>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLUS Liga sezon 2008/2009 - panowie

Status
Zamknięty.
mateuszcwks 246

mateuszcwks

Użytkownik
Zupełnie się nie zgadzam z tobą Radek :jezora:
Fakt faktem jest, że sprawy mistrzostwa są już praktycznie rozstrzygnięte. Aby chociaż doprowadzić do 5 meczu Resovia musiałaby diametralnie odmienić swoją grę i każdy z zawodników musiałby mieć &quot;dzień konia&quot; a Skra musiałaby zagrać to co Resovia w Bełchatowie a więc taki scenariusz jest nie realny. Sposób prowadzenia zespołu przez Travicę według mnie nie pozwala wyciągnąć maksimum potencjału tej drużyny.
Resovia powoli pewnie już przestała marzyć o tytule i teraz przed nimi gra o honor, bo zostali niemiłosiernie upokorzeni w dwóch dotychczas rozegranych meczach finałowych więc myślę, że to wpłynie motywująco na zawodników i będą chcieli przed swoimi kibicami pokazać się z dobrej strony i chociaż powalczyć. Jak wszyscy wiedza Skra dobitnie nie leży Resovii, ale kiedyś trzeba przełamać tą wstydliwą historię spotkań a finał jest dobrą okazją do tego, dlatego nie chciałbym n-tego zwycięstwa Skry 3:0, ale powtórki z poprzedniego finału ligi, gdzie sytuacja była podobna - Skra zmiażdżyła w dwóch pierwszych meczach finałowych Częstochowę a 3 mecz był niezwykle emocjonujący jak przystało na finałowe spotkanie i Skra wygrała dopiero w 5 secie chociaż w dwóch pierwszych meczach mieli miażdżącą przewagę tak jak teraz. Te dwa łatwe zwycięstwa w ubiegły weekend mogą zbyt rozluźnić bełchatowskich siatkarzy i przystąpią do meczu zbyt pewni siebie tak jak było przed rokiem. Liczę na taką powtórkę z historii a nie tak jak powiedziałem 3:0 dla Skry bo co to za finał bez żadnych emocji ? :-| Dlatego postanowiłem zagrać handicap +1.5 na Resovię i mam nadzieję, że sezon Plus Ligi zakończę trafnym typem ;)

Resovia Rzeszów - Skra Bełchatów (+1.5) 1 1.85 Unibet
Napewno Sovia ma coś do udowodnienie ze zasługuje na to 2 miejsce lecz nie sadze dalej żeby seta ugrali, Skra jest pozazasiegiem Resovi i nie może znaleźć na ekipę Castelaniego sposobu! Chciałbym By Resovia przynajmniej stawiła opór Skrze,myślę ze wszytko bedzie wiadomo po 1 secie jeśli resovia wygra to może coś będzie a jeśli przegrają 1 seta to myślę ze znów będzie wyniki 3:0! Trochę szkoda ze tak wyszło ???? , ciekawe teraz czy jakieś ruchu transferowe będę w Resovi, bo tak naprawde Gierczynski nie zagrał dobrego meczu od początku sezonu, Wika nie prezentuje wysokiej formy, ciężko powiedziecie przez co czy przez Travice czy ciul wi przez co! No nic pożyjemy zobaczymy!

Ciężko mi to powiedzieć jako kibic Resovi ale mój typ to : Resovia -Skra 0:3

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Sposób prowadzenia zespołu przez Travicę według mnie nie pozwala wyciągnąć maksimum potencjału tej drużyny.
[/b]
A ja myślę całkiem przeciwnie. Może Travica nie jest genialnym szkoleniowcem, ale udało mu się osiągnąć wcale z nie tak dobrą na papierze Resovią srebrny medal. Jeśli na 100% zagra Hernandez, który po sezonie stanie się wolnym zawodnikiem, Wika, Oivanen oraz Woicki Sovia ma szansę na TB. Nie mówie nic o Krzyśku Ignaczaku, który jest niezawodny (dalej popieram swój pogląd, że to on powinien być pierwszym libero kadry). Jednak mozliwości rzeszowskiego zespołu są za małe w starciu z rywalem, który chyba nie ma słabych punktow (w znakomitej formie jest Murek, dobrze ostatnio zagrał Falasca).
Ja też zamierzam skończyć udanie sezon PLS:
Skra -1,5 seta @1,85 ✅ 3:1 (wiedziałem, że 2,5 jest mneij realne ???? )
Jastrzębie -1,5 seta @1,85 ✅ 3-0 (szkoda, że nigdzie nie pokazano meczu),
Kursy moga ulec zmianie, więc narazie nie podaję.
Pozdrawiam.

snajper 322

snajper

Forum VIP
:siata: Asseco Resovia Rzeszów -PGE Skra Bełchatów wynik: 1-3 ✅
Typ: Skra @ 1.42​

unibet
Trzeci mecz o mistrzostwo Polski, tym razem mecz odbedzie sie w Rzeszowie. Tylko wygrana przedluzy nadzieje siatkarzy Resovi na dalsza walke o tytuł. Jednak ich szanse sa bardzo nikłe. Mimio wielu zapowiedzi, nie moga znalez recepty na niezle grajaca Skre, ktora pewnie zmierza po 5 tytul Mistrza Polski. Belchatow zaprezentowal zespolowa gre. Nie liczy sie tylko Mariusz Wlazly, wysoka forme prezentuje Dawid Murek.
Mysle ze jutro Skra bedzie chciala jak najszybciej swietowac kolejne zdobycie tytulu Mistrza Polski. Mimo wielu zapowiedzi ze Resovia zagra ten mecz na luzie, bez zadnej presji niewierze zeby taka gra wystarczyla na rozpedzonych siatkarzy z Bełchatowa. Przekonamy sie czy jutro spelni sie to co przepowiadalo wielu ludzi. Ze w finale beda 3 mecze i 9-0 w setach.

6 1

666marcin

Użytkownik
01-05-09 14:45
Asseco Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów
Typ:2(-2,5)
Kurs:2,95
Bukmacher:Unibet

Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego meczu sa goscie. PGE Skra Bełchatów prowadzi już 2:0 w finałowej rywalizacji z Resovią Rzeszów i w kazdym z tych meczow wygrywali 3:0. Mysle, ze i dzis nie beda mieli wiekszych problemow z pokonaniem gospodarzy 3:0. W ostatnim spotkaniu siatkarze skry rozgromili resovie w 3 setach wygrywajac wysoko kazdy set (25:21, 25:19, 25:13).W pierwszym meczu takze padl wynik 3:0 (26:24, 25:20, 25:16). Siatkarzom skry brakuje jednego zwyciestwa do piatego w historii klubu złotego medalu. Wedlug mnie poprzednie mecze pokazaly, ze goscie sa o wele lepsza druzyna i teraz na wyjezdzie powinni pokokac resovie 3:0.

rpg 1K

rpg

Użytkownik
Albo się podłożą, żeby świętować zwycięstwo w swoim mieście.
Krótko i łagodnie: bardzo nie przemyślana i głupia wypowiedź. Po co mają ryzykować i oddawać 2 mecze? A nuż Resovia rozegra najlepszy mecz w historii. Wiadomo, że Skra ma nad nimi ogromną przewagę pod względem technicznym jaki i psychicznym, ale żeby specjalnie przegrywać??
Mimo, że jestem z Rzeszowa to dzisiaj będzie to ostatni mecz finałowy.
3:0 dla Skry po kursie 2.95 jak najbardziej warte gry, -1.5 seta po 1.80 to dobrze opłacony pewniak

piotrekr 0

piotrekr

Użytkownik
Spotkanie: Resovia Rzeszów-Skra Bełchatów (dokładny wynik)
typ: 2-3
kurs: 4,50
buk: bet365

Analiza: Trzecie finałowe spotkanie Plusligi mężczyzn. Po dwóch gładkich zwycięstwach 3-0 bełchatowska Skra przyjeżdża do Rzeszowa po swoje z myślą o załatwieniu sprawy mistrzowskiego tytułu już za pierwszym podeściem.
Po drugiej stronie siatki Resovia która wspomagana dopingiem najlepszej publiczności w Polsce po prostu nie może pozwolić sobie na kolejną gładką porażkę- tych już zdecydowanie zbyt wiele w starciach ze Skrą na przestrzeni ostatnich sezonów. Dokładnie 13 meczów z rzędu przegranych w których Resovia w dodatku nie potrafiła ugrac choćby seta.
Bilans katastrofalny który niewątpliwie zachęca na granie kolejnego zwycięstwa Skry w stosunku 3-0. Jednak każda passa, nawet ta najgorsza, kiedyś ma swój koniec i sądzę że dzisiaj wreszcie Resovia podejmie rękawice i powalczy z Bełchatowem o jednego, może dwa sety- zresztą nie mają innego wyjścia- na &quot;spapranie&quot; kolejnego meczu nie pozwoli im fantastyczna publiczność która bez względu na wszystko zjawi się dzisiaj komplecie na hali.
Sądzę że Resovia jest w stanie powalczyć dzisiaj jak równy z równym ze Skrą ale koniec końców wydaje mi się że już dzisiaj bełchatowianie zapewnią sobie mistrzowski tytuł.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
PiotrekR obyś się nie mylił. Ja dzisiaj ucieszyłbym się, gdyby Resovia ugrała przynajmniej jednego seta, to już przynajmniej nie byłaby tak sromotna porażka jak dwa ostatnie spotkania w Bełchatowie. Trzeba zauważyć, że Resovia prowadzi w miarę równą grę jedynie w pierwszym secie, później jakby już nie wierzyli w siebie. Wiadomo, Skra również się &quot;rozkręca&quot;, ale też zdarzają się im błędy. Resovia nie umiała tego wykorzystać i jak narazie nie wygląda to najlepiej. Oby dziś było inaczej, a wynik 2:3 będzie prawdopodobny.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Ja na spotkanie Skry i Rzeszowa obstawiłem kilka zakładów, tak jak pisałem wcześniej, choć oczywiście najważniejszy kupon do wygrana Bełchatowa. Od strony buchmacherki liczę na szybkie zwycięstwo przyjezdnych 3-0, jednak jako kibic liczę na dobre widowisko, szczerze mówiąc nie mam nic przeciwko aby dzisiaj Resovia powalczyła jak równy z równym i dostarczyła nam dużo emocji. Ale warunek jest jeden albo Skra zagra słaby mecz albo wszyscy gracze Resovii zagrają na 100% swoich możliwości, na słabość przeciwnika raczej nie ma co liczyć, czyli pozostaje wariant drugi. No i tutaj niestety ale w tym sezonie nie widziałem meczu, w którym Rzeszów od początku do końca całym zespołem grał wspaniale, zawsze ktoś miał słabszy moment, grali nierówno, tak naprawdę to jedynie Krzysiek Ignaczak grał znakomicie chyba we wszyskich meczach. Zobaczymy może też zaryzykuje Travica i zmieni coś w składzie. A tak jak ktoś tu wspominał o odpuszczeniu meczu przez bełchatowian, to ja myślę że siatkarze i działacze Skry są ludźmi o zdrowych zmysłach, inteligentni i myślący logicznie, więc taki wariant nie wchodzi w grę.

P 0

pavlinho

Gość
Spotkanie: Asseco Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów
Typ: Under 185.5 pkt
Kurs: 1.85
Bukmacher: Tobet
Analiza: Już dzisiaj o 20.00 w hali na Podpromiu spotkają się finaliści Polskiej Ligi Siatkówki - Resovia i Skra. Jak wszyscy wiemy, wielkim faworytem do wygrania ligi jest Skra, która prowadzi 2-0 w serii spotkań i wszyscy oczekują od nich dzisiaj trzeciego zwycięstwa.
Moim faworytem tak jak większości kibiców w Polsce jest Skra. Mają na każdej pozycji klasowego zawodnika i nawet jakby któryś z graczy podstawowych został kontuzjowany zastąpi go godnie zawodnik z rezerwy. Bełchatów pokazał w ostatnich meczach, co znaczy gra zespołowa. Resovia natomiast pokazała jak gra zespołowa nie powinna wyglądać. Mariusz Wlazły już dochodzi do szczytu swojej formy, Dawid Murek także trafił z formą na finały. Coraz lepiej sypie Falasca, Antiga i Gacek przyjmują piłki na wysokim procencie a uzupełnieniem jest Możdżonek z Plińskim na środku. Każda formacja jest dopracowana praktycznie do perfekcji. A co na to Resovia? Ta drużyna od początku rozgrywek po prostu mi nie imponuje. Każdy kto oglądał ich mecze widział, że potrafią zagrać kilkanaście piłek fantastycznie po czym &quot;zaciąć się&quot; i stracić całą wypracowaną przewagę. Wika całkowicie bez formy, Gierczyński także. Woicki raz sypie wyśmienicie, raz średnio. Grę próbuje ciągnąć Oivanen ale wszyscy widzieli jak to wygląda kiedy rywal ustawi dobrze blok, zwykłe bicie piłek przed siebie, napieprzanie po autach a większość jest po prostu wybraniana. Nie imponuje mi nawet jego występ z Kędzierzynem w Rzeszowie gdzie wchodziło mu wszystko, po prostu blok był żle ustawiony. Wysoki poziom prezentuje Ignaczak i Hernandez. Nie zagra Mitrović oraz Łukasz Perłowski który jest kontuzjowany a wiemy jak ciężką do odbioru zagrywką dysponuje.
Dla mnie każdy inny wynik niż zwycięstwo 3-0, ewentualnie 3-1 Skry będzie ogromną niespodzianką. Nawet głośna publiczność nie pomoże Resovii bo po prostu rywal przewyższa ich pod każdym względem. Odrzucająca zagrywka, ogromna siła rażenia w ataku i bardzo wysoki blok. Do tego dochodzi jeszcze przewaga psychiczna, tak tak 13 meczów i wszystkie wtopa po 3-0. Dlatego na to spotkanie proponuję under 185.5 punkta. Licząc na przestoje w grze Resovii nawet 4 sety w meczu pozwalają na trafienie typu. Zapraszam wszystkich o 20.00 z nadzieją, na świętowanie przez Skrę kolejnego mistrzostwa Polski.
185 pkt :] ✅

izajasza53 2,7K

izajasza53

Użytkownik
01.05.2009 20:00- siata
Spotkanie: Asseco Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów :spokodfhgfh: proste, że 1-3
Typ: 1-3 w setach
Kurs: 2,90
Buk: betsafe
Nie wierzę w to że jutro Skra nie wygra to na wstępie.
Bo po co z taką przewagą w umiejętnościach 2raz grać w Rzeszowie.
Kazdy mecz finału oglądalem na każdy stawiałem 3-0 dla Skry. Co najwyżej na pożegnanie myślę, że Resovia ugra 1seta na co buki dają z 1,35/1,40.
Natomiast na handicap Skry -1,5 1,55/1,80/1,75. Resovia nigdy nie wygrała ze Skrą tylko raz w historii ugrała z nimi 2sety.
Przewiduję że po 2setach wygranych przez przez 4krotnego Mistrza Polski. Zawodnicy zejdą z tonu, ale rywalizacja ostatecznie zakończy się wynikiem 3-1 dla Skry.
Gram ten typ oczywiście za kasę. Liczę coś w podobie jak mecz Delecty z Treflem Gdańsk, gdy bydgoszczanie potrzebowali zwycięstwa by awansować do playoff, a Trefl 1seta by uratować honor i dziwnym przypadkiem skończyło się 3-1.
Dla Resovi główny cel to ugranie seta, a przed własną publicznością jest to realne. Choćby w ostatnich meczach byli już blisko urwania 1seta (26:24, 25:21)
Jeśli mam stawiać na 1,30 to wolę mocno uderzyć na 3-1 Skry.

Asseco Resovia Rzeszów
1. Kusior Tomasz
2. Gierczyński Krzysztof
3. Mach Jakub
4. Oivanen Mikko
5. Strzeżak Patryk
6. Wika Marcin
7. Mitrović Aleksander
8. Kaczmarek Michał
9. Wojtowicz Mateusz
10. Gawryszewski Bartosz
12. Perłowski Łukasz
13. Łuka Piotr
14. Papke Paweł
15. Hernandez Ihosvany
16. Ignaczak Krzysztof
17. Woicki Paweł
18. Ilić Ivan
PGE Skra Bełchatów
1. Dobrowolski Maciej
2. Wlazły Mariusz
3. Gacek Piotr
4. Pliński Daniel
5. Heikkinen Janne
6. Murek Dawid
7. Kurek Bartosz
8. Jarosz Jakub
9. Maciejewicz Paweł
10. Falasca Miguel Angel
11. Antiga Stephane
14. Wnuk Radosław
17. Możdżonek Marcin
18. Bąkiewicz Michał

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Więc mistrz Polski już został wyłoniony. Chyba nikt nie sądził, że drużyna Skry może przegrać rywalizację o pierwsze miejsce. Asseco Resovia Rzeszów pierwsze dwa mecze w Bełchatowie zdecydowanie przespała, na boisko wychodzili znacznie stremowani, w końcu wiedzieli przeciwko komu staną. Jednak prawda jest taka, że Resovia walczyła tylko w pierwszych setach, później Skra się &quot;rozkręcała&quot;, a Rzeszowianie stali i patrzyli co się dzieje. Dopiero wczorajszy mecz pokazał, że Resovia także potrafi grać w siatkówkę. Pierwszy set bardzo wyrównany, lecz wygrany przez drużynę Skry. Wszystko zaczęło wyglądać jak w pierwszych dwóch meczach w Bełchatowie i większość na pewno myślała, że pojedynek również zakończy się bardzo szybko. Ku mojemu zdziwieniu drużyna Asseco zdołała się podnieść po porażce w pierwszym secie i walczyli do upadłego. Świetne obrony Igły doprowadziły do tego, że Resovia wygrała drugiego seta i ja osobiście już z tego byłem dumny, że nie będzie kolejnej porażki 3:0 i w jakiś sposób &quot;kompleks Skry&quot; został przełamany. Cóż tu więcej można dodać ? Skra jak zwykle w Plus Lidze nie ma sobie równych, ale mnie przede wszystkim cieszy to, że Resovia będzie grała w Lidze Mistrzów i może w następnym sezonie pokaże, że to 2 miejsce nie było dziełem przypadku.

izajasza53 2,7K

izajasza53

Użytkownik
Dziś powtórka z rozrywki... ;)
02.05.2009 17:00- siata
Spotkanie: Jastrzebski Wegiel - ZAK S.A. Kedzierzyn-Kozle
Typ: Jastrzebski Wegiel 3-1
Kurs: 2,85

Dzisiaj kolejny raz na wynik 3-1 w siatkówkę.
Na to, że ZAKSA ugra 1seta buki dają z 1,35/1,40.
Natomiast na handicap Jastrzębia -1,5 1,55/1,80/1,75. Resovia nigdy nie wygrała ze Skrą tylko raz w historii ugrała z nimi 2sety.
Przewiduję że po 2setach wygranych przez przez Gospodarzy. Zawodnicy zejdą z tonu, ale rywalizacja ostatecznie zakończy się wynikiem 3-1 dla Jastrzębia.
Gram ten typ oczywiście za kasę. Liczę coś w podobie jak mecz Delecty z Treflem Gdańsk, gdy bydgoszczanie potrzebowali zwycięstwa by awansować do playoff, a Trefl 1seta by uratować honor i dziwnym przypadkiem skończyło się 3-1.
Czy też wczorajszy mecz Skry, który zakończył się wynikiem 3-1 dla gości. A na ten mecz wręcz prawie takie same kursy były jak na dzisiejszy mecz na lodowisku JASTOR.
Play off o brąz ma taką historię:
3:0 (25:20, 25:22, 25:23)
1:3 (18:25, 25:20, 23:25, 23:25)
3:1 (25:23, 23:25, 25:22, 25:17)
A więc już na 3mecze 2razy był wynik 3-1. Tyle, że dzisiaj liczę, że w stronę Jastrzebia takim wynikiem zakończy się rywalizacja. Próbuję 3-1 ja i zwycięstwo w całym meczu.

