Pierwszego maja czeka nas trzecie i prawdopodobnie ostatnie spotkanie finałowe PLS. Skra była kreowana na mistrza w tym sezonie i wszystko wskazuje na to, że tak się stanie. Już przed finałem, spodziewaliśmy się, iż finał może okazać się trochę nundy i tak też jest, Bełchatów przewyższa Rzeszów w najważniejszych elementach. W pierwszej partii Resovia walczy do końca o każdy punkt, ale potem po przegranym secie ich zapał do gry gaśnie i doznają porażki, bezzmiennie od kilkunastu meczów z Bełchatowem, więc dlaczego w kolejnym ma być inaczej? Jakiś przesłanek odnośnie lepszej postawy rzeszowian nie ma a wręcz przeciwnie do bełchatowianie prezenutją się coraz lepiej. Unibet mnie pozytywnie zaskoczył wystawiając na wygraną Skry jeden z najwyższych kursów na rynku (o ile nie najwyższy) - 1,42. Szkoda także przejść obojętnie obok DW na Bełchatów 3-0 po 2,95, godny uwagi jest też under 135,5 oczywiście stawka relatywnie mniejszja jednak kurs 5,0 wydaje się możliwy do wejścia. Jest kilka ciekawych typów, myślę jeszcze jak to wszystko rozłożyć i zagrać:
Asseco Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów
zwycięzca meczu 2 @ 1,42
Wynik pierwszych dwóch setów 2 @ 2,2
under 160,5 @ 2,65
under 185,5 @ 1,8
under 135,5 @ 5.0
Sets Handicap (1.5) Skra(-1,5seta) @ 1,85
Sets Handicap (2.5) Skra(-2,5) @ 2,95