Ufff.. dobrze, że jeszcze wczoraj zagrałem handicap +2.5 na Jadar nic nawet nie wiedząc o kłopotach z zatruciem w zespole, dlatego gdy się dowiedziałem dzisiaj o problemach kadrowym w Skrze to +2.5 na gospodarzy to dzisiaj peFFka ???? Szkoda, że już nigdzie nie można tego zagrać. Ale przedstawię swoje argumenty nie wliczając kłopotów kadrowych w Skrze. Jadar w ostatnich meczach spisuje się znakomicie. Wygrane z Delectą, Treflem i Politechniką sprawiły, że zespół odskoczył od strefy barażowej i obecnie zajmuję 8 miejsce z przewagą 3 punktów nad 9 Delectą. Szczególnie trzeba zwrócić uwagę na to jak radomianie są mocni u siebie, pokonali dwóch rywali w walce o utrzymanie bez żadnych kłopotów 3:0, wcześniej Resovia ledwo wygrała w tej hali 3:2, nie tak dawno Olsztyn uległ 3:1. To pokazuje, że u siebie potrafią grać Radomianie. A gdy jeszcze spojrzymy na wynik ostatniego pojedynku u siebie ze Skrą to całkowicie możemy się utwierdzić w przekonaniu, że gładkiego zwycięstwa tutaj nie będzie dla Skry. Jadar w poprzednim sezonie pokonał u siebie Skrę 3:2 ! Patrząc na kłopoty Skry oraz duże zmęczenie zespołu ostatnim meczem w Lidze Mistrzów, więc na pewno dzisiaj zobaczymy zmienników bo najważniejsze jest aby zespół przygotowany był do rewanżu u siebie z Dynamem, więc nawet zwycięstwo po raz drugi u siebie radomian wchodzi w grę. A już nie wyobrażam sobie, aby nie udało się ugrać seta przeciwko tak osłabionym bełchatowianom. Buki wystawiły handicap +2.5 na Jadar po 1.20, ja pobrałem wczoraj po 1.65, ale nie wiem czy po tak niskim kursie jest opłacalne grać, może jedynie na "
podbicie ako".
Jeśli chodzi to widzi mi się tutaj 5 setów ze wskazaniem na gospodarzy. Forma obu zespołów przed play-offami rośnie, ale myślę że na obecną chwilę prezentują podobny poziom. Resovia ostatnie mecze wygrała bardzo pewnie co wcześniej było rzadkością. Resoviacy grali bardzo nie równo, przeplatali słabe mecze z dobrymi. Teraz widać, że zespół powoli ustabilizował swoją formę. Jastrzębianie również zaczęli grać od pewnego czasu bardzo dobrą siatkówkę. W ostatnich 3 meczach zgarnęli całą pulę - 9 punktów a mierzyli się z Olsztynem, Częstochową i Treflem. Dwaj pierwsi rywale do słabych nie należą i to pokazuje to, że są w dobrej formie. Jedyna wpadka to jaka się im zdarzyła to było w PP ze Skrą gdzie przegrali 3:0, ale ostatnie dwa mecze pokazały, że to był wypadek przy pracy. Jastrzębianie w środku tygodnia mierzyli się w europejskich pucharach z utytułowanym Sisley Treviso i można być trochę zawiedzionym wynikiem, ponieważ Jastrzębianie przegrali 3:2, ale w 3 pierwszych setach grali prawie znakomicie a 3 set w ich wykonaniu był perfekcyjny. Zmiażdżyli wielski Sisley 25:15 !! Tak bardzo pewny set ich chyba zdekoncentrował a widmo wygranej z tak silnym rywalem sprawiło, że Jastrzębianie zmienili całkowicie swoją grę, zaczęli popełniać błędy i niestety ulegli ostatecznie 3:2, ale większość nawet nie wierzyła, że podejmą walkę a oni minimalnie przegrali, to pokazuje, że forma jest dobra tego zespołu. Jastrzębianie dodatkowo przyjeżdżają do Rzeszowa rządni porażki u siebie z Resovią. Na korzyść gospodarzy może być to, że Resovia mogła się spokojnie przygotować do tego meczu i przystąpią do niego w pełni sił i wypoczęci a Jastrzębski jest po ciężkim boju, ale myślę że fakt iż jest to mecz, który prawdopodobnie da 3 miejsce przed play-off sprawi, że Jastrzębski wyjdzie mocno zmobilizowany do tego spotkania i o pechowej porażce z Sisleyem nie będzie już pamiętał. Tak jak na wstępie powiedziałem, na obecną chwilę zespoły według mnie prezentują bardzo zbliżony poziom gry i formę i w dzisiejszym szlagierze kolejki zobaczymy bardzo wyrównany mecz a stawka dzisiejszego meczu sprawi, że zawodnicy będą przysłowiowo "gryźć parkiet" i do końca wynik będzie nie wiadomą, więc myślę że dobrym rozwiązaniem również będzie over 188,5 pkt w tym meczu po dobrym kursie.
Asseco Resovia Rzeszów - Jastrzębski Węgiel 1 1.72 | over 188,5 pkt 2.0 Unibet
Główny typ w tym meczu był na zwycięstwo Resovii i gładko weszło chociaż nie spodziewałem się takiego zwycięstwa. Mecz był zacięty, ale tylko w pierwszych dwóch setach, potem już siatkarzom Jastrzębskiego odechciało się grać a Resovia przez cały mecz grała bardzo zdeterminowana.