KS Jastrzębski Węgiel S.A.
1. Nowik Adam
2. Freriks Nico
3. Łomacz Grzegorz
4. Jurkiewicz Wojciech
5. Yudin Igor
7. Rusek Paweł
9. Czarnowski Patryk
10. Prygiel Robert
11. Grygiel Marcin
13. Pęcherz Sebastian
14. Hardy Benjamin
15. Samica Guillaume
18. De Souza Lins Rafael

ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
1. Witczak Dominik
2. Masny Michał
4. Pilarz Grzegorz
5. Kacprzak Kamil
6. Lewis Dan
7. Novotny Jakub
10. Szczerbaniuk Robert
11. Szczygieł Sławomir
12. Kaźmierczak Wojciech
13. Mierzejewski Marcin
15. Martin Terence
16. Ruciak Michał

W Kedzierzynie prawdopodonie brak Martina i Novotnego. I to główny tez powód.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Przytoczę wypowiedź Ljubo Travicy, dotyczącej transferów, aby nikt już nie miał wątpliwości :
Trener Ljubo Travica z dużym humorem podchodzi do tematu gry w Rzeszowie m.in. takich gwiazd jak Ivan Milijković, Nicola Grbić czy Dante Amaral.
-Super byłoby mieć w składzie takich zawodników i nie mam nic przeciwko temu. W takim zestawieniu moglibyśmy nawet wygrać Ligę Mistrzów. Na naszej realnej liście zawodników tych graczy jednak nie ma. Wiemy, że albo nas na nich nie stać, albo mają oni ważne kontrakty w klubach. To może być tylko sen i drużynę złożoną z takich gwiazd możemy stworzyć w sferze naszych marzeń. Powinniśmy twardo stąpać po ziemi i spróbować wzmocnić zespół, ale realnie - zakończył Ljubo Travica.

mateuszcwks 246

mateuszcwks

Użytkownik
Przytoczę wypowiedź Ljubo Travicy, dotyczącej transferów, aby nikt już nie miał wątpliwości :

Trener Ljubo Travica z dużym humorem podchodzi do tematu gry w Rzeszowie m.in. takich gwiazd jak Ivan Milijković, Nicola Grbić czy Dante Amaral.

-Super byłoby mieć w składzie takich zawodników i nie mam nic przeciwko temu. W takim zestawieniu moglibyśmy nawet wygrać Ligę Mistrzów. Na naszej realnej liście zawodników tych graczy jednak nie ma. Wiemy, że albo nas na nich nie stać, albo mają oni ważne kontrakty w klubach. To może być tylko sen i drużynę złożoną z takich gwiazd możemy stworzyć w sferze naszych marzeń. Powinniśmy twardo stąpać po ziemi i spróbować wzmocnić zespół, ale realnie - zakończył Ljubo Travica.
Dante przedłużył kontrakt z Dynamem! Grbić i Milijković sa pozazasiegiem! co Do Milijković to był tylko wymysł prasy i spekulacji

P 0

prytosan

Użytkownik
Spekulację idą dalej w ostatniej plotce słyszałem o Ricardo ???? . Niewątpliwie byłby to więcej niż szok ale podobno cuda nie tylko 2 tys lat temu się zdarzają ...
Na pewniaka postawiłbym na to że zespół opuszcza Paweł Papke. Człowiek bardzo zasłużony i bardzo dobry atakujący ale czas robi a Paweł chce jeszcze troche pograć. Kolejny który raczej opuści Sovie Ilic. Niewątpliwie solidny zawodnik ale w kluczowych momentach widocznie spięty i nie potrafiący urozmaicić rozegrania. Ios Hernandez najprawdopodobniej chce już spokojniej ułożyc sobie zycie (rodzina itp). W/g mnie największa strata dla zespołu ???? .
Dużym zaskoczeniem dla mnie in - to postawa Marcina Wiki i Krzysztofa Gierczyńskiego. O ile gierek zawiódł mnie czysto sportowo (poprostu kiepski sezon) to pan Wika poza słabym występami pod względem umiejętności dołożył do tego karygodne wręcz zachowanie jako reprezentant polski. Jego zachowanie po przegranych spotkaniach, głupawe uśmieszki, czy też granie na nosie i wywalanie języka podczas odnierania srebrnego medalu świadczą tylko i wyłącznie o jego personalnym poziomie który oceniam jako MIZERNY !!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom