>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PGNiG Superliga 2011/2012

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Warmia - Azoty
Teoretycznie hit kolejki, bo do swojego można by rzec Olsztyna zawita ekipa Polsatu, która pokaże na jednej ze swych anten mecz puławian w stolicy Warmii.
Maraton Azotów trwa, gra co 3 dni będzie trwać jeszcze tydzień, a czekają jeszcze 3 bardzo trudne mecze, jakkolwiek by na to nie patrzeć, wpływa to na nich gorzej niż lepiej, na pewno trener Kurowski nie ma komfortu wyrównanej 16 czy 18 graczy, bo rywalizacja jest na jednym skrzydle, w bramce i na rozegraniu, a dwie niewymienione pozycje nie są jakoś specjalnie obsadzone. W grze Azotów mnóstwo przestojów, jedynym meczem bez takiego było spotkanie z MMTS, ale to co zaprezentowali wtedy goście najlepiej pominąc zasłoną milczenia.
A Warmia? No cóż, zwyżka formy jak najbardziej, dużo grania z kołem, które jest na pewno trzecie w lidze, świetnych 3 kołowych ze znakomitą płocko - kielecką przeszłością i wciąż młody Jankowski, który w ataku gra świetnie. Bramka obsadzona nieźle, wiadomo, że Kazik Kotliński to wciąż dobry fachowiec. Na rozegraniu niesamowita strzelba, jaką na pewno może być Rumniak, ale równie dobrze może oddać 15 rzutów i zdobyć 3 bramki. Skrzydła również bardzo dobre. Malewski czyli zawodnik, któremu nie tak dawno miało pozostać pół roku życia, a gra tak jakby odżył na nowo. Bartczak, niedoszły gracz KS Azotów, znakomity w kontrze, świetny egzekutor karnych czy dobrze rzucający po obiegu. Rozegranie również mocne, pomimo tutaj pewnych braków. Zyśk, Gujski i w/w Rumniak to świetna trójka.
Azoty kadrowo opisywane wielokrotnie, chyba nie ma sensu robić tego po raz kolejny. Coś kuleje i ciężko powiedzieć czy to przygotowanie fizyczne, czy jakieś inne niuanse... Warmia z Azotami potrafi grać, rzadko tracąc z nimi u siebie punkty, zwyżka formy Warmiaków i bardzo prawdopodobna pomoc sędziów w jutrzejszym spotkaniu, wydaje mi się, że to atuty mocno przemawiające za zespołem gospodarzy.
Warmia @ 2.6 Bwin ✅
Jurand - Chrobry
No i teraz czas na kolejny mecz najsłabszej w tabeli drużyny, nie wiem, ale wydaje mi się, że już jakiś czas gracze z Ciechanowa grają w lidze i okrzepli na tyle, by potrafić taki mecz wygrać.
Dlaczego &quot;taki&quot;? No cóż, Chrobry wyraźnie osłabł w ostatnim czasie, co z pewnością powinni wykorzystać chłopcy Pawła Nocha, grający coraz słabiej z meczu na mecz, w ciągu dwóch tygodni dwie porażki na własnym terenie z zespołami co by nie powiedzieć teoretycznie sporo słabszymi od siebie, widać, że jakiś lekki kryzys dopadł gości.
Jurand to na pewno jest zespół bardzo przeciętny jak na warunki tej ligi, ale kilka nazwisk jest w tym zespole na pewno ciekawych, młodzi czy jeszcze młodsi zawodnicy jak Prątnicki, Grzybowski, Rurarz, Klingier czy najmłodszy trener w historii ligi, 29-letni zaledwie Paweł Noch. Jurand nie gra zbyt ładnego handballa, ta drużyna opiera się na rozgrywaniu piłki, krótkich krzyżówkach, dużej liczbie rzutów z podłoża. Zapora czyli bramkarz Chrobrego, będzie musiał na to uważać, choć ja osobiście nie uważam go za fachowca, a bardzo młody Kapela jeszcze musi się uczyć i po naukę do Ciechanowa się dziś wybiera, bo w składzie zabraknie Rafała Stachery.
Obok pierwszego i niedawno debiutującego w kadrze bramkarza, zabraknie jeszcze Jakuba Łucaka i Mateusza Frąszczaka, ważne, ale do zastąpienia ogniwa. Bądź co bądź, pękło coś w tym Chrobrym, a i gra Juranda im nie odpowiada, w końcu będąc nawet w tym największym gazie, gdy po 8 meczach mieli 13 punktów, gracze Chrobrego z Jurandem męczyli się niemiłosiernie, a do tego jeszcze trzeba dodać porażkę głogowian w ciechanowskiej hali w rozgrywkach Pucharu Polski, który co oczywiste traktowany jest spokojniej, zwłaszcza przez ekipy grające mecz wyjazdowy, ale czy na pewno to, że może odpuścili było jedynym powodem porażki? IMO nie, po prostu Jurand co widać im nie leży, nomen omen oba zespoły grają podobną piłkę ręczną. W każdym razie, w mojej ocenie, gospodarze są lekkim faworytem na dziś, takie mecze jak ten chcąc walczyć o utrzymanie, trzeba wygrać, zwłaszcza, że i zespół sąsiadujący w tabeli w tej kolejce wygra ;)
Jurand @ 2.65 Tobet ✅
Kwidzyn - Zabrze
Tu może być naprawdę ciekawie, teoretycznie trzecia siła ligi, teoretycznie kiepski beniaminek, teoretycznie wielu reprezentantów Polski kontra kopciuszki handballa typu Mokrzki czy Ner, ale w praktyce starcie wygląda mi na bardzo wyrównane.
Kwidzyn, wiadomo, że wygrał ostatni mecz w Mielcu, co mnie bardzo mocno zaskoczyło, gdyż widziałem obszerne skróty ze spotkania MMTSu w Puławach, gdzie zespół zagrał bez jakiegoś przewodniego celu, dużo indywidualnej gry, obrona jak ser szwajcarski, bramkarze może na 15% skuteczności, ale co ważne, obrona również ta wysunięta, 4+2 nie dała żadnego efektu, bo dać nie mogła przeciwko tak kreatywnemu rozgrywającemu jak Łyżwa, czy też dobrze grającym 1v1 Bałwasowi czy Zydroniowi. No ale jakoś w tym Mielcu musieli wygrać...
Zabrze? Ostatnie dwa mecze, znakomite, po 33 rzucone bramki, zespołom porównywalnym jeśli chodzi o siłę jak Mielec i Azoty, pewne zwycięstwa, niezagrożone, bez nerwówek w końcówkach, choć to przejście z 30:24 na 33:30 w meczu PP z Azotami będzie brzemienne moim zdaniem w skutkach. Dobra forma całego zespołu, rotacja w składzie, która nie osłabia zespołu. Zabrze powoli wyrasta na takiego ligowego średniaka.
Wiemy, że jest to już runda rewanżowa, a w pierwszej rundzie Zabrze niestety skompromitowało się przeciwko MMTSowi rzucając 15 bramek i może to jest właśnie przyczyna takiego a nie innego kursu na Kwidzyn w dzisiejszym spotkaniu. Co pewne, to Zabrze jest już ukształtowanym zespołem i jak powalczyło w Lubinie, jak zlało Mielec, tak równie dobrze może wygrać i tutaj.
Zabrze @ 5 Bet365 ⛔
Zabrze +4.5 @ 1.8 Tobet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Dawno nie pisałem w tym temacie więc pora coś skrobnąć. Może coś przegapiłem ale...
Zagłębie - Nielba 2 @2,65 ???? Fortuna
Coś tu chyba nie pasuje. Zagłębie wydawało się że wychodzi powolutku z kryzysu po wygranej w derbach z Chrobrym, potem słaby mecz i szaleńcza pogoń zwieńczona wyrwaniem punktu Azotom. Ale im dalej w las tym więcej drzew jak głosi przysłowie. Przyszła porażka i to domowa z Zabrzem, ogromne męki z legnicką młodzieżą i w końcu przed tygodniem według komentarzy całkiem niezły mecz ale wysoko przegrany z VTK.
Nielba gra w ostatnich tygodniach fantastycznie. Było opisywana tu wielokrotnie więc sensu powtarzać tych epitetów nie widzę. Do porażki w Kielcach notowali nielbiści świetną passę kilku wygranych pod rząd. Przed tygodniem pamiętamy - rozbici grypą żołądkową zagrali świetne zawody przeciw mistrzowi Polski. W nagrodę wyrwali płocczanom jedno oczko.
Wobec wspomnianych powyżej okoliczności kurs na gości traktuję jako solidne value. Handi też do wzięcia będzie.
Osobiście czekam na linię u/o w Kielcach, gdzie powinni zawodnicy Vive i mieleckiej Stali urządzić sobie ostre strzelanie. Póki co tyle, kursy na OWP i Puławy co najmniej śmieszne a meczu w Zabrzu jakoś nie czuję. Ale może się to jeszcze zmieni ;).
Zapraszam do dyskusji.​

Otrzymane punkty reputacji: +5
A 220

andrzej78

Użytkownik
W StS nawet 2,85 na nielbe. Ale ja tu troche obawiam się czy czasem ta grypa nie odbije się w dzisiejszym meczu. Czesto tak bywa że choroba odbija się na wynikach z opóźnionym zapłonem. Ale value na nielbe jest i warty kursik gry.

Zabrze-Olsztyn 2 2,85 Sts

Tutaj też value. Obie drużyny widziałem w akcji w ostatnich meczach z azotami i ciężko tu wskazać faworyta. Obie ekipy forma na plus i o wyniku zadecyduje dyspozycja dnia. Zwycięstwo warmii pozwoli im ponownie myśleć o realizacji przedsezonowych planów, czyli walce o medal

Co do overka w kielcach to zapewne będzie linia ~65, ale i tak trzeba zagrac. Między vive i stalą to te 7 dyszek wpada ????

Znowu śmieszny kursik na nafciarzy. Gdyby tylko chrobry był w lepszej formie to na pewno bym na nich stawiał. Ale i tak powalczą bo hasło &quot;bij mistrza&quot; dodaje wiary i sił w takich pojedynkach

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Zagłębie - Nielba
Na koniec roku bardzo ważny mecz w kontekście walki o play-offy, generalnie rzecz ujmując, kursy są wyraźnie przeszacowane, bo chłopaki z Nielby ostatnio dokonują powiedzmy sobie szczerze - cudów i pewnie zmierzają po wygrane od kilku ładnych tygodni.
Zagłębie to ciekawy zespół, ale bez przesady. Rozegranie niby bardzo dobrze obsadzone, ale tak naprawdę jest jeden punktujący regularnie gracz i jest to Mikołaj Szymyślik, lewy rozgrywający. Wiele zależy tu także od pierwszej linii, ale naprawdę, nie ma to przełożenia na rzeczywistość, trener Będzikowski miał z zespołem ciężkie chwile już na samym początku sezonu, po czym wydawało się, że nadeszła zwyżka formy. Teraz, 2 ostatnie mecze, i mecze, w których wynik był chyba znany już przed meczami. Co bowiem trzeba uczynić, by nie wygrać z Miedzią, i jak można wygrać z Kielcami? To bardzo mało prawdopodobne. Myślałem, że ZL będzie dość regularnie zbierało punkciki u siebie, ale czy tak jest ? Na początku sezonu wtopa z Miedzią, teraz wtopa z Zabrzem czy wcześniej cudem wyszarpany punkt z Azotami. Nie można zatem o sali Szkoły Podstawowej nr 14 w Lubinie powiedzieć jako o twierdzy.
Nielba swego czasu nie była niestety zbyt mocna na obcych parkietach, ale teraz chyba nie czyni im już specjalnej różnicy, zwłaszcza, że w nieodległym Lubinie, w przeciwieństwie do gospodarzy będą mogli liczyć na fanatyczny doping swoich kibiców. Zamiana na stanowisku trenera, gdzie asystent zastąpił pierwszego i odwrotnie, okazała się majsterszykiem. Obrona 5-1, renesans formy Krajewskiego, dobra gra Konczewskiego i Kubiszewskiego a także młodego Witkowskiego w bramce. Słowem - jest bardzo dobrze. Aczkolwiek trener Molski narzeka na pewne problemy. Mówi o tym, że zawodnicy mogą odczuwać problem związany z niedawno zakończonym leczeniem na grypę jelitową. To może być swego rodzaju problem, aczkolwiek druga połowa tygodnia została jeśli chodzi o mikrocykl przeprowadzona jak najbardziej prawidłowo.
Taktycznie Nielba ma na pewno rozpisany zespół z Lubina bardzo dobrze. Tu na pewno obrona 5-1 musi być bardzo bardzo szczelna, bo Zagłębie w kryzysowych momentach lubi grać z kołem, a to przy 5-1 ma sporo luzu. O to jednak bym się specjalnie nie martwił. W bramce Lubina po raz kolejny rozpocznie mecz Malcher, który z rzutami z podłoża, a takie to specjalność dwóch strzelb wągrowieckich czyli Gieraka i Przysieka ma opanowane do &quot;perfekcji&quot; Myślę, że zarówno pierwszemu bramkarzowi jak i obronie Zagłębia może nie pasować to co nam proponuje Nielba jeśli chodzi o atak. Uważam, że Nielba mecz wygra bo na ten moment jest czołową drużyną ligi i nie czyni jej problemu gra na wyjazdach.
Typ: Nielba @ 2.95 Expekt ⛔

A 220

andrzej78

Użytkownik
Jeszcze króciutko o meczu azotów i juranda. Kursy na gości ok 8 więc linia handi powinna być ok 6. Moim zdaniem warte zagrania. Puławianie już z utęsknieniem czekają na tę przerwe w rozgrywkach, bo jednak te 8 spotkań granych co 3dni dało w kość. Forma w tym okresie niestabilna, dobre mecze przeplatane słabszymi. Dziś w końcu koniec maratonu i ja pogromu w tym meczu się nie spodziewam. A więc handi na gości.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Chyba warto postawić na Ciechanów z dodatnim handi. Azoty nie są w najlepszej formie co pokazują ostatnie wyniki. Kursy zdecydowanie nie adekwatne. Gospodarze teoretycznie powinni to wygrać, ale nie sądzę, żeby zdominowali oni swojego rywala. Co prawda Jurand wygrał nawet swój ostatni mecz, ale widzimy w jakiej formie obecnie jest Chrobry. Na trudnym terenie w Płocku również dzielnie stawiali opór, chociaż skazywani byli na srogą porażkę. Zdecydowanie stać ich na dobry mecz i sądzę, że Azoty nie powinny zbytnio odjechać. 5,5 bramki to duży zapas, który w mojej opinii goście powinni ogarnąć. Zgadzam się z Andrzejem.
Azoty - Jurand | Jurand +5,5 bramki [1,90] Tobet ✅ 26:28

Otrzymane punkty reputacji: +6
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Mecz w Zabrzu, będzie dziś bardzo ciekawy, uważam, że kto ten mecz wygra, będzie miał spore szanse na PO.
Oba zespoły widziałem w ostatnim tygodniu, i oba zrobiły na mnie dobre wrażenie na tle Azotów, z którymi to jedni wygrali, drudzy przegrali, a same Azoty zagrały dwa dobre mecze.
Szersza kadra i własny parkiet powinny przeważyć na stronę Zabrza, któremu przyznam szczerze, kibicuję w tym meczu, kurs 1.68 niby do przyjęcia, ale ja poczekam na więcej.
W Głogowie zapewne dziać się będą ciekawe rzeczy, kurs na Płock to 1.25 i teoretycznie powinno być izi, ale tylko teoretycznie. Gdzieś czytałem, że OWP to idealny przeciwnik na przełamanie się, i patrząc na to co zrobiła z Płockiem Warmia po jak pamiętam 6-7 porażkach, pokazuje, że rzeczywiście tak jest. Wisła bez Eklemovicia, Dobelseka i Eklemovicia, ale Chrobry, po 6 porażkach z rzędu, teoretycznie nie ma szans z Mistrzem Maja. Płock w polskiej lidze gra jednak padake, 3 stracone punkty z Kielcami i w Puławach, daje się wytłumaczyć, choć okoliczności tego ostatniego, w Puławach, podobnie jak w Wągrowcu i Olsztynie, są mocno kontrowersyjne. W Puławach Płock prowadził 19:15 i przez ostatnie 10 minut nic nie rzucił. W Olsztynie było 20:14 dla Nafciarzy i skończyło się 24:23, a w Wągrowcu na 55 sekund przed końcme było 30:28 dla Wisły.
Po co to piszę? Ano po to, by w razie wysokiego prowadzenia, łapać na lajf jakieś handi na SPR ;)
Na razie z mojej strony tyle, stay tuned.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Vive - Stal | Over 65.5 @ 1.85 Tobet ✅ 66 [43:23]
Tutaj oczywisty typ, over, wiadomo, że Kielce na koniec roku zawsze, 3 rok pod rząd po LM grają bardzo spokojnie w lidze czy Pucharze Polski.
Mielec musi być bardzo zadowolony po wczorajszej porażce Azotów, bo przezimuje dzięki temu na 3 miejscu, a to naprawdę spory komfort, w końcu w półfinale mogą trafić na Płock ;)
Ja bardzo lubię zawsze patrzeć na mecze właśnie Kielc z Mielcem, wiadomo, na trybunach dosyć przyjazna atmosfera, często przyjacielskie przyśpiewki, ale ja tam trybunami na handballu się specjalnie nie jaram, a na pewno jeśli chodzi o kibiców Stali Mielec. Mecze na boisku są bardzo bardzo szybkie, co za tym idzie jest mnóstwo bramek. Dziś nie zagra Sławomir Szmal, nie wiem osobiście czy jest drugi bramkarz w klubie, tj. w I zespole nie ma, inna sprawa czy kogoś nam Bodek z rezerw weźmie, czy nie. W każdym razie, Cleverly z tego co ja sobie czytam, w lidze nie zagrał zbyt wielu dobrych meczów w tym sezonie, i na pewno Mielec tu może poszukać swojej szansy.
Mielec gra bardzo szybko w ataku, obrona? Teoretycznie lepsza, ale niestety w meczach z większymi zwykle tracą po 30+ bramek, przecież Płock rzucił im 34 a Kielce 40 bramek...
H2H to zawsze przekroczona ta linia, i tak będzie pewnie tym razem. Nie widzę dziś meczu życia Cleverlego, nie widzę jakiegoś specjalnego przykładania się, nie gra też filar defensywy Piotrek Grabarczyk, moze dziś być bardzo wysoki wynik...

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja w lajfy bawić się nie będę. Dalej będę prowadził swoją &quot;antywiślacką&quot; politykę. Cała masa tych gwiazdorów potrafi tylko spinać się na ważne mecze. Przyjedzie klasowy rywal i dopiero wtedy potrafią walczyć o swoje. Dla mnie to wygląda trochę tak jakby masa indywidualności na siłę chciała pokazać, że &quot;to ja jestem lepszy&quot;. Tu jest jedna strona medalu. Z drugiej zaś strony, gdy rywal nie jest zbyt silny to oni go najzwyczajniej w świecie olewają. Myślą, że jeśli Wisła z kimś gra, to rywale nie mają prawa podjąć walki. Chrobry dostaje baty od każdego, ale ironicznie spytam, czy Wisła to nie jest dobry rywal na przełamanie ? Motywacji nie zabraknie. Inne zespoły pokazały, że można nawiązać walkę z Wisłą. Osobiście, to ja złamanego grosza nie postawiłbym na Wisłę, nawet, a tym bardziej na podbicie. Potrafią być cholernie nieskuteczni. Lekceważą rywali. Grają na wyjeździe, a więc magia Orlen Areny im nie pomoże. Nie szanują kibiców kompromitując klub jaki reprezentują. Gram na gospodarzy z handicapem.
Chrobry Głogów - Orlen Wisła Płock | Chrobry +4,5 [1,95] Tobet ✅ 24:28

Otrzymane punkty reputacji: +6
nbd 485

nbd

Użytkownik
Wraca nasza rodzima liga. Dzisiaj w rozkladzie 5 spotkan, z czego uwazam, ze 2 ponizsze warte sa zagrania. Troche krotkie opisy, ale czasu jakos malo dzisiaj.

Nielba Wagrowiec v Chrobry Glogow
Wazne spotkanie dla obu druzyn z racji tego, ze sa sasiedzi w tabeli, z rownym dorobkiem punktowym i zwyciezca bedzie mial okazje na nieco dluzej zadomowic sie w czolowej osemce. Wieksza presja ciazy na Nielbie, poniewaz za chwile jej zawodnikow czeka maraton wyjazdowy (3 spotkania z rzedu) i o punkty moze byc troche ciezko. Jednak dzisiaj tez nie zanosi sie na latwy dla nich mecz. W druzynie z Wagrowca maly szpital: watpliwy jest wystep Michala Torza, Lukasza Bialaszka i (uwaga) obu podstawowych bramkarzy (Konczewski/Kubiszewski). W zwiazku z nieobecnoscia dwoch ostatnich, uwazam, ze Chrobry powinien miec spore ulatwienie - seria porazek na koniec poprzedniego roku wyglada co prawda slabo, ale okazja na przelamanie sie jest idealna. Chrobry bez oslabien, byc moze podbudowany zwyciestwem w turnieju w Dzierzoniowie - kurs kusi i wg mnie warto zaryzykowac na zwyciestwo gosci. Lepszej okazji miec nie beda.
Chrobry Glogow @2.60 Betsson
✅ 28:29

PBS Jurand Ciechanow v NMC Powen Zabrze
Kursy wystawione na ten mecz nieco mnie zaskakuja - przyznam, ze spodziewalem sie wystawienia Zabrza w roli niewielkiego, ale jednak faworyta. Co prawda Jurand ogral na koniec zeszlego roku Azoty i Chrobrego, ale (nie umniejszajac tych zwyciestw) byl to efekt zwyzki gry ekipy Pawla Nocha i dolka formy rywali. Po miesiecznej przerwie sytuacja moze wygladac inaczej. Osobiscie uwazam, ze Zabrze jest mocniejsze personalnie. Teraz, wzmocnione Garbaczem i Baniszem ma szanse przerwac slaby bilans spotkan na wyjezdzie. Po taki kursie warto.
NMC Powen Zabrze @2.40 bet365
✅ 25:27

