlamentarnych wystartują najważniejsi funkcjonariusze CBA za rządów PiS. B. szef CBA Mariusz Kamiński to "dwójka" na liście warszawskiej, b. zastępcy szefa Biura Ernest Bejda i Maciej Wąsik to "trójki" na listach w Chełmie i w Płocku. Dyrektor Zarządu Operacji Regionalnych - Martin Bożek - jest trzeci na liście Radomskiej. Wyprzedził m.in. posłankę Marzenę Wróbel. Z kolei dyrektor gabinetu Szefa CBA Piotr Pogonowski będzie na liście w Lublinie. Także wyprzedzi kilku posłów. Funkcjonariusz pod przykryciem Tomasz Kaczmarek, bardziej znany jako "Agent Tomek" zajmie ostatnie miejsce w Kielcach.
Chodzi o niezależność takich instytucji jak sądy,CBA i inne służby specjalne,czy prokuratorzy, widać jak na dłoni, że PiS obsadzał takie stanowiska "swoimi", którym teraz odpłaca za ich oddanie miejscami na listach.Ale o co Ci chodzi z tymi osobami związanymi z CBA, bo nie rozumiem ?
????????Ale o co Ci chodzi z tymi osobami związanymi z CBA, bo nie rozumiem ?
Ale nie wiedziałeś wczesniej, że np. Mariusz Kamiński jest związany z PiS ? Wiedziałeś, wszyscy wiedzieli, a ja w pracy Kamińskiego w CBA nie widziałem, by wykorzystywał ją do celów własnych czy działania dla PiS.Chodzi o niezależność takich instytucji jak sądy,CBA i inne służby specjalne,czy prokuratorzy, widać jak na dłoni, że PiS obsadzał takie stanowiska "swoimi", którym teraz odpłaca za ich oddanie miejscami na listach.
Premier czy prezydent tez posiadaja tak wiedze i co też nie powinni angażowac sie politycznie ?Mieli dostęp do podsłuchów, tajnych informacji praktycznie o każdym więc teraz nie powinni czynnie angażować się w walkę polityczną.
Mocne.a ja w pracy Kamińskiego w CBA nie widziałem, by wykorzystywał ją do celów własnych czy działania dla PiS.
Nie nie posiadają takiej wiedzy, posiadają tylko wgląd w niektóre dokumenty i przede wszystkim nie odpowiadają za prowadzone śledztwa czy za to kto będzie inwigilowany, natomiast Ty zawsze obracasz fakt w ten sposób, żeby był wygodny dla Ciebie.Premier czy prezydent tez posiadaja tak wiedze i co też nie powinni angażowac sie politycznie ?
Tym gorzej to świadczy o "państwie prawa".Ale nie wiedziałeś wczesniej, że np. Mariusz Kamiński jest związany z PiS ?
Exemplum ?Mocne.
ok. Jak chcą to posiadaja.Nie nie posiadają takiej wiedzy
nigdy sie nie dowiemy czy są realne jesli nie wygra wyborów, narazie widzimy jak rządzący nas okradają, ja tylko chce położyc temu kresPolityka proamerykańska-jestem za Sprzeciw legalizacji eutanazji-jestem za eutanazją aborcji-jestem za aborcją rejestracji związków homoseksualnych-jestem przeciwny temu oraz legalizacji tzw. "narkotyków miękkich"; Przywrócenie kary śmierci-tutaj sie zgadzam bezpłatna edukacja w szkołach podstawowych, średnich - brawo uczelnie wyzsze powinny byc platne bo potem widac jakie ''tarło idzie na studia byle tylko nie pracowac, bezplatne jedynie dla najlepszych maturzystów.
Pomysły Korwina są ciekawe i fajnie wyglądają na papierze. W mojej głowię jednak realizacja 3/4 z nich jest nie realna w naszym kraju, przy tych ludziach oraz przy tej konstytucji.
Jeżeli już to jedyne stypendia, które są słuszne to stypendia naukowe, bo to wyróżniające osoby są na studiach potrzebne i powinny być nagradzane, a nie te które po prostu szukają dodatkowego zasiłku dla bezrobotnych.W ogóle gdzieś był pomysł stypendiów socjalnych na prywatnych uczelniach, ktoś słyszał coś o tym, czy to przeszło, upadło?
SLD ma w programie, lapek dla każdego ucznia, może się skusisz:grin:W ogóle zastanawia mnie to, że jakoś edukacja w ogóle nie jest włączana w program partii, tzn. nie robi się z tego jakiegoś halo, moim zdaniem to dość istotny problem w Polsce.
Serio ???? ? Akurat program SLD mnie nie interesował, im mniej widzę pana Kalisza w telewizji tym lepiej, niezależnie od tego jakie poglądy ma cała partia, po prostu nie trawię tego człowieka.SLD ma w programie, lapek dla każdego ucznia, może się skusisz
PiS-tanie podręcznikiJakieś inne propozycje?
dlatego, ze za duzo ''idiotów'' idzie na idiotyczne'' kierunki typu zarzadzanie, po pierwsze 50% nie skonczy tych studiów, z tych 50% wiekszosc nie bedzie mogla znalezc pracy w swoim zawodzie czyli bezrobocie sie zwieksza, wiecej zasilkow do placenia itdDlaczego niby bezpłatne dla najlepszych maturzystów?
Co Cię to obchodzi kto jaki kierunek wybiera?dlatego, ze za duzo ''idiotów'' idzie na idiotyczne'' kierunki typu zarzadzanie, po pierwsze 50% nie skonczy tych studiów, z tych 50% wiekszosc nie bedzie mogla znalezc pracy w swoim zawodzie czyli bezrobocie sie zwieksza, wiecej zasilkow do placenia itd
Może to, że za te kierunki płacą podatnicy? A nic z tego nie mają?Co Cię to obchodzi kto jaki kierunek wybiera?