makuazs
Użytkownik
Jutro o godz 18 w Kędzierzynie odbędzie się pierwszy mecz 10 kolejki PLS. Zapowiada się on bardzo emocjonująco, ponieważ zmierzą się ze sobą Mostostal z Resovią. Gospodarze pierwszą rundę mieli rewelacyjną, wygrali oni bowiem 8 z 9 meczy a w 1 kolejce pokonali na wyjeździe właśnie rzeszowski zespół 3-2. Gospodarze plasują się na 2 miejscu za aktualnym Mistrzem Polski bełchatowską Skrą. Mają oni na swoim koncie 21 pkt i tracą do lidera tylko 1 pkt. Ich bilans setów to 25:13. Goście natomiast zajmują 3 miejsce z 20 oczkami i stosunkiem setów 22:12. Wygrali oni 6 meczów natomiast przegrali 3. Na tym skończe suche fakty. Myśle, że w jutrzejszym meczu Resovia odniesie zwycięstwo ponieważ zespół zaczął tak grać jak trener Travica by chciał. Wygrywają mecze z lepszymi zespołami za 3 pkt i wspinają sie do góry tabeli po słabym początku sezonu i odpadnięciu z pucharu CEV z białoruskim zespołem Metalurga Żłobin. Odwrotnie ma sie sytuacja z zespołem gospodarzy. Na początku wygrywali wszytsko a w ostatniej kolejce przegrali z zespołem z Jastrzębia. I myśle, że od tej porażki zaczęło sie pasmo niepowodzeń kędzierzyńskiej drużyny. Niemożliwością jest, żeby zespół bez wielkich gwiazd utrzymywał wysoką formę przez cały sezon. Ponadto zespół Resovi ma większą siłe rażenia w swoim zespole. Posiadają oni na każdej pozycji zawodników klasowych a tego zespołowi kędzierzyńskiemu brakuje. Nie mają ławki rezerwowych. I moim zdaniem jednak trener Travica ma lepszy warsztat trenerski od Krzysztofa Stelmacha który dopiero rozpoczyna przygode z trenerskim fachem. Reasumując spodziewam się zwycięstwa za 3 pkt Resovii, myśle że w stosunku 3-1 i udanego rewanżu na przegrany mecz u siebie.