:siata:
Jadar Radom-Delecta Bydgoszcz
Typ : 2
Kurs : 1,76 bet3653:0
Po dwutygodniowej przerwie na mecz Gwiazd wraca dzisiaj na parkiety PLUS Liga mężczyzn i na sam poczatek mecz który może dużo wyjaśnic na dole tabeli. Bo spotkają się zespoły które bezpośrednio walczą o utrzymanie. Jadar co prawda wygrał pierwszy mecz w Bydgoszczy 3:1 z Delectą jednak ostatnimi czasy Bydgoszczanie to inny (lepszy?) zespół. Po przejęciu go przez Waldemara Wspaniałego potrafili wygrac 3:2 z ZAKSĄ Kędzierzyn Koźle która przeciez spisuje się fantastycznie w obecnych rozgrywkach. Urwali punkty w Rzeszowie przegrywają 2:3, a także pokonali Jastrzębski Węgiel 3:2. Wszystkie te zespoły mają wysokie aspiracje, możn aby rzec że każdy z nich chciałby byc mistrzem i o to walczy, a tu Delecta wygrałą 2 z tych trzech meczów z takimi zespołami
Przypadek? Wydaje mi się że raczej nie, bo to trener Wspaniały poukładal wszyskie klocki i zespoł gra wkońcu dobrą siatkówke. Jedynym zmartwieniem ich trenera może byc brak kontuzjowanego
Krzysztofa Janczaka, ale na nim atak się nie kończy bo dobrze pod jego nieobecnosc spisuje się
Dawid Konarski. Obaj mogą się jak narazie pochwalic niemalże identyczną skutecznością(42-43% w ataku) zatem większej różnicy nie powinno byc widac. Delecta posiada dosyc ciekawy skład.
Marcin Nowak, Lipiński czy
Sopko to dobrzy gracze jak na ten zespoł. W Jadarze nie zagrają
Marcin Kocik i Wojciech Żaliński, wydaje mi się że są to bardziej poważne osłabienia. Szcególnie brak Żalińskiego będzie widoczny bardzo moim zdaniem, do tej pory zdobył on dla swojego zespołu 131pkt a więc najwięcej ze wszystkich graczy! Notabene drugi pod tym względem jest Kocik, którego także dzisiaj nie zobaczymy -98pkt! Analizując poszczególne elementy zaczynając od zagrywki , Delecta 56pkt zagrywką przy czym sam Sopko 26 asów, w Jadarze 42pkt serwisem przy czym 8pkt Żaliński i i 4pkt Kocik. Przyjęcie bdb zdecydowanie lepsze po stronie bydgoszczan 36,5% do 26,36% Jadaru. W bloku statystyki niemalże identyczne tj 0,3pkt "czapą" na set
A więc podsumowując mecz ten z gatunków za 6 punktów, Delecta w ostatnim czasie pokazała że grac potrafi z najlepszymi więc z Jadarem który w dodatku wystąpi bez dwóch ważnych ogniw dzisiaj powinni sobie spokojnie poradzic, bo ja raczej żadnego zasadnego argumentu przeciw nie znalazłem
Chociaż wiadomo jest to sport i wszystko się może zdarzyc jednak wiele przemawia za Delectą i tak też postawie w tym meczu. Początek o godzinie 18.00 a mecz oczywiście będzie można zobaczyc w Polsacie Sport.
Pod nieobecnośc Janczaka to Dawid Konarski zdobywa kolejne pkt skutecznym atakiem. W meczu z ZAKSą zdobył 21pkt-najwięcej w zespole
Zapraszam wszystkich do dyskusji na temat dzisiaj rozpoczynającej się 14 kolejki PLUS Ligi