Piątkowy jedyny mecz PLUS Ligi za Nami juz i wygrali gospodarze chociaż Trefl miał szanse na wygranie prowadzili juz 10-7 w Tie breaku lecz przegrali mozna powiedziec po frajersku jak to bywało również i w ostatnich meczach. Wogóle to dwa "asy" Kłosa nie powinny miec miejsca w takim momencie, to jest nie wytłumaczalne aby zespół z ambicjami przegrywal w taki sposób. Z taką grą chociaz momentami wyglądała naprawde dobrze będzie ciężko utrzymac się nawet w barażach...
VS
:siata:
Resovia Rzeszów-Jastrzębski Węgiel
Typ : 1
Kurs : 1,72 Unibet3:0
Na Podpromiu dojdzie do ciekawego meczu który może zadecydowac kto zajmie 3msc przed play offami. Resovia w ostatnim czasie mozna powiedziec złapała dobry rytm. udało im się pokonac najpierw akademików z Częstochowy 3:0 we własnej hali by potem wygrac 3:1 w Olsztynie z tamtejszym AZS, co prawda Olsztyn wtedy grał bez
Zagumnego i Szymańskiego ale nie powinno to niczego zmieniac. Zespół zagrał wtedy dobre zawody. Jeżeli by porównywac forme w meczach ligowych to ostatnio oba zespoły zanotowały jakby zwyżke, Resovia 2 win z rzędu a Jastrzębski nawet 3 win z rzędu : także z Olsztynem i Czewą jak Sovia , a ponadto z Treflem przed tygodniem.
W środe rozgrywali także ciężki mecz w Chellenge Cup z Sisleyem Treviso ulegając w Tie breaku dopiero. Czy ten mecz może pozostawic w zespole pewne rozgoryczenie i wyczerpanie? Napewno w głowach pozostanie niewykorzystana szansa, a czy braknie ognia w akumulatorach to juz inna sprawa. We wspomnianym meczu z Sisleyem najwięcej pkt zdobywali Prygiel i Samica. Przed Jastrzębskim wogóle ciężki tydzien. W środe grali mecz pucharowy, jutro czeka ich walka na krajowym podwórku o lepsze rozstawienie przed play offami a juz w środe rewanż w Treviso. Ciekawe co dla nich jest priorytetem na chwile obecną. Można wysnuc wnioski że nie starczy im sił by ciągnąc dwie sroki za ogon bo dotychczas nie prezentowali się zbyt dobrze, chociaż wyjątki i przebłyski mieli ale ogólnie rozczarowują swoją grą. Trenera Santilliego cieszy napewno powrót po chorobie
Pawła Ruska na libero. Do tej pory zastępował go
Sebastian Pęcherz z różnym skutkiem. Gra jastrzębskiego to w głównej mierze dyspozycja
Samicy i Prygla. Jak oni mają gorszy dzień to zespołowi idzie słabiej. DObitnie potwierdzają to statystyki bo obaj mają najwięcej pkt zdobytych dla swojego teamu. Trzei na tej liście
Hardy ma blisko 70pkt mniej zdobytych od Francuza.
Sovia ostatnio jak już mówiłem zaczęła grac lepiej, za rozgrywanie odpowiedzialny będzie
Paweł Woicki co mnie cieszy bo jakoś nie byłem i nadal nie jestem przekonany do gry
Ilica , który leczy kontuzje nadal. W ostatnim meczu z Olsztynem formą błysnął również
Marcin Wika którego oficjele wybrali MVP meczu.
Czy warto w jutrzejszym meczu więc stawiac na Sovie? Sądze że tak. Napewno trzeba uważac na blok Jastrzębskiego w którym spisują się doskonale, w ostatnim meczu z Treflem az 19pkt z czego 9pkt sam
Wojciech Jurkiewicz i to on ma najwięcej czap na atakach rywali spośród swojego zespołu. W całym sezonie juz 55 razy udanie blokował rywali. Gsopodarze będą pewnie straszyc zagrywką Wiki
Ogólnie zapowiada się ciekawy mecz który sądze że warto będzie obejrzec.
W pierwszym meczu SOvia na wyjeździe wygrała z nimi i chciałaby z pewnością ten sukces powtórzyc i w tym meczu. Jak dla mnie tak się właśnie stanie.
Oby siatkarze Sovii znaleźli sposób na tenże blok w wykonaniu Jastrzebian
Zapraszam do pisania swoich analiz z propozycjami typów na nadchodzące mecze