Otrzymane punkty reputacji: +3
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
No i w końcu wraca nasza kochana Superliga ;) Mamy pełną kolejkę w ten weekend, mamy kilka hitów, mamy spotkania o najwyższą stawkę. Mamy w czterech spotkaniach dość śmieszne kursy, no o ile kursy &gt;1.05 na Kielce i Płock są zrozumiałe, no i na ten Olsztyn, jakby nie patrzeć to już w pełnym składzie, która chyba 8 lub 9 ostatnich meczów przegrała. Ale z takim Zagłębiem w sparingu potrafiła wygrać. No i właśnie to Zagłębie, teoretycznie nie mają szans, ale jednak są to dwie (ze Stalą) w miarę wyrównane drużyny, na pewno nie ma takiej różnicy między nimi, na co wskazują kursy.
Na początek pod lupę wezmę mecz VTK. Nie zagra Rastko Stojkovic, który narzeka na chorobę, zapalenie oskrzeli. Trenujący z drużyną z Kielc od 4 dni Zeljko Musa zapewne zadebiutuje i to pewnie w sporym wymiarze czasowym z uwagi na kontuzję Rastko. Po stronie gospodarzy nie zobaczymy Sebastiana Suchowicza, co jest sporym osłabieniem defensywy Kwidzyna. Teoretycznie, przy wypożyczeniach jest zapis, że zawodnik nie może zagrać przeciw macierzystej drużynie, ale na szczęście w przypadku Krzyśka Szczeciny, Damiana Kostrzewy takiego zapisu nie ma. W dobrej formie po stronie MMTSu znajdował się Maciej Mroczkowski, no ale forma nie była przypadkiem - został zdyskwalifikowany za doping. Teraz wraca do pełni formy, i zapewne zastąpi Michała Adamuszka na środku rozegrania. Po stronie Kielc, na pewno jeszcze większość rozprężona, mają w Kielcach komplet medali z niedawnego czempionatu, mają zawodników, którzy odgrywali bardzo ważne role w swoich drużynach, jak Olafsson czy Michał Jurecki i Grzesiu Tkaczyk. Do gry co cieszy, wraca Sławek Szmal i liczę, że w końcu wróci do formy, zapewni Iskrze awans do TOP16 w LM, a nam kolejne IO z większą ilością polskich drużyn ;)
W meczu typuję over. Mimo wszystko, patrząc na H2H, Kielcom zawsze dobrze się grało z MMTS, teraz jednak wychodzi na to, że trzeba będzie trochę zaufać MMTSowi, myślę, że więcej bramek akurat tym razem powinni rzucić. Owszem, Dzidziuś chwali Musę jako dobrego partnera do środka obrony, ale to w pierwszym meczu jeszcze nie musi funkcjonować zbyt dobrze. Kielce po LM zawsze tracą sporo bramek, i taki syndrom typowy właśnie dla CL może wystąpić tydzień po ME, w których sporo kielczanie grali. Kwidzyn dziś liczę, że się postawi, powinniśmy w Kwidzynie obejrzeć ładny meczyk.
Kwidzyn - Kielce | Over 58.5 @ 1.85 Tobet ✅
Z Kwidzyna jedziemy do niezbyt odległego Wągrowca, mamy tam starcie dwóch drużyn walczących o Play-offy, choć jeszcze 5-6 meczów temu wydawać się mogło, że niestety, ale Nielbę czeka walka do końca o utrzymanie, a Chrobry to zespół aspirujący do walki o czwórkę. Ostatnie spotkania mocno zweryfikowały te zamiary, jest widoczny regres formy jeśli chodzi o grajków Markuszewskiego. Nielba natomiast po bardzo dziwacznej zmianie na stanowisku trenera (I-szy trener zastąpił II-giego... i odwrotnie ???? ) zanotowała znaczący postęp, grając kilka świetnych meczów.
Do meczu z Chrobrym, wągrowiczanie mogą przystąpić osłabieni brakiem bramkarza Konczewskiego, Michała Tórza i Łukasza Białaszka. W przypadku pierwszego (rezerwowego bramkarza) występ jest prawdopodobny, co do dwóch pozostałych, ciężko o optymizm. Na pewno Białaszek będzie postacią trudną do zastąpienia, aczkolwiek Nielba mało gra skrzydłami w ataku pozycyjnym, a on opiera się głównie na drugiej linii, a tam wszyscy najważniejsi zdrowi i na nich liczę. Tórz też jest ważnym grajkiem jeśli chodzi o rotację, często zastępuje któregoś z graczy na rozegraniu.
Po stronie Chrobrego zabraknie Jakuba Łucaka, ale to jest akurat nieważne, w kontekście akurat tego spotkania, bo Paweł Piętak jest graczem ważniejszym i grającym częściej na tej pozycji i powinien spokojnie podołać akurat temu zadaniu i zagrać na 100%. Wiadomo, że zawsze w swoich typach oprócz wstępu, argumentuję jakoś swój typ, i na pewno myślę, że publika w Wągrowcu może być tym, co Chrobremu może bardzo ale to bardzo przeszkadzać, akurat nielbiści przy własnej publiczności zyskują na wartości z 40%. Obrona 5-1 w przypadku Chrobrego może narobić sporo problemów, nie ma w Chrobrym zwyczaju szybkiego rozgrywania piłki, nie ma zbyt silnego kołowego, który by w rozrywaniu obrony pomógł. Nielba pomimo osłabień, powinna podołać, w pierwszym meczu po tak długiej przerwie, o ile jest świeżość (a akurat teamy Molskiego zawsze były dobrze przygotowane fizycznie) to w mniej pełnym składzie trzeba dać radę.
Nielba @ 1.71 B365 ⛔
Mecz w Płocku zostawię sobie na live i jednocześnie zapraszam do oglądania w Polsacie Sport Extra ;)
Co do spotkania w Olsztynie, to również podziękuję za jego typowanie, Miedzianka to ekipa z charakterem, która ma w sobie charyzmę ;) i na pewno powalczy z olsztyńskimi gwiazdorami, czego im życzę. Niemniej jednak, nie widzę waljułe w kursie 1.22, handi +4.5 jest raczej dobre. Czuję, że Miedź spuchnie w pewnym momencie meczu i wtedy niestety wejdzie na &quot;zaszczytne&quot;, ostatnie miejsce kosztem Olsztyna.
Na koniec starcie beniaminków - Jurand - Powen Zabrze. Kto w tym spotkaniu by nie przegrał, będzie mi go niezmiernie szkoda. Obie drużyny w odstępie kilku dni, może tygodnia, może 10 dni w Puławach widziałem na własne oczy, akurat grudzień był takim miesiącem, gdzie handballowi mogłem się mocniej poświęcić i oglądałem dużo spotkań, niemniej oba zespoły to drużyny walczaków. Jurand w Puławach zneutralizował wszelkie atuty puławskiego zespołu, i myślę, że podobnie może być w przypadku Powenu, który jednak tych atutów mimo wszystko posiada dość sporo ;) Ma ciekawe skrzydła, dobrze obsadzoną bramkę itd.
Powen jednak na obcych parkietach nigdy nie wyczyniał cudów, toteż uważam, że Jurand w tym spotkaniu wygra - jakby nie patrzeć, jedna wygrana na wyjeździe to bardzo mało, a teraz może być jeszcze trudniej niż do tej pory. Oba zespoły do meczu przystąpią w pełnych składach, co do zimowych wzmocnień, Jurand pozyskał na lewe skrzydło Maćka Jeżynę z Puław, co na pewno wyjdzie Nochowi i spółce na dobre. Uważam, że Jurand na własnym parkiecie powinien przechylić to na swoją stronę, jednak rosnąca forma, niepowtórzenie błędów z letnich przygotowań, pełny skład i tak jak piszę własny parkiet w tym meczu o 4 punkty powinien rozstrzygnąć sprawę na korzyść ciechanowian.
Jurand @ 1.75 Tobet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +7
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Warmia dziś nie ma co liczyć na cud. Zajmują ostatnie miejsce w lidze, a niesmak po ostatnim ligowym meczu został. Mieli spokojnie zainkasować punkty w meczu we własnej hali, a tymczasem niespodziewanie ulegli legnickiej Miedzi. Vive w Kielcach nie kalkuluje i miażdży swoich rywali. Linia handicapu jest wysoka, ale moim zdaniem Kielczanie spokojnie ją opanują. Co prawda w Kwidzynie zagrali słabą pierwszą połówkę, ale przed meczem z Veszprem powinni pokazać na co ich stać. Na mecz z Olsztynem wraca już Stojkovic, więc to także informacja in plus na handi, bowiem będą mogli podzielić się grą z Grabarczykiem, a i z tego rywalizacja z pewnością się nawiąże.
Vive Kielce - Warmia Olsztyn | Vive - 14 [1,85] Bet365 ✅ 38:18

Otrzymane punkty reputacji: +11
belchior89 269

belchior89

Użytkownik
Po meczu...

Vive Targi Kielce vs. Warmia Społem Olsztyn
38:18
Niestety Polsat po raz kolejny udowadnia, że interesuje ich tylko Wisła Płock i nie zamierzają w tym sezonie pokazywać dobrego szczypiorniaka na swojej antenie. Wielu z Was może interesuje, jak wyglądał dzisiejszy występ vice-mistrzów Polski.
Na początek o zawodniku na którym skupiało się najwięcej uwagi zgromadzonych w hali Legionów kibiców - Zelijko Musie. Zagrał 30 min i pokazał się ze świetnej strony. Dobra współpraca w obronie no i przede wszystkim równo w ataku. Nawet z bardzo trudnych pozycji, przytrzymywany przez dwóch przeciwników potrafi gdzieś wepchnąć piłkę do bramki.Stuprocentowa skuteczność mówi sama za siebie. Do tego kilkukrotnie szybko znalazł się w kontrze. Debiut w Kielcach na duży plus ✅
Powracający po kontuzjach Polacy:
Sławomir Szmal - Po raz kolejny zagrał całą drugą połowę. Widać, że po kontuzji dochodzi do siebie w bardzo szybkim tempie. Dał sobie rzucić tylko 7 bramek. Bronił wyśmienicie, nawet w sytuacjach 1x1 nie dawał się często pokonać. Można tylko żałować i gdybać, co by było gdyby Sławek pojechał na Mistrzostwa do Serbii...
Bartłomiej Tomczak - Również dobre zawody. Potwierdza się moja teza, że brak Kopary będzie o wiele większym osłabieniem reprezentacji niż absencja Rosińskiego czy Grabarczyka. Na dziś dzień, jest on dla mnie numerem jeden lewego skrzydła. Szybko biega do kontr, z których zdobył większość swoich dzisiejszych bramek. Sam przyznaje, że jeszcze potrzebuje trochę czasu do dojścia do pełni formy, lecz jest coraz lepiej. Widać po nim głód gry. Zobaczymy jak zaprezentuje się na tle tak dobrego przeciwnika. Na tle MKB Veszprem.
Dało się zaobserwować pewne przygotowania taktyczne przed pojedynkiem z Madziarami. Tomczak bardzo często wykluczał z gry prawego rozgrywającego. Ten wariant był dziś praktykowany. Z pewnością są plany wykluczenia w ten sposób Marko Vujina.
Dla mnie cichym bohaterem spotkania jest Thorir Olafsson. Zagrał w mniejszym wymiarze czasowym ze względu na niedawno wyleczony uraz. Popisał się świetnymi podaniami uruchamiającymi kontry, do tego stuprocentowa skuteczność rzutowa. Raz piękne zejście do środka i rzut z dalszej odległości, później klasyczna już wrzutka zagrana z Grześkiem Tkaczykiem. Bravo Totti :!:
Reasumując, mecz bez historii. Więcej było na trybunach rozmów o sobotnim spotkaniu niż o dzisiejszym. Po mistrzostwach gra zaczyna się kleić. Kibice mogą być optymistycznie nastawieni przed bojem z MKB Veszprem.
Mam nadzieję, że komuś pomogłem ;)

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Azoty + Mielec @ 1.89 Bwin ✅
Tutaj dubel na tych walczących o TOP4 przed play-offami, choć mówiąc otwarcie, pewnie na koniec i tak dojdzie do jakichś cudów, i Kwidzyn wylosuje swój ulubiony Głogów. No, a żeby tak było to właśnie dzisiejsze punkty dla Puław i Mielca ułatwiają sprawę.
Azoty w Płocku pokpiły sprawę, bo Orlen zagrał mocno fatalny mecz, a i tak Azotom podołał, no ale jak się rzuca 2 bramki w 15 minut to chyba nie przynosi chluby. Ale pozostałe fragmenty meczu to już naprawdę momentami niezły handball ze strony Azotów, poparty w miarę dobrą obroną.
A Mielec zrobił swoje ograł Zagłębie, czyli drużynę pewnie podobną do Nielby. Nielba wciąż targana kontuzjami, będzie ciężko o jakieś punkty na terenie Mielca. W pierwszej rundzie Stal wygrała w Wągrowcu zdecydowanie, dziś myślę, że powinno być podobnie.
Puławy do spotkania przystąpią bez Wyszomirskiego, ale za to z nowym nabytkiem - Mateuszem Przybylskim. Akurat przeglądając skład Azotów można doliczyć się 11 rozgrywających, ale akurat właśnie Przybylski to taka typowa strzelba, naprawdę obiecujący zawodnikz dobrym rzutem. Myślę, że dziś kilka bramek powinien zdobyć. W Wągrowcu Chrobry odbił 7 karnych, co jest no *****... rzeczą powiedzmy sobie szczerze, niespotykaną. Dziś coś takiego nie ma prawa się powtórzyć.
Mielec na własnym parkiecie jest już drużyną, na którą można wystawiać tego rzędu kursy. Wielokrotnie udowadniali swoją klasę w Mielcu i poza nim. Nielba owszem, potrafi grać wyjazdy, ale Głogów czy Zabrze to jednak nie Mielec i tu nie widzę specjalnych szans dla Nielby.

Otrzymane punkty reputacji: +8
nbd 485

nbd

Użytkownik
Zaglebie Lubin v MMTS Kwidzyn

Dzisiaj rowniez opis &#39;na szybko &amp; krotko&#39;. Gospodarze walczyc beda o wyjscie ze strefy spadkowej, natomiast goscie o utrzymanie kontaktu ze Stala i Azotami, czyli druzynami walczacymi o 3 miejsce w tabeli. Bardziej przekonuje mnie MMTS - zagrali ostatnio bardzo dobry mecz z Vive (gdzie do przerwy nawet prowadzili) i mimo przegranej zostawili po sobie pozytywne wrazenie. Z drugiej strony jest Zaglebie, ktore grajac ostatnio w Mielcu popelnialo mase bledow w ataku i nawet niezla postawa broniacego Swirkuli nie uchronila ich od porazki. Spodziewam sie dzisiaj ostrej walki o punkty, poniewaz motywacji nie mozna odmowic zadnemu z zespolow. Jednak nawet mimo tego, sportowo lepsza jest ekipa z Kwidzyna i ich przegrana uznalbym za spora niespodzianke.
MMTS Kwidzyn @1.72 Tobet/Betsafe
✅ 23:34

Otrzymane punkty reputacji: +10
nbd 485

nbd

Użytkownik
Azoty Pulawy v Nielba Wagrowiec
Krotkie i rzeczowe analizy zdaja ostatnio egzamin, wiec sprobuje raz jeszcze :razz: Azoty gonia Stal i MMTS, w zwiazku z czym o porazce mowy byc nie moze, gdyz przekresli ona szanse na zajecie miejsca w TOP 4 (a taki cel postawil zarzad klubu). Dzisiaj w rozkladzie ekipa z Pulaw ma slabo spisujaca sie ostatnio Nielbe, ktorej mocno nie idzie. Lekka porazka z Chrobrym (w baardzo - co by nie mowic - frajerski sposob) i wysoka przegrana z Mielcem - to nie sa wyniki nastrajajace pozytywnie. Poza tym to kolejny mecz Nielby na wyjezdzie. Zmeczenie, morale, slaba forma - to na pewno przelozy sie na dzisiejszy mecz. Z kolei gospodarze po ostatnim meczu zlapali wiatr w zagle. Gra wygladala bardzo dobrze, mimo braku Zydronia i kontuzjowanego Maslowskiego. Na rozegraniu trener ma do dyspozycji az 11 zawodnikow, z czego wielu jest w bardzo dobrej formie (ze szczegolnym naciskiem na Lyzwe i Zinchuka). Mysle, ze Azoty wykorzystaja szanse i wygraja mecz - dodatkowa motywacja to mecz Stal v MMTS, w ktorym jeden z rywali straci punkty, a wiec bedzie mozna znaczaco przyblizyc sie do stawianych przed druzyna celow. Poza tym Nielba na wyjazdach nie porywa, a w Pulawach do tej pory nie gralo im sie jakos szczegolnie dobrze. Stad:
Azoty Pulawy (-4.5) @1.85 Tobet
⛔ 32:28

eror26 39

eror26

Użytkownik
Azoty Puławy vs. Nielba Wągrowiec
Under 59,5 ⛔
32:28
Kurs 1,85

Fortuna
Od razu wpadł mi w oko ten typ, i naprawdę nie wiem czym kierowali się bukmacherzy wystawiając tą linie może ostatnim meczem Nielby przegranym aż 39-27 w Mielcu. Azoty u siebie do tej pory tylko raz pokryły over 59,5 z Vive ulegając 28-43 natomiast pozostałe 8 meczów to under i to zdecydowany. Można również zauważyc że Azoty u siebie w Hali dobrze bronią tylko Jurand wygrywając rzucił im 28 a reszta to grubo poniżej. Nielba jak wiadomo osłabiona co było ostatnio widać w Mielcu szczerze powiem że nie bardzo widzę dziś ofensywę Nielby no bo kto coś tam na pewno rzuci Przysiek ,ale reszta, widzę to kiepsko. Natomiast gospodarze dzisiejszy mecz powinni prowadzić spokojnie, kontrolować spotkanie nie spieszyć się zbytnio, grać poukładaną grę w ataku co skończy się z pewnością wygraną gospodarzy. Uważam że w dzisiejszym spotkaniu linia 59,5 jest przesadzona padnie może 52-53 przy dobrej grze typuję 28-22 dla Azotów.
Teraz już kurs 1,6 na under to było do przewidzenia dobrze że rano byłem to jeszcze elegancko złapalem po 1,85 w Tobecie jest 58,5 po 1,85 więc też zagram!

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
No i dzisiaj krótko acz treściwie, mecz za półtorej godziny.
Dla Nielby to drugi w ciągu trzech dni mecz wyjazdowy na wschodzie Polski, pewnie właśnie na wniosek klubu z Wielkopolski gramy dziś, bo przecież jeździć dwa razy w ciągu tygodnia na takie tereny to aż za dużo i zbyt duże obciążenie dla budżetu. No i w sobotę pojechały chłopaki do Mielca i baty - -12. Trochę dużo, widać, że nie za dobrze weszli w tę rundę. Będzie ciężko o jakieś punkty, bo terminarz bardzo słaby. Dlatego na pewno będą w Puławach walczyć.
Azoty w sobotę niezły mecz z Głogowem, jest moc w tej drużynie drzemiąca, to pewne. Zinczuk i Łyżwa świetnie zaczęli rundę, myślę, że spokojnie i może lada moment zaskoczą Szyba i Przybylski, zatem naprawdę wygląda to fajnie. Pamiętajmy, że są jeszcze tacy gracze jak np. Masłowski, który naprawdę poziom umiejętności ma wysoki. Bramka prawdopodobnie znowu bez Wysza, ale Stęczniewski to klasa sama w sobie, i myślę, że akurat dziś czeka nas dobry jego mecz.
Mecz rozgrywany w Puławach, pierwotnie miał być grany w Wągrowcu, ale pierwszy mecz z kolei przełożono z Puław do Wągrowca z uwagi na turniej brydżowy ???? Nielba na wyjazdach gra bardzo przeciętnie, w Puławach raz napędzili stracha Azotom, raz dostali mocno po dupie, i myślę, że podobnie będzie tym razem. Azoty takie mecze po prostu najzwyczaj w świecie powinni wygrywać, bo Kwidzyn + Mielec punktów nie gubią.
Azoty -4.5 @ 1.85 Tobet

A 220

andrzej78

Użytkownik
Olsztyn-Lubin 1 2,25 tobet

Zastanawiałem się skąd taki kurs i na początku wydawało mi się duże value. Ale aż tak dobrze nie ma, znowu problemy zdrowotne u warmiaków- nie zagra kotliński a niepewny jest udział gujskiego, płocienniczaka i szymkowiaka. Mimo wszystko 2,25 na słabych gospodarzy którzy podejmują równie słabych gości jest kuszące. Bo wiadomo ściany pomagają gospodarzom. Wstęp na mecz darmowy, więc być może większa liczba kibiców pomoże i skutecznie &quot;zaczaruje piłeczke&quot; ????

A 220

andrzej78

Użytkownik
Chrobry-Zabrze
under55,5 i zabrze+3,5

obie ekipy widziałem ostatnio w akcji i obie zaprezentowały się solidnie. Chrobry długo przeciwstawiał się azotom, a powen dzielnie powalczył z wisłą. W zabrzu wygrał chrobry 24:21 ale od tego czasu powen okrzepł, wzmocnił się baniszem i garbaczem i myślę że postawią trudne warunki gospodarzom. Stawką jest 6miejsce które w dalszej perspektywie może dawać nadzieje na 1/2 playoff. Myślę że to będzie mecz walki i zbyt wiele goli nie padnie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom