>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLUS Liga sezon 2008/2009 - panowie

Status
Zamknięty.
radek03 90

radek03

Forum VIP
Napiszę coś może na temat weekendowych rewanżów w PlusLidze:

1)Resovia-Kędzierzyn

Zaksa w pierwszym meczu kontrolowała cały jego przebieg, wygra dość gładko, chyba nawet za łatwo 3-0, potem nastało drugie spotkanie i tutaj zostali od początku zaskoczeni, Rzeszów w pełni zmobilizowany zagrał o wiele skuteczniej, nie popełniali za dużo błędów własnych, w najważniejszych momentach potrafili postawić świetny blok. Ewidentnie drużyna Stelmacha przespała pierwsze dwa sety, do gry wróciła od trzeciej partii i tak pewnie wygrali dwa sety i doprowadzili do TB, tutaj już zabrakło sił, Rzeszów był lepiej przygotowany fizycznie do meczu. Teraz rywalizacja przenosi się na teran drużyny Travicy, tutaj Kędzierzyn raczej nie popełni błędu z poprzedniego meczu i wyjdzie w pełni skoncentrowany od początku i będą walczyć o zwycięstwo. W Rzeszowie widać przebłyski poziomu gry na jakim ten zespół może grać, jednak nie zdarza im się tego poziomu prezentować w wymiarze całego spotkania, przykład to mecz z AZS kiedy zagrali dwa katastrofalne sety a potem wygrali 3-2, z Zaksą też prowadzili 2-0 a wygrali dopiero po wyrównanym TB. Stawiam, że co najmniej dwa sety padną łupem Kędzierzyna.
ZAKSA Kędzierzyn Koźle (+1,5seta) @ 1,72⛔

2)Jastrzębski Węgiel S.A. - PGE Skra Bełchatów

W tej rywalizacji nie milkną wciąż echa sytuacji z drugiego meczu, kiedy sędziowe zabrali 5 pkt Jastrzębiu za grę w złym ustawieniu. Na pewno szkoda, że na rozstrzygnięcie nie wypływają tylko aspekty sportowe. Po pierwsze, tak jak było to wspominane, rywalizacja przenosi się do Jastrzębia, jednak nie mogą oni grać na własnej hali, mecz odbędzie się na lodowisku, więc tutaj nie ma mowy o przewadze swojego terenu, plus na korzyść Skry. Po drugie, cała sytuacja z sędziami jest dalej ciągnięta przez Jastrzębie, takie rozstrzyganie sporów z poprzednich meczów nie wpływa za dobrze na przygotowania do kolejnego. Po trzecie, po całej sytuacji, najwięcej obrywa się siatkarzom Bełchatowa (co mnie strasznie dziwi), jednak będą chcieli z pewnością swoją wyższość pokazać na boisku i pewnie pokonać Jastrzębie aby udowodnić wszystkim, że nawet bez prezentu w postaci 5 pkt poradziliby sobie w tej rywalizacji. Stawiam tutaj oczywiście na Bełchatów.
Skra Bełchatów @ 1,7✅ (może -1,5seta po 2,25✅)

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Co do typu na Skrę to mam odmienne zdanie. Jastrzębianie roztrząsają sprawę, bo mają rację i sędziowie sami się przyznali, że popełnili błąd więc władze Jastrzębskiego walczą o swoje chociaż raczej nic nie wskórają, bo wątpię aby powtórzyli mecz. Moim zdaniem wydarzenie z 2 meczu wpłynie niezwykle motywująco na nich, bo będą chcieli coś udowodnić wszystkim. Może nie najlepiej im się gra drugiej hali, ale będą mieli kibiców za sobą. A Skra jest jak najbardziej do pokonania i myślę, że u siebie będzie im się grało pewniej i z mniejszym respektem do Mistrza Polski tak jak w Bełchatowie a więc ja jestem za Jastrzębiem ! ;p

radek03 90

radek03

Forum VIP
Popisała czy nie popisała, mecz nie był transmitowany, więc nie ma co mówić o grze, może to Warszawa zagrała bardzo dobre spotkanie? Granie Częstochowy po tak niskim kursie mija się z celem, wystarczyło zobaczyć poprzedni mecz z Warszawy, tam stołeczni mogli zejść jako triumfatorzy, więc w tym meczu tak bardzo faworyzowana drużyna Panasa wcale nie musiała bankowo wygrać.

Zawiodła mnie Zaksa, jak zobaczyłem, że wygrali pierwszą partię to pomyślałem, iż wszystko idzie w dobrym kierunku, jednak kolejne już z coraz większą przewagą wygrywali rzeszowianie.

Skra nie zawiodła, pierwszą i trzecią partię wygrała zdecydowanie, w drugiej słabe rozegranie Falasci, praktycznie tylko wystawianie do Wlazłego, który na nieszczęście Hiszpana stracił skuteczność, przyniosła w konsekwencji porażkę. Czwarty set dał na początek dość pewne prowadzenie bełchatowianom, jednak Jastrzębie zdołało się obudzić, na szczęście Falasca po części zrewanżował się za swoją słabą grę asem kończącym ten mecz i całą rozgrywkę półfinałową.

Na jutro Plusliga kobiet i kilka ciekawych meczów, zwłaszcza Dąbarowa, a także czwarte starcie Resovii i Kędzierzyna, które zapowiada się bardzo dobrze, Zaksa pod ścianą, mam nadzieję, że powalczą o to aby rywalizacja wróciła na ich salę.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Falasca wcale nie zagrał tak źle. Jednak zagrywał większośc prostych i czytelnych piłek z czym radzili sobie siatkarze Jastrzębskiego Węgla i skutecznie blokowali ataki. To co najbardziej mnie dziwiło to, że Falasca z uporem maniaka grał wciąż do Wlazłego. Czy sam zawodnik podjął taką decyzję czy może było to polecenie sztabu - tego możemy się tylko domyślac chociaż zmiana go w końcówce na Macieja Dobrowolskiego może jednak przemawiac za tym, że Falsca grał poniżej oczekiwań.
Jeśli chodzi o całe spotkanie to Skra wygrała w pełni zasłużenie. Dla mnie najciekawszy natomiast był set drugi w którym do samego końca obie drużyny walczyły o zwycięstwo tocząc wyrównane pojedynki. Po stronie minusów nalezy zapisac dużą ilośc zepsutych zagrywek.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Mam pytanie: czy żaden buk nie wystawił zakładu na baraż o PLS? Dzisiaj w Radomiu byłem świadkiem ciekawego, ale i bardzo nerwowego (wiele błędów) meczu. Radom - BBTS 3:2.

P 0

pavlinho

Gość
Częstochowa dzisiaj zagrała tak jak Politechnika w pierwszym meczu - nie chcieli wygrać. Czeka nas bardzo ciekawe spotkanie w Warszawie. Kto wygra? Nie wiem. Lekkim faworytem wydaje się być Warszawa. Są to dwie nie obliczalne drużyny, zadecyduje pewnie dyspozycja dnia. AZS Cz-wa miała wygraną na wyciągnięcie ręki ale nie wygrali. Mecz nie był transmitowany, więc nie wiem jak to wszystko wyglądało. Taka jest właśnie siatkówka.
Jutro gra Resovia z Kędzierzynem. Dla ZAKSY jest to mecz o wszystko. Czy Resovia powtórzy dzisiejsze osiągnięcie? Wątpię. Resovia raczej nie zagra drugiego dobrego meczu. Liczę że Szczerbaniuk i spółka zepną się i wygrają, a Stelmach coś wymyśli. Kluczem do zwycięstwa będzie równa gra wszystkich zawodników i zagrywka. Zresztą liczę że dojdzie do piątego spotkania w Kędzierzynie i awansuje właśnie ZAKSA do finału Plus Ligi, bo jak mam oglądać trzy szybkie mecze i dziewięć setów to ja podziękuję...

radek03 90

radek03

Forum VIP
Czeka nas bardzo ciekawe spotkanie w Warszawie.
Trzecie spotkanie grają jutro w Częstochowie. Oczywiście z powodu braku transmisji nie można nic powiedzieć o grze obu zespołów dzisiaj, ale biorąc pod uwagę ich potyczki w poprzednich 3 spotkaniach w lidze, to warto postawić na Warszawę +2,5 seta po 1,65, czyżby prezent do buka? Zobaczmy jutro.

