Jak to nie zwiększa? To gdzie idą te pieniądze?
Z tego co wiem to
USA nie należy do EU, a nawet nie leży w Europie.
A wiesz jakie są podatki np. w Austrii albo Szwecji i jakoś gorzej tam się nie mieszka niż na Cyprze albo Malcie gdzie podatki są bardzo niskie, więc wysokość płaconych podatków przez mieszkańców danego kraju nie równa się dobrobytowi mieszańców, więc ja bym wolał żeby podatki były dwa razy wyższe ale żeby lepiej się w tym kraju żyło.
Samo podniesienie podatków nie, ale jeśli kraj pogrąża się w długach to nie sprzyja to raczej wzrostowi PKB, a gdy obniży się podatki to te wpływy są mniejsze.
Sam nic nie może, zgadzam się rząd może takie reformy przeprowadzić, i jakiś rewolucyjnych reform nie przeprowadził ale jednak moim zdaniem jeszcze te 4 lata powinni dostać.
Tak czytałem, tylko że większość tych rewolucji jest nie realna do zrobienia.
Ja zmiany w Polsce widzę praktycznie codziennie, choćby Orlik przy mojej szkole. ???? A tak poważnie, moim zdaniem rząd dobrze radzi się z kryzysem,
Polska jest w budowie (nie wywnioskowałem tego po spotach wyborczych PO), gospodarka jest w dobrym stanie, patrząc zwłaszcza na to że na świecie jest kryzys z którym nie radzą sobie nawet takie kraje jak
Francja czy
Niemcy,
Polska nie jest już pośmiewiskiem Europy jak to było za czasów rządów PiS-u.