P 0

pavlinho

Gość
Trzecie spotkanie grają jutro w Częstochowie. Oczywiście z powodu braku transmisji nie można nic powiedzieć o grze obu zespołów dzisiaj, ale biorąc pod uwagę ich potyczki w poprzednich 3 spotkaniach w lidze, to warto postawić na Warszawę +2,5 seta po 1,65, czyżby prezent do buka? Zobaczmy jutro.
Moja pomyłka. W takim razie sytuacja się trochę zmienia, ale i tak nie wiadomo do końca kto wygra. +2.5 seta wygląda bardzo ciekawie i dodatkowo bardzo wysoki kurs, Politechnika tak szybko broni nie złoży ale teraz pytanie, czy Częstochowa znowu zagra tak słabo? Derby akademików na pewno będą bardzo ciekawe.

shatan 0

shatan

Użytkownik
Resovia - Kędzierzyn+1.5 2 1.87

Niestety nie mam informacji odnośnie przebiegu wczorajszego meczu, stylu w jakim Kędzierzynianie przegrali. Jednak obie drużyny na przestrzeni sezonu prezentowały zbliżony poziom, w końcówce Sovia bardziej przycisnęła ????

Moim zdaniem, jeśli nie zdarzy się jakiś kataklizm w ekipie trenera Stelmacha to oba zespoły mają bardzo podobne szanse na zwycięstwo w tym meczu, przy zróżnicowanych wyraźnie kursach większe value widzę w typie na Mostostal:spokodfhgfh:

Asekuracyjnie zagrane z handi, kurs nie do pogardzenia a zdecydowanie pewniejszy niż czysta dwójeczka:-D

kurus-i 0

kurus-i

Użytkownik
:siata: Asseco Resovia Rzeszów - ZAKSA Kędzierzyn Koźle ✅ 3:2
Kurs: 1,40
Zdecydowanie skłoniłem się tu do postawienia takiego a nie innego typu.W rywalizacji jest 2:1 i dzisiejsze zwycięstwo zapewni rzeszowianom awans do wielkiego finału.Pomimo wczorajszej kontuzji Łukasza Perłowskiego,Resovia przegrywając aż 4:13,grając dobrym blokiem doprowadziła już do rezultatu 18:19.W meczu liczę również na dobry występ Marcina Wiki,Mikko Oivanena oraz Ihosvany Hernandez, którzy wczoraj grali kluczową rolę w zespole gospodarzy.Innym atutem mojego typu jest fakt, iż pod znakiem zapytania stoi występ Jakuba Novotnego jak i Terence Martina, którzy nabawili się kontuzji.Nawet jeśli oboje wystąpią,to na pewno nie zobaczymy ich w takiej formie jak zawsze.Poza tym, jak wiemy własna hala robi swoje i w takim meczu doping przyda się w 100%

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Wynik 2 meczu barażu: Jadar Radom - BBTS Bielsko Biała 3:0 (17,15,20). Zespół Zygmunta Wagnera odstaje klasą od Radomia. Siatkarz Wieluń w bólach pokonał ten zespół w play-offach i myślę, że jeżeli nie dokonają wielu wzmocnień to będzie im ciężko w PL.
Chciałem odnieść się do meczu o 3 miejsce, bo o finale mało można powiedzieć ???? Myślę, że tą rywalizację Jastrzębie wygra bez straty meczu. Rewelacja sezonu, ZAKSA w sezonie zasadniczym dwa razy po tie-breaku przegrała z Pryglem i spółką. Według mnie zawodnicy Jastrzębskiego Węgla są zdecydowanie lepsi od podopiecznych Krzysztofa Stelmacha. 4 miejsce i udział w pucharach to i tak bardzo dobre osiągniecie dla Kędzierzyna w tym sezonie. Brąz dla Jastrzębia!

mateuszcwks 246

mateuszcwks

Użytkownik
Wynik 2 meczu barażu: Jadar Radom - BBTS Bielsko Biała 3:0 (17,15,20). Zespół Zygmunta Wagnera odstaje klasą od Radomia. Siatkarz Wieluń w bólach pokonał ten zespół w play-offach i myślę, że jeżeli nie dokonają wielu wzmocnień to będzie im ciężko w PL.
Chciałem odnieść się do meczu o 3 miejsce, bo o finale mało można powiedzieć ???? Myślę, że tą rywalizację Jastrzębie wygra bez straty meczu. Rewelacja sezonu, ZAKSA w sezonie zasadniczym dwa razy po tie-breaku przegrała z Pryglem i spółką. Według mnie zawodnicy Jastrzębskiego Węgla są zdecydowanie lepsi od podopiecznych Krzysztofa Stelmacha. 4 miejsce i udział w pucharach to i tak bardzo dobre osiągniecie dla Kędzierzyna w tym sezonie. Brąz dla Jastrzębia!
Co do ZAKSY to tak do końca sie nie zgodzę,niby Nowotny i MArtin nie grali ale godnie i zastąpili KAsprzak i Witaczak! W tych meczach może być rożnie, Moje zdanie jest takie ze Zaska nie jest fizycznie przygotowana do tak długiego sezonu.
A co do REsovii , prawda jest chyba jednak taka ze SKRA jest poza zasięgiem , choć może być tak ze na REsovi była duza presja żeby zdobyć jakiś medal i to był plan a teraz REsovia już osiągnęła sukces wiec moze skra jako faworyt zawiedzie, wiadomo za kim przemawiają statystyki ale możne w końcu uda się to REsovi,
powiedzcie mi w finale się gra do 4 czy do 3 zwycięstw??

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Co do finału , to Resovia może mieć &quot;jakieś&quot; szanse na zwycięstwo u siebie . Narazie w lidze to im się nie udało , a teraz będzie jeszcze trudniej . Nie chcę tak mówić , ale wynik tutaj jest raczej przesądzony i chyba każdy się zgodzi z tym, że Skra znacznie odstaje od reszty stawki . Liczę na jedno zwycięstwo Asseco Resovii Rzeszów , aby nie przegrali 3:0 ????

shatan 0

shatan

Użytkownik
Ja się boję o 9 setów w finale:jezora: Z kim jak z kim, ale z Sovią Skra umie grać co w tym sezonie pokazała chyba najdobitniej, w lidze i w pucharze po 3:0. Dlatego właśnie chciałem żeby to Kędzierzyn awansował, oni chyba mieliby większe szanse na przynajmniej powalczenie z Wlazłym i spółką:-D

radek03 90

radek03

Forum VIP
Tak więc finał jest Skra - Resovia. Tak jak chyba większość kibiców liczę na emocje a nie szybkie mistrzostwo Bełchatowa. Rzeszów ma jakiś kompleks bełchatowian, bo nie mogą z nimi wygrać nawet seta. Mam nadzieje, jednak iż teraz nie będą o tym myśleć i zagrają z polotem na luzie, bez zbędnych nerwów, presja ciąży na zawodnikach Skry, to oni mają obronić mistrza. Poprzednie mecze między tymi zespołami nie wyglądały tak źle dla Rzeszowa, wcale Bełchatów nie panował na boisku przez całe spotkanie, zawsze był dość wyrównany set i nagle pojawiały się nerwy w szeregach rzeszowian, kilka głupich błędów i po secie, teraz miejmy nadzieje tych nerwów i błędów nie będzie. Jednak ich ostatnie potyczki odbiły się też na kursach u buka, na 3-0 dla Skry unibet wystawił tylko kurs 2,0.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Może akurat w Finale się &quot;obudzą&quot; i pokażą , że ze SKRĄ również można powalczyć. Trzeba przyznać, że w sezonie Resovia grała czasami w kratkę, ale w każdym razie się starali o każde zwycięstwo i za to im chwała. Ja osobiście cieszę się, że Liga Mistrzów zawita do Rzeszowa, w końcu jakaś nowość. Z pewnością zawodnicy z Bełchatowa są pewni zwycięstwa, skoro w lidze Asseco Resovii nie udało się ugrać nawet seta, więc mam nadzieję, że to ich może pokarać i Rzeszowianie udowodnią, że mogą walczyć nawet z najlepszymi. RZESZÓW BIAŁO CZERWONY ????

radek03 90

radek03

Forum VIP
Domex Tytan AZS Częstochowa - AZS UWM Olsztyn ⛔
typ:2
kurs: 2,2
buk: unibet

Oba zespoły nie ukrywają, że są rozczarowane tym sezonem, ambicje sięgały podium a tutaj pozostaje walka o 5. miejsce. W rundzie zasadniczej drużyny podzieliły się zwycięstwami, Olsztyn ograł zdecydowanie Częstochowe na wyjeździe 3-0, natomiast częstochowianie zrewanżowali się olsztynianom zwyciężając 3-2 w hali Urania. Choć ten ostatni mecz był rozgrywany przez Olsztyn z brakami kadrowymi, więc w pełni nie oddaje szans obu ekip w meczu następnym. Drużyna Sordyla w poprzedniej rundzie pokonała Delectę, choć nie bez kłopotów, lecz w decydujących momentach potrafili przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść. Częstochowa natomiast po trzech meczach rozprawiłą się z Warszawą, tutaj mieli trudną przeprawę, mecz w stolicy mogli spokojnie wygrać warszawiacy, jednak stołeczni popełniali dużo głupich błędów w najważnijeszych momentach, potem zebrali się na walkę i zdołali wygrać kolejny mecz, jednak w trzeciej odsłonie tej konfrontacji górą była ekipa Panasa. Choć obie drużyny, jak wspominałem, nie ukrywają rozczarowania, to jednak zbierają siły na ten mecz i chcą zająć piąte miejsce, jest w gruncie rzeczy o co walczyć, miejsce to gwarantuje udział w europejskich pucharach, na których każdej drużynie bardzo zależy. Buki faworyzują w tym meczu drużynę Panasa, ja daje więcej szans olsztynianom, więcej doświadczenia, chłodna głowa w ważnych momentach. Na pewno Częstochowa zdobyła bezcenne doświadczenie po trudnych meczach LM, jednak w Olsztynie występują starzy wyjadacze, tacy jak Zagumny czy Szymański. Według mnie wygrają olsztynianie.

S 2,7K

sasza73

Użytkownik
Może akurat w Finale się &quot;obudzą&quot; i pokażą , że ze SKRĄ również można powalczyć. Trzeba przyznać, że w sezonie Resovia grała czasami w kratkę, ale w każdym razie się starali o każde zwycięstwo i za to im chwała. Ja osobiście cieszę się, że Liga Mistrzów zawita do Rzeszowa, w końcu jakaś nowość. Z pewnością zawodnicy z Bełchatowa są pewni zwycięstwa, skoro w lidze Asseco Resovii nie udało się ugrać nawet seta, więc mam nadzieję, że to ich może pokarać i Rzeszowianie udowodnią, że mogą walczyć nawet z najlepszymi. RZESZÓW BIAŁO CZERWONY ????
Nie wierze w Rzeszow Zesluguja na 5 , 4 gora 3 miejsce w lidze Moim zdaniem brakuje tej druzynie charakteru, w finale sukcesem bedzie jak wygraja 1 spotkanie

radek03 90

radek03

Forum VIP
Wracając do meczu Częstochowa - Olsztyn, to dobrym typem jest też zagranie handi pkt +4,5 na olsztynian po 1,85. Częstochowa ma to do siebie, że często, nawet w wygranym meczu potrafią przegrać gładko i wysoko seta, W poprzednim spotkaniu tych drużyn wygrała własnie ekipa Panasa ale dwa sety przegrali odpowiednio do 16. i 15., przez co w pkt byli gorsi. To jest bardziej asekuracyjny typ, który może spokojnie wejść nawet w przypadku ewentualnej porażki Olsztyna.

edit// Dodam tylko, że Olsztyn wystąpi prawdopodobnie bez Szymańskiego, jednak Grzesiek ten sezon do udanych nie zaliczy, czasami jego brak na boisku wychodził olsztynianom na dobre, mam nadzieje ze dzisiaj też tak będzie, Józefacki udowodnił już nie jeden raz, że jest jego godnym następcą.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

:siata:Domex Tytan Częstochowa-AZS UWM OLsztyn Typ : 1 @ 1,58 bet365✅3:1​

Akademickie derby w meczu o 5msc PLUS Ligi. Przed sezonem uznaliby to za wielki blamaż . Również w tym lekko można powiedziec o rozczarowaniu ale oba zespoły mają swoje kłopoty od początku sezonu. Przebudowa składu itp. Mlodzież spod Jasnej Góry jakby lepiej to zniosła i pokazała się z dobrej strony na arenie międzynarodowej a także w PLUS Lidze kilka ciekawych wyników osiągneli. Teraz przed nimi cel zdobycia 5 lokaty w sezonie która daje prawo gry w Challenge Cup. A warto dodac że Akademicy z Częstochowy reprezentują Polske nieprzerwanie w Europejskich Pucharach od 19 lat. Zatem jest o co grac. Oczywiście Czewa jest w stanie zagrac in minus w tym meczu jednak własna hala, wspaniała atmosfera pozwala snuc wniosek że może byc bardzo gorąca atmosfera która poniesie gospodarzy.
Jak podaje radek03 w Olsztynie nie zagra Grzesiek Szymański. OWszem Józefacki potrafi zagrac bardzo dobrze. Jednak jest on bardziej doświadczonym graczem i wkońcu reprezentant Polski a więc klasa sama w sobie. Mimo wsyzstko ja uważam że to osłabienie gości. Starcie zapowiada się bardzo ciekawie. Szkoda tylko że nie będize transmisji z tego meczu na Polsacie Sport. Ja wierze i stawiam w tym meczu na gospodarzy. ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom